יומולדת.. נואשתירדן

טוב אהלן לכולם!!!

לחברה ממש ממש טובה שלי יש יומולדת 14 ואני וחבר שלה מארגנים לה יומולדת עם כל החבר'ה (משו כמו 10 אנשים..) ואין לנו תוכנית!! חשבנו על מנגל בגן סקאר אבל צריך עוד תוכנית, משחקים,מתנה וכו'..

קיצור אני ממש אשמח אם תציעו רעיונות נחמדים ומקוריים

אבל לא דברים עם תמונות כי לא אמורים לדעת על זה (ההורים החבר'ה היישוב וכו') אה וזה גם לא יכול להיות בישוב אלא רק במקום מרכזי\נידח שאנשים מהיישוב שלנו לא יראו.. (זה אחד הדפקטים בישוב...)

למה זה צריך להיות מקום נידח ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך י"ג תמוז תשע"ב 20:34

אם אופי המסיבה הוא לא אופי צנוע שמסתדר עם עולמה של תורה (זו הכוונה ?) הישוב וההורים צודקים,זה לא קשור למבוגרים או נערים.

מעבר לכך שקשר של חברות שאינו למטרות נישואין אסור ובטח שזה פוגע ולא מתאים בגיל כזה(אני אומר את זה בשביל שידעו,את לא מדברת על עצמך,ובכל מקרה אם חבר שלה משתתף במסיבה כזאת מעבר לבעיתיות הזאת בפני עצמה הרי שכנראה שהיא גם מעורבת(?),והאוירה לא טובה) 

אני חושב שאת ואתם בכלל צריכים לחשוב על הסוגיות המשמעותיות האלו.

אני חושבת שאמיר צודק..בדמייך חיי

הוא בערך אמר את הכל....רק תני לילומר לך,שתחשבי טוב טוב לפני שאת מארגנת את המסיבה הזאת...אם זה באמת את..או הלחץ החברתי..בכנות!!אם זו את האמיתית..אם זה מה שאת חושבת שהוא נכון באמת...לדעתי תעשי קצת חושבים

אני מסכים עם אמירמרדכי

בס"ד

(לא ידעתי שיגיע היום ואני יסכים איתו <צ> )

ואת אומרת שבעצמכם אתם יודעים שזה דבר אסור ולכן אתם בורחים. אתם בורחים מהאמת שלכם.

אולי פשוטtalr123

הם מזמינים רק את החברים הטובים ולא רוצים שחבר'ה אחרים ייפגעו?

וגם אם לא, אני ממש מבינה אותם! זה לא כיף שכל היישוב רואה אותכם עושים מסיבה..

לפי מה שאני הבנתי היא ביקשה רעיונות ליומולדת....אנונימי (פותח)
ירדן

בדיוק! ביקשתי רעינות ליומולדת.. ולא הטפות מוסר עצם זה שאני עושה את זה אומר שאני שלמה עם עצמי אני בוחרת לעשות את זה ולא עושה את זה מכפיה!! אני חושבת שאין בזה בעיה אבל החברה שסביבי חושבת שיש!! 

אבלשואף לאור

אבל זה פורום של יהודים שומרי מצוות,אם את מדברת על משהו שאולי יש בו בעיה מבחינה תורנית חובה עלינו להעיר באופן מפורש,ולא רק כדי לצאת ידי חובה של תוכחה אלא כדי לצאת ידי חובה של ערבות ואהבת ישראל ועוד.. מתוך אמונה שלימה.

ניקח את מה שכתבת על כך שלא צריך "להטיף מוסר" כשלא מבקשים זאת למציאות אחרת,תדמייני לעצמך בלי קשר למה שכתבת שמישהו שואל כיצד לבצע עבירה כזו וכזו,האם לגיטמי שנענה לו ? ,כך גם אם רואים להבדיל (להבדיל כן או לא,תלוי במה שאת מתארת,לא נתת פרטים ולכן אני לא אקבע אם מדובר בסיטואציה דומה או לא)שאולי יש בעיות במה שאת מתארת(ותראי את מה שכתבתי בסוף על כך שלדעתך אין בעיה) חייבים להעיר על כך או לברר לפני שמייעצים,זה כ"כ קריטי משמעות חיינו כעם ישראל היא לקיים את התורה ולעשות רצון ה'.ובטח שאסור לנו לעזור אם אולי יש בעיה במה שמבקשים,אם את היית אמא היית רוצה שילדייך יעשו מעשים בהסתר בניגוד לדברייך ולחינוך שהענקת להם(במידה והחינוך הזה עולה בקנה אחד עם תורת ה') ?

לגבי כך שאת חושבת שאין בזה בעיה,אז את צריכה לוודא זאת,תשאלי רב עם כל הפרטים ועם כך שחבר של אותה חברה ישתתף ועוד,אנו לא יודעים את כל הפרטים אבל ממה שכתבת עולה שכנראה יש בעיות בזה.

וגם אנחנו לא רוצים להיות שותפים לדבר עברהמרדכי

בס"ד

(עד כמה שזה נשמע נורא, אבל אולי כך זה יזעזע)

אוווווי בואי אני ייתן לך.....|רחמים|ישראלית בנשמה!

אוקי תעשו ארוחה כל שהיא.....

תכינו פווול שאלות ומסימות שקשורות אליה.

תשחקו אמת או חובה!

חבילה עוברת(קצת תינוקי,תלוי איך עושים)

פשוט זרמו עם המשחקים.....!

למרות שיום הולדת זה יותר לאכול ולדבר אבל איך שבא לך

לגבי מתנה-הכי טוב תשאלו אותה.....

ככה היא תקבל את מה שהיא באמת אוהבת!

ולגבי המוסר אני חושבת שאת צודקת שזה החולטה שלך אבל תביני שכולם אומרים את זה לטובתך!!!!

ו.............מורדכי אני לא שותפה לעברה כרגע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עזרתי לבנאדם מה קרה אסור??!!!!!

גם מי שמחכה לשודד מחוץ לבנק כדי להבריח אותוענבל

בס"ד

הוא לא שותף פעיל לעברה...

אבל הוא בהחלט שותף לפשע על פי כל חוק.

מה עשיתם מזה....ישראלית בנשמה!

בסדר אז הם לא רוצים שההורים יראו...!!!

בעיה שלהם!!!!

ראיתם ניסיתם לתת מוסר לא עבד היא לא רוצה לקבל היא שלימה במעשיה!!!!!

ואלי במקרה שלהם עדיף שההורים לא ידעו ולא יצטערו!

תגובהשואף לאור

ואכתוב את הדברים באופן כללי לכל מציאות.

אי אפשר לסייע אם יש בעיה במעשה מסויים, זה אסור מבחינה הלכתית באופן ברור כמו שלא תסייעי במקרים אחרים אם לדוגמא אדם שואל כיצד יש לבצע עבירה פלונית(בלי קשר למקרה, נתתי מציאות מסויימת),יש לנו ערבות ואחריות כדי לנסות לדבר אל הלב ולשכנע לשנות.

באופן כללי,אין דבר כזה לסייע לאדם באיסור,זה לא לסייע אלא להכניסו לבור גם אם בטווח המאוד קרוב זה נראה כסיוע,הרי שאם מזה הוא עושה איסור אז דווקא לא סייעת אלא ההיפך.

ב.שוב באופן כללי,זה שאדם שלם במעשיו לא אומר שמעשיו נעשים מותרים או נכונים וממילא לא נסייע אם יש בהם בעיה,וזה שייך לכל מקום ולכל מקרה.

ג.במקרים שיש בעיתיות במעשים מסויימים,השיקול שההורים לא יראו כדי שלא יצטערו הוא לא שיקול נכון,משום שמלכתחילה זה לא צריך להעשות ולא צריך להשלים עם זה,גם בדיעבד כל הורה היה רוצה לדעת מדברים כאלו כדי לדבר עם ילדיו ולשכנעם להפסיק.

שייואו אתם כאלה יפי נפש..ג'ירפה

בחחיאת!! אדם ביקש עזרה, הוכחתם אותו והוא אמר שזה לא הקטע- "אזניים ערלות"..

אז בשביל מה להמשיך?? כדי שישמעו אותכם? בשביל הצדיקות?? זה נשמע מאוד מתחסד

הממ... נכתב ברוח טובה! ומזלטוב

ולעניניינו- לדעתי חלק מהקטע הוא שאין תוכנית...  סתם, לשבת לדבר וצחוקים...

הממ.. אפשר להזכיר כל מיני דברים מצחיקים שקרו איתה ביחד! זה אחלה מניסיון... במיוחד אם אתם לא נפגשים כל יום P: ותשמרו על עצמכם מזלטוב!!

אני לא מאמין שאף אחד מהכותבים הוא יפה נפש במובןשואף לאור

במובן שכתבת,ואינני מעיד על עצמי דבר בעניין זה,אדם לא מעיד על עצמו,על הכותבים האחרים טענתי.

אני חושב שנכתבו כאן טיעונים עניינים ולמה אי אפשר לעזור אם יש בעניין כזה או אחר בעייתיות.

טוב אפשר להפסיק לנצל"ש???תהילול

תעשו איזה כמה משחקים קורעים כאלה..

מצידי אפילו תופסת : P

סתם משחקים כאלה "לחמם תאוירה"

ומתנה..

דובי ענק כזה וחמוד..

שרשרת..

ערכת טיפוח...

אנערףף..

חבר'ה, היא לא ביקשה שיחת מוסר....אדם אחד

אתם לא מסייעים לשום דבר עבירה... זה לא עבירה מפורשת שאתה יכול להגיד לי שכולם אוסרים... היא חושבת שזה טוב, ויש לה על מי לסמוך...

היא ביקשה רעיונות.

אני אפילו לא הייתי כותב לה שזה רע, כי אני מאמין שאמרו לה את זה כבר, ובכל זאת היא חושבת אחרת.

אבל במיוחד אחרי שאמרתם, אז די....

זה מה שאתם חושבים, והיא חושבת אחרת. קורה. יש מחלוקות....

ו- מצטער ירדן, אין לי רעיונות....

מחלוקת ?שואף לאור
עבר עריכה על ידי _אמיר_ בתאריך י"ד תמוז תשע"ב 01:05
אין כאן עניין של מחלוקת ,מי אמר שיש בדברים האלו על מי לסמוך ?

מכיון שלא מפורטים כאן פרטים ייעצתי שתפנה לרב ותפרט הכל בשביל לשאול האם מותר או אסור כדי שתראה,למרות שמהדברים עולה שיש בעייתיות,אבל לאמר שזה מחלוקת ויש על מי לסמוך, מאין ?

וואו, באמת מה עשיתם מזה!אנונימי (פותח)

אמיר - זה בחירה שלה בסופו של דבר לא? עכשיו.. סבבה, הזהרתם, ואמרתם לה כמה פעמיים..
אני חושבת שהיא הבינה, ושקלה עם לעשות את זה או לא.. אם היא בחרה שלא- אשרייה! דוס
אבל אם היא בחרה כן לעשות את זה - זאת טעות גם לדעתי.. אבל זאת בחירה שלה! תנו לה לבחור..
עכשיו, היא ביקשה עזרה באמת.. עזרתם גם בהטפת מוסר.. שנראלי היא הבינה מספיק! חושף שיניים

וירדן- אני מצטרפת לכל דבר עם ישראלית בנשמה

תעשו פויקה או מטפונס בישוב ותנגנו בגיטרות...פעמיים חי

זה הכי כיף לכולם...

חשוב שיהיה קולה, זיתים, ומרשמלו..

מניסיון מהיומולדת שלי...

יום הולדת שמח.. 

טיפ: תנו לבנים לארגן את האש, קניות, גיטרות ובניתיים תשבו בצד (הבנות) תאכלו זיתים ומרשמלו על האש..

ועוד טיפ: אם אתם כבר בישוב תעשו את זה במקום שאפשר להעביר כבל מאריך למוזיקה או לתאורה..

אבל מספיק רחוק מהבתים של התושבים שלא "ינעצו עיניים" או יתעצבנו על הרעש..

תשחקו משחקי חברה,פלספנית

בעזהי"ת

עתידות, קטגוריות, משחק הכתרים, הגדרות..

אם את לא מכירה אחד מהם תגידי ואשמח לפרט

אפשר גם באישי

חברים!סלחו לי אתם ממש ממש חופרים!!!אנונימי (פותח)

סיוע לדבר עבירה?!אפשר לומר שנקרעתי מצחוק..פחחחח

אני מכירה כמה רבניםן שאין להם בעיה עם חברה מעורבת חלקית..

והוא צודקת ב 100 אחוז שהם עושים אתזה עם הסתתרות מההורים!

יישוב..

ובדיוק בגלל זה.(!!!!)).והשירשור הזה עוד יותר חיזק אותי בדעתי

הילדים שלי יחיו בעזרת ה' בחברה מעורבת חלקית!!

כי הם בסופו של דבר יחפשו אתזה ת-מיד! אז במקום לעשות אתזה בתר

ומכפייה

אז שזה פשוט יהיה מאורגן ושאני ידע מה עושים כי הם לא יצטרכו להסתיר!

ותפסיקו(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) להיות דוסים סגורים..

תבינו שיש עוד סוגים של דתיים ותכלס ההערות שלכם לא עזרו ..

תגובה למה שכתבתשורש 44אחרונה
עבר עריכה על ידי שורש 44 בתאריך י"ד תמוז תשע"ב 21:57

א.אני חושב שההתחלה של הדברים שלך מעליבים .

ב.יש מיעוט קטן של רבנים עד כמה שאני יודע שתומכים בחברה מעורבת וצנועה ,אני אפילו לא יודע אם זה תקף מבחינה הלכתית לגבי כלל הציבור בסוגיה כזו משום שמדובר במיעוט,אבל זו לא דעת רוב תלמידי החכמים.

מה שהדגשתי הוא גם כדי להראות את הפער בין תפיסתם לבין מה שאת אומרת (לפי מה שאמרת :"כי הם בסופו של דבר יחפשו אתזה ת-מיד! אז במקום לעשות אתזה בתר ומכפייה") מה שנערים מחפשים זה לא מה שאותם רבנים מדברים עליו,אותם רבנים מדברים על חברה צנועה,(ואני מעלה עכשיו נושאים שאולי אפשר לחשוב ולטעות שנכללים בדעה זו,וזה לא כך) זה לא קשור למציאויות של חברויות אסורות שלא למטרות נישואין,זה לא קשור לאי שמירת נגיעה,זה לא קשור ללהרבות שיחה בין המינים זה לא קשור לכך שכל בן יכול לדבר עם כל בת בצורה חברית כיאלו זה חבר שלו,זה לא קשור למה שנוער מחפש בגלל יצרי גיל הנעורים,מדובר בחברה צנועה.וכמו שאמרתי אני אפילו לא בטוח שמבחינה הלכתית דבריהם תקפים לכלל הציבור בסוגיה כזו כאשר יש רוב גדול של תלמידי חכמים שסוברים אחרת,ותצטרכי/תצטרכו לבדוק את זה במפורש מול רב,זה חשוב מאוד.

ג.אין קשר בין "סגירות" לבין הצבעה על כך שיש לעם ישראל גבולות,אכן (בלי קשר לפותחת השרשור) מסיבה מעורבת שבה יש בנים ובנות שמרבים שיחה,ויש בה קשרי חברות,שחוק,ליצנות וכו' כל אלו אסורים גם לפי אותם רבנים,זה בכלל לא קשור לדעתם.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך