ההבדל הדק מאוד בין יהדות ועבודה זרהhaim770

ב"ה

הנושא מלך המשיח שגלש לנושא אחר טעון ביותר נסגר ואין אפשרות להגיב גם כשיש מה לומר.

לפני שנכנס לדיון עצמו צריך להסביר כמה מושגים בסיסיים:

1. אין עוד מלבדו: אינו רק סיסמה, כפי שמוסבר בחסידות, אין שום דבר בעולם קיים למעט אלקות נטו.
  2. הפירוש הפשוט הוא שכל דבר בעולם הוא אלוקות גם האבנים והעצים. ידוע סיפורו על הבעש"ט שאירע לתלמידיו את דבר ה' המחיה כל רגע ורגע את הבריא, ובמקום שולחן וכיסא הם זכו לראות את דבר ה' המהווא אותם כל שניה, וכך גם מפרשים את "לעולם ה' דברך בשמיים", ו/או "בעשרה מאמרות נברא העולם" שאם ח"ו דבר ה' יפסיק לשניה, כל הבריא חוזרת לתהו שהיה לפני ששת ימי בראשית.

עכשיו לענינינו:

1. מכיוון שהכל אלוקות, אז למה מי שטוען שהעץ או האבן הוא עובד עבודה זרה?
  2. חלק מהמגיבים בדיון הקודם, אמרו או רמזו שהרבי הוא אלוהים, וזה טעות ביסודה, כי הכל אלוקות, להגביל את האין סוף אפילו בדבר הכי נעלה עלה אדמות, קריא הרבי, זה בדיוק כמו שמי שמגביל אותה לעץ או לאבן !!!
  3. הרבי פעם סיפר בהתועדות, לאחר יו"ד שבט ה'תש"י, על חסיד שנכנס ליחידות וביקש שדרך הרבי יהיה קשור לריי"צ ודרכו למי שלמעלה ממנו, הרבי חייך וסיפר בהמשך שהוא מרחם עליו כי עבורנו אין למעלה ממנו.
  4. הפשט בדברים של הרבי הוא שלאנשים כערכנו אין מושג מהוא אלוקות בלמעלה מזה.
  5. אפילו כשהרבי אמר "לא ראיתי את זה כתוב, אבל אני מרגיש שנשיא הדור זה אלוקות מלובש בגוף גשמי ומי שאינו מקבל איני רוצה להתוכיח איתו" (תרגום חופשי מאחת השיחות) הרבי אמר שזה חידוש שלו לפי הרגשותיו עכשיו כשהוא יושב על כיסא הנשיאות = גם חסידי חב"ד הכי נעלים שקיימים ושיעמדו לעתיד, לעולם כל עוד שלא יגיעו לדרגת הרבי בעצמו לא יהיו מסוגלים להרגיש את הנ"ל.
  6. מפלאי אותי שיש אנשים שמתיימרים לא רק להרגיש גם להבין את הנ"ל ולא רק להבין גם לפרסם ברבים דבר שנגלה בזמן מסויים לבחיר הבריא לאחר שנים של עבודה עצמית !!!
  7. אשמח לקבל את המתכון, בנתיים מה שנראה באופק לאנשים כערכנו ע"מ להגיע ל"ומלאה הארץ דעה כמים לים מכסים", הוא ה"דרך הישרה" להוסיף בלימוד תורה ובמעשים טובים ולא העיסוק בדברים שנעלים משכלינו הד"ל !!! יקום "הגבר" או האישה" (רות זה בשבילך) שיגיד אני מרגיש, שקר וכזב, תתעורר תתעורר כי אתה בחושך (יצירת מופת אריאל זילבר).
הנקודה היא אחרת והרבה יותר כלליתמושיקו

כיום בהשפעת התרבות המערבית שנכנסה לכל פרט בחיינו יש הרבה בלבול במושגים בסיסיים ביהדות.

למשל:

סנהדרין שיכולה לפסוק מיתה - זה טאליבן.

דיני צניעות -זה איראן והדרת נשים.

שחיטת קרבנות -פאגנים.

שחיטה-צער בעלי חיים.

משיח- קשור לנצרות.

וכו' וכו' (גניבה,לשון הרע,רכילות,הוצאת שם רע)

מצד שני אפשר לברר מה המושגים האמיתיים ע"י האינטרנט וכו' (ויקפידה,גוגל)

אז בכל פרט כדאי לחפש ולברר,בשבלינו ובשביל ילדנו

מושיקו התחמקות יפה ונחמדה , אבל התחמקות !!!!haim770

ב"ה

רות כתבה שהרבי אמר שהוא אלוהים??? ולפי דבריה הרב עובדיה מעיד על זה ???

וגם אתה כתבת יש התבאטות של הרבי על העינין הזה (איזה עינין ???, בדיוק מה שכתבה במפורש רות).

ולנקודה הזו אין שום בסיס בדברי הרבי ולא בדברי קודמיו, זה המצאה של "נשות הגאולה" שהייתי מגדיר, אם סליחה מכבודכם, "פרוצות האחרונות של הגלות" ודומיהם שבניגוד גמור לשו"ע האליטו שאין צורך כבר בצומות.

אני מבין שתשובות אין לפי הסטיה מהנושא הכאוב !!!!

רות פרובוקטוריתמושיקו

ודיברתי על עצם הענין,שממנו מגיעים גם לנושא הזה

אתה לא מאמין לרב עובדיה ?רות פורר
מאמין לו עם כל שאר נרצחי אוסלומושיקו
רות, אני מציע לך כמו לכל יהודי שיש מחלה קשה....haim770

ב"ה

1. לכוון כוונה יתרה בתפילת "רפאנו ה' ונרפא"
  2. להוסיף כל יום לאחר נטילת ידיים שלוש פעמים "אל נא רפא נא לה".
  3. לכתוב לרבי באמצעות אגרות קודש ולבקש ברכה לרפואה שלימה.
  4. ואם את עוד מאמינה שבכל זאת צריך גם להתנהג בדרך הטבע, לגשת לפסיקיטער באופן דחוף !!!
  5. וכמובן לקחת את הכדורים באופן סדיר ויום יומית לאחר אמירת "יחי" שלוש פעמים, באופן הרגיל ללא תוספת באורנו ויוצרנו !!!
  6. להפסיק מיידית להשתתף בריקודי זימה של "פרוצות הגלות" (נשות הגאולה - לחברים), זה פוגע בנפש !ריפוי בריקודי עירום, הם כאן שיטת ריפוי (קראתי ע"ז כתבה), אבל הם אסורים עפ"י תורתינו הקדושה.
  7. המודעות במחלה היא חצי רפואה, עכשיו שאת יודעת, שיהיה לך רפו"ש.
להגיד ליהודיה שנראית כשרה דברים כאלה לא לרצון הרבימנחם שטיין

ובלי לנסות להיות פסיחיאטר . אני חושב שאין מקום לכתיבה  על ריקודי ערום, וזה רק מראה מה יש בראש של מי שכותב ככ.

אז הסבר לגיל הרך, למנחם שטייןhaim770

ב"ה

1. לפני שלוש שנים בתשרי הייתי אצל הרבי, קבוצה של מי שמכנה את עצמו "נשות הגאולה" ואני מכנה "פרוצות הגלות", נכנסו למעגל הריקודים בשמחת בית השואבה, בלבוש שהולם את מועדוני שינקין, וכל הנ"ל בטענה שמשיח הגיע כבר וע"מ לקיים את היעוד העתידי "אישה תסובב גבר". אין כאן שום התנהגות "כשרה" וגם לא התנהגות "רציונלית". האם זה רצון הרבי ????
  2. לזרוק לאוויר סיסמאות הרבי הוא האלוהים", זה כן רצון הרבי ????
  3. אין לזה שום הצדקה, ובנוסף להפוך כאילו הרב עובדיה טוען שהרבי אמר שהוא אלוהים, כשהוא גינה, כמו שכל יהודי נורמלי וגם חב"דניק נורמלי היה עושה זה התנהגות "כשרה" וזה בדיוק היפך הרצון של הרבי !!!
  4. ראינו במו עינינו לאן הגיע מאיר ברנס, ורות בדרך, אז יפה שעה אחת קודם שתפנה לאנשים שיודעים לטפל בבעיות מסוג הנ"ל. ואם אתה חושב כמוה, אני ממליץ גם לך לפנות עליהם.
  5. זה בושה שאין כדוגמתה, וחילול השם נוראי, כל יהודי הוא חלק מהבורא "ונפש השנית בישראל היא חלק אלוה ממעל ממש" (תניא תחילת פרק ב') אבל הוא איננו הבורא בעצמו !!!!
  6. הגענו למצב, בגלל כל האנשים מהסוג הנ"ל, שכל מי שמאמין שהרבי חי וקיים כי הוא מרגיש את הנ"ל בחיי היום יום, איך שהרבי דואג לצאן מרעיתו, הפכו לעובדי עבודה זרה וזה מקומם אותי כי בוודאי זה אינו רצון הרבי.
חיים. ואינך שולט בהתבגרותךמנחם שטיין

אתה כתבת לרות , בסעיף 6 במייל מ  12:34 שעליה להפסיק לרקוד ריקודי ערום . 

בכל מה שהגבת אין שום צידוק לזה שכתבת שהיר רוקדת ערומה.

הכל המוח שלך.

יש קיצוניים משני הצדדיםמושיקו

נשות הגאולה וברנס -הם משוגעים, האנטי משיחסטים שאומרים על המשיחסטים שהם נוצרים - הם גם משוגעים.

ובאמצע יש דרך מספיק רחבה לכולם

חח.. זו רותי כהן מהשכונה?!ניתאי הארבלי
השיחה המדוברת מאחרון של פסח תש''יאנונימי (פותח)

בס"ד

חברים אני לא יודע מסברים כאלה ואחרים, מביא לכם חלק של השיחה מהמקור, ראוי לציין שהרבי הגיה אותה!!

ההדגשות הם שלי ולא במקור.

ד. והתירוץ על זה – בהקדמה, שיש מקשין: מה שייך בכלל לבקש מהרבי, הרי זהו"ע של "ממוצע"?

אחרים שואלים זאת בקשר לעניני יראת-שמים. – משולח אחד ("פון היינטיקע משולחים") הי' נוהג שכאשר ביקשוהו למסור "פדיון" בקשר לענינים גשמיים – הי' לוקח, אך "פדיון" בנוגע לענינים רוחניים – לא הי' לוקח, באמרו, שאפילו הקב"ה בעצמו אינו עושה זאת, כמאמר14 "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים". –

והמענה על זה:

כשם ש"ישראל אורייתא וקוב"ה כולא חד", היינו, לא רק שישראל מתקשרין באורייתא ואורייתא בקוב"ה15, אלא "חד" ממש, כך גם ההתקשרות בין חסידים לרבי, שאינה כשני דברים המתאחדים, אלא נעשים "כולא חד" ממש. והרבי אינו "ממוצע מפסיק" כי אם "ממוצע מחבר". ובמילא, אצל חסיד, הוא והרבי והקב"ה – כולא חד.

– לא ראיתי שיאמר כך בפירוש בתורת החסידות, אלא זהו "הרגש", ובמילא, מי שרוצה להרגיש כך – ירגיש, ומי שאינו – איני רוצה להתווכח עמו, יהי לו אשר לו. –

ובמילא אין מקום לקושיא אודות "ממוצע" – מאחר שזהו עצומ"ה בעצמו, כפי שהעמיד עצמו ("ווי ער האָט זיך אַריינגעשטעלט") בגוף.

וע"ד מאמר הזהר16 "מאן פני האדון הוי' דא רשב"י"17, או כפי שמצינו שבעת השליחות נקרא אפילו מלאך בשם הוי'18, או כפי שאמר משה רבינו: "ונתתי עשב"19.

בברכת משיח NOW!!

לגלקסיה ולמנחםhaim770

ב"ה

לגלקסיה עניתי לך בפרטי.

למנחם, אתה מדבר על מה יש לי בראש ואני מדבר על מציאות כואבת ועגומה.

זה שאינך יודע על התופעה החדשה, הוא חוסר ידיע שלך אבל זה איננו משנה את המציאות הכואבת והעגומה.

ישנם התנהגויות שהם בילתי נסבלות.

מיום ליום אני מתחיל יותר ויותר להבין את אלו שמכונים "אנטים". ולמה, כי הם בחזית ההסברה והנהגותם של כמה "קוקוריקוים" מביאה אותם למצבים בלתי אפשריים, כי פשוט לא שאין להם הסבר, אין בכלל הסבר !!!

שיחה זו נאמרה בפסח תש"י !!!! מאז אלפי חסידים ואנשי מעשה נכנסו לרבי ליחידות ויכלו לשאול מה הפירוש ולא עשו זאת וגם לא פירסמו זאת.

פיתאום, מתעוררים כמה אנשים בדוגמת רות, שיוצאים אם מבצע חדש, הרבי אמר שהוא אלוהים.

ושיא הטמטום, הוא להביא דברי הרב עובדיה בקלטת בה הוא דווקא להיפך מצדיק את ההתקפה של ההוא מבני ברק על חב"ד בגלל העינין הזה, ולא מספיק פעם אחת צריך לעלות את הנ"ל שלוש פעמים שיהיה חזקה, בבחינת מש..... עליך ואתה חושב שזה גשמי ברכה.

נו באמת בינינו זו לא הפרעה נפשית !!!!!

אז בבקשה תפסיק לשחק בנדמה לי !!! אתה יודע בדיוק על מה אני מדבר.

חיים , מה שאתה כותב זה מחשבות שלך לא של כל החסידותאנונימי (פותח)

חיים כתבת שמוסבר בחסידות שהכל אלוקות. אבל דיברתי על זה עם כאלה שמבינים בחסידות ואמרו לי שקוראים לזה פנתאיזם וושזה בכלל לא מקובל בכמעט כל החסידויות.

חוץ מזה בינתיים יש לנו עדות ברורה מאיש נאמן . אז אתה אומר שרות רוקדת ערומה והרב עובדיה לא מנע את אוסלו , אבל כל זה לא מסביר.

הרב עובדיה מבין טוב טוב מה זה עבודה זרה . וגם הרבה אחרים שיש להם מחשבות אחרות על מה שאתה חושב.

אולי אולי ואני בכלל לא בטוח  ההתעסקות בענייני חסידות זה לא בשבילך אם זה מביא אותך לכתוב על בחורות ערומות שרוקדות?

האם רות ויוסי קרביץ זה אותו ניק?מושיקו

לפחות כך ע"פ הכ"א...

ועדיין לא הבנתי מה הבעיה במה שחיים כתב, הואאמר שיש קיצוניות מטורפות שלוקחות הכול קיצוני, וקיצוניות כזו צרי להוקיע

פנטאיזם ??????haim770

ב"ה

לא מקובל בכלל בכל החסידויות???

הרבי בשיחב הסתפק בשלושה מקורות בלבד:

1. מאן פני האדון דא רשב"י.
  2. בעת השליחות אפילו המלאך נקרא בשם הוי'.
  3. כמו שאמר משה רבינו "ונתתי עשב".

אבל האמת שהמקורות רבים ומגוונים מאוד ולא רק הרבי, ולא רק אדמו"רי חסידות חב"ד, ולא רק גדולי החסידות דיברו על הנושא, והיריעה קצרה מלההכיל את רשימת המקורות ומי שרוצה לראות את הרשימה המלאה שיפתחה את הספר" על הצדיקים" ה'תשנ"א, הוצאת בית אגודת חסידי חב"ד שחובר ע"י הרה"ג אברהם ברוך פעזנער שי', כל הפרק ב' כ-40 עמודים !!! מלא במקורות מכל הגוונים ראשונים ואחרונים וכן מקורות בחסידות חב"ד.

כך שנשאלת השאלה: 

1. מי פאנטי? בעלי התוספות? האלשיך? הרמ"ע מפאנו? רבי חיים מואלוזין? רבינו בחיי? הבעש"ט ו/או תלמידיו? הרבי ו/או תלמידיו???
  2. מי בור ועם ארץ? שלא טורח להסתכל במקורות לפני שמאשים אחרים !!!!

אני לא אמרתי שהרב עובדיה לא מנע את אוסלו ואם הייתי צריך לאמר משהוא בנידון, לא רק שהוא לא מנע הוא גרם את אוסלו !!!

אבל סגירת החשבון שלו אם הרבי מליובוויטשט, אין לה שום קשר לטענה הנטענת וגם לא להדלקת נרות שבת בברכה ע"י בנות מגיל 3. למי שמכיר את ההיסטוריה התנגדותו לחב"ד משחר ימיו עוד לפני שנהיה הראש"ל, בעט הדחתו של הרב עוזיאל כנגד כל בסיס הלכתי וכנגד כל מנהג ישראל, שרב יעמוד על ממלכתו עד 120. אם היה אז שומע לצדיק יסוד עולם, לרבי, ונותן לרב עוזיאל לסיים את תפקידו עד שהלך כדרך כל הארץ, הרב עובדיה היה נבחר ונשאר בתפקיד עד היום, הוא גרם לחקיקה של בחירות לעשר שנים לתפקיד רר"ל, והוא סבל מאותו חוק.

ולחזור לנקודת ההתחלה, נראה לי שכמו שאין לך מושג בעיניני צדיקים, יש לך גם קושי בהבנת הנקרא:

אז שוב אתן הסבר פשוט ומובן לכל: (וסליחה מראש שאני צריך לרדת כ"כ למטה בעולם הזה התחתון בדוגמאות, אבל לפי ערך האינטלגנציה שיש למגיבים, אני מרגיש חייב)

כשיש בקבוק אם נוזל שקוף על השולחן ומי שהוא שאול מה זה? (זה יכול להיות מים, וודקה, בנזין רפואי לבן וכו')

ועונים לו זה מים !

האם מישהוא יחשוב שהבקבוק הוא מים??? הבקבוק נשאר בקבוק והמים נשארעם מים !

כמו כן ולהבדיל אלף אלפי הבדלות, כשאומרים על צדיק יסוד עולם שהוא אלוקות, אז התוך של הצדיק הוא אלוקות, הבשר ודם נשאר בשר ודם (מזוכך מאוד כי הוא זכה שעצו"מ תתלבש בתוכו אבל נשאר בו"ד.) ובכך באתי בטענה לרות שרוצה על סמך הקלטת להוכיח ההיפך. וכנ"ל לגבי "נשות הגאולה" (אני לא החזור לפרט את מעשיהם, כי יש כאן נשמות רגישות, שהופכים את הקערה על פיה, ואין להם את השכל הבסיסי להבין שאני מגנה אותם בכל לשון של גינוי, כי מעשיהם אינם לא יהדות ובוודאי לא חסידות, זה פריצות לשמה שגם גויות נמנעות ממעשים כאילו מבהילים !!!)

אפילו שאתה מקלל , אכתוב מה שאני חושבאנונימי (פותח)

קודם כל חשבתי טוב על מה שכתבת שהרב עובדיה טעה לגמרי בכל עניין אוסלו . ואני היגעתי למחשבה שאתה לגמרי צודק. ושזה בהחלט מראה שהוא טועה בענייני העולם הזה . וחשבתי לפי זה על עוד דוגמא . הרב עובדיה תמך בלעשות את שמעון פרז לפרזידנט של מדינת ישראל , וזה כבר אחרי שכול אחד רואה איזה אסון נורא הפרס הזה הביא עלינו באוסלו , ורואים בחוש שפרס הוא האיש הכי גרוע לתפקיד הפרזידנט.

כתבת " אם היה אז שומע לצדיק יסוד עולם, לרבי, ונותן לרב עוזיאל לסיים את תפקידו עד שהלך כדרך כל הארץ "  .\

אבל זה פשוט לא יכול להיות בגלל שהרב עוזיאל נפטר בערך 20 שנה לפני שהרב עובדיה נהיה רב ראשי. ואז בתקופת מלחמת עצמאות עוד לא זכינו שהרבי יתעניין במה שקורה בארץ ישראל.

ובכלל כל זה רק אומר רק שאי אפשר לסמוך עליו לגבי מה שיהיה. אבל כאן מדובר על מה שהיה כלומר מה שעדים נאמנים אמרו לו ובזה בטח שהרב עובדיה לא יגיד מה שלא נכון.

פנתאיזם : זה שתי מלים ביונית .PAN: הכל   . כמו Pan American Lines  ( חברת תעופה כלל אמריקנית) .תאיזם : א-לוהות . (כמו לא דתי – א-תאיסט . שלטון הדת : תיאו-קרטיה. )

אז זה בדיוק מה שכתבת.

בקשר לטענה שלך שיש כאלה שחושבים בצורה פנתאיסטית לא רק בתוך חב"ד אלא גם בתוך חסידיויות אחרות .  אתה מזכיר כל מיני שמות אבל לא נותן מראה מקום שבו הם אומרים במלים ברורות לגמרי שהכל א-לוהים.

ואני חושב שמי שאומר אחרת דוקא הוא לא צריך להביא מקורות בגלל שזה  פשוט מפסוקים כמו :"ומבלעדי אין א-לוהים"  (ישעיהו מד  ו ) . שלפי הפנתאיזם היה צריך להיות כתוב  " ומבלעדי אין שום דבר " ולפי מה שכתוב  כל אחד מבין שיש דברים שאינם ה' אבל הם לא א-לוהים.

וזה גם ברור מהעיקר השלישי של הרמבם שהקב"ה אינו גוף ואין לו דמות הגוף.  מה זה אומר? זה אומר שכל מה שיש לו דמות הגוף , כמו כל איש וכל מה שנראה לנו כאיש , זה לא א-לוהים.

גם שלושת המקורות  נראה שזה בכוח.

1. מאן פני האדון דא רשב"י.  אז יש מליצה כזאת  בזוהר , מה זה אומר?

שאלתי והראו לי שבשו"ת יחווה דעת חלק ג סימן עג כתוב ככה :"אולם מצינו בזוהר הקדוש (פרשת בא דף ל"ח) את פני האדון ה', מאן פני האדון ה', דא רבי שמעון בר יוחאי וכו', ולא חששו חסידי קמאי תלמידי רבי שמעון בר יוחאי לומר שאין מן הנאות לתת שבחו ותארו של הקדוש ברוך הוא לבשר ודם. והוא הדין לדידן בכל דור ודור, כי יפתח בדורו כשמואל בדורו (ראש השנה כ"ה ע"ב).

זאת אומרת שלא עלה על הדעת להגיד שרשב"י בעצמו הוא אלוהים , וקל וחומר על אנשים שחיים בימינו ממש. ויש שמסבירים שבזמן שאין בית מקדש ולא יכולים לקיים "את פני האדון ה' " הולכים ללמוד את התורה של ה' אצל תלמיד חכם כמו רשב"י.

1. זה שקורים למלאך בשם ה' זה כמו שפונים לשליח כאילו הוא השולח בעצמו.  אז אם ישעיהו אמר "ומבלעדי אין א-לוהים הוא התכון חס וחלילה להגיד שהוא בעיצמו א-לוהים?

את 3. לא הבנתי.

ומה זה תוך של הצדיק הוא אלוקות. . אי אפשר גם להגיד וגם להגיד זה עמוק ולא מבינים.

ואם מצד אחד  יש חסידים שחושבים שהתוך של הצדיק זה אלוהות , אבל זה עמוק ולא מבינים למה הם מתכוונים. ומהצד השני  אומרים שזה עבודה זרה , אז בטח שכדאי לחשוש לאיסור גדול ולשים בצד את הדיבורים האלה שהתוך של הצדיק זה לא כמו של אנשים אבל זה א-לוהות.

אם הרבי התיר לפרסם את זה -מה הבעיה?מושיקו

יש דברים שצריך להאמין גם אם לא מבינים.

השיטה הזו צורמת להרבה יהודים טובים בארץ ישראל, ואז מה?

ואגב בזהר אין מליצות כל דבר מתכונים אילו.

וזה שקראו לרשב"י 'אלוקים' כי הוא היה בדרגא מאוד גבוהה, וכמו שה' בדרגא גבוהה שאינה מושגת כך קרוא לו מכיוטן שלא השיגו מדרגתו

משיח NOW ! !אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי גלקסיה בתאריך י"ב תמוז תשע"ב 00:47

בס"ד

יקירי יוסי קרביץ אתה כנראה מלומד גדול בזאת אינני מטיל ספק.

אבל בחסידות חב''ד אינך בקי, בעצם דבר הכי בסיסי של חסידות חב''ד אינך יודע...

שהכל זה אלוקות!!!

ואלוקות זה הכל!!!

אין דבר בעולם הזה שלא חלק מהקב''ה, הקב''ה מחיה ומהווה את כל הבריאה כולה כל שניה ושניה יש מאין, מתוקף זה למדים ש - ה - כ - ל  זה אלוקות.
בנוסף אין מציאות מבלעדי הקב''ה אלא הכל זה הוא! מאמיתת הימצאותו נמצאים כל הנבראים!

(עיין במאמר של הרבי הריי''צ ''כל המאריך באחד מאריכין לו חייו ושנותיו''

שם הרבי מסביר למה דווקא ''שמע ישראל ה' אלוקינו ה' אחד'' ולא יחיד למשל,

כי אחד זה אחד שכלול מכמה, כך גם הקב''ה כל הפרטים בבריאה כולה הם  בעצם הוא. אחד!)

ולא הבנתי בשביל מה הבאת את הראיות (לשלול כביכול), השיחה של הרבי מאחרון של בפסח מספיק ברורה כדי שנבין זאת, וכשרבי אומר זאת, זה המציאות!!! אפ' אם אנשים כמוני וכמוך לא מבינים, וכמובן שזה תקף לעולם כידוע המדובר על דבר שנכתב על גבי נייר שזה לדורי דורות, על אחת כמה וכמה כשנשיא הדור אומר זאת ''הנשיא הוא הכל'' משיח שבדור.

''ואנו אין לנו דברי בן עמרם''

ויהי רצון שאוטוטו הרבי מתגלה וגואל אותנו בתוך כלל עם ישראל. א-מ-ן!!!

נ.ב. השיחה במלואה

א. איתא בגמרא1: "תנו רבנן, בשעת פטירתו של רבי אמר לבני אני צריך כו', נר יהא דלוק במקומו, שולחן יהא ערוך במקומו, מטה תהא מוצעת במקומה".

וביאור הדברים:

"פטירה" – פירושה גם העתקה ממקום למקום, מענין אחד לשני, מסוג עבודה אחד למשנהו, כמו "הפטרה", שהיא פטירה והעתקה מתורה לנביאים2. ועד"ז בנוגע ל"פטירתו של רבי", שפירושה פטירה והעתקה למקום ואופן עבודה נעלה יותר, כמארז"ל3 "צדיקים אין להם מנוחה לא בעוה"ז ולא בעוה"ב, שנאמר4 ילכו מחיל אל חיל", שהולכים ומתעלים בעלי' אחר עלי'.

והחידוש הוא – ש"בשעת פטירתו של רבי אמר לבני אני צריך":

כיון שב"פטירתו של רבי" מתחיל אצלו אופן עבודה שבאין-ערוך לגמרי, יש מקום לחשוב שאין לו עוד שייכות אלינו.

מבהיר זאת רבי בשעת פטירתו באמרו "לבני אני צריך": למרות שעתה הנני עולה לסדר עבודה נעלה לגמרי, מ"מ, הנני זוכר אתכם, ואזכור אתכם בכל מקום בו אהי', ויתירה מזה, גם לי, בהעליות הכי נעלות, נוגעת עבודתכם – "לבני אני צריך", כלומר, לא זו בלבד שהבנים צריכים (זקוקים) לו, אלא יתירה מזה, שהוא צריך לבנים.

ב. ולכן, כל הענינים שבהם הי' נהוג לפנות לרבי, עומדים במקומם – "נר יהא דלוק במקומו, שולחן יהא ערוך במקומו, מטה תהא מוצעת במקומה":

באופן כללי היו באים לרבי (ליחידות) עבור שני סוגי ענינים: תיקון ופרנסה רוחנית. תיקון ופרנסה גשמית (אבל לא חומרית). וכל סוג נחלק לשלשה פרטים – נר שולחן ומטה.

יחידות בנוגע לענינים גשמיים נחלקת לשלשה דברים: בני חיי ומזוני, שהם נר שולחן ומטה: "חיי" – "נר", כמ"ש5 "נר הוי' נשמת אדם". "מזוני" – "שולחן", ו"בני" – "מטה".

וכל הדברים האלה "עומדים במקומם" – גם לאחרי פטירתו יכול רבי לענות, ועונה הוא כמו קודם, ומשפיע עתה כמו קודם.

ועד"ז בנוגע ליחידות בנוגע לענינים רוחניים – שנחלקים לשלשת הסוגים נר שולחן ומטה:

"נר" – קאי על כללות המצוות, כמ"ש6 "כי נר מצוה". "שולחן" – קאי על תורה בפרט, שנוסף על היותה בחינת "לבוש" כשאר המצוות, ה"ה גם בחינת "מזון"7. ונוסף על הענינים הקשורים עם ההנהגה כתיקונה ע"פ התורה (שולחן) ומצוות (נר), ישנו גם תיקון המצב של נפילת האדם שחטא ופגם ועבר את הדרך, משום שנכנסה בו רוח שטות8, ונעשה במדרגת שוכב שהראש הוא בהשוואה לרגל – שמצב זה נכלל ב"מטה". ובפרטיות יותר ה"ז קשור עם תיקון הפגם בעניני שמירת הברית (וכן בשמירת הלשון, הקשורים זב"ז9), ובפרט ח"נ שהם הבדלה כללית בינו ובין ה"א10 – שצריך לתקנם באופן שתהא "מטתו שלימה"11.

וגם ענינים אלה "עומדים במקומם" – שגם במצב של נפילה ופגם לא יחשוב שנותק לגמרי, ואיזה קשר יכול להיות לו עם רבי לאחר פטירתו, אלא עליו לדעת שגם עתה עונה הרבי על שאלות בעניני תיקוני פגמים ונפילת האדם, כמו מקודם12.

ג. יש לשאול על כך:

ידוע שלצורך המענה ב"יחידות" צריך להיות איזו שהיא שייכות להדבר, ולפחות בדקות שבדקות, כהסיפור הידוע בזה מכ"ק אדמו"ר האמצעי13.

וא"כ, בשלמא בעבר, כשהרבי הי' בגוף גשמי בעלמא דין, להיותו בכל זאת מלובש בגוף, שייך עכ"פ בדקות שבדקות, כמסופר על כ"ק אדמו"ר האמצעי, אבל עתה, כיון שאין לו שום שייכות, כיצד יכול הוא לענות על דברים כאלה?

ד. והתירוץ על זה – בהקדמה, שיש מקשין: מה שייך בכלל לבקש מהרבי, הרי זהו"ע של "ממוצע"?

אחרים שואלים זאת בקשר לעניני יראת-שמים. – משולח אחד ("פון היינטיקע משולחים") הי' נוהג שכאשר ביקשוהו למסור "פדיון" בקשר לענינים גשמיים – הי' לוקח, אך "פדיון" בנוגע לענינים רוחניים – לא הי' לוקח, באמרו, שאפילו הקב"ה בעצמו אינו עושה זאת, כמאמר14 "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים". –

והמענה על זה:

כשם ש"ישראל אורייתא וקוב"ה כולא חד", היינו, לא רק שישראל מתקשרין באורייתא ואורייתא בקוב"ה15, אלא "חד" ממש, כך גם ההתקשרות בין חסידים לרבי, שאינה כשני דברים המתאחדים, אלא נעשים "כולא חד" ממש. והרבי אינו "ממוצע מפסיק" כי אם "ממוצע מחבר". ובמילא, אצל חסיד, הוא והרבי והקב"ה – כולא חד.

– לא ראיתי שיאמר כך בפירוש בתורת החסידות, אלא זהו "הרגש", ובמילא, מי שרוצה להרגיש כך – ירגיש, ומי שאינו – איני רוצה להתווכח עמו, יהי לו אשר לו. –

ובמילא אין מקום לקושיא אודות "ממוצע" – מאחר שזהו עצומ"ה בעצמו, כפי שהעמיד עצמו ("ווי ער האָט זיך אַריינגעשטעלט") בגוף.

וע"ד מאמר הזהר16 "מאן פני האדון הוי' דא רשב"י"17, או כפי שמצינו שבעת השליחות נקרא אפילו מלאך בשם הוי'18, או כפי שאמר משה רבינו: "ונתתי עשב"19.

וכמו כן אין גם מקום לקושיא כיצד עונה הוא ביחס לענינים של מטה וכדומה, כי, הקשר שבין הרבי לחסידים הוא קשר עצמותי ("אַ עצמיות'דיקער פאַרבונד"). ולכן אמר רבי: בכל מקום בו אמצא – לבני אני צריך.

ה. הרבי נמצא אתנו כבעבר. הוא נמצא בחדרו ושומע אותנו מתוועדים כאן.

אם כן, כיצד אנו מתוועדים כאן? – משום שרצונו הוא שנתוועד.

פעם הפעיל הרבי בחדרו את המיקרופון ושמע את ההתוועדות כאן. גם עתה כן הדבר, ובמדה יתירה כמובן.

ו. בספר חסידים20 מובא שרבנו הקדוש הי' בא בכל ערב שבת בין השמשות לביתו בבגדי שבת, וקידש, ופטר את הרבים21.

גם עתה זמן של בין השמשות לאחר מנחה, ורבנו הקדוש בא לקדש, וגם נשאר ללילה.

ז. בחורף זה נכנסתי פעם לחדר הרבי. הוא ישב נשען על ידו, שקוע במחשבות, ואמר לי שברצונו לנסוע לארץ ישראל. אמרתי לרבי: כיצד אפשר לנסוע, הרי ישנה כאן עבודה מרובה? חשב מעט ואמר: נו, רעיון יפה22.

במחשבתו כבר הי' בארץ ישראל. עצמות יוסף הובאו לארץ ישראל.

ח. פעם בא חסיד אחד ממקום רחוק וביקש מהרבי שיאמר מאמר חסידות. הרבי ענה לו שהוא אומר חסידות בשבת. נענה החסיד ואמר שכאשר הוא בא לרבי ה"ז אצלו שבת. ואז אמר הרבי חסידות23.

אף עתה, ע"י התקשרות כדבעי, שייך אצל כאו"א בכל יום ובכל עת שיהי' שבת, ורבי בא, מקדש, ופוטר את הרבים, כלומר, שמשפיע בהם כאילו קידשו בעצמם, אבל – יתירה מזה – קידוש עם הכוונות שלו, ובמילא עם הקדושה שלו כ"ק מו"ח אדמו"ר – שליט"א** – יוליכנו להגאולה האמיתית והשלימה (מרשימה פרטית בלתי מוגה). *) ראה גם לקמן ע' 106. **) ראה גם לקמן ע' 83. ">24.

24) בסיום ההתוועדות דיבר כ"ק אדמו"ר שליט"א – מתוך התרגשות גדולה ובכיות – שאין להשתמש בהלשון "נבג"מ" בנוגע לאדמו"ר מהוריי"צ*:

איזה (וואָס פאַר אַ) "גנזי מרומים"?!... "גנזי מרומים" הו"ע השייך להארות וגילויים, ואילו הרבי – שעבודתו היתה שלא על מנת לקבל פרס, מלשון פרוסה, שהו"ע של הארה וגילוי בלבד (לקו"ת תזריע כ, ב) – קשור עם העצם שלמעלה מהארות וגילויים, וכיון שהעצמות הוא (בהמקום שבו נעשית כללות העבודה) כאן למטה (כמבואר בדרושי חסידות), נמצא גם הרבי כאן למטה!

(וסיים) כ"ק מו"ח אדמו"ר – שליט"א** – יוליכנו להגאולה האמיתית והשלימה (מרשימה פרטית בלתי מוגה).

חכמה בינה ודעת זה לחשוב ממש לא רק לנחש מה אחר כתב.אנונימי (פותח)

כתבת לי דברים קשים , ובודאי מתוך רצון טוב ונאמנים פצעי אוהב.:

" ולא הבנתי בשביל מה הבאת את הראיות (לשלול כביכול), השיחה של הרבי מאחרון של בפסח מספיק ברורה כדי שנבין זאת, וכשרבי אומר זאת, זה המציאות!!! אפ' אם אנשים כמוני וכמוך לא מבינים, וכמובן שזה תקף לעולם כידוע המדובר על דבר שנכתב על גבי נייר שזה לדורי דורות, על אחת כמה וכמה כשנשיא הדור אומר זאת ''הנשיא הוא הכל'' משיח שבדור. "

ככה שוללים כלאחר יד דברים שחשבתי עליהם הרבה ?

האם מה שכתבתי "ומבלעדי אין א-לוהים"  ולא: "ומבלעדי אין כלום"  זה לא מראה שיש משהו חוץ מה' אבל זה לא אלוהים ?

אתה כותב כאן דבר מאוד קיצוני , שאני בטוח שהרבי בעצמו לא מסכים לזה.  כאילו אסור לנו בכלל לחשוב  .

הרבי בעצמו קבע ההפך מכך . הוא באיגרות  קודש (שפג)  שפט ( עמ'' שסד) מיום כח בתמוז תש"ח . כותב שדוקא הגרסה של חב"ד בהגדה של פסח היא זו שטועה וצודקים אלה שנגד חב"ד בזה.

זאת אומרת שאפשר שתהיה טעות  בדברים שמקובלים אצלנו . ודוקא אסור להגיד "כשהרבי אומר זאת המציאות".

ואם היה כדבריך למה הרבי לא ביטל במאמר פה את השואה ?  . בזה שכ"ק  הרבי  לא אמר "אין הגרמנים שונאים ליהודים" "אין הערבים שונאים ליהודים" הוא בעצם קבע לנו שאין ביכולתו לקבוע המציאות.

ואיפה ראית שהרבי אומר את מה שכתבת , כאילו מה שהוא אומר זאת המציאות ואסור לחשוב?

יוסי, אנחנו נכנסים לדברים עמוקים מאוד....haim770

ב"ה

.... וכמה שורות של תגובה הם בוודאי לא מספיקים להסביר עינינים שהם ברומו של עולם, בכל זאת אנסה לתת כמה דוגמאות ע"מ שהדבר יובן היטב.

להסביר את כל התורה כולה על רגל אחד רק הלל הזקן מסוגל.

ראשית לא רק שמותר לנו לחשוב אלה חייבים לחשוב, וזה כל ההבדל בגדול בן חסידות חב"ד לחסידות הכללית, זה ההבדל בין "צדיק באמונתו יחיה" אם "ח" אם שווא ו"צדיק באמונתו יחיה" אם "ח" פתוחה.

בחסידות הכללית הצדיק ע"י עבודתו מחייה את חסידיו ומצידם אין צורך בעבודה ובהבנה למעט התקשרות לצדיק, לעומת זאת הבעל התניא ואדמו"רי חב"ד שבאו בעקבותיו שללו את הנ"ל מכל וכל ויש צורך בלימוד המביא להבנה והשגה. כך שקצת "מגוחח" להגיד שחסידי חב"ד לא "חושבים", רק מה לפני הכל יש להם את עינין ה"ביטול", שזה אומר שמה שאומר הרבי זה אמת לאמיתה, ואם שכלי מוגבל ואין באפשרותי להבין את דבריו על בוריאן זה אינו משנה את המציאות זה רק מראה שאני צריך להתעמק עוד ועוד עד שהדברים יובנו בשכל הד"ל שלי.

ולעינינו:

ציטוט: "האם מה שכתבתי "ומבלעדי אין א-לוהים"  ולא: "ומבלעדי אין כלום"  זה לא מראה שיש משהו חוץ מה' אבל זה לא אלוהים ?"

התשובה היא לא !!!

זה דווקה לדעתי מראה ההיפך, מכיוון שהקב"ה "הוא אחד ואין יחיד כאיחודו" (אחד משלוש עשרי העיקרים של מורינו משה בין מיימון), יכול האדם לחשוב שגם התוצאה מהצימצום, קרי הנבראים, הם גם אלוקות כי הרי "הוא אחד" ואם יש עוד משהוא, אז זה כבר שתיים וע"ז בה הציווי "לא יהיה לך אלוהים אחרים", שאומנם נכון שכל מציאותם של הנבראים הוא מאמיתות המצאו ואם "הוא" לא היה אז כלום לא היה. הנברא (גם העולמות העליונים) הוא חלק מאלוקות,  וזה צריך לההבין ואם לא להאמין אבל להגיד שזה דבר נפרד, זו כפירה באחדות ה', ולהגיד שזה אלוה, זה עבודה זרה.

אבל ברשותך נרד מהספירות העליונות, כי זה דברים נשגבים ועדינים מאוד ובלי לימוד בשופי ח"ו אפשר להגיע למקומות לא רצויים.

בוא נלך ביחד למסעדת גורמה ונזמין מנה שהוכנה ע"י "מאסטר שף פלוני" (מש"פ בהמשך).

נהננו מאוד, בכישרונותיו הרבים הוא הצליח לגרות את כל חושינו ויצאנו מאופנתים ובלשונינו שירות ותשבחות לרוב. בשליו זה מי שיגיד "זה מש"פ במיטבו" יובן ע"י כולם ואף אחד לא יעמוד בצד ויגיד "לא זה לא מש"פ, הוא יודע להכין עוד הרבה דברים או יש עוד הרבה שפים".

לאחר כמה שעות של עיכול, כדרך הארץ, כל המנה הזו המשובחת, הופכת לפסולת וגם אם היא תוגש באותם כלים יוקרתיים של אותה מסעדה ובאותה תפאורה לא יהיה לה שום ערך, בלשון המעטה גם הדימיון מגעיל. אבל האמת שזה המנה שהוכנה ע"י המש"פ !!!! וכאן כולם מסכימים שמי שיצהיר את זה יראה כפתי.

לכן להגיד שהקב"ה מתלבש בגוף של צדיק לאחר שצדיק זה זיכך לחלוטין את גופו והפכו לכלי לאלוקות, אין בזה "דבר נורא" ואין בזה שמץ של ע"ז. אבל אם נתבונן, אותו כח אלוקי שמתלבש בצדיק מתלבש בכל הבריאה ונותן לה חיות "ואתה מחיה את כולם", "כולם בחכמה עשית" אבל כאן כשכוח אלוקי זה הפך לאבן או לעץ מי שישתחוה להם או מי שיעבוד אותם בפירוש עובד ע"ז.

האדם הוא בחיר הנבראים ונברא בצלם אלוקים ולו חטא אדם הראשון העולם (מלשון עלם והסתר) לא היה יכול להעלים על האלוקות המחיה אותו ואת הבריא והצדיקים הם בחיר האנושות, וע"י עבודתם הגיעו לדרגה שלפני החטא לכן יכלו תלמידי רשב"י להגיד " נעשה אדם בעבוריך נאמר" בלי להפוך לעובדי ע"ז.

א גוט יום טובאנונימי (פותח)

בס"ד

שום שלום לך יוסי

מבקש סליחה אם הדברים פגעו, אמת הם היו חריפים, סליחה!

כשאני אומר ''זה המציאות'' כי ככה חסיד מרגיש כלפי הרבי, ולא רק זה אלא חסיד יודע שזו המציאות, הרבי מעצב את המציאות, וזאת המציאות!!!

וכמו בשיחה אחרון של פסח תש''י שהרבי עצמו אמר:

לא ראיתי שיאמר כך בפירוש בתורת החסידות, אלא זהו "הרגש", ובמילא, מי שרוצה להרגיש כך – ירגיש, ומי שאינו – איני רוצה להתווכח עמו, יהי לו אשר לו. 

כך גם כאן אלא שכאן יש גם חידוש, כאן חסיד יודע!!!

הדבר כלל לא קשור לחשיבה של החסיד, אדרבה חסיד מוכרח לחשוב

ולהתבונן, רק כך הוא יכול להשיג אהבה ויראה לקב''ה.

אבל לדעת שאחרי הכל הרבי צודק! ורבי לעולם אינו טועה!

יבואו ויוכיחו אלפי סיפורים של יהודים, מדינאים, אנשי ביטחון וכו' 

שרבי לעולם אינו טועה!

בכל אופן קשה להסביר למישהו מה זה רבי אם הוא לא למד חסידות (לא יודע אם זה המקרה שלך בכל אופן כך אפשר להתרשם) 

מספיק לעבור על המאמר ''ואתה תצווה'' כדי להבין מה זה רבי.

מאחל הרבה הצלחה

וחג גאולה שמח!

תהיה בהתוועדות (אני בע''ה גם הולך) תתוועד, תקבל החלטות טובות

ההשפעה של הרבי הריי''צ תגיע ישירות אליך

ואם תאמר מה לי ולזה

אז במכתב שכתב הרבי הריי''צ אחרי שחרורו כתוב:

"לא אותי בלבד גאל הקב"ה בי"ב תמוז, כי אם גם את כל מחבבי תורתנו הקדושה, שומרי מצוה, וגם את אשר בשם ישראל יכונה".

ממכתבים שכתב אדמו"ר הרייצ נ"ע לחג הגאולה:

"...בשני ימי הגאולה י"ב וי"ג תמוז הבאים עלינו לטובה יתוועדו אנשי שלומנו,לטובה ולברכה בגשמיות וברוחניותכאשר הוקבע מאת אבינו הראשון רבינו הזקן (בעל התניא). בהתוועדות זו ידברו... איש את רעהו בשבת אחים בחיזוק קביעות שיעורי הלימודוהנני שולח להם את ברכתי כי ישא הפניו אליהם בגשמיות ורוחניות".

"...השתתפותי עם ידידנו אנ"ש (אנשי שלומנושיחיובכל מקום מושבותיכם להצלחהולהיות אתכם עמכם בהתוועדותכם בדבר חיזוק דרכי החסידות בקביעות ושמירת זמני לימודי דא"ח (דברי אלוקים חייםולהתעורר בקיום עניני הלימוד... אלוקינו ואלוקי אבותינו יברך את כללות אנשי שלומנו הםביתם,זרעם וזרע זרעם בתוך כלל אחינו בני ישראלהעליהם יחיובכל מילי דמיטב מנפש ועד בשר."

בנוסף איך אפשר לפספס את דברי הרבי:

. . תעודת חגיגה זו כבר ביארה כ"ק מו"ח אדמו"ר במכתבו לחגיגת יב – יג תמוז הראשונה – בשנת תרפ"ח, לקבעו ליום התוועדות והתעוררות לחיזוק התורה והיהדות בכל אתר ואתר לפי ענינו, ומברך "את כל אחינו חובבי תורה ולומדי'ה ומגידי שיעורים ברבים ד' עליהם יחיו, כי יפתח ה' את אוצרו הטוב, וישפיע להם בתוך כלל אחינו בני ישראל יחיו, שפעת חיים וברכה מרובה עד בלי די, ויחזק לבבם להוסיף אומץ בהרבצת התורה והחזקת היהדות, ונזכה כולנו לראות בנים ובני בנים עוסקים בתורה ובמצוה מתוך הרחבה ופרנסה טובה".

ויקיים השי"ת ברכות צדיק נשיא דורנו במילואן.

(ג' תמוז תשט"ו)

. . לפלא גדול מ"ש שלא יכול להשתתף בהתוועדות דחג הגאולה מצד וכו' – שאם זה שאין לו כל מניעות צריך להשתתף בהתוועדויות באלו עאכו"כ זה שיש איזה מניעה, שהרי ההשתתפות בכחה היא לבטל המניעות ולהמשיך ברכות השי"ת בכל המצטרך.

(לקו"ש חי"ג עמ' 235)

סליחה, טעיתי ...haim770

ב"ה

... גם לי זה קורא

לא מדובר ברב עוזיאל, מדובר ברב יצחק נסים.

לגבי הנקודה 3: נשאלת השאלה איך משרע"ה יכל להגיד "ונתתי עשב", הרי לא הוא נותן, הקב"ה נותן אלה ששכינה מדברת מתוך גרונו.

"שהתוך של הצדיק זה לא כמו של אנשים אבל זה א-לוהות"

כאן הנקודה שגם בתוך היהודים הפשוטים זה אלוקות !!!!

"ונפש השנית בישראל היא חלק אלוה ממעל ממש" תניא תחילת פרק ב'.

וכנ"ל יש גם בכל ישראל את הבחינת משה לפחות שלוש פעמים ביום כשהוא אומר א' שפתי תפתח ופי יגיד תהילתך.

התפילה הוא סולם וע"י פסוקי דזימרה שהם הלל ותשבחות לאל, מגיעים לקרית שמע וברכותיה אמיתות ואחדות הבורא וכשמגיעים לביטול אמיתי לפני שמונה עשרה אין שום אפשרות לפצות את הפה, לכן הבקשה "ה' שפתי תפתח".

אבל גם זו דרגה נעלית ביותר ואם היד על הלב לצערינו, אנו מדקלמים את הטקסט במהירות עצומה שמה נקבל איזה מסרון בנייד. אבל לפחות נשחק בכאילו למען חינוך הדורות הבאים.

הבעל התניא כשחזר מהמגיד נשאל ע"י חותנו, שהיה מתנגד, מה למדת בכל השנים הללו אצל המגיד והוא ענה למדתי שה' אחד, חותנו קרא למשרתת ושאל, כדי להוכיח לחותנו שהוא בזבז את זמנו, כמה אלוהים יש והיא ענתה אחד. החותן חייך ובעל התניא ענה "היא אומרת, אני יודע !"

שכבר נגיע ליעוד "שיהיה כל עסק האדם לדעת את ה' כמים לים מכסים" בביאת גואל צדק במהרה בימנו.

תודה לתורמים מידע . אבל למה לחשוב שהרבי לא טועה?אנונימי (פותח)

קיבלתי הרבה תיאורים על מה שמקובל בחסידות  שלנו בעניין  ההתייחסות לדברי  הרבי.  אבל למה צריך ללכת בזרם ?

מאיפה זה שצריך לחשוב שאין טעויות אפשריות אמל הרבי ?

לךא שמענו זאת מעולם על אף איש . אפילו משה רבנו אמר שטעה כשאמר לאהרון לאכול מהקרבן אחרי מות בני אהרון.

אז אם משה זה קל וחומר בן בנו של קל וחומר  שגם הרבי יכול לטעות .  בטח שהוא לא טועה הרבה .  אבל בטח שלפעמים הוא לא בדיוק מה שנכון. כך אני מרגיש גם בלי דוגמות.

משה רבינו לא טועהמושיקו

ואם משה רבינו אמר משהו בניגוד לדעת ה' זה בכוונה תחילה בשביל כוונה נסתרת.

למשל משה היכה את הסלע בשביל שלא יהיה קטרוג על ישראל שהסלע שומע למשה רבינו ובני ישראל לא.

ע"פ גדולי פרשני המקראאלעד

משה רבינו ע"ה טעה מס' פעמים.

מותר לרבי שלך לחלוק עליהם, אולי, אבל לא לומר בכזו נחרצות שהוא לא טעה, כאילו כולם מסכימים עם האמירה הזאת

ידוע שרבי לא טועהלאהוב את הרבי

ולא טעה אפעם....

יש סיפור מה"צ ששלח עם חסיד שהיה זקוק לעזרה מכתב למשה הגדול במקום למשה הקטן- החסיד חשב שהרבי טעה וחזר חזרה..

שאל את בנו של הצ"צ מה עליו לעשות- אמר לו הבן: ידוע שרבי לא טועה לעולם".

המשיך החסיד לעבר משה הגדול כשהוא מאמין שהרבי לא טועה.

מגיע אליו מביא לו תמכתב- משה אומר לו: תקשיב אין לי מושג למה הרבי שלח אותך אלי, אני לא יכול לעזור לך.

אבל אתה וידע מה שב פה כמה ימים ונראה מה יהיה.

יושב החסיד עוברים כמה ימים. פתאום באחד הלילות שומעים צעקות של הצילו... החסיד מעיר את משה הגדול. והלה יוצא החוצה רואה עגלה טבועה בבוץ, עוזר לאנשים מכניס אותם הביתה נותן להם בגדים ואוכל... מקום לישון.

אומר הפריץ למשה: אני פריץ באזור כך וכך ברוסיה- כל מה שתבקש תקבל.

ענה לו ר' משה: הבקשה היחידה שלי היא שיש לי חבר שנמצא פה איתי, תפסיק להציק לו .- אז הרבי לא טועה.

וזו אמונה הכי בסיסית שיש בעולם- על זה מבוססת החסידות.

גם משה רבינו לא טועה- החסידות נותנת הסברה בהירה ומעמיקה על כל עניין הסלע- ומשה לא טעה- כי הוא היה מנהיג אמיתי שרצה להישא עם צאנו במדבר ולא נטשם.-וע"יכ לגאלם

אגב גם המרגלים היה להם תפקיד- והם לא סתם חטאו- אבל זה לפעם אחרת

והנ עוד "הוכה " לעניין זה

http://www.chabad.info/index.php?url=article_he&id=69980

ויוסי- אם הרבי הוא אלוקים איך הוא יכול לטעות??

את חסידה טובהאלעד
קבלי צל"ש
|כוכב|
יש לי פשוט רבי מושלם!!לאהוב את הרבי

והכל בזכותו

הכל בזכות זהאלעד
שעשית(ם) לו דירה בתחתונים

אחרת הוא כבר מזמן לא היה!
הא בהא תליא....לאהוב את הרבי
עבר עריכה על ידי לאהוב את הרבי בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 18:06

אין מלך בלא עם ואין עם בלא מלך.

ואין מצב למשפט האחרון....

והמציאות של המשפט הראשון מוכיחה את זה

והזכות של הרבי גדולה משלנו בפי כמה.

רות ויסי יש פה משהו מוזר 2 חשבנות באותו יוםמניי770

ושתיהם על אותו נושא

ממתי נכנסים בפורום לעניינים משפחתיים אישיים?אנונימי (פותח)

אני בסך הכל אומר ששתיכם זה אותו אחד מה אתה?פרובקטומניי770אחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך