אתם לאחושבים שלפעמים יש לנו אצבע קלה על העכבר?פלש

יש כאן אנשים שפונים להתיעצויות וזה בסדר, ולפי השמועה גם עזרו כאן להרבה מאוד אנשים

אבל יש בעיה שמאוד מפריע לי שאנשים מגיבים אם אצבע קלה על העכבר כי 1)הם עוד צעירים חסרי נסיון שלפעמים מגיבים אפי' בצחוק (שזה בעיה גם אם הם מגיבים ברצנות )במחילה מכל הזינוקים הבוגרים פשוט אין לכם נסיון

2) אנשים שחושבים שהם מבינים בדבר כי היה להם שכן שהיה לו בדיוק את אותה בעיה ויש להם כמה עצות טובות- מצטער חברים כל עוד זה לא אתם אין לכם מושג אז אל תכתבו בבטחון כזה

3)אנשים טובים שרוצים לעזור

בסופו של דבר כולנו רוצים לעזור אבל אנחנו לא עובדים סוציאלים, ולפעמים תגובה לא נכונה יכולה לגרום להרבה אסונות

אבל תגובה נכונה להפיך יכולה לגרום להמון דברים טובים

אז ח'ברה תמחקו לפחות פעמים לפני שאתם כותבים משהו כי הרבה פעמים מדובר פה בדיני בדריכה וסיבוב רגל על יבולות (ראו הסיפור של קשקן  כמה ח'ברה עם חוסר רגישות רקדו לו על היבולות) או אפי' דיני נפשות -אז ח'ברה אצבע כבדה על העכבר

אני לא חושבת שאת צודקתעץ על מים
אמנם צריך לשים לב מה כותבים וחייב. אבל בנאדם צריך להיות אחראי לעצמו ולקחת מה שאומרים לו בערבון מוגבל! במיוחד בפורום שלא שומעים טונים של דיבור והרבה פעמים לא יודעים מי מעבר למסך.
אני יותר מסכים עם יונה קטנה (לשם שינוי )מרדכי

בס"ד

כפי שהיא אמרה, מכיוון שפה זה על כתב אפשר לפרש כל דבר בכל מובן (והייתי מעורב במקרה של אי הבנה שמשהו אחד חשב שהשני בערך יצא נגדו למרות שהוא תמך בו, אבל מכיוון שצד אחד לא כתב הכי טוב והצד השני לא קרא הכי טוב אז הייתה שם אי הבנה)

בכל מקרה- 

פלש כתבה לעבור משהו כמה וכמה פעמים, אני חושב שגם הפוך לקרוא כמה וכמה פעמים לפני שמגיבים בשביל לנסות לראות אם אפשר להבין את זה בעוד מובן.

(וכפי שראיתם בכותרת אני יותר מסכים עם יונה קטנה, אבל יש גברים רבים גם במה שפלש כתבה)

בטח התכונת כתבפלש

*לפחות יש הרבה גברים במה שכתבתי אז עדין יצאתי גבר

סליחה, אני מצטער, טעות שלימרדכי
(מרדכי אני חייבת לציין שזה הישג לתעד? <צ>)עץ על מים
צודק לגמרי.אוסנת

אני חושבת שכולנו פה צריכים קצת ענווה,

ולדעת שיש אנשים שנפשם הרבה יותר מורכבת מהנפש שלי או של החברים שלי,

ולא כל דבר שעזר לי - יעזור להם.

ואם אני אמציא להם איזה תיאוריה נחמדה שלדעתי בטוח תעבוד -

זהירות!

אין פה "לא יועיל לא יזיק".

דיני נפשות של ממש.

במה שלא מבינים - לא מדברים.

בשביל זה יש אנשי מקצוע.

ובנוסף לכל, לזכור שאנחנו לא מכירים את מי שמדבר איתנו, ולא רואים אותו ביום-יום -

ולכן גם לא יכולים לראות איך המילים התמימות שלנו משפיעות עליו. (אפילו בלי שהוא שם לב. לכן אין פה מקום לומר "אחריות שלו". במצבים נפשיים מסובכים אדם לא יכול לשים לב)

אסנת..עץ על מים
נפש האדם מורכבת. אבל בנאדם שלא יכול לקחת מה שאומרים לו בערבון מוגבל ולדעת בעצמו שלא כל מה שאומרים לו יתאים לו יכול להשתמש בעולם הוירטואלי כי זה יזיק לו!

אמנם גם אנחנו צריכים לשים לב אבל בנאדם צריך גם הוא להכיר את העובדה שבשעת משבר הוא כך וכך ולנהוג בהתאם!

בנוסף מה שכתבת על אנשי מקצוע בכל תגובה שלך כמעט את אומרת אנשי מקצוע מצטערת אבל לא תמיד צריך אותם הרבה פעמים חבר'ה בגילך / מבוגרים שאתה סומך עליהם יועילו במקום שאנשי מקצוע יגרמו לנזק בלתי הפיך! ב"ה זכור לי מתגובותייך שלך עם עזרו אבל לא על כל דבר צריך אנשי מקצוע! ממש לא!
אם כבר מדברים על לומר דברים נכונים, אז להגיד לבנ"א ללכת לפסיכולוג שהוא לא צריך את זה יכול לגרום לנזק!
אני חושבת שכשבנ"א צריך עזרה מעבר לדיבורים מסביב לנושא זה בכלל לא לוירטואליה במיוחד לא בפומבי אבל לא תמיד זה מחייב עזרה מקצועית! ממש לא תמיד!

זאת דעתי בכל אופן ומצטערת אם זה חריף הקטע על העזרה מקצועית זה עמד לי המון זמן על הלשון!
בהצלחה בהכל ולילה טוב!
אולי לא עזרה מקצועית...ענבל
בס"ד

אבל הוא חייב לספר למישהו מבוגר.
הוא חייב להוציא את זה מהפורום למישהו מציאותי.
להשאיר את זה פה רק יזיק לו.
ענבל עם זה אני מסכימה!עץ על מים
לפעמים צריך גם עזרה מקצועית אבל ממש לא תמיד!
הי לא אמרתי לא לכתובפלש

אמרתי שאתה לא יכול לדעת באיזה מצב מי שמולך נמצא, לכן תחשוב פעמים לפני שאתה כותב משהו,

יכול להיות שלמי שכותב כאן אין אף אחד אחר שיקשיב והוא נאחז במילים שלך כאילו הית איזה יועץ מדופלם (וגם אתה לפעמעים  כותב באותו ביטחון) אז אתה לא יודע איך יקחו אותך אז תיזהר

אני אף פעם לא זורקת ישר לפסיכולוג.אוסנת

אבל אני כן תמיד מציעה לשוחח עם דמות מבוגרת.

מחנך, יועצת, איש חכם שאתה מכיר, וכן - יש מקרים שזה זועק לשמיים שצריך טיפול.

(וגם אז יש קשת רחבה מאוד של מטפלים)

אני כן אומרת שבפורום שוקעים לדכאון גדול יותר בלי לשים לב.

בגלל התחושה שאתה עושה משהו, שאתה מדבר עמוק ופותר דברים,

ובעצם אתה רק מסתבך באלף שיחות שגורמות לך לחפור עמוק, להתבחבש, להוציא את כל השדים השחורים, אבל לרוב לא פותרות באמת את הנקודה.

(כמעט בכל המקרים, הפתרון נמצא אצלך! לך יש את הכלים הכי טובים לעזור לעצמך! ובשביל זה צריך חבר או שניים קרובים שיעזרו. זה הכל)

בן אדם שעובר פעם ראשונה בחייו משבר נפשי - לא שם לב שהוא במשבר,

הוא חושב שזה עוד מצברוח, עוד נפילה, 

אבל זה לא.

ובנתיים המצב מתדרדר.

[אני יכולה להמר שרוב מי שחווה משבר נפשי - לא הבחין שהוא עובר משהו קצת יותר חריג שדורש תשומת לב יותר מקצועית - עד שלא אמרו לו את זה]

כמובן, אל תשכחי שאת מדברת על פורום נוער, שבו רבים אם לא כולם מעולם לא חוו משבר כזה (ב"ה), ומי שכן - זאת פעם ראשונה (ואחרונה - תגידי אמן!).

גם כשאתה יודע שאתה במשבר נפשי, זה עולם כל כך מבולבל וכואב ועמוס,

שאתה עושה דברים - כי ככה, אין לך כח לכלום, ולא אכפת לך מכלום.

והכל נורא מבולבל, אתה חי בסרט - פשוטו כמשמעו. אין לך שיקול דעת אמיתי, כי קשה לך להבדיל בדקויות בין טוב לרע, בין חשוב למיותר, לפעמים מגיעים למצב שאתה גם לא קולט שאתה מסכן את עצמך (או שפשוט לא אכפת לך). 

כמו שיש ריחוף של מאוהבות? אז יש ריחוף של דכאוניים. רק שלהם אין מרץ וחשק.

תשמעי, במצב כזה, אני אפילו לא דורשת מבן אדם להפעיל חוש ביקורת.

שישמור את הכוחות שלו למה שחשוב באמת.

ומכיון שאני לא יכולה לדעת אם הוא במשבר נפשי, כי אלף שיחות פה לא יגלו לי, כי אני לא מכירה אותו בחיים, ובכל מקרה אני (עוד) לא מקצועית,

אני קודם כל דואגת לו, ושולחת אותו למישהו מקצועי.

עדיף שיפגע ממני על ששלחתי אותו והוא לא צריך (מה, אני דביל שצריך פסיכולוג?!), מאשר שהמצב שלו יתדרדר.

רק בריאות, באמת פרח.

אסנת..עץ על מים
למה תמיד ממליצה ללכת למבוגרים? הרבה פעמים גם הם לא מבינים וחבר/ה יעזרו יותר ואגב את כן שולחת מלא לעזרה מקצועית. ומילא זה היה נגמר בהמלצה אבל לפעמים שאני קוראת תגובות שלך זה נשמע כאילו אם לא זה בחיים לא תסתדר! ואת לא באמת יודעת מה המקרה אז זה לא עוזר יותר!
אם זה שצריך מציאות אני מסכימה! אבל לא תמיד מבוגרים/אנשי מקצוע.

ולא דברתי על להפגע מזה שאמרת לבנ"א שהוא צריך עזרה מקצועית אלא להפגע (לא במובן של נפגעתי ממך אלא נפגעתי מדבר מסוים) מטיפול שלא נצרך וזה יכול להזיק!

נקודה נוספת זה שתמיד משתמע מדברייך (כנראה בעקבות דברים שעברת) שהחיים הם וואו כזה בלתי ניתן לעבירה ומי שמסתכל על זה ככה אוטומטי הכל נראה קשה יותר וזה גם מה שאת משדרת בהודעותייך בפורום! [לא שאני דוגמא למשו בעניין אבל אני לא משדרת את זה בצורה כזאת לכולם במיוחד אם זה לא אנשים שמכירים אותי]
אם מדברים על אמפתיה,אוסנתאחרונה

אז את צודקת. הרבה פעמים חבר יכול להבין אותך ולעזור יותר ממבוגר.

כמו שאמרתי בתגובה הקודמת, כמעט את כל הבירורים שלנו אנחנו יכולים לעשות בכוחות עצמנו, בסיוע חברים קרובים.

אבל כשמדברים על עצות, ולא סתם עצות - עצות לאנשים שיתכן ונמצאים במשבר נפשי -

אין מה לעשות. רוב הסיכויים שלאדם מבוגר ומקצועי (שעוסק בחינוך/טיפול) יש יותר נסיון, ויודע להעביר הלאה כשאין לו כלים לטפל.

(יש גם מבוגרים שלא מעבירים הלאה, וזאת גם בעיה גדולה ומסוכנת. אבל עדיין זה עדיף)

אני מודה לך על מה שכתבת על ההודעות שלי,

כי באמת אף פעם לא שמתי לב לתשדורת הזאת שמשתמעת מדברי.

אני יותר מאשמח אם תוכלי לתת לי קישור להודעה שחשת בה שהחיים כל כך קשים עד שזה מייאש.

(ולחילופין, אני מביאה קישור למה שאני באמת חושבת

/Forum/Forum.aspx/t441373#5185133 )

בכללי אתה צודק אבל אני גם די מסכים עם יונה קטנה...ארץ יקרה
ליונה הקטנהפלש

אנשים במשבר נפשי את לא יודעת איך הם יתיחסו להודעה הכי תמימה שיש

אגב גם את ההודעה הקודמת כתבתי תוך כדי התלבטות כי מצד שני יכול להיות שהעצה דוקא כן תעזור לבן אדם ובגל השרשור שלי זה ימנע

אז ח'ברה לפי דעתי תכתבו אבל תחשבו הרבה הרבה לפני זה

מסכימה עם פלש לגמרי!!!אנונימי (פותח)

אני יודע שנורא כף לשחק בפסיכולוגיםמשה משה

אבל אתם לא כאלה

צודקת לגמרי..בדמייך חיי
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך