תקשיבו אנשושים, יש לי בעיה קטנהחיוכים

והיא שאני ילדה יותר מידי סגורה וביישנית. בטח אתם חושבים לעצמכם, איזה בעיה יש לה כבר? אבל זאת כן בעיה!בכיתה אני עוד מסתדרת עם זה  כי יש לי חברות שמבינות אותי, חוץ מבשיעור דרמה, את שיעור דרמה כולם אוהבות אבל לי אישית קשה איתו, כי לא מכריחים אותך לעשות או להציג, הכל בבחירה שלך, אם את לא עושה זאת בעיה שלך והמורה אולי משתדלת לצרף אותך, אבל אם לך קשה זה לא יעזור. יש בנות ממש חמודות שאם אני  מציגה רק קטע קטן בהצגה, הם אחרי זה ישר אומרות לי שהיצגתי ממש יפה וכו', ואמירות כאלו ממש מחזקות אותי ומעודדות אותי לגשת לפעם הבאה. לפעמים אני דווקא כן רוצה לגשת ולהשתתף, אבל אתם מכירים את ההרגשה שהאצבע נדבקת לך לכסא, ואתה לא מצליח להרים אותה? זה בדיוק מה שקורה לי, מן כוח פנימי כזה שלא נותן לי. הכי קשה לי זה בשבט, כי אני בשבט עם רוב הבנות מבית ספר אחר (כי אני לא לומדת במקום שבו אני גרה) והם לא מכירות אותי ואת זה שקשה לי. הם רואות, אבל כמה הם יכולות לעזור?,תמיד כשצריך מתנדבות אני לא מצליחה, יותר נכון לא יכולה להרים את האצבע, כי אני מפחדת שזה משהו שקשור להצגה - ואני כבר פיתחתי פחד כלפי זה.פעם אחת לא באתי לסניף ובאותה פעם היה ערב דרמה - ואני אמרתי לה' אחרי זה תודה רבה רבה רבה על זה שלא הגעתי! המדריכות שלי דווקא ממש מנסות לעזור ולשתף אותי, אבל אני לא נותנת להם. אני לא יכולה לסביר למה - מן כל פנימי כזה אומר לי אל תרשי להם. ואני רוצה להרשות להם - אבל אני לא מצליחה. אני מפחדת שעוד מעט הם יתיאשו...

אני צריכה עצות אנשושים...

עצות...אח..
שלום!
דבר ראשון אספר קצת עלי וזה יעזור להבין מה אני אומר...מאז שהייתי קטן היתה לי בעיה {סוג של בעיה גם בגלל לחץ...} הלכנו למומחים שמטפלים בזה , הלכנו הרבה פעמים , הפסקתי , המשכתי , הפסקתי , המשכתי וכך זה המשיך ו... זה עלה ממש הרבה כסף אבל בשביל הילד של ההורים הם היו מוכנים להשקיע...כך זה היה מכיתה א' עד בערך כיתה ח' אם אני לא טועה -הרבה זמן!! עד שבתחילת כיתה ח' המורה הביא לנו למלות כמין דף שאלות עליך , והיה שם שאלה , מה היתה רוצה שהמורה יידע עלייך? ואני...התלבטתי , לרשום את הבעיה שלי או לא...והחלטתי לרשום!{היום ב"ה אני מודה לה' שרשמתי!!} ראיתי שעוברת השנה והמורה לא קרא לי לשיחה או משו {במקרה המורה יועץ בבית ספר אחר...} ובטיול השנתי הוא קרא לי. הוא אמר לי על מה הוא רוצה לדבר איתי והתחיל לדבר...אני לא יאריך אבל את העיקר אני יגיד! העיקר היה זה ש- אני אמור עם כל הקשיים שלי , לעמוד ולהתמודד עם זה ואפילו אם אני אתבייש עם זה להמשיך להתמודד ולהראות לעצמך שאתה מסוגל!! ו...ב"ה מאז אפילו שרתי במסיבת סיום של סוף שנה {עזבו שהרמקול לא עבד - מתקלה , אבל עצם העובדה שהצלחתי לקום , להתגבר ולשיר...} ועכשיו ב"ה אני מסתדר עם זה ובעז"ה אני אמשיך להתמודד עם זה!

עכשיו לגביך- מילה אחת- תתמודדי!! נכון , זה קשה , את חושבת שאת לא מסוגלת , אבל את יכולה ,אל תפחדי , הפחד מהפחד יותר גרוע מהפחד מהצגה!! את מסוגלת לקום על הרגליים ולהציג , אולי בהתחלה את תלחצי , תרעדי וכו' אבל רק ככה תוכלי להתגבר על זה!! אני אומר את זה מניסיון!!

בהצלחה!
זה מאד נוגע ללבננסי
נוגע ללב לשמוע על התמודדויות של שניכם. פחד מלהופיע לפני צבור הוא אחד הפחדים הכי מוכרים אצל בני אדם. אני ממש תוהה איך בכל זאת את מצליחה מידי פעם לקום ולהציג. כנראה שיש לך איזה דחף פנימי להתגבר על הביישנות-זה דורש אומץ. תחשבי על האומץ הזה ואיך הוא עזר לך. גם לך אח, יש לך אומץ להתגבר על משהוא שמציק לך כל החיים ולהגיד לו שאתה לא רוצה שהוא ימשיך להשתלט לך על החיים. לספר על זה ולא לברוח מהבעיה הוא גם דרך להלחם בו
תמר-זה ב-ד-י-ו-ק מה שישי לי.אבל.מומו הפרה*
תקשיבי גמני בחוג דרמה[מהאול'.]וגמלי אין ת'אומץ הזה וגם בהצגת סוף שנה שלנו ההי'תי בתפקיד כי קטן כי אמרתי למורה שאנלא ורצה והכל היא אמרה שאני חיי'בת וזה כי אני ידועת להציג טוב בהל בלה בלה קיצר אז היא הביאה לי תפקיד הכי קטןולודיועת ישלי מין סוג של פחד קהל אפשר לקרוא לזה וחשבתיש אם אני אבוא לחוג דרמה אז זה יעביר לי ת'פחד הזה והכל אבל לא.אז פשוט אמרו לי כמה אנישם שזה צריך לבוא מעצמך כיאלו אתה צריך להחזיק ת'צמך ה קשה והכל אבל אם באמת רוצים מצליחים.אז בהצלחה נשממה..
גמאני!עדי:)
אני ממש לא אוהבת להציג בדרמה..ותמיד שהיה שיעור.. או שהייתי מבריזה או שלא הייתי משתתפת.. המורה טענה אז שאני סגורה...ושמפחדת להשתחרר..
אני סגורה? פחח..

אם את לא אוהבת אל תעשי!
ב"הצלחה..
זה היה אמור להיות מסר למישי.עדי:)
סורי. אל תתיחסו...
שב"ש.
עדי
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחכרמל=]
מוריה נשמה,פגזניקית גאה!
התפקיד שלך היה מעולה!!
הצגת אחלה!! באמת!!

וסתם, לי אין פחד במה. ואולי בגלל זה אנלא מצליחה להבין אתכם..
אבל- תחשבו עלזה כשאתה עולים על הבמה- פשוט תהנו!!
פשוט תעלו- ומה שתעשו- העיקר שתהנו..
כי פאדיחות יש לכוולם!!
אבל אם נהנים, אז גם הקהל נהנה.. וזה מה שחשוב!!
כאילו תחשבו- במקרה הגרוע עשית פאדיחה- אזמה??
לא יאהבו אותך יותר??
במקרה הגרוע- יהיה עוד בדיחה לחבר'ה..
נוו.. ו..??

בהצלחה!!
מ-צ-ט-ר-פ-ת.פעימה
פחחח..עדי..צביה:]
גם לי היא אמרה את זה..פשוט אני שונאת דרמה...
אמממ...*תהילה*
אני די מכירה את הקטע הזה..
כאילו.. פעם הייתי פשוט בישנית! בשבט לא הישתתפתי בכלום, היה פעילויות ואני רק ישבתי בצד והיסתכלתי עליהם כמ איזה אהבלה..
אם היה משחקים לא הייתי משתתפת ובדיונים- בכלל לא העזתי להביע את דעתי...
היום ב"ה אני יותר פתוחה... בשבט אני בקושי בקשר עם בנות(למדתי בבצפר אחר מהם..) בגלל שהיתביישתי מהם אז, ולא יצרתי קשר אז עכשיו אנחנו לא בדיוק חברות, אין לנו משהו משותף ואני כל כך אחרת מהם... והכל בגלל בישנות... זה לא שווה את זה...
גם עכשיו למרות שאני כבר לא ביישנית(אפשר לומר..) אני מתפדחת מהם ולא מעיזה לעלות דעות שלי... בגלל שאני לא מכירה אותן והן לא אותי ולפעמים אני פוחדת שיצחקו עלי כי אני כל כך אחר מהם, שונה... פוחדת שלא יקבלו אותי כמות שאני...

בקיצר.. אני שיא המבינה אותך=)

"אל תיפחדי להיות מי שאת, תיבני לך חיים שיצדיקו את מה שהינך..."
אני חושבת ש....א-ב-ג-ד
שאנשים מפחדים מבמה בגלל מה שיגידו....
אבל שימו פס על מה שיגידו,
העיקר שאתם נהנים ואוהבים את זה....
לא ככה?!
אנשים!!!רננוש!
בס"ד
אין לכם ממה להתבי'יש אחרי מה שאני הי'יתי צריכה להגיד בהצגה שלנו ועד עכשיו צוחקים עלי בגלל זה!!!!
מה היית צכה להגיד??פגזניקית גאה!
אני תמיד בסוף, אליסף, המתנחל, שחזר מהצבא..
ותמייד בערך הוא בדייט או משוו..
כל השכבה שלי אוהבתותו!!
ישלו כיפה קבועה מדהימה!!
אין על אליסף!!
|אוהב את הפיצול|
גמני..אנונימי (פותח)אחרונה
אוףף גמני ככה..אני ממש בסבבה עם אנשים שאני מכירה כבר הרבה זמן אבל עם אחרים אני בקושי יכולה לדבר...למזלי יש לי חברה שממש לא כמוני והיא מדברת עם כל אחד אז זה משליך גם אלי ולאט לאט אני נפתחת..תנסי גם להתחבר למישי כזו....
אני בדיוק מרגישה כמו תב"עחיוכים
לא כל כך משתתפת, לא עד כדי כך - אני משתתפת במשחקים וכו', אבל אני אף פעם לא יתנדב להצביע למשימה. דווקא יש לי קשר עם הבנות בשבט, ויש לי אפילו אחת או שתיים שהם חברות די טובות שלי.
אבל תב"ע איך עשית את זה? כלומר איך התגברת על הביישנות?
ולכל השאר שאמרו שפשוט לא להתבייש ולא לפחד שיצחקו עליך,אני לא מפחדת מזה שיצחקו עלי, אני מפחדת להציג - לפתוח את הפה שלי לפני קהל (ואפילו אם זה רק חלק מהכיתה שלי), אני לא יודעת להגדיר למה בדיוק.
אמממ!*תהילה*
בתכלס... אני לא ילדה עד כדי כך בישנית...
וגם בזמן האחרון יש לי יותר אומץ להגיד את מה שאני חושבת על אנשים בפרצוף, לא להיתפדח... בסביבה שלי, עם החברות, אני ממש ממש לא ביישנית, וגם אם זה אדם זר אני לא... אבל ברגע שזה לאט לאט נהפך לקהל שצריך להציק מולו, לדבר...
אני כימעט משתתקת!!!

אבל נגיד בשבט אני עדייו פוחדת להגיד את הדעות שלי...
עדין הם לא החברות האמיתיות שלי... לא הסביבה שאני רגילה אליה... אני כל כך אחרת מהם, יש לי דעות שנות ואני פוחדת שהם לא יקבלו אותם..

יכול להיות שזה מין פחדנות מזה שאני שונה.. פוחדת שהם יצחקו ולא יקבלו אותי איך שאני...
הן לא מכירות אותי...
אפשר להגיד שאני ילדה אדישה שלא מעניין אותה כלום חוץ מהעולם שלה, מהבועה של עצמה...
ככה זה ניראה... ככה אני מראה את עצמי בבנ"ע..
אבל זה רק מעטפת... וזה עדיין סוג של ביישנות.. כן, כניראה שלא היתגברתי על זה לגמרי.. כי אני לא מראה את ה'אני' האמיתי שלי.. זה לא שאני צבועה אבל זה יותר פחדנות, בישנות...
זה כל כך לא טויב...

כן.. גם אני פוחדת ליפתוח את הפה ליפני הקהל...
אני כבר רואה אנשים לא מוכרים שאני צריכה לדבר ליפניהם ואני משותקת...
יאללה בואי נעבוד על זה ביחד...!!!

ממה לדעתך הפחד הזה?? ממה שיגידו??פגזניקית גאה!
אוך.מומו הפרה*
אבי'ה-לא נכון.את טועה.את לא ריאת אתזה בתור המ ראיתא תזה בתור אחת מהצד שמנסה לפרגאן לחבורתשלה?אוך.לאנכון.

תב"ע|מתאפק את יודעת למה|-אותה שאלה כמו תמר.איך התגברת עלזה?איך יצאת מזה?לוידועת התשובה שכתבת לא כ"כ הבנתי אותה.אם תוכלי להסביר שוב אני אשמח.

ואבי'ה שוב-לודיועת אני לודיועתא ני חושבת שכאילו לודיועת אוף.עיזיבי.אם את רוצה פעם אני אנסה להסביר לך.
*צפון השומרון!-מומו הפרה*
הבתי תתגובה שלך התגובהנ שלך זה הפחד שלי זו הבעי'ה!!
אני חושבתננסי
שבמסגרת התנועה לפעמים קשה להביע דעות שונות. לא כל כך מקבלים את זה. אני זוכרת את זה מהימים שלי בתנועה. מי שהיה קצת יותר דוסי מכולם לא כל כך קבלו את זה.
נכון... כל כך נכון... כאילו היישוב שלנו*תהילה*
לא כל כך מי יודע מה דוסים אפשר לומר...
באו אלינו פול אמריקאים ולפי דעתי הם אלא ש..די הרסו את הנוער...
אני ממש דוסית לעומתן... וזה לא שאני עד כדי כך דוסית...

זה לא שהם לא מקבלים ת זה... אולי אני לא מקבלת אותם... לא לומדת להיתרגל אליהם... אני לא רגילה לפתיחות הזאתי שלהם, והיתנהגות... וכו'...
אולי מזה אני מפחדת... להיתקלקל, להיות כמוהם...
היי תקשיבי אני מכירה תביישנות הזו כנסי..אנונימי (פותח)
תקשיבי אני ממש מבינה אותך ואת וואלה צודקת ... אבל שאלת את עצמך למה? למה את מתביישת? תחשבי על זה מישהו שווה שאני יתבייש זה רק אומר שאין לך ביטחון עצמי ואת באמת במצב לא טוב...

אני מציעה לך ללכת ופעם אחת לעמוד על שלך וכן לשחק בדרמה למרות שזה מבייש אותך למרות שאת חושבת שזה פדיחאות ...

תאמיני פעם אחת בעצמך ותאמני לי יותר לא תתביישי בחיים!!
נכון.פגזניקית גאה!
בשביל זה יש שיעור דרמה- להיפתח!!
מוריה, אני עושה בשיעור דרמה את כל השטויות שבאלי.. (את ראית) אני משתגעת, ממציאה דברים (מכונות) אנשים ודמויות!!
אני הייתי אליסף, הפאקצה ההיא..
מי סופר בכלל איזה שטויות עשיתי??
מישו חושב בגלל זה שאני גאוותנית??
או מישו צוחק עליי בגלל זה ??
לא נראלי.. (כאילו, אם כן, אני אשמח לדעת..)
סתם קטע...חצי קשור-חצי לא.יעמ"ל
זה תמצית בערך של כמה עמודים מספר.

מכירים את זה שאתם מקבלים מחמאה, ואתם מייד מכחישים?
את מגיבים מייד בד"כ בהערה כמו 'שטויות..'?

מכירים את זה כשאתם משקיעים את הנשמה, מוציאים את כל המיץ,
ורוצים לקבל ממישהו תגובה והיא פשוט לא באה? יובשתם?

למה?
למה אנחנו מצד אחד תלויים כ"כ בחברה, ומצד שני, מנסים לדחות אותה?
כי אין לנו ביטחון עצמי.
אנחנו כ ן צריכים את המחמאות האלה.
אנחנו סתם מרגישים חובה להדחיק אותם.
כי אז-אנחנו תלויים בחברה.

וציטוט:
'איננו נותנים די אמונה בחיינו,
ולכן אנו כה זקוקים לתמיכה מן החוץ,
אך מפני שאיננו נותנים די אמון בחיינו,
גם איננו יכולים לקבל תמיכה מן החוץ.'*

זה יבוא לידיי ביטוי.
אז אולי כדאי שכל אחד ישנה משהו בו,
ואז נוכל להשתנות כחברה?

יש פה משולש,
כשקשה לנו להחמיא לעצמנו-קשה לנו לקבל מחמאות-קשה לנו להחמיא*.
אווץ', הא?
אז בואו נחמיא לעצמנו מידיי פעם?
כי יש לנו את הכוח.
-*מתוך הספר מי שטעם יין הונגרי-
קטע יפה-אך כל אחד בכל זאת זקוק למילה טובהננסי
|מסתכל לצדדים ומחפש את איי'לת והודי'ה..|מומו הפרה*
מסכימה עם יעמ"ל!!שירושקי
היה לנו עלזה שיחה...
כן...חחחשירושקי
ממש נכון!!פגזניקית גאה!
היה פעם שפשוט חרשתי למבחן באנגלית ואפחד לא אמר לי עלזה כלום.
ובאמת חרשתי!! [בחיים לא חרשתיי ככה!!]
אז פשוט הלכתי ואמרתי לעצמי "כן אביה, כל הכבוד לך, את מעולה!! את חכמה!!"
אם לא בשביל זה, אז בשביל מה יש פצל"שים??
מעיניין מאיפה הכיפה..רע"ם
ומי סרגה אותה...רע"ם
מעניין מי גידל אותך/ אותה...
ולתכל'סרע"ם
"תרקוד כאילו אף אחד לא מסתכל עלייך..."
ברור שקשה לחשוף את עצמך בפני אנשים ואם הם לא מכירים אותך אז בכלל..
אבל אנחנו צריכים להכיר בערך עצמנו ( בלי גאווה חלילה..)ולדעת מי אנחנו ומה טוב בנו אין לנו מה להתבייש בעצמנו... ואחרי שאני אוהב (אביה ולא יאהב...;))
את עצמי אני אוכל לאהוב אחרים והם אותי...סתם לחיים
בנוגע לדרמה..
דווקא לפעמים על הבמה זה יותר קל כי אפשר להסתתר מאחורי המסכה שהשחקנית זה לא אני... אביה שיחקה פרחה אבל מי שמכיר אותה יודע שכל קשר בינה לבין מקרי בהחלט..
אז אל תתביישו מי שאתם/ן זה הדבר הכי טוב בעולם
ובלעדיכם תתמהמה ביאת המשיח...( ר' נחמן..)
חחח כפרעלייך!!פגזניקית גאה!
אין על ה-כיפה של ה-חתיך שליי!! (חבר'ה, זה בנאדם ממוצא, נא לא להילחץ!)

רע"ם מדריכתי , אהובתי, (ספרותית, כבר אמרנו?)
סליחה, |מתקן ת'צמו| מדריכה לשעבר!!
אני כ"כ מסכימה עם מה שאמרת.. יאללה למי אכפת מה חושבים עליי??
וכן, באמת זה קל להסתתר מאחורי המסיכה שהדמות מציגה..
והפרחה ואני.. חח.. סיפור אהבה בלתי נשכח..
אבל אין מה לומר- אליסף כבר חלק ממני!!
אני מכירה, וואו, זה אחד החזקים-פלספנית
בס"ד
אבל אוך, יש לי בעיה איתו. (כמו עם כל משו שסותר את מה שאני חושבת בנושא ההערכה העצמית. מי שלא חווה לא יכול לדעת..)
מוריה, שוב זה?פגזניקית גאה!
תקראי שוב את מה שרעות כתבה.
..יעמ"ל
את רוצה לפרט איפה הבעיה שלך?
פעם...אני12345
הייתי ילדה.
היום אני לא.
אבל פעם הייתי ביישנית כזו יותר ממך.. אפילו לחברות שלי לא סיפרתי ממש על עצמי. ואז הגיע שנת שירות לאומי והחלטתי שאני הולכת לבד! ובסמינריון החלטתי שאני משנה את עצמי . והצבעתי כמו אחת שרגילה לזה והרגשתי איך הלב שלי דופק כמו אלף פטישי פלדה כבדים! ואיך הלחיים שלי אדומות כמו אש התמיד... ודווקא היו כאלה שענו ולא הביטו בי כמו שחשבתי שישימו לב. וכולם התייחסו אליי רגיל ואני..רק הלב המשיך לדפוק חזק גם אחרי שדיברתי וגם אחרי שהעולם המשיך לנהוג כמיקודם ואותי הציפה הרגשה נפלאה של :וואו. איזה כיף שהעולם ממשיך רגיל !"
ומאז גיליתי שאני צריכה להוריד את הדמיונות שלי קצת למטה, שלא ישוטו בעננים הגבוהים..כי אז הם מקבלים צורות מפחידות ומתנפחים לבלונים שגדלים וגדלים ולעולם לא מפסיקים לגדול...
ואז אני באה עם סיכה קטנה , פיצית -פיצית! ומפוצצת אותם אחד אחד!!
(למרות שבמצבים אחרים זה כיף לדמיין הרבה בלונים שלא מתפוצצים בכלל ,אבל זה כבר לפעם אחרת).
קורס להתמודדות עם פחד קהלאנונימי (פותח)
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך