אני חייבת עזרה...דבש הכל דבש...

אני לומדת באולפנה שהבנות שם לא הכי דתיות בעולם (הרוב חילוניות) אבל למרות שאני לא ממש ברמה הדתית של חברות שלי אני פשוט מתה עליהם ואנחנו בפנימיה וזה קשה לי שבזמן הלימודים חייתי איתם 24 שעות ביום והפנימיה היא כמו בית שני בשבילי ועכשיו אני לא רואה אותם בחופש והחופש שלי עמוס.. הם מתכננות ביום חמישי בלילה ללכת לאיזה משהו כזה של לילה לבן של זמרים מפורסמים משהו מעורב כזה של חילוניים ושאלתי את אמא שלי והיא אמרה שלדעתה זה לא מתאים שאני יהיה שם גם אם אני ישב בצד ולא ירקוד ורק ידבר אם חברות שלי ויפגוש אותם אבל היא אמרה לי שבסוף זה בחירה רק שלי..

לא רק שאני שיא הרוצה ליפגוש אותם אני גם לפעמים מרגישה סוג של מתנשאת עליהם כזה כאילו "אסור לי לעשות מה שאתם עושות אתם חוטאות" ואני יודעת שגם להם חשוב שאני יבוא ואני מרגישה כאילו הם חושבות שאני לא רוצה להיות איתם באמת ובסוף יוצא שאני לא באה לכלום ואני כאילו מדיחה את עצמי כזה החוצה מהחברות שלי שאני מתה עליהם אווף אני מבולבלת בבקשה תעזרו לי ותציעו לי אם לבוא או לא..

..שואף לאור

א.מהכירותי מהופעות חילוניות ברמה די טובה אין ליהודי שומר מצוות מה לחפש שם,אני מאמין שאף חלק מהמסורתיים ירגישו ברע.זה ממש לא מקום להיות בו וההפקרות והפריצות בהופעות כאלו זועקת לשמיים,זה בודאי אסור הלכתית ויש בזה הרבה איסורים חמורים ,וגם לגבי ההרגשה שלך (כאשר הבירור ההלכתי הוא החשוב והראשון,זו רק תוספת להדגיש כמה זה לא שייך) אני מאמין שרק יהיה לך רע בלב מבחינה מעשית.

ב.אין בזה משום התנשאות,את לא המצאת לך תורה משלך,זו תורת ה' שגם הן חייבות בה בדיוק כמוך,חלילה שבגלל שהן לא מקיימות אותה,או לא מקיימות חלקים רבים ממנה את תרגישי כך,את הולכת בכיון של קיום משמעות חייך(אני לא מכיר אותך,וכל אדם צריך לשאוף לתקן ולהשתפר אבל אני כותב בהנחה שהתפיסה שלך היא כזאת שאת רוצה לקיים באופן מעשי את התורה בלבב שלם והולכת בכיון זה,וגם אםיש מקום לתקן ולהשתפר,אז לתקן ולהשתפר).

הן אכן לא עושות נכון,אבל זה לא קשור להתנשאות את לא מתגאה בפניהן כמה את טובה בקיום המצוות והן לא,אסור שתחשבי שזה קשור להתנשאות,את מובילה את חייך לדרך של התורה וזו חובה של כל יהודי.מעבר לכך שאין מקום להשוואות חשש כזה לקיום משמעות חייך ובחירה בטוב,קיום התורה.

את לא צריכה ללכת לשם בשום פנים ואופן,אפילו לא אם המציאות הייתה הרבה יותר טובה אבל גם בעייתית,כל שכן שאת לא מבינה מה מצפה שם.

תודה אבל..דבש הכל דבש...

אבל אני ישב בצד ואמרנו שאם נראה שזה לא מתאים נלך לבית של אחת הבנות.. 

אמא שלך צודקת.- דניאל -

בשני הדברים שהיא אמרה. על פניו זה בכל זאת לא ראוי, לפי דעתי, מצד שני - זו לגמרי ההחלטה שלך.

קודם כל, בנוגע להתנשאות - את לא חייבת לומר להן שזה בגלל ש-'אסור' לך או משהו בסגנון, אלא פשוט כי את לא יכולה באותו ערב...

דבר נוסף - את צריכה לבדוק עם עצמך האם באמת כשתראי שזה לא ראוי, תוכלי להגיד להם 'זה לא מתאים לי, בואו נלך?'

אני חושבת שכרגע יש לך ניסיון שהוא קשה, מאוד, במיוחד שמעורבות בו חברות מאוד טובות שלך. אבל זו תהיה החלטה שלך לכאן ולכאן.

מה שכן, את תמיד יכולה לארגן מפגש איתן כך שזה גם יתאים לך מבחינת רוח ההלכה, וגם לא יוציא אותך 'סנובית' חס וחלילה... 

יש המון מקומות יפים שאפשר להיפגש בהן - קניון + סרט, פארק, ירושלים (^^) וכו'...

ב"הצלחה מאוד!!!!

זה בעיה כי לא משנה איפה ניפגש זה יהיה..דבש הכל דבש...

אם שירים בקולי קולות וצועקות ומשתוללות ברחוב ואמא שלי אמרה שלדעתה זה לא מתאים שאני ילך איתם ככה כי גם אם אני לא צועקת ושרה אני איתם ומי שרואה מבחוץ רואה דתיה שצועקת ומשתוללת ברחוב וזה חילול ה'

אבל בכל זאת תודה אני חושבת שאני לא ילך איתם..

לא..גאהלהיותיהודיה

בס"ד

זה לא המקום המתאים בשבילך.

בהצלחה נשמה!!

באמת קשה...וואיי.. וכל הכבוד לך מדהימה!!!כנרית על הגג=)

אולי תזמי משהו משלך איך להיפגש כולן? ללכת לים, לקניון, לבאולינג...

משהו רק שלכן, הבנות מהאולפנא...

את לא צריכה רק ללכת לאן שהן הולכות, תיצרי את משהו, שאין בו בעיה..

כי ללכת לשם זה באמת לא טוב..

זה יזיק לך!

תודה רבה לכולכם הייתי צריכה את החיזוק הזה דבש הכל דבש...

ת'אמת שמההתחלה היה לי ברור שאני לא ילך אבל היה לי קשה אם זה ואמרתי לחברה שלא נראה לי אני יבוא והיא ממש השתדלה לשכנע אותי ודיי הצליחה ואז הייתי חייבת כזה חיזוק שלא כדאי שאני ילך לשם כי אמא שלי פשוט אמרה בחירה שלך וזה היה לי קשה.. עכשיו בזכותכם יותר קל לי לא ללכת תודה (אוולי אני אתייעץ איתכם כל פעם שיקרה משהו כזה כי אני נתקלת בזה כל הזמן.. בים מעורב שהם הולכות, לסרט לא צנוע, ולכל מיני דברים שזה קשה לי) תודה באמת..

מוזמנת לדבר איתי...ד"ר אריק

בס"ד

גם בלי קשר... כדי שנעשה את זה מדי פעם קורץ

דבר ראשון- בהצלחה ענקית בהחלטה.דינוחה

דבר שני- תעשי לעצמך עדיפויות. מנה עדיף על מה.

את יכולה גם לבקש מהם שיעדכנו אותך במהלך הערב אם הן הולכות לבית של אחת מהבנות.

ממה שהבנתי- זוועה במקומות האלו, אבל אני יכולה להבין אותך...עצוב

אצלי אני מרגישה ששכרי יצא בהפסדי אם אני אלך לדברים כאלו (ואפילו פחות נוראיים- חדר נוער בישוב) ולכן אני לא הולכת. אני מתנתקת מהחברות בשבט אבל אני לא יודעת מה עדיף... תבדקי מה אצלך.

הייתי מציעה לך להזמין אותם אלייך הביתה לבילוי מתאים מבחינתך (או אפילו ללכת לאנשהו אבל את תקבעי את המקום והתוכנית)

בהצלחה ענקית ממש!!

וואי מלאך שלי!באש ובמים

זה באמת נורא נורא קשה!

כי נו די החברות עושות ככה וככה וגמני רותצה להיות איתן ולכייף!

אבל בכל זאת, ה' מנסה אותך, ואת יכולהל עמוד בזה!

מכירה את המצב הזה מניסיון אישי, ושתדעי לך שאת לא מתנאשת! וגם החברות לא לוקחות את זה ככה!

הן לוקחות את זה בתור ילדה שחברה שלהן למרות שהיא דוסית! את ראויה להערכנה מבחינתן!

אל תלכי! זה סתם מוביל למקומות לא טובים ועלולך לעורר פיתוי להתדרדרות!

תלכי איתן סתם לבילוי ביום אחר איפשו שגם לך נוח ומתאים!

סומכת עלייך נשמה!

כל הכבוד צדיקה!!>>אנונימי (פותח)

ה' אוהב את ההתנהגות שלך!!!

וואי.. כל הכבוד!

את ממש לא מתנשאת!בדמייך חיי

בס"ד

את פשוט צריכה לראות את זה כך..זה מתאים לי?זה אני?אני.הייתי עושה את הדברים האלה?מה אני באמת חושבת שהוא נכון וראוי?

וד"אבדמייך חיי

בס"ד

כל הכבוד לך ואשרייך שאת חושבת על זה...תדעי משהו..ישנו ספר ששמו חובת התלמידים,וובו הרבה מסביר שבכל מקום הקב"ה נמצא איתך..אז אם תזכרי את זה בכל פעם שאת עושה משהו לא נכון...לדוגמא..תשבי בצורה לא מתאימה (סתם דוגמא)ואז תזכרי בזה...הקב"ה נמצא ממש לידי.ורואה אותי...מה אני אשב ככה?! את מייד תתישרי! אז באותו נושא לגבי המסיבה הזאת..תעשי קצת חושבים

אדרבא, תגררי אותן לצד שלך.האדמו"ר מצנעא

במקום שאת תלכי אל מקומות שלא מתאימים לך, תארגני מפגשים במקומות טובים שכולן יכולות ליהנות שם. 

תסבירי להן באופן שלא יישמע אפילו צליל של זלזול שזה לא מתאים לך. אם הן ממש רוצות להיפגש איתך, גם פארק או משהו בסגנון יהיה טוב, לא?

זה חילול ה'ידיד
מה חילול ד'?האדמו"ר מצנעא
נדמה לי שהוא התכון שיראו יהודי שומר מצות נמצאשואף לאור

נמצא במקום כזה.

נשמות,קצת נסחפתם...פרנקלל

ההופעות האלה מטורפות,ואפשר ללכת ולהיות שם ואפחד לא מסתכל שם על האחרים מסביבו...זה לא שיתחילו אתכן,קיצור למי שאוהב תזמרים וזה,זה אחלה של הופעות...

בנאדם צריך להחליט מי הוא....אביגיל=)

אם מישהי חושבת שהופעה כלשהי לא מתאימה לה אז שלא תלך לשם

אחר כך יש סתם מצפון של "למה הלכתי", "מי אני באמת" וכו'...

זה שהרבה חברות שלי הולכות להופעות כאלה זה לא אומר שאני גם צריכה לבוא אחריהן 

אני מכיר את ההופעות האלושואף לאור

אין ליהודי שומר מצוות מה לחפש שם,הן מבחינת האיסורים שכרוכים בזה,הן מבחינת האוירה האנטי תורנית ואנטי רוחנית.

אין ללכת לשם,מעבר לכך שזה בדר"כ לא מקום שיש איפה לשבת,כולם עומדים בערבוביה ורוקדים בצורה פרוצה ואסורה עם עוד איסורים רבים,וגם אם היה מקום לשבת בכל זאת אסור להיות במקום כזה ואולי אפשר גם אז לעבור על איסורים..

בבקשה תסביר/י לי במילה אחת -מרדכי

בס"ד

מה יש לאדם שומר תורה ומצוות לעשות במקום שכזה?

אם היו בזה דברים טובים, אז מילא, אבל אין שם שום דבר אחד טוב

יאאא לילה לבןןןןןן הלוואי עלייייייייייייי D:דאץ

יש הופעות מטורפוווות!!!

אני הולכת ללילה הזה! |פקץ|חייבס"ית

כילו הוא פה לידי אז למה לא ללכת להופעות?? אבל לא באמת לדברים הלא צנועים! לא לדאוג! |דוס|

חח אבל תכלס אינלי מושג מה יש שם ואם אני באמת יבוא..

אין מה ליהודי שומר מצוות לחפש בהופעה חילוניתשואף לאור

או באירועים חילוניים שמכילים גם ריקודים מעורבים ופריצות וכדומה,אנא קראי את ההודעות שלי,כל מה שכתבתי זה מידיעה ולא מניחושים.אדרבא אם את לא יודעת מה יש אני אומר לך מה יש שם

כל הכבוד לךגעגוע..

העיקר שתלכי עם האמת שלך

תודה לכולכם..דבש הכל דבש...אחרונה

אני לא הלכתי בסוף, שלחתי לחברה טובה הודעה שאני לא יבוא כי אמא שלי אמרה שהיא לא חושבת שזה מתאים וחברה שלי אמרה לי כזה "לא נורא כל הכבוד שאת מכבדת את הדעה של אמא שלך וניפגש מתי שהוא אחר" אז בעז"ה הרגנתי שמחר נלך למין מעיין כזה בישוב שלי.. אז באמת תודה לכולכם

נ.ב-ד"ר אריק אני חולה עלייך והלוואי ונדבר קצת יותר מהיי ביי כשניפגשים פעם בשנה ;)

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך