חבר'ה כל הפעיליות קיץ נוער שלנו מעורבות ויש המון
מצד אחד לא רוצה להיות הדוס שלא מגיע להכול
מצד שני אני רוצה קצת לפעמים לא ללכת לשמור על הערכים כבוד וכו'
קשה לי להחליט כל הזמן מה לעשות
חבר'ה אני ישמח לשמוע מה אתם אומרים
חבר'ה כל הפעיליות קיץ נוער שלנו מעורבות ויש המון
מצד אחד לא רוצה להיות הדוס שלא מגיע להכול
מצד שני אני רוצה קצת לפעמים לא ללכת לשמור על הערכים כבוד וכו'
קשה לי להחליט כל הזמן מה לעשות
חבר'ה אני ישמח לשמוע מה אתם אומרים
מאוהב... אתה יכול לשמור על הערכים גם בלי קשר לפורום... תאמין לי..
בס"ד
אני לא בעד נוער מעורב אבל אם כבר יש כזה אז אני חושבת שלחלק אפשר ללכת..
נגיד לים וכדומה לא הייתי ממליצה... (למרות שאני מניחה שאתם נוער דתי אז לא אמורה להיות בעיה אבל בכל זאת..).
לך לפעילויות שבהם תוכל לשמור על עצמך.
ואני בטוחה שיש כאלה.
למה שאתה יכול!!!!(מבחינת צניעות)
אני חושבת שזה שאתה דוס לא אמור לסתור את הערכים והכבוד בחברה מעורבת!!!
יש כאלה שרואים את זה בתור קידוש ה' במיוחד אם שומרים על הערכים!!!
בהצלחה!!!
דברים בסגנון כזה..
עם תלמיד חכם,רב,לא כ"כ מובן ממה שאתה מעלה מה זה בדיוק כולל ומה זה אומר,יכול להיות שבכלל לא שייך ללכת לכל סוג של פעילות מעורבת שכזאת ושיקול חברתי אינו במעמד גבוה יותר מהתורה,אתה צריך לשאול
אין לכם מה להתלבט הצניעות זה הדבר החשוב מה פתאום ללכת לפעולות מעורבות?
אנחנו דתיים
לדוגמא:אח שלי יש לנו בישוב עונג שבת מעורב בנים ובנות ביחד מתערבבים כל אחד אם החברה שלו וזה בלתי צנוע
מה זה? זה אסור אבא שלי רב ואח שלי מסכן הוא מהיחידים שלא הולך הוא הגיבוא איזהוא הגיבור הכובש את יצרו? ברור שזה קשה אבל צריך לוותר מי שמתגבר יש לו חלק גדול בעולם הבא זה אפילו לא שאלה ללכת לים אסור ביחד זה ממש עבירה וזה בלתי מקובל מעמידים אותכם בניסיון אבל תוותרו על זה תחשבו שכל זה סתם שטות אחת גדולה ואח שלי מתגבר על זה והוא דוס ופשוט כיף לו אמא שלי ואבא שלי היו בשוק שפעם אחת הם באו לעונג שבת ביישוב שלנו והם ראו מראות נוראיים בנים ובנות יחדיו. איפה השכל שלכם ברור שזה לא עבירה אבל כדאי לעימנה מיזה ובע"ה נעשה ונצליח
זה מחרפן לי תשכל אוהב תחברים שלי רוצה להיות איתם סתם על איזה על האש בערב ותמיד יגיעו הבנות....
קיצר אני ממש מביןאותך אז אני אישית שומר על עצמי בערב שבת אני לא יוצא ואניהולך לחצי מהפעילויות נוער רובן יותר שמאורגנות טוב עים הרכז ושיהיה לך בהצלחה....
הכי חשוב שמור על הערכים שלך שבעוד כמה שנים לא תגיד חבל שהלכתי לדברים האלה ועכשיו סתם נדפקתי ונגררתי!!!
ששם נשמרת הצניעות
אצלנו זה ישוב קטן וזה מעורב ואני משתדלת להגיע לכל מיני פעילויות למרות שאני נקראת דוסית ומשתדלים להימנע ולהתרחק מהדברים שמנוגדים להלכה אני גם חושבת שהדוסים נמצאים יש קצת אוירה אחרת מאשר שאנחנו לא נמצאים נ.ב. להיות דוס זה לא דבר רע להפך מכבדים את זה יותר ומקבלים אותך איך שאתה
אישית אין לי בעיה עם פעילויות מעורבות... אני יוצא לטיולים ולדברים ביחד עם כל הנוער.
לדעתי אם לפעילות מגיעות בנות זה משנה את האווירה ולאו דווקא מבחינת רוח ההלכה או משו...
אלא סתם שחברים שלך פחות איתך, הדיבור משתנה וכו'...
אצלנו יש לנו שיחות עם מרצים ביחד! אבל אנחנו לא מתערבבים וזה לא מפריע והגדולים עושים לעצמם מפגשים ביחד
אני חושבת שאם אתה יודע שתגרר או שהיו בעיות צניעות אל תלך...
ולמה שאתה חושב שמתאים לך תלך....
אבל אני חושב שבגיל הזה לא טוב שום קשר, אא"כ זה קשר תכני וגם זה רח"ל....
תכלס זה יצר שלא משחקים איתו כי תוך שניה אתה בשאול תחתיות... {"לא תתורו אחרי לבבכם" יש דעות שגם פנויה זה מדאורייתא, מה הסיכוי שגם בסתם פעילות לא תפול בזה??? אני לאיודע עליך אבל אני הייתי נופל..... אני יודע שיהיו אנשים שיזלזלו אבל למיטב ידעתי זו ההלכה!!!!נ.ב. זו לא בושה ליהיות אדם שלא מזלזל בדת אלא משקיע בה או בלשון שלך::::
!!!!
אני ממש מבינה אותך רק שאני בת גם אני נתרלתי בבעיה הזאת השנה והחלטתי שאני אלך עם הערכים שלי והכבוד שלי שלמדתי ויחשוב כמה הם חשובים לי ומה אני עוד יכולה לעשות ומה לא
למשל ההורים שלי עשו מנוי לבריכה מעורבת ( זה הבריכה שיש בסביבה) ואני ממש אוהבת לשחות אז קניתי בגד ים מתאים כאילו שמלה ומכנסיים . אתה מבין דברים כאלו לא צריך להיסגר בבית. למשל במחנות אני שומרת על עצמי ולא נסכפת אחרי הבנות האחרות לכל אחד יש את הגבול שלו ואתה צריך להחליט מהם הגבולות שלך
להיות עם בנים
כפי ששיגר אמר לגבי הבריכה כמדומני שזה אסור גם בצורה שתיארת מכמה בחינות ,תשאלי רב.
ב.אין אפוטרופוס לעריות,ולחץ חברתי גורם לכך שאדם לא יכול להבטיח לעצמו שהוא יהיה שמור,אם אדם יעמוד לבד ויראה מבודד זה יכול לגרום לו לחרוג מהערכים שלו למען החברתיות ולגרום לעצמו נזק רוחני רב.אדם צריך להשמר גם להיכן שהוא הולך,ואם תוהים אם מותר או אסור אז צריך גם כן להתייעץ עם רב,לא כל דבר אנו יכולים לקבוע בעצמנו משום שאין לנו מספיק ידע במציאות מורכבת וכו'.
![]()
מהיכרות שלך איתם-אם אתה יודע שיהיו שם דברים שלא לפי ההלכה/רוח ההלכה או אם אתה מאמין שזה לא ממש יעשה לך טוב (אפילו בקצת) אין לך מה לחפש שם.
בחופש הזה אתה הולך להשקיע בנשמה שלך!
אם אתה חושב שאתה חזק ולא תיפול אז תלך אבל אם אתה יודע שתיפול ותדבר שם עם הבנות לדעתי זה מנוע...
אני חושב שאת צריכה לברר ולשאול על כך
בס"ד
א. נאמר על אשתך... ואני רוצה לראות את הבעל שלא מדבר עם אשתו חוץ ממה שחייבים.
ב. זה לא נפסק להלכה.... זה משנה, משנה זאת ממש לא הלכה.
אתה יכול להביא מקורות אחרים או פסקים של רבנים אבל די לנופף במשניות.
בבקשה תראי את הקישור ואת התגובה שממנה נלקח הציטוט:
http://www.kipa.co.il/ask/show/269994
כמו כן חשוב להבין על מה המשנה מדברת.
נכון שזה לא פסק הלכתי של ממש. אבל אין ספק שברוחו יפסקו לך כל הת"ח!!
יסוד עיקרי באמונתנו הוא האמונה בתורה שבע"פ, ואגב>> אדם שלא מאמין באחד
מהיסודות נקרא כופר. אז רק תזהרי בלשונך לפני שאת מדברת ככה בבטחון על המשנה
("די לנופף במשניות"?)
לגבי א'- זה אכן נאמר על אשתך, ומכאן ק"ו באשת חברך.
זאת באמת שאלה איפה אותו בעל שמדבר עם אשתו רק מה שחייבים.
וראוי שתשאלי רב לפני שתקפצי למסקנה (שלא נאמרה במילים, בין השורות)
שאם אף אחד לא מקפיד על זה, סימן שלא צריך??? (את מוזמנת לתקן).
חוץ מזה, עם קצת שכל ישר ושאיפה לאמת לא קשה להגיע להבנה ששיחה
בין בנים לבנות פשוט לא שייכת אם היא לא לצורכי חתונה!
היא חלילה לא התכוונה לזלזל או להביע דעה של כפירה כנגד התושב"ע אלא אמרה שלא כל מה שנמצא במשנה נפסק להלכה,לעניות דעתי הדברים האלו כלשונם לא מדוייקים משום שלא מורכבים מספיק לסוגיה הזאת של פסיקת הלכה.
לגבי הסוגיה הספציפית הזאת הבאתי לינק.
בס"ד
גם אם יש לך משהו לחלוק עלי יש דרך לומר לי את זה.
וכמו שאני צריכה להיזהר בלשוני תיזהר גם אתה בלשונך מלקרוא לאנשים כופרים.
ולכן המדד זה אם המקום כשר מספיק,וצנוע מספיק (גם מבחינת הפרדה) מבחינה הלכתית כדי שאף אדם לא יפול,ולא אם האדם חזק או לא כי גם אנשים חזקים יכולים ליפול מלחץ חברתי ועוד דברים שמצויים באוירה כזאת.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.