תגידו גם אתם חושבים ששמינית היא שנה מבוזבזת?
ואם כן מה יש לעשות?
(אני חושב עם ללכת לשל"ג מישהו היה? מכיר? יודע? את הדרך אל...)
תגידו גם אתם חושבים ששמינית היא שנה מבוזבזת?
ואם כן מה יש לעשות?
(אני חושב עם ללכת לשל"ג מישהו היה? מכיר? יודע? את הדרך אל...)
זה פשוט אם תעריך כמו שצריך את גדלות השנה הזאת עם כל המובנים אז לא תחשוב שהיא מבוזבזת.
אני סיימתי שמיניתלפני שבוע וקצת,ואני שמח על כל יום שהיה לי בשמינית,ועצוב שלא היה לי עוד...
וסליחה שהתפרצתי לשרשור שהיה מופנה לשביעיסטים...
בל"חיתאני ממש רציתי בסוף שביעית לעשות שמינית קצת אחרת...
של"פ וכו'....
ואז לא יצא כי מרחתי את זה....
וסיימתי באולפנא שלי גם לפני שבועיים בערך!
ואני פשוט מודה על כל שניה ושניה בשנה הזאת..למרות שבילינו המוווון...המוווןן בבית
אבל אני חושב שזה שלא כ"כ לומדים ונמצאים במסגרת בשנה הזאת, זה לא אומר שהיא מבוזבזת...
זה אומר שהיא מנוצלת בדברים אחרים...
מתו"שתשאל שמיניסטים.. שכבר עברו ת'שנה הזאת...
וואלה לא יודע... מקווה שלא...
השמינית היא שנה משוחררת יחסית. משהוא כמו כיתה ח', אבל יש בגרויות..
השנה הזאת יכולה להיות בהחלט שנה מבוזבזת. אפילו מאוד.
היו לי חברים, שכל היום (אני מתכוון באמת כל היום!) היו יושבים בחדר ורואים סרטים.
אם אתה בלימודים נחשב "חרשן" (5 מתמ', 5 פיזיקה וכו'..) אז השנה לא כ"כ פנויה...יש מלא מה ללמוד.
בדיוק מאותה סיבה, מאותו פחד.
בזבוז? זה תלוי רק בך!
אני ממש התבאסתי כשלא התאפשר לי ללכת לשל"פ, אבל הרמתי את עצמי, ומצאתי הרבה דברים לעשות שנה הבאה, כך שבע"ה אם אני אדאג לעצמי ואהיה אחראית, מבוזבזת - היא לא תהיה!
בכ"מ- של"ג/פ יכול להיות חוויה!
אז אולי שווה לך לחשוב אם אתה רוצה את החוויה והעשייה ביחד?
שיהיה בהצלחה!
אל תשכח - 'אין הדבר תלוי, אלא בי'
יש לציין שכנראה יש בזה משהו.קראתי במהירות כמעט רגילה.מעניין.
אני מקווה שתהיה..
יהיה לי ר"מ חדש, ואני ממש מקווה שהוא יתאים את עצמו לתוכניות שלי 
נראלי אני אנצל את השמינית לשיפור בגרויות, טיולים, עבודה והמון חברים ובילויים 
לדעתי דבר מדהים!!! כדאי לבדוק...
אם יש הרגשה של מיצוי- אולי עדיף ללכת על משו ממצה יותר...
אבל חשוב ממש לדעת שכל דבר יכול להיות מבוזבז אם מבזבזים אותו....
גם שנת של"פ יכולה להיות פספוס. צריך לדעת לנצל את מה שיש!!!!
בס"ד
מוזמן לפנות אלי באישי..
אפשר לבזבז כל שנה בדיוק כמו שאפשר לבזבז את השמינית, ואפשר לנצל טוב את השמינית בדיוק כמו שניצלת טוב את שאר השנים (מקווה לפחות, ואם לא יש לך עןד שנה להשתפר)
רק אם בא לך כמובן...
ובעסה של"פ כבר אבוד לי...
למה לא פתחתי ת'שרשור כמה חודשיים קודם?!
אבל בשביל להיות שלפ"יסט צריך ליהות בן אדם זורם לא?.
וזה הולך להיות חתיכת מסגרת שנה הבאה...
אמנם עושים את כל הבגרויות בשנה אחת אבל... לך כבר לאקסטרני...
זה די דומה ללה"ב להתחיל הסדר בשמינית
כמו שתגיד שברור שעדיף ישיבה קטנה ע"פ תיכונית...
אני מכיר ח'ברה שלמדו בישיבה קטנה כי אילצו אותם, והם היו משחקים כל היום ולא לומדים. כי לא התאים להם!
גם אני חשבתי שסתם מבוזבז לי הזמן...(חודש וחצי בערך הייתי בבית ארבעה ימים בשבוע ) אבל אפשר לעשות בזמן הזה דברים אחרים כמו פסיכומטרי \ קורס מד"א \ ללמוד נהיגה - או כל דבר אחר שיעזור אם ייעשה עכשיו ויקצר תהליכים בעתיד.
שאר השנה ממש לא הייתה מבוזבזת - זה היה זמן מדהים שבו התגבשנו מאוד כל השכבה והתבגרנו המון .
שיחות חינוכיות , המון שעות מחנכת , חיפוש של מסגרת המשך...
הייתה שנה נהדרת ולדעתי לא כדאי להפסיד אותה - התבגרתי בה יותר מכל שאר השנים באולפנה
אצל בנים- זה באמת קצת מבוזבז...
מדברת מישי שסיימה חמישית..חסרת ניסיון..(:אבל זה מה שהבנתי מהדברים שנאמרו לאוזניי (:
זה לא שאם אתה בשל"פ אז אין לך שמינית... אתה אפילו לא חייב להתנתק מהכיתה שלך. הייתי בשל"פ ולא הפסדתי את כיתה יב! להפך זאת שנה כל כך אדירה שגם אם הייתי מתנתק לגמרי מהישוב ומהישיבה שלי זה היה שווה את זה!!!!!!! נכון שזה לא מתאים לכולם, ונכון שגם שם אפשר להיות בזבוז. אבל כדאי לבדוק! נ"ב אף פעם לא מאוחר לשל"פ, תמיד צריך אותך שם!
גם של"ג ולה"ב (להתחיל הסדר בשמינית) זה נחמד, וגם שם אתה לא מפספס את כיתה יב שכולם חולמים עליה, אבל זה חיקוי די עלוב לשל"פ 
דינה ל.[מגיבה בלי לקרוא את התגובות שמעלי, מחילה עם אני ממחזרת תשובות!]
לדעתי, השמינית זאת ה-שנה, ולכן אני מתנגדת לשל"פ (במיוחד לבנות- בתור בת...)
שמינית זאת עלית מדרגה. מתבגרים בה בעוד רמה. הדמות מתעצבת, הקוים האחרונים בה מתחדדים ומתמקדים (כמובן שיש עוד הרבה תהפוכות והשפעות בהמשך, אבל זה השלב האחרון מנערות לבגרות- בפן הנפשי) ולכן לדעתי, חשוב מאוד להשאר בה במסגרת המוכרת והבטוחה, עם אנשים טובים ואיכותיים. לא לצת לשל"פ (ואל תסכלו אותי. זאת דעתי ותו לא!)
בתור בת- לבנות חשוב להשאר במסגרת אולפנא ולא תיכון חילוני, מעבר לעיצוב האישיות שאמרתי, בגלל שיעורי אישות/חלמי"ש- לומדים בזה דברים חשובים ממש, המחנכות משקיעות המון שעות חינוך והכוונה לקראת ה"יציאה לחיים" ועוד.
לכן- השמינית זאת השנה הכי לא מבוזבזת, והכי משמעותית שיש. ובאמת שכולם עוברים מה תהליך משמעותי. בסוף שנה תתבונן אחורה ותראה איזה חתיכת שינוי עברת, בעז"ה- לטובה!
רוצה להכניס בה משמעות? תכניס במגוון צורות- תתנדב, תהיה קומונר, תלמד עוד תורה, לא יודעת מה... אבל לא לעזוב מסגרת לפני הזמן!
ב"הצלחה ![]()
יש כאלה, שהשנה הזאת מאד מבוזבזת ומיותרת עבורם, ויש כאלה שזקוקים לה יותר מאוויר לנשימה.
זה לא משהו חד וחלק...
(אמנם רק גמרתי שישית אבל תסלחו לי
)
כך היא תיראה.
אפשר לעשות אינסוף דברים נפלאים עם המושג שקוראים לו "זמן".
אם אתה חושב שזה יהיה לך בזבוז זמן, ואם אתה לא מתחבר לשכבה שלך ואם אתה לא כל כך מתחבר לישיבה שלך- תעשה שלפ!
ועדיין אתה יכול להתקבל, אם תרצה- תצליח בטוח!!!
לי אישית השמינית היתה שנה של לימודים... ממש לא של בזבוז זמן בקטע הזה..
אבל מצד שני בגלל שלא ממש התחברתי לבנות אצלי בשכבה אז לא היה לי כזה כיף, אז אם הייתי הולכת שלף יכול להיות שהיתה לי שנה הרבה יותר מדהימה וממלאת והייתי משקיעה בדברים טובים שהיו עושים לי טוב.
ושלפ זאת חוויה!
זאת דעתי...
אבל תעשה מה שאתה הכי מתחבר אליו, ושלא תצטער אחר כך!
ב"הצלחה!!
בס"ד
זה תלוי בכל אחד אבל זאת שנה שממש מתבגרים בה וכו' וכו'..
ואני ממש שמחה על כל רגע!!!!!! שמעתי על של"ג הרבה.. (הרכז של"פ הוא גם הרכז של"ג) ונשמע אחלה!! בהצלחה בהחלטות...
ולכל מי שהולך לעלות עלי.. אני לא אומרת לכולם ללכת לשל"פ אבל מי שמרגיש מבוזבז שיחשוב על זה 
לא לנסות לדלג על שנה זו, מניסיון ואם אתה רוצה לדעת איך לבזבז הרבה זמן וכסף, אז זו בדיוק הדרך לעשות את זה.
בהצלחה בהמשך.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.