להכנס להדרכה בבנ"ע או אריאל?!?!אנונימי (פותח)

יתרונות וחסרונות לדעתכם.... תודה!

אווקי. זה הולך להיות שרשור חופר..פונ3'ה!!

וואקשה לא! |מתחנן!!..|

מממ, אם אני יכתוב "ברור שאריאל" את לא תקרא, אזשולמית=]

אני יכתוב בצורה נימוסית..

אריאל: לא מעורב

בני עקיבא: מעורב.. ואני חושבת שזה ממש חלק חשוב!!!!!!!!

בגלל זה אני ממש מתלבטת...אנונימי (פותח)

מצד אחד כל החברות הולכות לאריאל אבל אני לא כ"כ מתחברת לאידיאלים שלהם ולבנ"ע יותר... אבל המעורב זה מה שתוקע אותי  בהחלטה...

יש סניפים שהם לא מעורבים(כמו גילו)גאהלהיותיהודיה
אני לא רוצה להיות חוצניקית....אנונימי (פותח)

איפה שאני גרה בנ"ע מעורב...  

האידאלים אותם אידאלים.לך דומיה תהילה

לא כל האידיאלים הם אותם אידיאלים.דוסית?
אני מכירה סניפי בנ"ע נפרדים......הכל תלוי B=]
אריאל!!!!!!גאהלהיותיהודיה

אל תלכי לפי החברות!באש ובמים

ותזכרי שאם את הולכת לבנ"ע מעורב זה ממש נסיון!

אם המעורב לא מפריע לך מידי ואת מתחברת לאידיאלים של בנ"ע אז בכיף...

אבל ת'כלס ברור ש/אריאל הכי שאווה!!!! |אריאלניק בנשמה| 

בהצלוחה!!!

בגלל המעורב אני מתלבטת כי זה ממש ניסיון..אנונימי (פותח)
מצד אחד אני מתחברת לאידיאלים של בנ״ע אבל אני לא יודעת אם זה שווה להכנס לניסיון של המעורב...
לא ממש הבנתי-אובז'יי!!

איזה אידיאלים את רואה בבני עקיבא שאת לא רואה באריאל שכ"כ מושכים אותך לבנ"ע?

[וסליחה אם השאלה שלי עצבנה מישו. אני באמת רוצה לדעת.]

תשמעי,תותים בקצפת

את אומרת שאת מתחברת לאידיאלים של בנ''ע... לא יודעת כלכך אם יש הבדל בין האידיאלים של בנ''ע לאריאל כי בכ''ז הכל לאותה מטרה..אבל נגיד ש...

קחי בחשבון שאם את נכנסת להדרכה בבנ''ע את נקלעת לדברים לא פשוטים בכלל ... 

לדעתי זה תלוי בך ,

אם את בנאדם כזה שהולך לפי העקרונות שלו עד הסוף , ולא משנה ת'דיעות שלו בגלל לחץ חברתי וכ'ו וכ'ו...

לדעתי תלכי.. 

אם את מרגישה שאת לא תעמדי בזה , 

לא כדאי לך  להיכנס לזה..

כי אח''כ מאד מאד קשה לצאת מזה..  

בהצלחה

כמה מעורב? שבטים מעורבים או נפרדים?יהודי קטן
רק את מכירה את עצמך!באש ובמים

את חזקה מספיק? יכולה לקחת ת'אתגר? בכיף!!!!!

עלולה ליפול? רוב הסיכויים שזה יקרה? לא בנויה לזה? אריאל זה אחלה תנועה....

לדעתי, דווקא זה שיקול טוב!יהודי טוב וזהו

התלבטתי בין אריאל ועזרא והלכתי עם החברים-לאריאל אפילו שאני מתחבר יותר לערכי עזרא

ופה באמת יש הבדל גדול בין התנועות בשונה מאריאל ובנ"ע שבאו מאותו מקום ופעם היו אותה התנועה.

וואי..יש לי את בדיוק אותו הבעיה..טלי!!
אני ממש מתלבטת..באריאל אצלנו מדריכים בשביעית..ואני רוצה להדריך שנה הבאה..
מממ לדעתי, דווקא בגלל שבנ"ע מעורב צריך ללכתשוקו =)

אני מתכוונת - באריאל יש פחות בעיות, 

כי אין את הקטע הזה של הבנים בנות, גם בד"כ מי שהולך לשם זה החבר'ה היותר דוסים מהחברה הדתית לאומית

ככה שאני חושבת שאפשר לתרום יותר בבנ"ע וגם יותר לתקן, 

אל תלכי בגלל חברות, חוץ מאולי יותר כיף מה זה ייתן לך? 

כל הקטע בהדרכה זה לתרום לחניכים (בעקיפין ככל שאתה יותר תורם אתה גם יותר מסופק), אז חברות לא צריך להיות כ"כ שיקול 

אם תבואי לדעתי מתוך רצון לתרום ומתוך מטרה ברורה שאת הולכת לתרום ומשתדלת כמה שיותר לא ליפול [לא לדבר מלא סתם עם בנים וכו'] אני חושבת שאין בעיה ושבנ"ע עדיף

ברור שבני עקיבא!!~טלוש~

בדוגרי את נכנסת להדרכה בשביל לתרום ואין ספק שבבני עקיבא הרבה יותר זקוקים לך בתור מישי דוסית מאשר באריאל.. למרות שאין מה להגיד זה באמת קשה לשמור על עצמך בבני עקיבא אז תבחני את עצמך טוב טוב לפני ההחלטה.. גם לי בדיוק לפני שנה הייתה את ההתלבטות הזאת וכיום אני מדריכה בבני עקיבא ואני ממש שלמה עם ההחלטה שלי למרות כל הדברים הקשים שכרוכים בכך...

תלוי בסניף ובמקום...שמחת עולם

אני אריאלניקית אבל אני חושבת שכדאי להיכנס להדרכה בבנ"ע

אם את באה ממקום של להשפיע על הסניף ולחזק אותו..

כי זה ממש משמעותי!

השאלה היא אם את מספיק חזקה כדי לעמוד בניסיון הזה כי הוא באמת גדול.

אם לא אז את מוזמנת בכיף לאריאל!אחלה של תנועה

גם אצלנו יש מה להשפיע ולחזק.

אבל לפי דעתי בןאדם עם כוחות נפש שמסוגל לעמוד בניסיון-

זה שליחות ממש גדולה להיכנס להדרכה בבנ"ע.

בהצלחה נשמה!

"ניסיון באמת גדול"? תעשו ממנו חילונים וזהו...שוקו =)
הסניף שלנו לא מעורב בני עקיבאauchv

יאללה בלי שטויות יש סניפים לא מעורבים...קצת נכון

וגם אם מעורב מה הבעיה???איפה את גרה?

אני יודעת שיש סניפים נפרדים אבל אני לא רוצהאנונימי (פותח)
להיות חוצניקית.. ובסניף איפה שאני גרה זה מעורב ויש גם חניכים חילוניים...
אז עוד יותר לכי לבנ"ע אם יש שם חילונים! שוקו =)
כמה שזה עוד יותר חשוב ללכת לבנ״ע ועוד שיש חילונייםאנונימי (פותח)
מזה אני חוששת שמה שאני רוצה לחזק ולתת לסנחף בתור דתיה יבוא על חשבוני .. כי זה עם חילונים/ מעורב או לא יודעת...
מצד שני אריאל ממש דוסי וזה לא בדיוק אני.. אני לא הכי דוסית... ולא כל כך ״אריאלניקית..״.
למה את לא רוצה להיות "חוצניקית"?אנונימי (פותח)

אלוי תמצאי מקום טוב?

הבעיה שיש במעורב בעיה הלכתית בעיות של צניעות ועוד.שואף לאור
וואי. אתם מדברים כאילו אריאלאווזה.

הכל מושלם שם,

ובכלל זה לא כזאת שליחות.

אז שהדרכה באריאל זה בדיוק שליחות כמו של בנ"ע.

כי איפה היינו היום אם לא היה לנו תמדריכים שלנו?

בני עקיבא..calvin
?????????????????????מר one

מה רע במוערב אני מדריך באריאל ואני מאוד נהנה שם אבל אם הייתי צריך לבחור היום לאן ללכת אז הייתי הולך לבנ"ע.....

יש בזה בעיה הלכתית בעיות של צניעות ועודשואף לאור

ברור..יש רע במעורב..אין מה לעשות..calvin

זה לא האידיאל במחינתי..אבל בני עקיבא חוץ מזה שזה תנועה פשוט יותר טובה מהשאר-אין מה לעשות..חוץ מזה, שזה פרט שולי, בבני עקיבא יש שליחות גדולה-מי שיכול להחזיק את עצמו ולהיות בתנועה של עם ולא תנועה מתבדלת(שזה גם טוב) שילך לשם

שוקו - נכון שאת לא בבנ"ע?ארץ יקרה

אין סיכוי כי דוגרי זה ממש לא ככה ובכלל לא פשוט(מנסיון...)

אני בבנ"ע אחי היקר =]מכיתה א' לא סתם ואמיר-שוקו =)
עבר עריכה על ידי שוקו =) בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 00:46

יש בבנ"ע בעיות צניעות - שאם את שומרת על עצמך זה בעיות צניעות כמו ברחוב

למה אני מתכוונת? 

שאם את לא הולכת ומתחבקת עם בנים ואם את לא מתחילה עם בנים וגם מתלבשת צנוע - 

אז זה בדיוק כמו שאת הולכת ברחוב ולפעמים אנשים מסתכלים,

גם לפעמים רואים בנות ובנים לא מי יודע צנוע [ואני לא מתכוונת ללבוש מינימלי, אלא לחולצות וחצאיות קצרות וכו', והיא גם אומרת שיש אצלם חילונים אז יכול להיות...]

הקיצר, אם את שומרת על עצמך ובאמת רוצה לשמור על עצמך זה יהיה פחות בעיה  

בהצלחה אחותי!!  

וואי,כ"כ לא מסכימה עם שוקועטרת רות המקסיאחרונה

בכל מקום, ובכל תנועה יש עבודה...ולא משנה מאיזה בתים החניכים מגיעים,

זה כן משנה איזה מן סוג עבודה... אבל לא חסר מה לשפר ומה להתקדם גם בסניפיים ה"יותר דוסים".

יש סניפיים שמה שצריך לעבוד עם החניכים זה צניעות, שבת, תפילה וכו'

יש סניפיים - שברור להם צניעות ותפילה, אבל צריך לעבוד יותר על כיבוד הורים, כבוד של בן אדם לחברו, עשיית מצוות בכוונה...

ואם יש סניפיים שהרמה התורנית שלהם ממש גבוהה- צריך ממש לחזק אותם ולנתב אותם לעשייה לכלל, ותרומה והתנדבות, וגם להבנה עמוקה יותר של התורה והמצוות.

(כמו לומר שהילד הכי מצטיין בכיתה- המורה לא צריך להשקיע בו כ"כ, כי הוא כבר טוב...וצריך לעבוד יותר עם הילדים האחרים.. ההיפך!! יש לילד המוצלח פוטנציאל גבוה וחובה לנתב אותו ולעזור לו להוצי אותו לפועל!)

לכן לפי דעתי מצב הסניף לא הכי שיקול- כי בכל מקום לא יחסר לך מה לתרום ולהוסיף,

אבל השיקול הנכון הוא- מה מתאים לך?! איפה את תהיי חזקה יותר כדי שיהיה לך את הכח לתת.

ואת צכ'ה לחשוב עלזה לבד!! באמיתיות.

בהצלחה!!

והלוואי שאלה ייהיו הצרות שלנו!(להתלבט איפה לתרום..=)

בני עקיבא!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ישראלית בנשמה!

לא מכירה את אריאל....!

בני עקיבא!!!talr123

ברור!

בני עקיבא בני עקיבא עבודה זרה...אברי

אבל בכל זאת התנועה הכי שווה...

לגבי האידיאלים:

אין שום מחלוקת. זה להגיד אותו דבר בשני משפטים שונים. לחפירות: אישי...

לגבי היתרונות והחסרונות:

הקטע של המעורב + אפשרות לתרום יותר + הסיכון הדתי

הנפרד + ממילא יש פחות עבודה + יש סיכון נמוך יותר

בנ"ע... מת עליייייייך!!!!!!

אפשר שנייה להגיד משהו?אובז'יי!!

אני לא חושבת שבבנ"ע יש יותר מה לתרום. ממש לא!! באריאל יש מלא מה לעשות,

ואם אין ת'קטע של בנים בנות יש מלא בעיות אחרות שאפשר לעזור...

לדעתי עדיף אריאל אבל לא שולל בנ"ע..ארץ יקרה

באריאל הרבה יותר קל להשפיע כי לחניכים\ות אין את העניין בבנים\ות(כאילו, מן הסתם יש אבל זה לא יבוא בסניף..)וגם דוגרי המדריך גם לא מתקשה בזה וזה נותן לו "לעבוד" בשקט..

אבל אם קצת קשה לך להיכנס לאריאל כי את לא בראש אז נראה לי שעדיף לא לעשות בכח..

ותבררי על הצוות, כי אם הוא איכותי זה סבבה אבל אם את היחידה שזה מפריע לה וכל השאר יותר חפיפניקים - צריך יותר לחשוב על זה..

אז בהצלחה לך..

מי שמשפיע לא מושפע!ישראל כהן

ויחד עם כל העצות המדהימות שנתנו לך פה תנסי לבדוק עם עצמך מה את יותר רוצה להשפיע בבנ"ע או להדריך בקצת פחות קשיים באריאל...

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

למה אתה חושב כך ? מי שמשפיע גם יכול להיות מושפעשואף לאור

הן משום הלחץ החברתי והעובדה שאולי הוא מיעוט והשאר רוב ועוד.. אני לא חושב שיש כלל כזה,אני חושב שדווקא ניתן לראות מציאויות אחרות

רק את שמכירה את עצמך יכולה לענות לעצמך...כנרית על הגג=)
איפה שאת חושבת שיהיה....מיקמאוס

לך הכי טוב אז תלכי..לשם...בהצלחה

ברור שבעזרא...אנונימי (פותח)

חחח...אברי

עזרא זה כ"כ דפקא שזה אפילו לא אופציה...

כל התנועות עושות עבודת קודש.לך דומיה תהילה

גם עזרא.

)אנונימי (פותח)

בהדרכה בבני-עקיבא את יכולה להשפיע על מגוון רב של חבר'ה אך זהו ניסיון לא פשוט במיוחד תלוי איזה גיל תדריכי (שבט גדול או קטן) זה מאוד שונה..אני הדרכתי בבני עקיבא שבט ניצנים-מעלות-מעפילים וככל שהם גדלים ככה גם ההשפעה שלך אחרת והערכה שלהם כלפייך משתנה גם את כבר לא יכולה לגעת בהםהיינו שבט מאוד מגובש בנים ובנות לכן גם ההדרכה שלך מאוד משמעותית לגבי הבנים ולהדריך עם בנים זה גם חתיכת שיקול..) אשמח להרחיב במייל..inbarst010@Walla.co.il כי אני לא כ"כ נכנסת לכאן.. בכל מקרה שיהיה המון בהצלחה ובחירות טובות ונכונות בשבילך!!

שבוע טוב!! אשמח להרחיב :]]

זה המיי'ל הנכוןאנונימי (פותח)

טעות המייל שלי הוא עם com בסוף .     inbarst010@WAlla.com

בארור שאריאל רביד.

אין שאלה אפילו !

לדעתי.ישראל כהן

להדריך קבוצה מעורבת זה ממש לא בסדר כי תחליטו: אתם דתיים או לא?

אבל שיהיה בצוות בנים ובנות אני לא חושב שיש כ"כ בעיה כי לכל אחד יש את הקבוצה שלו ובפעילויות של הצוות יושבים בנפרד.  (לפחות ככה זה אצלנו)

כמובן שיש את החריגים- בוא נגיד זה קצת דומה לשל"פ מי שיש לו אישיות חזקה וערכים יוכל להסתדר גם עם קבוצה מעורבת וזאת רק אם הוא בא לשם מתוך הרגשת שליחות.

אז בהצלחה במה שתחליטי כי בסופו של דבר רק את זאת שתעברי את זה ורק את יודעת באמת מה יהיה לך יותר טוב.חיוך גדול

"אתם דתיים או לא?"לך דומיה תהילה

זה בכלל לא דבר כזה פשוט בכל סניף. צריך

להכיר את הסניף לפני שפוסקים שזה אסור.

הרבה פעמים היתרון רב על הנזק. תלוי מאוד

באופי האוכלוסיה באזור הסניף.

אוקי...ישראל כהן

למרות שקצת מוזר לי שסניף שמגדיר את עצמו "דתי" יהיו לו קבוצות מעורבות של בנים-בנות...

או שזה ביישוב מעורב שאז זה משהו אחר לגמרי...

ביישוב מעורב או בעיר...לך דומיה תהילה
שטויותאנונימי (פותח)

קישקוש אחד גדול דתיים? אסור להיות בני בנות במעורב נקודה .!

לדעתי זה כמה שיקולים:אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי אדון שוקו!!! בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 21:20
עבר עריכה על ידי אדון שוקו!!! בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 21:20

אני בבנ"ע!!ואני באמת פי מאה מיתחברת לאידיאלים שלהם וכל מי שאומר שאין הבדל טועה לדעתי לגמרי וההבדל כל כך ברור ההבדל הוא שאריאל בעד לכחת את החברה הטובים ולקדם אותם..ובנ"ע הם בעד לכחת את כולם כל הסוגים ולקדם את כולם ולא רק מי שבאמצאה ההיתקדמות...אני חייבת לציין שבנ"ע לפעמים בגלל האידאל הזה מפסידים בשטח למשל איך שמעורב במסעות..וזה סוכף ילדים טובים אחרים..אני בטור אחת שראיתי את זה מהצד כי ב"ה הסניף שלי ניפרד ממש לבנ"ע..וגם אני חושבת שלהשקיע רק בנו בעצמנו החברה האיכותים - אריאל. ואני אומרת שאם יש בעיה בב"ע נלך ונשנה שם וגם אריאל לדעתי זה קיצונות..אז לדעתי יותר תרומה זה בב"ע אבל זה מישתנה מאחד לאחד זה תלוי אם את תיסכפי...והכי משמעותי זה המחשבה כמה אני תורמת וכמה אני מפסיקה כי צריח לזכור שאני לא מוכנה לתת את עצמי לגמרי וברגע שאני הולכת לחברה מעורבת אני יותר נותת את עצמי ופוגמת בקדושה שבי..וכמה שזה יותר מעורב זה יותר פוגם בי..אז צריח לחשוב כמה אני נותת וכמה אני מקריבה זה הכי משמעותי...וזה כל אחד אחרת..בהצלחה החלטות תובות!!

אין על זה שאלה-ברור שבני עקיבא!!!!!!!!!!!!!!!יפיופית!!
אני צריכה שכמה שיותר אנשים יגיבו לי כי פתחתי פה חריפיופית!!
כל אלה שאמרו שאם האישות חזקה וזה אז זה בסדרהדריכני

שידעו שזה פשוט לא אומר כלום, אבל כלום ממש ממש...

אני חשבתי שאני בנאדם שממש עומד על העקרונות שלו ומה שאצלי לא זה לא!

ובסופו של דבר ראיתי איך דעות יכולות להשתנות, איך אפשר ליפול על דברים קטנים, באמת באמת קטנים! אבל עדיין.. לחצות גבולות..

ואני מכירה מלא חברות שלי שיכולת לחתום שהם יצאו הכי דוסיות והם הושפעו וירדו!!

אין בטחון זה פשוט לא נכון באף מקרה ובשבילך תזהרי מזה ממש.. החלטה אחת משפיעה אח"כ לכל החיים זה נשמע גבוה אבל זה פשוט מילה במילה ככה...

שיהיה לך מלא בהצלחה! וסתם ככה שבאריאל יש מלא מה להשפיע ולתת כל סוג של נוער צריך שיחדירו בו אידיאלים נכונים ויעשו לו כייף מהקודש.

אל תסמוך על עצמך עד יום מותך!!!אנונימי (פותח)

את לא צריכה להכניס את עצמך למקום שאת יודעת מראש שהוא יכול להעמיד אותך בנסיון!

יש הרבה מה לתרום באריאל.

בהצלחה!

אין כמו אריאל.צחקן

בע"ה.

התרומה שם לענ"ד יותר גדולה.

וסתם שאלה -את לא מזדהה עם הערכים של אריאל או שאת מפחדת שיתייגו אותך כדוסית?

למה התרומה באריאל יותר גדולה מבנ"ע?חייבס"ית

יש פוול בנ"ע נפרד!! וזה לא פחות דוס מאריאל!

ואם יש חניכים חילוניים וזה ממש מעורב אז שיא הלא כדאי לך לדעתי!

או שתהיי מדריכת חוץ בבנ"ע נפרד [מוזמנת]

כי אסור לעשות נגד ההלכה.צחקן
לכי לנפרד-מנסיוןאפוש

בס"ד

להיות בצוותים מעורבים יהיה לך עוד מלאא בחיים...

בגיל הזה כדאי להבנות עם חברה נפרדת...

מנסיון...

דעתי וחוויותיי בענין:דינה ל.

אני לא הייתי חניכה באף תנועת נוער, אבל הדרכתי שנה וחצי באריאל (הקמתי סניף)

מנקודת מבט אחורנית על מה שהיה- אני מרגישה שהאידיאלים לא בדיוק אותו הדבר, ואת צריכה להחליט מה יותר חשוב לך:

לדעתי תנועת בנ"ע הרבה יותר מעורה בחברה מסביב, ושמה דגש על מעורבות בכלל ישראל (ולכן התנועה כ"כ הטרוגנית- חילונים, דתיים- מכל הסוגים) בעוד שאריאל מאוד סגורים בתוך עצמם- דוסים עם דוסים, והרבה פחות מעורבים בכלל. [התנועה די מזכיר הלי אולפנא "עלית" רק לבנות דוסיות, לעומת אולפנא שבה יש את כל סוגי הבנות...]

{ונקודה שאולי קשורה למעורבות בכלל עמישראל:

בנ"ע זו תנועה ענקית, גוף גדול ומלא כוח, ולכן הפעילות שלהם כ"כ ענפה, בנ"ע בחו"ל, פרויקטים ענקיים, גרעינים ועוד, בעוד אריאל זו תנועה קטנה ודי דלת אמצעים, ואולי לכן הם גם מרימים פחות פרויקטים קהילתיים. לדעתי זה בא לידי ביטוי גם בתמינה במדריכים...}

אישית, במבט לאחור, אני תומכת יותר בהדרכה בבנ"ע, הפעילות בבנ"ע מרגישה לי משפיעה יותר- נוגעת יותר לעם. כמובן אם זה מסתדר לך מבחינה דתית- הרבה ערבוב וכו'. תלוי מהן דעותייך והשקפתך בענין.

עברתי תהליך דומה.rivka501

עד כיתה ט' לא ידעתי מה אני יותר - הלכתי גם לעזרא (בעיר שבה אני גרה אין אריאל) וגם לבנ"ע, אבל לעזרא יותר.

ואז נפל לי האסימון, כבר הייתי אחר סמינריון הדרכה (תחילת כיתה י') ובדרך להיכנס לשבט, שהאידיאלים של בנ"ע הרבה יותר מתאימים לי מהאידיאלים של עזרא.

אז ויתרתי על ההדרכה ועברתי לבנ"ע.

כמובן שלא הכניסו אותי להדרכה כי חזרתי מאוד מאוחר.

אבל כשמשהו זה האידיאל שלך, את צריכה ללכת לפיו.

(בסוף נכנסתי גם להדרכת חוץ..)

ובכל מקרה, אתמול הייתי בחתונה של זוג שהדריכו יחד שבט בבנ"ע. הם כבר בני 20, והם דוסים אש. 

אז יוצא מזה גם דברים טובים. ולא בהכרח כל חברה מעורבת היא חברה מקולקלת.

ודווקא בזה יש לך מקום להשפיע (:

בהצלחה!

~~~אומייי!

זה שאריאל זו תנועה דוסית זה לא אומר שהם לא צריכות הכוונה ואנשים גדולים שישפיעו עליהם!!!!!!!

אז בבנ"ע מקדמים ממעורב ללא מעורב (1-5).

ובאריאל מלא מעורב ליותר התקדמות לה' וכ'ו (5-10)

גם באריאל יש המון מה לשנות, להשפיע ולעזור!!

ולפי דעתי תדריכי באריאל כדי להיזהר שלא תהיי המושפעת אלא המשפיעה!!!!

את אמיצה?אנונימי (פותח)

אם את אמיצה ורצה להשפיע באמת, תלכי לבני עקיבא. זו תנועה שיש בה הרבה יותר מקום לקדם. יש סניפים שבהם זה ממש מציאות של פיקוח נפש מביחנה דתית. כל המציל נפש אחת מישראל..." זה בגשמיות ק"ו ברוחניות!!!

אבל... אם זה עלול להוריד אותך מחינה רוחנית זה לא בטוח שווה את זה. דרך אגב יש סניפים נפרדים בבנ"ע!!

יש משפט של הרב קרליבך "אני מעדיף לוותר על העולם הבא שלי בשביל הזה של חבר שלי" מכאן ההחלטה ברורה, אבל... לא כולם הרב קרליבך!

ברור שלא בני עקיבא!!! >>אנונימי (פותח)

בע"ה

בבני עקיבא יש בעיות הלכתיות.. אז למה להיכנס למקום שאת בעצמך יכולה לפול ברמה רוחנית??....

גם באריאל יש הרבה במה להשפיע! לא כל החניכות מושלמות ולא מלמדים אותם להיות דוסות! מלמדים אותם לתקן את המידות שלהן וכו'...

תלוי בדרך ההדרכה שלך!
בבני עקיבא זה לא שווה את ההדרכה שם שבכל פינה יהיה בעיות הלכתיות.. אפילו ששם את יכולה להשפיע..

כנ"ל לאריאל!

לכי לאריאל!! ותשפיעי שם! וככה גם תצאי נקיה מבעיות צניעות שיכולות להיות צפויות לך! 

המוון בהצלחה נשמה!!!!

לא נכון!ארץ יקרה

זו הכללה ממש גדולה ולא יפה, נכון שיש סניפים שהם לא בסדר אבל יש מלא שהם כן בסדר(יחסי..)!!!

chananoga -שוקו =)

יש גם אחלה סניפים בבנ"ע, אל תכליל תנועה שלימה

ודווקא בגלל שיש בעיות צריך ללכת, כדי לתקן!

ולא להשאיר את זה ככה. 

ואם היא חושבת שהיא יכולה להיכנס ולשמור על עצמה (שהיא יודעת שהיא לא הולכת להיכנס לסתם שיחות עם בנים וכו')

אז וואלה למה לא? שתלך על זה ובע"ה שתעזור להם להתקדם ולהתקרב לה'  

אריאל! והוו!!הסנה-בוער

וברצינות-

זה ממש תלוי בסניפים עצמם..

נכון שאת הולכת להיות חלק מתנועה וזה נורא חשוב גם להתחבר לאידיאלים ולרוח שלה וכו',

אבל בואי נאמר בשקט שבאמת ביום יום מה שמרגישים זה יותר את האופי של הסניף ופחות את האופי של התנועה...

הצוות- את יודעת מי האנשים שעומדים להכנס להדרכה בכל סניף? מה האופי שלהם? של הצוות הקיים? עד כמה ההורים מתערבים לטובה? איפה יש קומונרית לשנה הבאה (אם אין אולי יותר יצטרכו אותך אבל אולי גם יהיה יותר קשה)? אלו אנשים שבראש שלך?

החניכים- כמה חניכים יש בערך בכל שבט (מה מתאים לך- הרבה או קצת)? לאיזה שבט יכניסו אותך בכל סניף, אם את יודעת (איזה גיל יהיה לך יותר מתאים להדריך)? איזה אופי יש להם (סודי/מרובע/ערסים/היפראקטיביים- מה מתאים לך)? 

טכני- המיקום של הסניף (את רוצה רחוק/קרוב לבית? שכונה שאפשר ללכת בה בלילה?), האם העירייה/מועצה תומכת?

צניעות- מה האופי של הסניף?- מעורב/נפרד- וי שטווח גדול באמצע... עם מה כרגע את יכולה להתמודד? מה נכון מבחינה הלכתית? כדאי לחשוב על זה.. 

ויש עוד מליון נק' לחשוב עליהן...

אריאל ברורשימעלה

אחלה מחשבים יש בהנהלה

(אני שם עכשיו)

תלוי אם תעמדי בזה, זה נסיון מאוד גדול, מדריכים וזהאנונימי (פותח)
זה בעיקרון תלוי למה את מתחברת יותר....בדמייך חיי
ברור שבני עקיבא.....אח שלי
אני חושבת..אנונימי (פותח)

שהכי כדאי אריאל אבל זה גם ממש תלוי במקום שבו את רוצה להדריך...

בני עקיבא באמת שבישבילך!!אנונימי (פותח)

אני חניכה בסניף בני עקיבא עם שבטים נפרדים אבל כל הישובים מסביבינו מעורבים בני עקיבא זוהי תנועת נוער דתית לכל דבר שמאמינה בארץ ישראל ובזכות שלנו לחיות כאן לדעתי ללכת לאריאל עם כל כמה שזה דתי והכל זה קצת להיסתתר מהחיים כי את נמצאת בנטק מוחלט מהבנים וכשאת מגיעה לשלב שבו את צריכה לחפס לעצמך חתן את לא יודעת איך להיתנהג עם בנים ובסניפים מעורבים מדברים עם הבנים וזה נורא יפה לראות מצד אחד יש פתיחות עם הבנים ומדברים איתם בחופשיות אבל שומירם נגיעה ושומרים על הכללים ולדעתי זה טוב להעמיד את עצמך בניסיון ולהדריך בסיף בני עקיבא שזה בסך הכל לא ממש קשה בני עקיבא זה תנועה דתית עם ערכים ולא תיתקלקלי עם תדריכי שם!!!1

נטע היא אמרה שהסניף שלה מעורב ויש בו גם חילונים ;)שוקו =)
דווקא ביגלל זה!1אנונימי (פותח)

ולא יודעת איפה הסניף שלה אבל אם יש אני היא צריכה להשפיע ולא ליהיות מושפעת ואם יש חילונים יותר חשוב שהיא תלך ככה היא לא רק נישמרת לעצמה אלה גם מעבירה מסר לאחרים

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך