אני משתגעת!! מה אתם הייתם עושים?עעעע

יש איזה מישי שהכרתי באיזה מחנה. עכשיו כאילו לא באמת הכרתי אותה סתם כזה איך קוראים לך וזה..

ואז שחזרתי מהמחנה היא התקשרה אלי ואני כזה פסדר מותר לה פעם אחת וזה..

אבל אני משתגעת!1 היא מתקשרת שבעתלאפים פעם ביום!! ואני בכלל לא מכירה אותה..

אז מצאתי פיתרון, כשאני רואה את המספר שלה אני פשוט לא עונה ואז היא מתקשרת לבית ואני לא עונה ואז היא כותבת לי באימייל ואני גם לא עונה..

אבל אז היא מתקשרת ממספר אחר!! ואז אם אני מרימהאז אני אומרת לאמא שלי שתבוא ליד הטלפון ותקרא ואז היא תשמע שאמא שלי צכה אותי..

ואם ההורים שלי עונים או מישו מהמשפחה שלי אני אומרת להגיד שאני לא בבית..

זה מותר? 

מה אתם הייתם עושים??

אני משתגעעת ממנה!

וכאילו, היא לא מבינה שאני ל א רוצה לדבר איתה?

כאילו אין לי בעיה איתה! היא בחורה מאוד חמודה ואני מאוד אוהבת אותה אבל היא מתקשרת ואין לה על מה לדבר היא סתם כל הזמן אומרת אמממ אמממ או מתחילה לספר לי על המסיבת סידור של אח שלה...

אררררר

תארגני שאיזה אח שלךארגוב

או בן דוד שלך יענה,ושיהיה לו קול מאיים,שיפתור את הבעיה...אין מה לעשות,תתייחסי לזה כמו לזבוב,אי אפשר לנער כל כך בקלות...

היתה לי חברה שקרה לה אותו דבר,*חזרזיר*

היא הסבירה לה בצורה מכובדת שהיא לא יכולה לדבר כל היום..

ואמרה שהיא מסכימה שתתקשר פעם בשבוע, הם קבעו יום מועדף נראלי..

ומאז ב"ה זה הסתדר.

או להסביר שזה לא מתאים לך, שאת עמוסה וכ'ו..

בצורה עדינה ומכובדת.

מקווה שבע"ה תצליחי.

אבל כאילועעעע

היא בטח איזה ילדה מסכנה שאין לה חברות אז היא כאילו מנסה לדבר איתי..

לא נעים לי לנפנף אותה..

אבל מצד שני אני לא מסוגלת להשאר במצב הזה...

להסביר בעדינות...אדם אחד
רעיון:תיפי

את יכולה פעם אחת לדבר אתה די הרבה ואז להגיד בסוף "אויש!! איזה באסה,אבל בתקופה הבאה אני כמעט לא יוכל לדבר איתך! וזה מזה מבאס כי זה מזה כיף...."

מותר לשקר מפני השלום

מסכים עם תפארת..אברי
למה שלא תנסי להיות יותר מסתם מישהי שמכירה?אנונימי (פותח)אחרונה

אולי היא צריכה אותך שתעזרי לה? אולי אין לה חברות אחרות? אולי יש לך שליחות?

כדאישואף לאור

חשוב להתייעץ עם רב מה מותר לעשות ומה אסור וזה כבר מבזה(או כמובן לא להגרר לשקרים) זה עניין רגיש ועדין מאוד,אבל אולי במקום התנתקות מוחלטת אתן יכולות לדבר זמן מוגבל בשבוע כמו שהציעו פה ? כדאי להתייעץ

מה הקשר לרבנים פה בכל הסיפור הזה?מרדכי

בס"ד

אם זה היה בין בן לבת אני מבין, אבל זאת בין בת לבת, אין לרב מה להגיד פה.

במקרה כזה אם פונים למשהו זה ליועץ לא לרב.

עם כל הכבוד לרבנים, הם לא אמורים להיות קשורים לכל מניה שיקדה לי בבנק או לכל אפצי שעשיתי במהלך חיי

רבנים לא במובן ההלכתידאץ

כי רבנים הרבה פעמים יש להם חוכמת חיים שנובעת מהרבה סיטואציות שהתמודדו איתן וגם מהתורה שלמדו.

ואנלא מביא סיסמאות, פשוט כי ראיתי הרבה פעמים שרבנים הצליחו איפה שאנשי חינוך נכשלו..

אני חושב שהוא דווקא כן מתכוון למובן ההלכתי.האדמו"ר מצנעא

הוא מתכוון שהיא תשאל רב כדי לדעת מה מותר לה לעשות כדי לא להעליב אותה.

בנושא של גניבת דעת, הלבנת פנים (?) אפשר לשאול רב.לך דומיה תהילה
ואם זה היה בן ובת?אנונימי (פותח)

למה דווקא שם אתה רואה הבדל?

אם אתה אכן יוצא מנקודת מבט שרב אמור לפסוק בענייני הלכה בלבד, ואתה טוען שרב כן צריך לפסוק שם, אתה בעצם מצצמצם את כל הנושא של קשר בין המינים לעניין הלכתי ותו לא, לדעתי זאת ראייה קצת צרה.

אני לא בטוח שאני מבין אותךשורש 44

אם הבנתי אותך אז אומר את הבא:ההלכה נמצאת בכל מקום,היא דרך חיינו,איך שאנחנו הולכים,ולכן גם בזוגיות וגם בכל נושא קיים המימד ההלכתי ,התורני בראש המעלה,איך אני כיהודי שומר מצוות צריך לנהוג כדי לקיים את התורה ורצון ה'.

שורשרק שמחה

בס"ד

אתה ממש צודק! ההלכה נמצאת בכל מקום,היא דרך חיינו,איך שאנחנו הולכים,ולכן גם בזוגיות וגם בכל נושא קיים המימד ההלכתי ,התורני בראש המעלה,איך אני כיהודי שומר מצוות צריך לנהוג כדי לקיים את התורה ורצון ה'.

כן. זה לא סתם דת זה תורת חיים! ככה לפי הבנתי הקטנה והמצומצמת .. אבל נראה לי זה נכון..

חוץ מזה, בקשר לנושא המרכזי- באסות, הא? גם לי זה קרה וקורה וזה כזה מעצבן!! המצפון שלי עובד שעות נוספות כדי להשתדל לא לפגוע אבל בכל זאת.. בהצלחה!! לכולנו!! ושנזכה להצליח לקבל כל אדם!!! בעז"ה!!!!

חחח מצחיקה....בדמייך חיי

גמלי זה קרה...נותנים לזמן לעשות את שלו...כי בתכל'ס,ככל שתנסיל היפטר ממנה בעצמך..כך זה יגבר יותר

אני ייתי מסבירה לה יפה..מעפר אני באה
יש אנשים שצריכים קצת יותר צומת לבדודוס
תנסי להסביר לה יפה...מיצ'ל

תגידי לה שאולי הכרתם והכל אבל זה לא אומר שהפכתם עכשיו לאיזה חברות לא יודעת...ותגידי לה שזה לא נעים לך שהיא מתקשרת כל שניה וגם שהיא מתקשרתץ לבית שלך....

----אש להבה

תסבירי לה יפה, ואם זה לא עובד, תייבשי אותה, אל תזרמי, ואז היא תבין..

אולי חלאס?!?!רוש לילה.

אתם הופכים את הבת 'הנודניקית' לבנאדם מלא רוע וחסר חיים. חלאס. יכול להיות שהיא בן אדם מדהים, רק שהיא צריכה מעט תשומת לב. כולנו כאלה.

אולי כשהיא נפגשה איתך במחנה היא חשבה שאת בן אדם שיכול לעזור לה.

אם היא תתאבד מחר כי אף אחד לא שם לב לזה שהיא בדיכאון כולכם תגידו 'איזה מטוטמים היינו'.

יכול להיות שהיא רק צריכה קצת צומי, אבלבאג2000

אם מי שפתחה את השרשור מרגישה שהיא לא מסוגלת לקחת את זה על עצמה זה ממש לגיטימי!!

אם היא תתאבד מחר, זה ממש לא צריך להיות על מצפונם של החבר'ה פה!
זה אחלה ומדהים לתת צומי למי שצריך, אבל אם אתה לא מסוגל- אתה פשוט לא צריך לעשות את זה!
יש לילדה הזאת גם משפחה, ומורים, וחברות שגרות לידה, ומדריכים בסניף. אף אחד לא אמר שזאת ילדה רעה, אבל אם קשה לה- יש מספיק אנשים שהתפקיד שלהם הוא להיות ערניים ולטפל בזה! זה ממש לא אחריותה של הבחורה שנפלו עליה.

^^מושיקו

אני מכיר סיפור על בחורה נודניקית ממשפחה הרוסה שנדבקה לכמה בנות בבי"ס במשך השנים שהן למדו שם - אותן בנות שהן נדבקו אליה מידי פעם פרקו את כל הלחץ אצל חברות אחרות אבל המשיכו לתת לה את הצומי והאזן הקשבת - וכיום אותה אחת דתיה - בניגוד לאחים/אחיות שלה מהמשפחה - ונשואה,והיא קראה לבנות שלה באותן שמות של הבנות שתמכו בה בתיכון.

יש אנשים שרצים התנדבות אצל אנשים מסכנים אבל שזה לידם הם לא שמים לב.

צריך לדעת לתת הגבלות אבל לא להתחמק מאחריות כי אולי זה השליחות שלך - להציל עוד נשמה בעולם. 

ושזה ילדה מיוחדת?טובי =][=

לא מפסיקה להתקשר. לשלוח סמסים..

אני יודעת על כל ארוחה שהיא אכלה, ובאיזה צבע הגרבים שלה היום. [סמס פעם בשעה לפחות עצבני, שיחה פעם בשעתיים.]

ולא מרגיש נעים לנפנף. היא לא מבינה.. וגם מידי פעם, אין לי בעיה לדבר איתה.. היא בכל זאת ממש חמודה.

משתדלים להסביר יפה, שאני לא יכולה עכשיו. [ואצלי בחיים אסור לסנן, כי היא בוכה בטלפון אחר כך.]

הגבת מהמשתמש המקורי שלך!דאץ
תגידי לה שהיא החליפה פלא' זה לא שלהדודוס
מי אמר שמותר לשקר בעניין כזה ?שואף לאור

דאץ - לא, אני לא קשורה לפותחת השירשור.טובי =][=
בעיה!!!!טוויל השאקלית
עבר עריכה על ידי טוויל השאקלית בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 11:14

היה לי מקרה דומה מישהי ראתה אותי במחנה וכל שעה בערך טלפון וגם על דברים כמו מה עשיתי בבית ספר עם יש לי שיעורי בית עם אני קוראת והרבה פעמים היו שתיקות של כמה דקות....

וקשה לנפנף מישהו כזה!!!!!

ואז החלטתי ( חברה טובה שלי..) וה תחלתי אני לדבר איתה המון  התקשרי אליה והתחלתי לשאול אותה שאולות  פרטיות בעדינות בהתחלה היא לא זרמה ולא שיטפה רק שאלה אותי שאלות....

אבל אם לאט לאט היא סמכה אליי ונפתחה והיא פשוט הייתה בוכה לי בטלפון שהיא לא הלכה לבית ספר כבר שבוע(בלי  שההורים שלה ידעו) כי הבנות בכיתה שלה עשו אליה חרם וזה.... קיצור ברדק

ולא ידעתי מה אני אמורה לעשות כולי  ילדה.... כאילו להלשין למישהו ואז אני עוזרת לה אבל היא  סמכה עליי  והיא תאבד את זה...או מצד שני לא לעשות כלום ואז היא תישאר במצב כזה...(גם לא ידעתי את כמה הסיפור הזה נכון יכול להיות שהיא חירטטה לי תמוח כל הזמן זה סיופר די הזוי רק בסיפורים..)

קיצור התלבטי אם ה-מ-ו-ן  אנשים ובסוף החלטתי  לשכנע אותה לספר למישהו קיצר אחרי שבוע  היא אמרה לי שהיא סיפרה להורים שלה והיא עוברת דירה איתם!!!!

ומאז היא פשוט בחיים יותר לא התקשרה אלי אין לי מושג מה איתה מה קרה ומה ניסגר סוף!!!

קיצר הייתי  איזה שבוע בהלם מכל הסיפור הזה עד שההורים שלי דיברו איתי ואמרו שברור שהכל יהיה בסדר איתה  וזה.. כיצור מלא זמן חשבתי עלייה אחר כך....

ווואאוו . קורה לי אותו הדבר.רביד.

רק עם חניכה מהסניף .

בעעעעעעעע .

פשוט מתעלמים . ואמרים שזה מעיק לך . והיא תיפגע ותבין שזה לא בסדר מה שהיא עושה..

מניסיון אישיאיבי

גם לי היה פעם קטע כזה.. כל פעם שהחברה הייתה מתקשרת הייתי אומרת משפט פתיחה כלשהו ומעבירה את הטלפון

לאחי הקטן (בן 10) הוא היה מידי פעם מהנהן, אומר מילות קישור וכד' וכולם היו מפסוטים, היא, אני ואפילו אחי הקטן שהרגיש "קול" לשחק אותה אני...

סורי..אבלשחר7676

זה כבר ממש דוחה לעשות את זה!! תחשבי שהיא חושבת ובטוחה שהיא מדברת איתך ושאת שומעת אותה בלי שאחרים שומעים מה היא מספרת לך...אבל בעצם לא רק שאת לא שומעת אלא את נותנת לאחרים לשמוע...לא הייתי מסוגלת לסלוח על דבר כזה!

....!**היפה בנשים**

תרגישי מקובלת..חושף שיניים

^^.. ופשוט תנסי לנתק ת'קשר! אנונימי (פותח)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך