עבר עריכה על ידי מתחדשת בתאריך י"ד תמוז תשע"ב 11:59
אחד- כתבת בכותרת שאת צריכה חיזוק בלהיות אמא.
שני- כתבת בתוכן ההודעה שאת צריכה חיזוק בלהיות מורה...
שניהם, אני מניחה, צריכים חיזוק, כל אחד מהכיוון שלו. (אצל מי הם לא צריכים חיזוק... כולנו צריכים חיזוק בהורות שלנו ובמקצוע שלנו, במיוחד מורים
)
קודם כל- אני מאוד מבינה את ההרגשה שלך. את עכשיו בתחושה שאת עדיין ילדה. אמנם התחתנת ועברת לעולם של המבוגרים (כך זה נראה לפחות כלפי חוץ) אבל בעצם את עדיין אותה ילדה חמודה שרק עכשיו יצאה לעולם. וזה כל כך מפחיד פתאום להתבונן בעצמך ולראות את עצמך שונה, אחרת, מבוגרת, אמא...
זה קשה לעשות את המעבר הזה.
את נמצאת עכשיו בתקופה של הסתגלות לשינויים האלה. את מגלה על עצמך מה זה אומר לך להיות אמא, להיות רעיה, להיות מנהלת את הבית שלך בעצמך, את הזמן שלך בעצמך.
את מגלה מה זה אומר להיות עצמאית, לדאוג לבעל ולילדה, לדאוג לעצמך...
את גדלה עכשיו. ואת לומדת את חייך החדשים.
ואת גם לומדת את האישיות שאת רוצה להיות.
את לומדת מה את רוצה להיות, איך את רוצה להיראות בתור "מבוגרת", איך את רוצה להיות בתור אמא, בתור אישה וגם בתור מורה.
את מלמדת את עצמך, את עוברת תהליכים עם עצמך, וזה לגמרי בסדר.
זו תקופה של צמיחה ופריחה, או כמו שמישהי פעם אמרה לי- "את בוקעת מהביצה!" את בונה לעצמך את האישיות שלך וזה בסדר גמור.
יקירתי, עצתי לך היא- תקשיבי לעצמך.
יש צדדים באישיות שלך שאת לא רוצה לאבד? אז אל תאבדי אותם!
תהיי את, לא מישהי אחרת. תהיי האישה שבך והילדה שבך ותני לעצמך להיות מי שאת ולא מי שאת חושבת שאת צריכה להיות בתור אדם מבוגר.
מנסיוני כמורה- בשנים הראשונות למדתי מה אני רוצה להיות בתור מורה.
למדתי אם אני אוהבת להיות קשוחה יותר או פחות, מה אני רוצה בדיוק לעשות מול כיתה, איך אני רוצה להתנהג.
כיום אני מורה עם נסיון של כמה שנים, ואני מרגישה הגעתי לסוג של איזון.
מצד אחד- דרישות לימודיות גבוהות, משמעת וכמה כללים ברורים.
מצד שני- המון חום, אמפתיה, הקשבה, דיבור על הרגש וקבלה, והמון המון הומור.
למדתי שהכי טוב שאביא את עצמי שם. וכך אהיה המורה הטובה ביותר לתלמידים שלי.
עצתי לך- הקשיבי למי שמדריך אותך בהוראה. הרי יש מדפי"ם ויש אנשים שמלווים את ההוראה שלך בשנה ד'! יש מורה מאמנת, יש קורס של ליווי בהוראה. זה לא שאת לגמרי נזרקת להוראה ואת לבד!
התייעצי שם. דברי על מחשבותייך ועל תחושותייך, חשבי מה הכי מביא אותך לידי ביטוי וגם מצד שני נסי להביא את התלמידים ללמידה משמעותית.
ולגבי האמהות... תהני ממנה. היא נפלאה.
הקשיבי לעצמך והיי בטוחה ביכולת שלך להיות האמא הטובה ביותר לילדה שלך.
בהצלחה בבנייה שלך!!
זכרי, הבית עכשיו בבניה ואת בבניה. תני על זה דעתך ובני את הבית ואת עצמך בצורה טובה!
מאחלת צמיחה טובה.