שירות לאומי, כבר למעלה מחצי שנה בבית!הדר 19

היי לכולם, אני חדשה פה, אשמח לקצת "קבלת פנים" חחח

לנושא, סיימתי י"ב שנה שעברה, כלומר אני כבר לא שמיניסטית. שנה שעברה לא חיפשתי שירות לאומי כי לא חשבתי על זה כדבר חשוב וכמו שראיתי פה בפורום דווקא מעניין לעשות, מתוך נתינה וחסד ותו לא.

אחרי שלא קיבלו אותי במקום די טוב, בית ג'וברין למי שמכיר. וניסיתי גם במשרד הביטחון אבל טוב טוב טוב שלא נכסתי לשם בסוף. ואחרי זה הלכתי לכפר של נוער בסיכון ולא קיבלו אותי. ומשם לא חיפשתי יותר מידי עד שהגיע החופש..ואז התחלתי לדאוג, לקראת הסוף קיבלו אותי בעמותה בעיר שלי ויצאתי משם די מהר אחרי 3 חודשים. חודש הייתי בבית ובמהלך החודש חיפשתי תקן אחר והייתי ביותר מידי תקנים שכמה מהם לא קיבלו אותי..אבל תכלס, את רוצה לתרום ולעשות שירות וכל מה שאת מקבלת זה כאפה מרכזת אחת ואפילו שתיים. ועם הזמן ראיתי שאני כבר חודשיים בבית ונורא פחדתי שזה יימשך..והפחד השתלט עליי ונשארתי בבית עד עכשיו, כבר 8 חודשים.

אני לא באה בטענות לאף אחד אבל בתור מישהי שסבלה המון מהשירות הזה, אתן לא חושבות שיש פה בעיה שעם כל הרצון לתרום אתה רק סובל, אתה רק חווה פעם אחר פעם כאפה, אתה רוצה ללכת למקום מסויים לעשות בו שירות ואומרים לך אתה לא מתאים, מתאים לך משהו אחר..אני לא אמורה להיבנות בשירות? להתפתח מבחינה רגשית ומקצועית? לעשות שנת שירות מתוך הרגשה של עשייה? של רצון טוב? כל החשק לתרום ולעשות למען הקהילה, למען ה"מישהו" האחר נעלם, ירד, החשק ירד.

בשנה הזאת גם הייתי בסיירת ל"כללית" והתקבלתי לשם ברוך ה'. האחראים אמרו שאני מתאימה למנהל, אבל הרכזת חושבת אחרת, דווקא לסיעוד. למי להקשיב? לאחראים של הארגון שיש להם ידע בבחירת אנשים או לרכזת שאחרי 30 שניות הראשונות של הפגישה יודעת כבר מה מתאים לי?

אני סבלתי המון מהשנה הזאת והבנתי המון. בכיתה י"ב יותר התייחסתי ללימודים מאשר לשירות, כי אחרת לא זה ולא זה היה יוצא לי.

סורי על החפירה וההיסטוריה ששפכתי פה, פשוט עם כל השרשורים שיש לא יכולתי להימנע

ברור שיש בעיה באיך שזה מתנהל היום,גפן36

ושמעתי ששנה הבאה הולכים לשנות את העניין ויהיה הרבה יותר קל.

(וגם תחסך הרבה עגמת נפש בכל הסיירות וכו')

אבל עד אז-

אפשר להבין אותם (על מה שהיה איתנו)

(לא מתכוונת לפגוע, רק להעלות נק' מבט נוספת)

בסופו של דבר המטרה שלנו היא להועיל לעם שלנו.

בת שיוצאת לחפש שירות לאומי "מציעה" את עצמה למקום מסויים,

מתוך תקווה שהוא יבחר את הבנות שהכי יועילו לו, והכי יקדמו מהמקום בו הוא נמצא.

(ברור שלפעמים יש טעויות, אבל סביר להניח שרב הפעמים היו פשוט בנות שיותר התאימו)

בתור אחת שבאה לשירות, האינטרס שלי הוא שלא אתקבל, אם יש בנות שיועילו יותר.

ולכן, כדי למנוע מעצמי ומהם את כל הצער (כי גם להם קשה לומר לא... שימו את עצמכן במקום הרכזת...)

כדאי לחשוב עם עצמי ועם אנשים שקרובים אלי ומכירים אותי מה הכי מתאים לי,

וללכת לבדוק בתחום הזה..

אחרי שחפרתי-

לא יודעת אם להקשיב לאחראים או לרכזת.

נראלי תלוי במה שאת חושבת שמתאים לך יותר..

או תתיעצי עם ההורים והחברות.

אנחנו לא מכירות אותך, ויכול להיות שהרכזת קלעה, אחרי 30 שניות,

ויכולהיות שדווקא האחראיים...

בהצלחה ענקית!

אבל למה להגביל אותי בתקנים?הדר 19

למה לומר לי את לא מתאימה לכך וכך תקנים ולעומת זאת את מתאימה לכך וכך תקנים?  למה ישר להגביל אותי? אם אני רוצה להיכנס לתקן של גן שאני יודעת שהתקן פנוי והרכזת לא רוצה לתת לי אותו בגלל שהייתי במקום דומה ולא רציתי אז, האדם משתנה. כמו למשל עכשיו אחרי שהייתי ביותר מידי מקומות אני חושבת שבית ספר דווקא מתאים לי ותקנים של והדרת עם קשישים. לפני כן הייתי בטוחה שמשרדי זה התחום אבל בני האדם טועים ולכולם מגיעה הזדמנות שנייה והיא פשוט לא נתנה לי אותה. אם היא הייתה מציגה לי את כל הנתונים הייתי יכולה להבין מה הבעיה שהיא באמת לא נותנת לי ולא סתם שוללת בלי לתת שוב פעם הזדמנות.

מה אני יכולה לעשות שחיפשתי יותר מידי בשביל לא להיכנס למקום ולצאת ממנו אחרי יומיים? וכבר קרו לי מצבים כאלה, שחישפתי וחיפשתי ומרוב ייאוש וחוסר מוטיבציה הפסקתי כי התשובה תהיה שלילית..

מה הבעיה בלא לעשות שירות? אני לא תורמת כי המקומות שנראה לי שרוב הסיכויים שאני יאהב אין שם תקני שירות. כלומר זה רק התנדבות בלי להשתלב בחוק הזה של השירות.

יש המון מקומות שכן זקוקים לבני ובנות שירות אבל אין בכל הארץ רק בתל אביב למשל או בירושלים כמו ארגון "לתת" ושאר עמותות.

הדר אני ממש מסכימה איתך!אנונימי (פותח)

באופן כללי אני חושבת שיש המון בעיות בניהול של המערכת שהורסות את כל הערך שלה. לגמרי.

לא בטוח שאני אעשה שירות. יש לי עוד שנה להחליט.

חוץ מזה שבאמת אין שום בעיה לא לעשות שירות. שירות לאומי זאת דרך לתרום, אבל היא לא הדרך היחידה..! אני מאמינה שיש אנשים שהולכים לשירות לאומי ולא עושים כלום ויש כאלה שלא עושים שירות לאומי אבל דווקא תורמים כל יום וכל שנה לסביבה שלהם. זה תלוי באופי.

בהצלחה!!!

זאת החשיבה הנכונה!הדר 19

יש לי חברה שעושה שירות במשרד המשפטים באשקלון ואני ממש לא מבינה איך היא תורמת למדינה. כל התחומי משפט למיניהן. גם אילו שעושות בבתי חולים, מה, לבית חולים אין מספיק אחיות שהם גם מנצלים בנות לעבודות כאלה? ואני יכולה מניסיון שהיה לי להסביר לך מה הבנות עושות שם, אחלה שירות. 

ויש לי עוד חברה שלא מבינה למה אני עדיין תקועה בשירות הלאומי הזה, למה אני לא מחפשת עבודה מכובדת ומפסיקה לחשוב על שירות לאומי כדבר מחייב.

אני יכולה לתרום בנוסף לעבודה אמיתית במלא מקומות שאין שם תקנים של שירות לאומי אבל בהחלט תרמתי, תרמתי! ואף אח לא יכול לומר אחרת!

..................רותי7

וואוו!!לא פשוט..ממש מעריכה אותך שאת עדיין רוצה לעשות שירות! לא יודעת אם אני הייתי ככה אחרי מה שעבר עלייך..

ובקשר ל'כללית'-תלכי עם מה שאת רוצה..אם את רוצה מנהל-תקשיבי לאחראים.. ואם את רוצה סיעוד-תקשיבי לרכזת..

בסופו של דבר-את מכירה את עצמך הכי טוב, ורק את יודעת איפה תתרמי הכי טוב,ואיפה יהיה לך הכי טוב.. אז לכי עם הלב שלך!!

המון המון ב"הצלחה!!!

הבעיה היא אחרתהדר 19אחרונה

אני וויתרתי מזמן על כללית, עכשיו יש לי התלבטות בין שני תקנים, בי"ס ופרוייקט והדרת. שני התקנים מתאימים לי אבל לדעתי התרומה הכי גדולה תהיה בוהדרת וזאת לא הפעם הראשונה שהמליצו לי על והדרת. 

שירות עם נוער בסיכון/הדרכה בפנימיה/משפחתוניםמשתמשת💋

אני בכיתה יב והכיוון שלי זה לגמרי ילדים או נוער בסיכון, או ילדים בכללי (אבל משהו משמעותי) ואני פשוט מרגישה אבודה רצח. למי פונים? איך נרשמים? איך אני יודעת מה אני באמת רוצה? את מי שואלים? איזה מסגרות יש לי שיכולות לענות למטרה שלי?

ממש אשמח שמישהי שכבר הייתה שם תכוון אותי כי ברצינות אין לי מושג.

דרושות בנות שירות אחראיות למעונות ויצו לגיל הרךwizo1

מחפשת שירות משמעותי ומספק? 

רשת מעונות ויצו מגייסת מחנכות-מטפלות לגיל הרך

בואי לקחת חלק חיוני בחינוך הדור הבא

● הכשרה מקצועית מתמשכת על חשבון הארגון

● עבודה בצוות מקצועי ואיכותי

● סביבת עבודה חמה, משפחתית ותומכת

0522333957

אהלן! מישהו עוד כאן?ה' אור לי.

בהצלחה לכל האלופות כמוני שמתחילות שירות מחר

קושי בשירות האם לעזוב?אנונימית 888

היי.. אני בת שירות במקום מסוים-מבחינת המקום גם לא ככ כיף לי אני דיי סופרת את השעות עד שזה נגמר, אבל אני עוד מאמינה שאולי זה ישתנה, הקושי האמיתי הוא עם המדשית שלי אנחנו פשוט לא מסתדרות אני אומרת א' היא חייבת להגיד ב', היא לא סובלת אותי ואני גם לא מאוד מחבבת אותה.. קשה לי מאוד ככה!

לא ממש באלי לערב רכזת אני מרגישה שזה סתם יעשה בלאגן (גם הרוב מתחת לפני השטח.. לכאורה אנחנו קצת מדברות ואין משהו דרמטי, אבל אני רואה בשיח שלנו וגם דברים ששמעתי..)

הצילוווו אני עוד רגע משתגעת כאן.. מה כדאי לעשות?

אשמח לרעיונות לפעילות פתיחה לכל האולפנה ביחדמירי כהן

הי אני מדריכה באולפנה שנה הבאה ואשמח לרעיונות למשחקי היכרות לקבוצות גדולות. משחקים שעושים אווירה ולא נמרחים..

סגרת\מחפשת שירות בחיפה? מדרשת 'באורך' מחכה לך!חגהבגה
שנה הבאהמבשרת :)
שנה ראשונה, מחפשת שירות לשנה הבאה
מה אומרות, לחפש מקום אחר? מאיפה להתחיל?
או להישאר עוד שנה במקום שלי?
אשמח שתענו

אולי יעניין אותך