אטובוסים נפרדיםמיסטר דום
היום ראיתי שתי כתבות שפורסמו:

"עיסוק הרבנים בצניעות -פורנוגרפיה"

'בנות, זו זכות לשבת בחלק האחורי באוטובוס'

מה יש לכם להגיד על כך??? מה דעתכם על הכתבות? ומה דעתכם על עצם הרעיון -אוטובוס חרדי?

רעיון מטומטםchange the
יש טוב ויש רע..-ישה"ז=]
טוב..- זה מונע אי נעימויות= כשאין מקום ואז את מסתכלת ויש מקום רק ליד איזה בן אחד.. את תישבי, אבל תרגישי לא בנוח.... כנ"ל בנים..ובטח אם הבת לא לבושה כראוי...

לא טוב..- הכתבות האלו.. -לא קראתי אותם אבל הכותרות. סליחה אבל מחרידות..!
ויש גם משו בזה שזה "מפצל" את המשפחה..-למרות שבד"כ אצל החרדים זה טבעי ההפרדה והפיצול הזה..-בד"כ...

קיצור..- בסופו של דבר ההפרדה מופיעה בד"כ באוטובוסים של החרדים...[-קווים מיוחדים שלהם] ואם אנחנו נוסעים איתם.. צריך לכבד אותם... -למרות שאם בטעות בת עולה מקדימה..לא צריך להרוג אותה... [זה באמת לא נעים..!!!-מנסיון..]
זה חדש לכם?שוס להיות שלוס
יש אוטובוסים נפרדים כבר הרבה מאד זמן...
וזה בהחלט עצוב לשמוע את זה...
למה עצוב??שבונץ'
אפשר לחשוב זה סתם החמרה מוגזם שאולי אפילו מיותרת...אבל איך זה קשור לשורש ע.צ.ב??
אני מצטערת אבל אותי זה מעציב לשמועשוס להיות שלוס
על החמרות כאלה .... כי איך שאומרים לידם את המילה 'בנות' יש לזה רק משמעות אחת ואותי היא מעציבה....מה לעשות..?
רעיון מצוין!אוריין
בס"ד
למה רק החרדים חושבים על הפרדה וצניעות?
זה רעיון מצוין במקום שכולם ידחסו באוטובוס בנים ובנות....כי זה חוסר צניעות...
שיאמצו את הרעיון לכל האוטובוסים!
ואני גם חושבת שאם בטעות בת עולה מקדימה לא צריך להרוג אותה...
תכל'סSpEcIaLl
זה דיי פנאטי כל ההגזמה הזאת עם ההפרדה..זה נשמע אובססיבי לחלוטין..אבל מי אנחנו שנבוא ונתנגד אם רבנים אמרו לעשות כך?!..יכול להיות שיש בזה הגיון מסויים..
א-ב-ל אני חושבת שאם רוצים לשמור על גדרי צניעות,שומרים. לא צריך את כל ההגזמות האלה..אם אין מקום באוטובוס ויש רק מקום פנוי ליד בן אני פשוט לא אשב..
ל SpEcIaLl*^שלמה-בת-ים^*
ואז יכול מאוד להיות שתגרמי לבייש את הבן ולהרגיש לא בנוח (המלבין פני חבירו ברבים כאילו שופך דמים) וגם לחילול ה'(כשהציבור מסביב לא שומרים מצוות)
מה מבייש את הבן בזה?? ומה חילול ה'?? תסיר ת'צמךפגזניקית גאה!
אוייש איזה שטויותSpEcIaLl
הם יודעים טוב מאד שבנות דתיות שומרות נגיעה..אין לו ממה להיפגע..וגם אני לא הולכת לעשות את זה בצורה של..וואלה אני מחפשת מקום..עכשיו יש מקום פנוי לידך אז אני לא אשב...אלא-אני פשוט רואה גם בלי להתקרב למושב..ונשארת לעמוד..
מכוון לשלמה בת יםSpEcIaLl
חוזר בי*^שלמה-בת-ים^*
לא כ"כ הבנתי את המקרה,אני חשבתי שמדובר בזה שאני יושב במקום באוטובוס והתיישבה לידי בת ואני קם, זה יכול לבייש את הבת.
לאחר שקראתי שוב את השירשור מחדש, אני חוזר בי(בקטע של לעמוד ולא לשבת ליד בת/ בן- לא בקטע של ההפרדה)

לילה טוב!!!
נראה לי שהמקור ההלכתי בישיבת הבנות מאחורה,אמא אדמה
הוא האיסור של בן לעבור בין שתי בנות. אין איסור הפוך (לבנות לעבור בין שני בנים).

אולם, לענ"ד, אם בת כבר מתי'ישבת מקדימה, אין להעיר לה על כך כי בכך טמון חוסר צניעות רב יותר. מסקנה: צריך להשתמש בשכל!
לא חשבתי על זה...הייתי בטוחה כדי שלא יראו תבנותSpEcIaLl
אוךך גם כן הם והרעיונות שלהם...גמנימופי=]]
בס"ד

חושבת שזה סתםם רעיון לא מוצלח
לענ"ד זה כי בעקרון אסור לבן ללכת מאחורי בת.. אז ליסכלוש2
זה מוזר.. ונשמע משש מטומטם..שיינה
אבל תודו שזה ממש מעצבן שבן מתיישב לידך..(או בת..)
זה שטויות גמורות!!עדי:)
הרי אם הבנות יושבות מאחורה.. הם צריכות לעבור בין כל הבנים שיושבים מקדימה.. ואז הבנים מסתכלים על הבנות (חס וחלילה..)
מזה השטויות האלה??
מצידם להכחיד את הבנות בשביל שהם לא יחטאו חס וחלילה..
והיה לי מקרה שחרדי סתם שניה הסתכל עלי.. ואמא שלו עושה לו: שמירת עיניים.. כולו מ ת פ ד ח !!!
אין מה לעשות יש בנות בעולם הזה!

זה באמת שטויות..[:HoDi
ועדי בעיקרון לא צריך לעבור דרך הבנים.. בשביל זה יש דרך אחורית[ואיך הם ישלמו לנהג? אל תשאלי אותי]
אחת ההנאות הכי גדולות שליאלעד
זה לשבת דווקא מאחורה ולראות את כל החרדים נועצים בי מבטים..חחח

ל [:HoDi - הנשים נכנסות מהדלת האחורית ונותנות את הכסף לאחת הבנות ששמה נפשה בכפה ותוך כדי מלמול פרקי תהילים ופסוקי סגולות למיניהן רצה בגיחה מהירה לכיוון הנהג כדי לשלם. שיהיה להם לבריאות! מכל הלב
חחח...עדי:)
הפחד שלהם מבנים-בנות הוא ממש מוגזם!!
ואת אותה בת שמעבירה את הכסף הם לא רואים?!SpEcIaLl
אויישש איזה שטויות!!!!הקב"ה ברא גם בנות בעולם..לא צכים להיות סגורים כ"כ יש גבול
נכון אנחנו גם שני אדם וזה רק אומר עליהם שהםטלל=]]
לא יכולים להשתלט על עצמם..
שהיה להם בהצלחה..
ואני ממש נגד זה אם יש להם בעיה שיתגברו עליה .. לא יכול להיות שכל דבר יהיה נפרד עוד שניה יהיה גם מוניות נפרדות ובתי מלונות נפרדים ומה עוד?!
זה ממש מוגזם..!!
מה עוד?!בועית מחשבה
יהיו ארצות נפרדות: ארץ לבנים, וארץ לבנות......

בכל אופן, כמו שרבים כבר אמרו, העסק הזה באמת נראה קצת מוגזם.
אני חושבת שזה רעיון ממש ממש מפגר~H.L~
אני עליתי בטעות על אוטובוס נפרד ולא היה מקום במאחורה בבנות אז ישבתי ליד הבנים.... שהספסל היה ריק והם הסתכלו עליי כמו לאיודעת מה .......

אז לא אכפת לי עם זה מפריע להם שיקפצו.........
וואי מסכנה..טלל=]]
אולי יש משו במה שהם אומרים...מסטולה!!!
אבל פעם אחת בת דודה שלי עלתה על אוטובוס כזה והיא לא ידעה(היא הייתה לבושה צנוע) ואז חרדים(בנים) עלו והיא ישבה קדימה כי היא לא ידעה ואז...........הרב שלהם בא אליה וצרח עליה וככה כולם הם כמעט הרביצו לה(לא כל כך בטוחה אם כן)
אז...מה תגידו על זה?אתם יודעים כמה היא בכתה?זה לא מבייש?
ועוד משו:מצוות שבין אדם לחברו קודמות למצוות שבין אמסטולה!!!
דם למקוםמסטולה!!!
וואו קרה לי בידיוק אותו דברtwilk
עליתי על אוטובוס ולא ידעתי שזה מהדרין פתאום עלו פול בנים והתחילו לצעוק עלי ללכת למאחורה
זה צנועה?
וזה עוד היו גברים בני 60/70 בארך
לדעתי זה רעיון מעולה,תכלת דומה לים
ולא הבנתי למה הזדעזתם מכותרת השניה..
אני המון פעמים עולה על אוטובוסים נפרדים, גם נבייעות עירוניות וגם נסיעות בין ערוניות. זה קווי מהדרין של החרדים, ואם את באה לשם, אז את צריכה לדעת את זה.
לדוגמא, הביום חמישי האחרון נסעתי באוטובוס מרכסים לירושלים (קו מהדרין), והיו שם 2 ערסים ששמעו מוזיקה לועזית והיו חצופים. בקשו מהם לכבות אותה, ולא הייתה להם ברירה.. זה אוטובוס עם כללים אחרים, וטוב שכך, ב"ה!!
הבעיה היאאלעד
שכשמקפידים יותר מידי על עניין אחד זה פוגע בעקרונות אחרים. קיצוניות זה אף
פעם לא האידיאל. אולי כתרופה רגעית, כמו טיפול נמרץ. אבל לא כדרך חיים.
רעיון מעולה!! אני אישית כמעט לא סובלת מאוטובוסיםחילא דמשכנא
מעורבים כי אני נוסעת בעיקר בבני ברק(שם זה נפרד)
דעתי-החיפושית
יצא לי לא פעם ולא פעמים ליסוע באוטובוסים כאלה.

וגם בכלל אני גרה בבית שמש. שזה מקום שאפשר למצוא בקלות אוטובוסים מהדרין.

אני חושבת- שאם אתה בחרת לעלות על אוטובוס כזה. אז אתה צריך לכבד את הדרך שלהם.

זה לא סותר את זה..עדי:)
שאם יש בת שלא יודעת את הכללים הם לא יהססו ויתחילו לצעוק ולהתנהג כמו אנשים מפגרים..
העיקר שחס וחלילה הם לא יראו בת עוברת לידם.
ישלהם התנהגות ממש קיצונית!
והקיצוניות הזאתי לא מקרבת אותם אל האידאל שלהם.
לדעתי רעיון ממש דפוק!!אנונימי (פותח)
הם נהיים ממש קיצונים.....

כיאלו רבאק אוטובוס?? לא מועדון או משהו...
רעיון מצוין. אבל שלא הכל יהיה ככה..=)יסכלוש2
בס"ד
אני אישית לא סובלת להיות באוטובוסים צפופים (ובירושלים זה סיוט!!) אם עומדים- אז צריך כל הזמן להזהר אם הנהג יבלום בפתאומיות.. וגם לפעמים אין מקום לשבת חוץ מליד בנים וזה ממש לא נעים!!
אבל לדעתי לא צריך להגזים עד כדי כך שבנות מחרפות נפשם כדי לשלם (כמו שאלעדי תיאר..[=) וגם שאם בת עולה מקדימה- אפשר להעיר לה בצורה מכובדת.. אבל זה סתם על ההתנהגות של חלק מאחינו החרדים..

בקיצור: זה טוב שיש כמה אוטבוסים כאלה בשביל מי שרוצה. מי שלא רוצה- לא חייב!! אגב, כתוב על הדלתות שזה אוטובוס ("מהדרין")..
בואנ'ה ,הם ממש הגזימו!!!!!יערגולי
לא תמיד כתוב על אוטובוס מהדרין שהוא מהדרין!פגזניקית גאה!
מסכימה עם יושי=]]
מעניין מתי יהיו אוטובוסים בד"צ..אלעד
עוד יבוא יום ואנשים יגידו "אני נוסע רק ברב רובין!"אלעד
אני בעד.אבל אם הם קיימים-בחייאת- תכבדו ותעלו אחורהפגזניקית גאה!אחרונה
איפה הכתבות?בועית מחשבה
בס"ד ובהשתדלותינו

אפשר לדעת איפה התפרסמו הכתבות האלה? (לינק, שם של עיתון....)

תודה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך