נראה שלא לגמרי ירדתי לסוף דעתך אבל אני אנסה קצת יותר להבהיר את הדברים..
המדרשה פועלת כבר קרוב לשנה ב"ה ברצף כמעט מלא
השיעורים מתקיימים פעם בשבוע במקום מסודר עם מרצים מתחלפים – שזה כל מיני אנשים טובים שבאים בהתנדבות.
תוכן השיעורים מגוון ולא קבוע אבל מכוון לבני נוער ועוסק בעיקר באמונה במוסר ובתיקון המידות ולפעמים קצת בחגים הקרובים או רעיון אקטואלי מפרשת השבוע (זה רק נשמע כבד אבל השיעורים לא כבדים בכלל והאווירה קלילה ונחמדה לגמרי!)
בד"כ גם כמעט אחרי כל שיעור יש מקום לשאלות (על תוכן השיעור וסתם בכללי) והרבה פעמים במהלך השיעורים מתפתחים דיונים רצינים.
סגנון הבנות שמגיעות: כאן מגיעים למוקש.. הבנות הם בעיקר החברות שלנו – הרוב מהכיתה ועוד קצת מהשכבה ועוד שלוש חמשושיות זה אותם בנות שמגיעות בד"כ אין פנים חדשות וזה קשה להחזיק את זה ככה. השאיפה שלנו היא שתמיד יהיו לפחות 10 בנות כי זה לא נעים להביא מישהו ל-4 בנות (וכבר היו פאדיחות מעולם..) אבל אנחנו לא תמיד מצליחות לעמוד בזה..
אנחנו גם הקמנו את הפרויקט הזה לא רק בשביל עצמנו "הדוסיות ממילא" אנחנו רוצות שזה יגיע לקהל רחב יותר שזקוק לזה כמו אוויר לנשימה.
המטרה של ה"אטרקציה" היא:
א. ליצור לנו שם רציני ולא סתם איזה רעיון מאולתר של שביעיסטיות משועממות שמביאות אנשים מהרחוב.
אני מרגישה שקצת מזלזלים בנו. קצת אחרי יום השואה הצלחנו לארגן שיחה עם ניצול שואה עם סיפור מרתק ומיוחד עברנו בכיתות להודיע וכבר תוך כדי שאנחנו מודיעות להם על זה הבנו שאף אחת לא מתכוונות לבוא. תשאל אם מעניין את אותם בנות לשמוע ניצולי שואה? אני מאמינה שלפחות את 60% מהם זה מעניין כשמביאים ניצול שואה לאולפנה הקשב מלא יותר מכל ההרצאות האחרות - אז למה בסוף לא באה אף אחת? לאלוקים הפתרונים..
מה שרציתי להדגיש האירוע הזה לא בא "במקום" , השיעורים במדרשה ממשיכים להתקיים במדרשה באופן קבוע כבר כמעט שנה. השיעורים הם מגוונים עם אנשים מתחלפים שכולם באים בהתנדבות ולעניות דעתי רוב השיעורים ממש מעניינים- לי אישית הם תרמו המון הם מכוונים לגיל הזה של הנוער שבו אתה בונה את עצמך.. המטרה של הערב הזה "להרים קומה" ליצור יותר עניין למשוך אנשים לבוא –אלא שלא באו עד עכשיו בתקווה שהפעם הזאת שהם יבואו תגרום להם לבוא לעוד שיעור או שניים אח"כ מדי פעם
לא אני יצרתי את המציאות הזאת אבל היא מציאות קיימת בדור שלנו צריך למכור דברים באריזה יפה אחרת הסיכוי של זה להצליח קלוש.. במיוחד כשהמטרה שלך בסופו של דבר להגיע לאותם אנשים שחיים רק עפ"י העטיפה ולנסות קצת לגעת בהם ולשנות אותם...
לדוגמא:שבוע שעבר ישבנו עם ראש מחלקת התרבות התורנית בעיר והוא הראה לנו מודעה שהוא הכין להופעה של יונתן רזאל שבוע הבא. הוא אמר לנו הייתי מאוד רוצה לכתוב מופע מרגש לנשמה /מחזק/שיעור באמונה ולשים איזה משפט מתאים של הרב קוק – אבל זה לא מוכר ! זה לא יביא אנשים שלא מכירים את יונתן רזאל! מטרת העל: לקדש שם ה' בעולם! המטרה היא שיבואו גם אנשים שלא מכירים את יונתן רזאל גם אנשים שהם לא דתיים יבואו וככה יטעמו בדרך משהו מיוחד שבאמת יכול לגעת בהם בנשמה ולהשפיע עליהם – בקיצור בעולם שלנו לפעמים צריך ל"מכור" דברים, לשים בעטיפה יפה כדי שזה ימשוך גם אחרים וזו המטרה העיקרית של הערב הזה וחוצמזה אני חושבת שאפילו אם יהיו כאלו שהערב הזה לא יגרום להם לבוא אח"כ לשיעורים במדרשה הם לפחות אולי יקבלו משהו אחד מהערב הזה שיהיה בעל תוכן יהודי ראוי – דבר שאין כ"כ הרבה בעיר אשקלון ואולי פעם הבאה כשהם יראו את הפרסומים הקבועים שלנו הם יחשבו פעמיים ויקפצו לנסות..
סליחה שחפרתי מקווה שהעניין הובן יותר..
אני אשמח לשמוע דעות אחרות ועצות נוספות =]