שאלה!!!גפן36

אני משתדלת ממש להקפיד על הלכות לשון הרע (לפעמים נופלת, כמובן, אבל בכולופן..)

עד היום הלך לי די חלק, ז"א- הכל היה תלוי בי, אם לפתוח ת'פה או לסגור..

אבל!

עכשיו אני עומדת לצאת לשירות, וההורים שלי ממש לחוצים שאני לא אשתף אותם..

אמרתי להם שבטח שאשתף, וגם בלשון הרע, לפעמים, איפה שיש תועלת.

הקיצור- שניהם לחוצים...

הם רוצים לשמוע ה-כל מה שעובר עלי,

אם יש ואם אין תועלת.

אני מבינה אותם, כי תכלס זה מלחיץ קצת שהבת שלך יוצאת מהבית ואתה לא יודע מה קורה איתה..

ביחוד כשזו בת ראשונה..

(יש לציין שיש להם בסיס לחשוש שלא אשתף, מפני שכשקיבלתי מגינים לא הוגנים בבגרויות- אם לא היתה תועלת שהם ידעו מזה, הם לא ידעו מזה מילה.)

קיצורו של דבר-

אני ממש לא רוצה לוותר על שמירת הלשון.

ולדעתי זה כן נוגד את הבקשה שלהם (הם רוצים לדעת הכל הכל..)

רעיונות?

דעות?

טיעונים והסברים??

אני פשוט לא יודעת מה נכון לעשות...

תודה..

כתוב:" איש אימו ואביו תיראו, ואת שבתותי תשמורו"אנונימי (פותח)

רש"י: "ואת שבתותי תשמרו" סמך שמירת שבת למורא אב, לומר: אף על פי שהזהרתיך על מורא אב,אם יאמר לך (= אביך): חלל את השבת, אל תשמע לו. וכך בשאר כל מצוות.

אשרייך, דבר חשוב כ"כ שמירת הלשון,ממליץ לך מאוד ללמוד "חפץ חיים" ו" שמירת הלשון" ובמיוחד בהקדמה שמסביר את חומרת לשון הרע וכמה הוא לפני ה' וכמה מזיק הוא, ואת מעלת שמירת הלשון.

החפץ חיים כותב, שכל דיבור ודיבור של לשון הרע/ רכילות מגיע ועולה ע----------ד כסא הכבוד!

למדתי ולומדת,גפן36

בגלל זה כ"כ לא רוצה...

מצד שני- הם יהיו בלחץ שנה שלמה...

אוףף...

בלחץ?למה, מה כזה עד כדי כך?תספרי מה קורה..אנונימי (פותח)

איך עבר מי מה מו..

מה מי מו והכל- בשמחה..גפן36

העניין הוא שהם רוצים הכל הכל...

(וזה בטוח יהיה עם אבק לשון הרע... רכילות... לשון הרע ממש..)

וכן, אני בלחץ.

אין לי שמץ של מושג מה לעשות.

ואם..אנונימי (פותח)

נגיד תספרי להם את הבסיס, מה קרה איך היה וכו'..ואם הם ישאלו: ואיך X התנהגה? תנסי להגיד הכי הכי בעדינות שאת חושבת שזה אולי לשוה"ר..אבל ממש בעדינות..

זה העניין=)גפן36

הם דואגים להבהיר לי מראש,

שאין מצב כזה שבגלל הלכות לשון הרע אני לא משתפת אותם...

אם אני אגיד להם, ולא משנה כמה בעדינות,

הם יבינו שיש דברים שהבלגתי עליהם ולא סיפרתי להם,

ואז... ווהו...

אממ..אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי פומבה! בתאריך ט' תמוז תשע"ב 10:45

שורה תחתונה- אסור לך לספר..באותה מידה שלא היית מחללת שבת ח"ו בגללם..

אני מנסה לתאר מה כבר יכול לקרות?..

- מה נשמע?

- בסדר ב"ה הכל טוב בשירות..

- שאלה שמצריכה תושבה עם לשוה"ר/אבק לשוה"ר

- לרמוז, לא להעיר ישר, כי צריך לשמור על כיבוד הורים..

- לא,תספרי גפן!

- אמא,באמת..בקשה..חשוב לי, טוב לי, אל תדאגו..

מה כבר יכול לקרות אחרי כזה דו- שיח?

שהם יבואו לבדוק מה קורה=)גפן36

זה ממש לא ככה,

אנחנו ממש חברים וזה,

אבל עכשיו כשאני יוצאת..

הם רוצים פשוט ללוות אותי

עד הסוף ב"יציאה מהבית".

מבינה אותם,

אבל מבחינה הלכתית...

אתה בטוח שהלכתית אסור?

(גם אני לא מצאתי היתר,

אבל אמרו לי שמותר, כי מה-

גם לבעלי אני לא אספר מה שעובר עלי אם זה לא לתועלת??)

אממ..אנונימי (פותח)

תביאי לי סיבה שתתיר..

מה שעובר ברור שתספרי, איך את מרגישה וכו'..אבל לא מי עשה לך מה,כל עוד זה לא לתועלת..

אבל שוב,אני בכלל לא בקיא בהלכות לשוה"ר, זה דבר שצריך ללמוד ולדעת ה-כל, כדי לדעת מה מותר, מתי מותר ובאיזה אופן..

=) שאלתי כדי לדעת את ההלכה.גפן36

אם לא יודעים אז לא חשוב=)

תודה בכל אופן...

ההלכה היא שאסור לספר להורים לשוה"ר, וכשמעירים להםאנונימי (פותח)

אז לא ישירות אלא בעקיפין.

אם אני לא טועה..רותי7אחרונה

גם לבעלך אסור לספר אם זה לא לתועלת.. אבל אין בעיה להגיד לו בלי שמות..

אותו דבר עם ההורים שלך.. אם קרה לך משהו עם מישהי מהדירה-אז תגידי שמישהי אמרה ו...

חוץ מזה-למה לחשוב שיהיה כ"כ הרבה דברים רעים שתצטרכי להסתיר מההורים שלך?

יהיה לך טוב בעז"ה..והשנה תהיה רצופה בדברים טובים!

ועוד משהו-כשהם שואלים אותך איך היה השבוע.. בדר"כ אומרים שהיה טוב..ומספרים סיפורים שקרו.. את לא יכולה לספר את כל הסיפורים שקרו בשבת אחת..(מניסיוןקורץ.. כמה שלא דיברתי על השירות בשבת-ודיברתי ה-מ-ו-ן..לא הספקתי לספר הכל...)

קיצור..אם את רוצה תשובה הלכתית-אין לך בכלל סיבה לפנות אלינו.. תפני לרב.. (גם אם כל אחד פה יודע..מן הסתם יש כל מיני דעות..את צריכה לשאול רב אחד-את הרב שלך..ולפי זה ללכת)

המון ב"הצלחה!!

מקווה לשמוע שהכל הסתדר!!

אשרייך!אנונימי (פותח)

אני משתדלת ללמוד קצת הלכות לשה"ר, ולדעתי כמו כל דבר בהלכה, כדי לדעת מה הגבולות לומדים היטב, ואם יש שאלה פונים לרב פוסק הלכות.

אבל אני חושבת שיש כאן עניין נוסף, שאת צריכה להבין ולהסביר להורייך, כמובן בצורה הכי מכבדת ועדינה, שהם צריכים לסמוך עלייך. את עכשיו יוצאת עם הכלים שהם נתנו לך במהלך השנים, כדי ללמוד לחיות חיים עצמאיים, ככל הנראה יהיו לך נפילות, אני מאחלת לך שבע"ה הן יהיו קלות ויעברו בקלות. אבל זו הדרך היחידה ללמוד ולגדול.

בע"ה תמשיכי לשתף ולהתייעץ, אבל האחריות על החיים שלך עוברת בע"ה אלייך- בהצלחה! 

בד"כ לספר להורים זה לא לשו"הaima

ושאלות הלכתיות שואלים רב.aima

בכל תחום בחיים הפורום והחברות הם לא פוסקי הלכה

תספרי רק מה שנראה לך.את לא חייבת מעבר לזה.אישה קטנה

אלו חייך שלך בלבד.

אני ממליצה לא להילחץ מהבעיה עוד לפני שהיא הגיעהעוד חוזר הניגון

בס"ד

הרבה פעמים אנחנו מדמיינים איך יהיה המצב בעתיד, וכבר נלחצים, וכשמגיעים לזה, מגלים שזה ממש לא כמו שדמיינו.

את במחינתך מתכוונת להמשיך לשמור על הלכות שמירת הלשון (אשרייך! הלוואי על כולנו!), ומצד שני לספר להורים מה עובר עליך, כדי לשמור איתם על קשר, ולהשאיר אותם מעורבים בחיים שלך.

את האיזונים בין השניים אני בטוחה שתמצאי תוך כדי, ושתגלי שזה לא כל כך מסובך ומאיים כמו שאת חושבת שזה עכשיו.

יישר כח! ובהצלחה רבה!

תשובה של אבאאנונימי (פותח)

את בגיל ילדי האמצעיים. כשביתי היתה בשנת שירות ממש לא עניין אותי כל צעד שעשתה ואם מי דיברה. מה שהיה חשוב לי הוא באלו קשיים היא נתקלה, אלו אכזבות מחד וחוויות מאידך היו לה במשך השירות וכמובן בעיות חריגות מסוגים שונים. יתר הדברים השתדלנו דוקא לעמוד קצת מרחוק ולתת לה לפתור את הבעיות לבד (גדולה ועצמאית לא?) לכן הורייך לא צריכים לדעת הכל, אם לא תספרי על כל דבר הם גם לא ידעו לשאול אותך. ואם בכל זאת ישאלו מה שלדעתך הוא פרטים לא חשובים ורכילות תעני באופן כללי שהכל בסדר ושלא ידאגו לך כי את מסתדרת לבד. אבל אל תשכחי לשתף אותם בהתלבטויות וקשיים (וגם חוויות)! הורים מאד רוצים לעזור (ודואגים).

^^מאחורי הקו

תקשיבי לו

=)גפן36

תודה

הקב"ה ולשון הרעאנונימי (פותח)

א. הלכה שואלים רב! הוא ידע לענות ועדיף רב שמכיר את ההורים ואותך כי לפעמים לאותה שאלה יש תשובות שונות. רש"י אומר שהקב"ה שינה מפני השלום....וסיפר לאברהם מה שרה אמרה, זה עובר הילכות לשון הרע בפורום הקדוש?

ב.לאסור כל אחד יכול, החכמה זה לדעת את ההלכה. אז מגלים שהרבה דברים מותר.

כמו שאת אומרת העניין של ההורים שלך הוא לא מידע רכילותי אלא דאגה כנה לטובתך.

יש דרכים לשתף ולהרגיע גם בלי לעבור על הלכות לשון הרע.

ג. צריך לדעת האם להורים שלך חשוב לשמור לשון הרע?

מסכים. רק הארה קטנה וחשובהיהודיזההכי אחי

את צריכה להתאמן להרגיל את עצמך לחשוב טוב על כל מה שאת אומרת, כך שלא תגידי דברים שיאלצו אותך לספר מה שאת לא רוצה או לא יכולה לספר. בכלל - זה הרגל מאד חשוב לחיים, שיעזור לך בכל מקום אליו תפני.

אם, לדוגמא, היה לך מקרה שחברה שלך עשתה משהו, שלספר אותו יהיה לשון הרע - צריך לחשוב על כל הגורמים שהביאו להשתלשלות העניינים, ו"ולמחוק אותם מהפרוטוקול". כך תספרי להורים שלך גירסה "מעובדת" של הסיפור, שמחד לא תכיל אף שקר, אך מאידך תהיה "מנופה" מכל שרשראות האירועים שיש בהם לשון הרע או רכילות.

זה לא יהיה קל בהתחלה, אבל עם הזמן אני בטוח שתתרגלי לזה וזה פשוט יזרום, בלי לחשוב יותר מדיי.

בהצלחה!

בתור אבyr

לדעתי מעורבות הורים היא חשובה. לפעמים גם דבר שנראה לך שאין בו תועלת יש בו תועלת כי כך הם מבינים את המקום שבו את נמצאת, את הרגשות שלך, את הלחצים שלך וכן הלאה, ומתוך כך יהיו איתך יד ביד בכל צרה ובכל שמחה שתבוא עליך - גם אם זה לא כרגע.

עם זאת, כמובן גם לדבר הזה יש גבול. מקרה ספציפי אין צורך לספר עם שמות, אלא אם זה משמעותי.

אני מקווה שאני לא חוזר על משהו שכבר אמרוהנכד והנין של
השאלה שהכי מציקה לי פה, היא מה בדיוק הלשון הרע?
אם נצא מנקודת הנחה שאת הולכת למקום חדש וההורים לא מכירים את האנשים שם, אין בזה לשון הרע.
לשון הרע זה דבר מאוד מורכב אמנם אבל יש הרבה דברים שמותר להגיד. בלי להכנס בכלל לשיקולים של תועלת או לא.

כמו שמישהו כתב, שאלות הלכתיות שואלים רב. לא בפורום הזה.
והדבר הכי פשוט? כשההורים שואלים פשוט תגידי שקרה כך וכך אבל זה לשון הרע אז את לא רוצה לפרט(ושוב, לא כל דבר זה לשון הרע! נאמר גם "אל תהא צדיק הרבה" וכמובן עניין הכיבוד הורים.)
ציטוט מהחפץ חיים זצ"ל:אנונימי (פותח)

" ואפילו אביו או רבו, שמחויב בכבודם ומרואם,, שלא לסתור דבריהם, אם הם בקשו ממנו שיספר להם עניין פלוני ופלוני, והוא יודע, שתוך הסיפור יוכרח לבוא לידי לשון הרע או אפילו רק לאבק לשון הרע, אסור לו לשמוע להם."

(הלכות איסורי לשוה"ר כלל א', הלכה ה'.)

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך