עבר עריכה על ידי שורש 44 בתאריך י"ד תמוז תשע"ב 21:57
א.אני חושב שההתחלה של הדברים שלך מעליבים .
ב.יש מיעוט קטן של רבנים עד כמה שאני יודע שתומכים בחברה מעורבת וצנועה ,אני אפילו לא יודע אם זה תקף מבחינה הלכתית לגבי כלל הציבור בסוגיה כזו משום שמדובר במיעוט,אבל זו לא דעת רוב תלמידי החכמים.
מה שהדגשתי הוא גם כדי להראות את הפער בין תפיסתם לבין מה שאת אומרת (לפי מה שאמרת :"כי הם בסופו של דבר יחפשו אתזה ת-מיד! אז במקום לעשות אתזה בתר ומכפייה") מה שנערים מחפשים זה לא מה שאותם רבנים מדברים עליו,אותם רבנים מדברים על חברה צנועה,(ואני מעלה עכשיו נושאים שאולי אפשר לחשוב ולטעות שנכללים בדעה זו,וזה לא כך) זה לא קשור למציאויות של חברויות אסורות שלא למטרות נישואין,זה לא קשור לאי שמירת נגיעה,זה לא קשור ללהרבות שיחה בין המינים זה לא קשור לכך שכל בן יכול לדבר עם כל בת בצורה חברית כיאלו זה חבר שלו,זה לא קשור למה שנוער מחפש בגלל יצרי גיל הנעורים,מדובר בחברה צנועה.וכמו שאמרתי אני אפילו לא בטוח שמבחינה הלכתית דבריהם תקפים לכלל הציבור בסוגיה כזו כאשר יש רוב גדול של תלמידי חכמים שסוברים אחרת,ותצטרכי/תצטרכו לבדוק את זה במפורש מול רב,זה חשוב מאוד.
ג.אין קשר בין "סגירות" לבין הצבעה על כך שיש לעם ישראל גבולות,אכן (בלי קשר לפותחת השרשור) מסיבה מעורבת שבה יש בנים ובנות שמרבים שיחה,ויש בה קשרי חברות,שחוק,ליצנות וכו' כל אלו אסורים גם לפי אותם רבנים,זה בכלל לא קשור לדעתם.