שלום!
אני עובדת בקיץ בתור מדריכה בקייטנה ביישוב שלי, והתברר לי שלא משלמים לנו (מסיבות של חוסר תקציב) על ישיבות צוות, פגישות וכל הדברים שהם מעבר לעבודה תכל'ס, דבר המנוגד לחוק.
העתקתי מאתר של זכויות נוער בעבודה: *ימי הכנה וישיבות עבודה
הם חלק בלתי נפרד מהעבודה שלכם. על כל שעה של "יום הכנה" "השתלמות" או "ישיבת עבודה" צריך לשלם לכם.
התקשרתי למרכז שאחראי לתת מענה לניצול נוער בעבודה, והם אשרו שזה דבר המנוגד לחוק, וכי יש לשלם לנו על כל הפגישות וכו'... אך מכיוון שאני גרה בשומרון, מחוץ לקו הירוק כהגדרתם, הם לא יכולים לעזור לי, כי הם לא אוכפים את החוק מעבר לקו הירוק. שאלתי אותם אם בגלל שאני גרה מחוץ לקו הירוק מותר לנצל אותי, אז הם אמרו שהממשלה דואגת לאכיפת חוקים בנושא זה רק בתחומי הקו הירוק.
ואני שואלת- האם זו מדינת הפקרות?? למה למען ה' אי אפשר לדאוג גם לאילו שגרים מעבר לקו הירוק? למה בני נוער בשומרון מנוצלים עד תום ולאף אחד לא מזיז?? זו חוצפה, אפליה, חוסר שיוויון משווע.
(חשוב להגיד שלא רק בשומרון מנצלים בני נוער, אבל רק בשומרון לא אוכפים את החוק ולכן המעסיקים מרשים לעצמם לנצל בני נוער בלי לחשוש מלקבל קנסות...)
אני פונה אליכם בתקווה שמשהו ישתנה. מצידי תפרסמו את זה בפייסבוק, אפשר לארגן עצומה וכל העולה בדעתכם....