בס"ד ובהשתדלותי
אבל זה המקום המתאים לפרוק בו את העצבים שלי.....
אז מה העלה לי את הפיוז? אני קוראת לתומי את העיתון (מקור ראשון) - לא שזאת פעולה תמימה. מה כבר יש לצפות? אני יודעת מה כבר יהיה שם: פוליטיקה שלא באמת מעניינת אף אחד וכל מיני חדשות מעצבנות. אז הנה משהו ממש מרגיז:
התפרסמה הידיעה תחת הכותרת: "גורם אירופי בכיר: כשחמישית מתושבי יו"ש יהיו ישראלים נדרוש מדינה דו-לאומית" - כותרת מרגיזה כשלעצמה - מי הם בכלל להתערב לנו בעניינים הפנימיים? אבל עוד יותר המשפט הזה שאמר אותו גורם אירופי:
"אתם הצד החזק, ויש לכם מרחב תמרון. ראש הממשלה בנימין נתניהו במצב פוליטי מצוין ויכול לקחת סיכונים. הפלשתינים, לעומת זאת, הם הצד החלש, ולאבו-מאזן אין מרחב תמרון. אם יעשה צעדים שמתפרשים כוויתור לישראל, הוא יאבד את תפקידו. הוא לא יכול לקחת סיכון." (ההדגשה לא במקור)
מה אותו "גורם בכיר" בעצם אומר? שהפלשתינים לא רוצים שלום? איך אפשר לעשות שלום אם צד אחד מוותר כל הזמן, והצד השני לא חייב שום דבר? סתם כך, בלי להניד עפעף אומרים בגלוי: אתם צריכים להיכנע לפלשתינים ולעשות הכל למענם כי הם בריונים, אבל אתם הצד החזק, ואתם חייבים להם.
ועכשיו לדובדבן שבקצפת: לו ממשלות אירופה היו סתם מקשקשות להנאתן, מילא, היינו מסתדרים. אבל השיח הישראלי, איך שאנשים מדברים, מה שהם קוראים ושומעים זה הכל שיח אנטישמי שנהנה מהיזון חוזר בין החבר'ה פה ב'ארץ' וחבר'ה באירופה. כלומר, עם ישראל, וביחוד מנהיגיו חוזרים על השטויות האלה פעם אחר פעם וזה מרגיז ומעצבן. אני הייתי רוצה להתחיל לשמוע דברים אחרים כמו: זאת הארץ שה' הבטיח לנו ואין לנו רשות לתת אותה לאחרים, ושכל העולם יקפוץ לנו, אנחנו נעשה מה שטוב לנו, ומי שלא אוהב את זה שישב בפינה ויפתור לעצמו את הבעיה שלו איתנו. אפשר גם בניסוח יותר דיפלומטי.
לסיום - בנימין נתניהו יכול לקחת סיכונים? נראה לי שגם אירופה. למה שהם לא יקחו סיכון, ויקלטו את הערבים אצלם. שידאגו להם לדיור ואוכל וביטוח לאומי - הרי הם אנשים טובים שוחרי שלום.... וחוץ מזה, כמו שאמרנו הם יכולים לקחת סיכון, מקסימום יהיו כמה קורבנות שלום...... ![]()
שבת שלום