יש פה כאלה ששומעים שירים?קיפסה
כן.. למה לא? אני ספרדיה!!emoon
איזה כיף לך!!auchv

אני לא חייה בלי מוזיקה נראלי אני יבקש מאבא שלי שיתיר לי בערך 4\3 מהחיים שלי זה מוזיקה!!

ואיפה כתוב שלספרדים מותר? אל תמציאו הלכות...-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך י"ח תמוז תשע"ב 16:57

אולם נראה שכל זה בשאר ימות השנה, אבל בימי ספירת העומר,

שמבואר בשלחן ערוך (סימן תצג סעיף א`) שמנהג כל ישראל שלא להסתפר ושלא לישא אשה בימים אלה מפני האבל על תלמידיו של רבי עקיבא שכולם מתו מפסח ועד פרוס עצרת, (כמבואר ביבמות סב), 

וכן בימי בין המצרים, שהם משבעה עשר בתמוז עד תשעה באב, שמנהג כל ישראל להתאבל בהם על חורבן בית המקדש, ולכן כתב המגן אברהם (סימן תצג סק``א, וסימן תקנא סק``י)

שאסור לעשות ריקודים ומחולות בימים אלה. וכן כתבו האחרונים שם.

לפיכך בודאי שאסור גם כן לשמוע בהם שירים עם כלי נגינה, וביותר יש להחמיר בימי בין המצרים, כמו שאסרו בהם חז``ל כמה ענינים של שמחה, כמו לענין ברכת שהחיינו על פרי חדש

שאין לברך בימי בין המצרים, אף על פי שבימי הספירה מותר לברך שהחיינו על פרי חדש, וכמו שכתבנו בשו``ת יחוה דעת חלק א` (סימן כד). ולכן בודאי שיש להחמיר גם כן שלא לשמוע בהם שירים המלווים עם כלי נגינה דרך הרדיו או רשם - קול.

וכן כתב הגאון רבי אהרן אפשטיין בשו``ת כפי אהרן (סימן נב), לאסור לשמוע שירים עם כלי שיר בימי הספירה ובימי בין המצרים. ע``ש. וכן כתב הגאון רבי משה פיינשטיין בשו``ת אגרות משה חלק א` (סימן קסו), שאפילו לדעת המתירים לשמוע שירים עם כלי נגינה בשאר ימות השנה

בימי הספירה יש לאסור לכל הדעות. וכן כתב עוד באגרות משה כרך ה` (חלק אורח חיים סימן פז). והניף ידו שנית באגרות משה כרך ו` (חלק אורח חיים סימן כא אות ד`) שיש להחמיר בזה גם בימי בין המצרים, ושגם לקטנים שהגיעו לחינוך יש להחמיר, הואיל ואבלות דרבים היא.

ע``ש. וראה עוד בשו``ת מנחת יצחק חלק א` (סימן קיא). ע``ש.

ומכל מקום שירה בפה כשהיא דרך הודאה להשם יתברך, בלי כלי נגינה, מותר, וכן מותר להשמיע נעימה בתפלה, וכמו שנאמר, עבדו את ה` בשמחה בואו לפניו ברננה. וכל שכן בשבת.

וכן יש להקל כשעוסק בתורה, ללמוד בנעימה, וכמו שאמרו במגילה (לב) כל הקורא בלא נעימה ושונה בלא זמרה, עליו הכתוב אומר, וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים וכו`.

ע``ש. ועיין להגאון רבי חיים פלאג`י בספר מועד לכל חי (סימן י` אות יט - כ), ובשדי חמד פאת השדה (מערכת בין המצרים אות י`). ע``ש.

ומכל מקום בשמחת מצוה מותר להשמיע שירים המלווים בכלי נגינה אף בימים אלה, וכמו שכתב מרן החבי``ב בשיורי כנסת הגדולה (סימן תקנא, הגהות בית יוסף אות לג)

שמותר להביא מנגנים בכלי שיר ביום המילה, כיון שהיא שמחת מצוה. ואף על פי שהגאון יעב``ץ בסידורו אוסר להשמיע כלי שיר אף בסעודת מילה, והובא בספר יפה ללב חלק ב` (סימן תקס סק``ז), אין דבריו מוכרחים, וכבר פשט המנהג להקל בזה, כמבואר בדברי מרן החיד``א בשו``ת חיים שאל חלק א` (סימן כא).

וכן כתב בעקרי הד``ט (חלק יורה דעה סימן לו אות כג). וכן כתב הגאון רבי אברהם נסים אשכנזי בשו``ת מעשה אברהם (חלק יורה דעה סימן מח).

וכן הסכים הגאון רבי חיים אלעזר שפירא ממונקאטש בספר אות חיים ושלום (סימן רסה אות כט), והשיג על חומרת היעב``ץ בזה, ושכן המנהג להקל.

ומכל מקום אחינו האשכנזים אינם נוהגים להביא מנגנים ביום המילה, וכמו שכתב האליה רבה (סימן תקנא אות כו). ע``ש.

ונראה שהוא הדין לחתן בר מצוה ששלמו לו י``ג שנה בימים אלה, ונכנס לעול המצות, שמותר מן הדין לשמוח בשמחתו בשירה ובזמרה עם כלי נגינה.

והוא הדין גם לחתן וכלה, לפי מנהג הספרדים ועדות המזרח, שאינם נמנעים מנישואין אלא החל מיום ראש חודש אב והלאה, שמותר להם להשמיע כלי שיר ותזמורת בחופה ובשבעת ימי המשתה

לפי שאין שמחת חתן וכלה בלא כלי שיר, וכמו שכתב מהרי``ל (בהלכות עירובי חצרות).

וכן כתב הכנסת הגדולה באבן העזר (סימן סה אות א`). וכן מתבאר מדברי התוספות (גיטין ז), והסמ``ג (הלכות תשעה באב דף קכג ע``ב), ובהגהות מיימוני (פרק ה` מהלכות תעניות), ובהגהות מרדכי (ריש גיטין). וכן עיקר. וראה עוד בשו``ת זקן אהרן (סימן ריג), ובשו``ת פעולת צדיק (סימן קסו). ע``ש.

בסיכום: אף על פי שמותר מעיקר הדין לשמוע בשאר ימות השנה דרך הרדיו ורשם - קול שירי קודש המלווים כלי נגינה, אבל בימי הספירה וכן בימי בין המצרים יש להימנע מלשומעם.

ומכל מקום בשמחת מצוה כגון מילה, או פדיון הבן, או סיום מסכתא, או בר מצוה, מותר לשמוע שירי קודש המלווים בכלי נגינה, שכל שהיא שמחת מצוה יש להקל בדבר.

ושירה בפה כשהיא דרך הודאה להשם יתברך, בלי כלי נגינה, מותרת אף בימים אלה, ומכל שכן שמותר להשמיע נעימה בתפלה, או בשעה שעוסק בתורה, וכל שכן בשבתות שבתוך ימי הספירה או ימי בין המצרים, ואין להחמיר בזה כלל.

כן...אברי

יש לי התר מהרב שמואל לשמוע גם בט' באב...

מהה?? אתה צוחק כן?קיפסה
ולי יש התר מהרב דוב ליאורמרדכי

בס"ד

להתאבל על החורבן ולא לשמוע שירים. ואני יושדע שרוב הרבנים גם נותנים היתר שכזה

אסור לשמוע שירים גם לספרדים...עיינו שו'ע..פזוש
וואוו! כל אחד ניהיה הרב של עצמוקיפסה

שומע שירים לא שמחיםאאלעד

ע"פ הרב אליעזר מלמד)

(המסקנה-"נראה למעשה לפי הדעה המקילה, שיש לחלק את השירים לשלושה חלקים. האחד הוא שירי שמחה, כדוגמת שירי חתונה. השני, שירים שאין בהם לא שמחה מיוחדת ולא עצב מיוחד, ובכללם רוב השירים כיום, וכן רוב היצירות הקלאסיות. השלישי, שירים עצובים כדוגמת שירי אבל על אדם שמת או על החורבן.

מתחילת שלושת השבועות, יש להימנע משמיעת החלק הראשון, והוא שירי שמחה. ומראש חודש אב, יש להימנע גם משמיעת החלק השני האמצעי, ורק את החלק השלישי הכולל שירים עצובים מותר לשמוע. וכן נהג ערוץ שבע לשדר בשלושת השבועות שירים רגילים שאין בהם שמחה, ובתשעת הימים לשדר שירים עצובים שמזכירים למאזינים את האבל על חורבן בית המקדש.
עוד נראה, שכאשר שומעים מוזיקה בקול רם, גם כאשר היא סתמית, העצמה נותנת לשיר חגיגיות, והרי הוא נעשה כשיר שמחה. לכן גם שירים שמותר, אין לשמוע בקול רם.
עוד נראה, שאסור להשתתף בקונצרט של מוזיקה עצובה (רקוויאם) בשלושת השבועות, ואף שזו מוזיקה של אבל, מכל מקום הקונצרט הוא אירוע חגיגי ומשמח, עובדה שרגילים להתלבש לקראתו בחגיגיות. אולם כאשר מקיימים אירוע תרבותי, נראה שמותר להשמיע בו נגינה עצובה לזכר ירושלים, ואפילו בתשעת הימים (עפ"י שבת קנא, א). "

מרדכי... דווקא יש כמה רבנים שמתירים שירים רגילים..ענבל

בס"ד

אתה בחרת שלא לשמוע כל הכבוד לך.

יש כאלה שבחרו להקל ויש להם על מי לסמוך.

כמו שהאדמור ואלעד אמרו, הרב מלמד למשל מתיר, ואני יודעת שיש רבנים שאם תשלח אליהם שאלה הם יתירו לך..

אתה יכול להגיד שאם כבר שלושת השבועות אז לפחות תתאבלו ואל תנסו למצוא התרים,

את זה אקבל.

אבל אתה לא יכול להגיד שרוב הרבנים אומרים ככה או ככה כי יש גם רבנים גדולים שאומרים אחרת.

הרב אליעזר מלמד מתיר שירים רגילים עד ר"ח אב.האדמו"ר מצנעא

הרב מלמד שיח' מחלק את השירים לשלושה סוגים: שירים שמחים (שירי חתונה וכיו"ב), שירים רגילים (קלאסית וכיו"ב) ושירים עצובים על אבל ועל חורבן. הוא אומר ששירים שמחים אסור לשמוע בכלל בשלושת השבועות, אולם שירים רגילים מותר עד ר"ח אב. מר"ח אב מותר רק שירים עצובים על חורבן ואבל, והוא אף מציין שם שאבא שלו (הרב זלמן מלמד) אומר שיש ערך גדול בשמיעת שירים על החורבן בימים הללו.

לא לזלזל בהתרים. אם קיבלתי היתר לאכול ביו"כ..מתו"ש

(אמנם בשיעורים, אבל קיבלתי! ולא הייתי חולה) אז אני מאמינה לכל היתר.

אני שומעתעץ על מים

אשכנזיה

אבל לא שמחים ולא חתונה וזה.

ככה נהגתי כל שנה וככה נוהגת גם השנה אלא אם אתם רוצים לרצוח אותי (אני דווקא בעדשד)

אצלנו שומעים~באמונה~
|רוצח|אאלעד
לספרדים מותר??????????ישראלית בנשמה!
נראלי שכן..אנחנו ספרדים ושומעים אבל לא כל מוזיקה!!~באמונה~

יותר שקטה לא של חתונות למשל..

תביאי פוסק ספרדי שמתיר-משה ר-

הרב אליהו זצ"ל אוסר וגם הרב עובדיה....

יש היתר לשמוע בסעודת מצווה (ברית, פדיון 7 ברכות וכד'ו)

כן... אבל לא כאלה שגורמים לך לרקוד...א.גולד

מה?? בחיים לא שמעתי על זה שמותר לספרדים..מעפר אני באה
אני הרב מלמד מתיר! ומהיום הוא הרב שלי נה נה בננהאבודה!
זה לא קשור לספרדים...אדם אחדאחרונה

יש כאלו שמתירים.

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך