עזרה דחוף -מה מעניין בני נוער?*מילקי*

היי,

אני קצת חדשה בפורום ואני ממש אשמח לעזרה!

אני וחברות שלי מפעילות מדרשה באשקלון - שיעורים פעם בשבוע לנערות וזה פועל ברצף כמעט שנה ב"ה!

אנחנו רוצות להגדיל את מעגל המשתתפות ולעשות "ערב חשיפה" למדרשה

המטרה:למשוך הרבה נערות מכל העיר ולא רק מהאולפנה למופע ובדרך הם יחשפו למדרשה ופועלה...

התכנון: לארגן מופע גדול שיעניין בני נוער לבוא. לפני המופע לספר על המדרשה שלנו לחלק פלייארים וליצור יחסי ציבור טובים..

התקציב: יש לנו תקציב מהעיריה גם למופע וגם לפרסום.

העזרה שאני צריכה: רעיונות את מי אפשר להביא שימשוך בני נוער להגיע אנחנו מנסות לכוון בעיקר לבנות הלא כ"כ דוסיות שבכ"ז יהנו לבוא..

הכיוונים:משהו קליל ונחמד

דוגמאות שחשבנו:

*הופעה של זמר לדוג': בן סנוף 

*שיחה עם מישהו. לדוג':נועה ירון דיין, הרב יצחק פנגר

*הצגה לדוג': שמענו על תיאטרון פלייבק.. 

בקיצור ממש ממש נשמח לרעיונות וזה די דחוף כי זה מתוכנן לאלול ואנחנו ממש חייבות לסגור את זה מעכשיו..

תודה רבה! ובשורות טובות

נראלי זמר\ת זה הכי טוב,אבל מישו שימשוך אותם..ארץ יקרה
העיקר:לך דומיה תהילה

דברים שמחוברים למציאות. דברים שיבואו לידי ביטוי בחיים שלנו.

לא לדבר יותר מדי על דברים אוויריים.

רצוי לפתוח דיונים ולהציב דילמות, לא רק להרצות. אפילו לא חייבים

להכווין אותן למסקנה מסוימת, אלא לתת להן להיקשר בדיון לנושא.

לא צריך אטרקציות כמו זמרים או רבנים מפורסמים. אפשר, אבל אל תצפו

שזה מה שיחזיק אותן.

אבל צריך משו למשוך אותן שיגיעו..ארץ יקרה

כמו שהיא כתבה - הן לא הכי בעניין..

צריך את זה כחלק מתהליך.לך דומיה תהילה

זה יכול להוות נקודת שיא או נקודת פתיחה, אבל העיקר זה התליך היומיומי איתן. מה קורה בשוטף.

הרב פנגר לא יבוא כל שבוע, נכון?

גם עם ישראל התרגש מהמעשה של אליהו בכרמל וחזר לעבוד עבודה זרה. הכי חשוב זה מה שעושים

איתם ביום רגיל ולעשת את זה עוצמתי. בקול דממה דקה. גם לא לנסות למשוך אותן באופן מלאכותי יותר

מדי (להביא זמר שישיר להם רק כי אנחנו רוצים שיבואו, זה בעיניי, מלאכותי קצת).

מאוד מאוד הפריע לי שההצעות בהודעה הראשונה לא שואפות ליצור משהו חדש, אלא להביא מוכן. שיר? בן סנוף.

שיעור? הרב פנגר. הצגה? תיאטרון פלייבק.

זה אפשר, זה טוב, זה מוסיף המון. אבל מה אתן הולכות לעשות? 

אולי לא הבנתי עד הסוף אבל אנסה להבהיר את דבריי..*מילקי*

נראה שלא לגמרי ירדתי לסוף דעתך אבל אני אנסה קצת יותר להבהיר את הדברים..

המדרשה פועלת כבר קרוב לשנה ב"ה ברצף כמעט מלא

השיעורים מתקיימים פעם בשבוע במקום מסודר עם מרצים מתחלפים – שזה כל מיני אנשים טובים שבאים בהתנדבות.

תוכן השיעורים מגוון ולא קבוע אבל מכוון לבני נוער ועוסק בעיקר באמונה במוסר ובתיקון המידות ולפעמים קצת בחגים הקרובים או רעיון אקטואלי מפרשת השבוע (זה רק נשמע כבד אבל השיעורים לא כבדים בכלל והאווירה קלילה ונחמדה לגמרי!)

בד"כ גם כמעט אחרי כל שיעור יש מקום לשאלות (על תוכן השיעור וסתם בכללי) והרבה פעמים במהלך השיעורים מתפתחים דיונים רצינים.

סגנון הבנות שמגיעות: כאן מגיעים למוקש.. הבנות הם בעיקר החברות שלנו – הרוב מהכיתה ועוד קצת מהשכבה ועוד שלוש חמשושיות זה אותם בנות שמגיעות בד"כ אין פנים חדשות וזה קשה להחזיק את זה ככה. השאיפה שלנו היא שתמיד יהיו לפחות 10 בנות כי זה לא נעים להביא מישהו ל-4 בנות (וכבר היו פאדיחות מעולם..) אבל אנחנו לא תמיד מצליחות לעמוד בזה..

אנחנו גם הקמנו את הפרויקט הזה לא רק בשביל עצמנו "הדוסיות ממילא" אנחנו רוצות שזה יגיע לקהל רחב יותר שזקוק לזה כמו אוויר לנשימה.

המטרה של ה"אטרקציה" היא:

א. ליצור לנו שם רציני ולא סתם איזה רעיון מאולתר של שביעיסטיות משועממות שמביאות אנשים מהרחוב.

אני מרגישה שקצת מזלזלים בנו.  קצת אחרי יום השואה הצלחנו לארגן שיחה עם ניצול שואה עם סיפור מרתק ומיוחד עברנו בכיתות להודיע וכבר תוך כדי שאנחנו מודיעות להם על זה הבנו שאף אחת לא מתכוונות לבוא. תשאל אם מעניין את אותם בנות לשמוע ניצולי שואה? אני מאמינה שלפחות את 60% מהם זה מעניין כשמביאים ניצול שואה לאולפנה הקשב מלא יותר מכל ההרצאות האחרות - אז למה בסוף לא באה אף אחת? לאלוקים הפתרונים..

מה שרציתי להדגיש האירוע הזה לא בא "במקום" , השיעורים במדרשה ממשיכים להתקיים במדרשה באופן קבוע כבר כמעט שנה. השיעורים הם מגוונים עם אנשים מתחלפים שכולם באים בהתנדבות ולעניות דעתי רוב השיעורים ממש מעניינים- לי אישית הם תרמו המון הם מכוונים לגיל הזה של הנוער שבו אתה בונה את עצמך.. המטרה של הערב הזה "להרים קומה" ליצור יותר עניין למשוך אנשים לבוא –אלא שלא באו עד עכשיו בתקווה שהפעם הזאת שהם יבואו תגרום להם לבוא לעוד שיעור או שניים אח"כ מדי פעם

לא אני יצרתי את המציאות הזאת אבל היא מציאות קיימת בדור שלנו צריך למכור דברים באריזה יפה אחרת הסיכוי של זה להצליח קלוש.. במיוחד כשהמטרה שלך בסופו של דבר להגיע לאותם אנשים שחיים רק עפ"י העטיפה ולנסות קצת לגעת בהם ולשנות אותם...

לדוגמא:שבוע שעבר ישבנו עם ראש מחלקת התרבות התורנית בעיר והוא הראה לנו מודעה שהוא הכין להופעה של יונתן רזאל שבוע הבא. הוא אמר לנו הייתי מאוד רוצה לכתוב מופע מרגש לנשמה /מחזק/שיעור באמונה ולשים איזה משפט מתאים של הרב קוק – אבל זה לא מוכר ! זה לא יביא אנשים שלא מכירים את יונתן רזאל!  מטרת העל: לקדש שם ה' בעולם! המטרה היא שיבואו גם אנשים שלא מכירים את יונתן רזאל גם אנשים שהם לא דתיים יבואו וככה יטעמו בדרך משהו מיוחד שבאמת יכול לגעת בהם בנשמה ולהשפיע עליהם – בקיצור בעולם שלנו לפעמים צריך ל"מכור" דברים, לשים בעטיפה יפה כדי שזה ימשוך גם אחרים וזו המטרה העיקרית של הערב הזה וחוצמזה אני חושבת שאפילו אם יהיו כאלו שהערב הזה לא יגרום להם לבוא אח"כ לשיעורים במדרשה הם לפחות אולי יקבלו משהו אחד מהערב הזה שיהיה בעל תוכן יהודי ראוי – דבר שאין כ"כ הרבה בעיר אשקלון ואולי פעם הבאה כשהם יראו את הפרסומים הקבועים שלנו הם יחשבו פעמיים ויקפצו לנסות..

סליחה שחפרתי מקווה שהעניין הובן יותר..

אני אשמח לשמוע דעות אחרות ועצות נוספות =]

להביא זמר זה רעיון טוב...אושר תמידי
שיחה עם נועה ירון דיין גם נשמע לי תותחי...

אבל זה כבר אולי לשלב יותר מתקדם...
שיהיה בהצלחה!נעה*

לפי דעתי כתבת שאת רוצה למשוך קצת בני נוער שלא הכי "דוסים"

אז נראה לי ששיחה עם רב או מישהו דתי לא תתאים...היא לא תמשוך..

מי שלא "דוס" לא ימשך לזה...נראה לי,...

תאטרון פליבגידיד
מצטרפת לידיד....אביגיל=)

תאטרון פלייבק זה אחד הדברים וזה בטח ממש ימשוך אותם לבוא...

היתי מציע להביא רב ציוני,צחקן
ולא את הרב פנגר.
כנל בן סנוף-הוא לא דמות חינוכית.
^^^הסנה-בוער

הרב פנגר ונועה ירון דיין זה האנישם שילמדו במדרשה כל השנה?

זה האנשים שבדרך החיים שלהם מאמינה המדרשה?

אם לא- אז זו קצת צביעות..

אפשר להבין למה בדיוק זה צביעות?*מילקי*אחרונה

המדרשה מקיימת שיעורים באופן קבוע כל שבוע עם מרצים מתחלפים שבאים בהתנדבות.

אנחנו רוצות לארגן ערב גדול שימשוך קהל , שזה אח"כ יגרום לו לבוא למדרשה..

אם אני מגדירה את עצמי בזרם הדתי לאומי אז יש בעיה לשמוע את הרב פנגר או את נועה ירון דיין? למה הם לא נקראים יהדות?

ניסנו לחשוב על מישהו ציוני כמו שצחקן הציע לא עלה לנו שום שם שימשוך קהל לכן גם באתי לפה לשמוע הצעות..

הבאת דברים שמעניינים יותר נוער ספרדי-חרדי...דאץ

את החבר'ה הדת"לים מעניינים אביתר בנאי, יונתן רזאל, אודי דוידי (?!) ודומיהם.

ואני מדבר על הדוסים.. כי לממוצעים אפשר להביא חבר'ה כמו עידן עמדי וכולם יהיו מאושרים D:

לממוצעים?ענבל

בס"ד

גם אני אוהבת עידן עמדי...

שיחה ממש מעניינתהכי בעולם

גלית גלבוע- אם שמעת עליה.....

סיפור אישי מרתק!!!!!

על התמודדות עם מאורס שנהרג במלמחמת לבנון.......

מומלץ בחום!!!!!!

אם את רוצה פרטים בכיף באישי.....

שיהיה המשך יומושלם לכולנו!!!!

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך