שלום יושבי פורום יקרים!אם אכפת לך מעצמך תכנס לכאן!יעלת_חן

שלום יושבי פורום יקרים!

יצא לי לעצור ולחשוב עם עצמי על משך שהותי בפורום, וגיליתי שבמצטבר, ה-מון זמן מועבר כאן..

אז באמת שאני לא בא לפתוח דיון האם זה בזבוז זמן או לא בזבוז זמן השהות בפורום, כי "איש הישר בעיניו יעשה", כל אחד והשיקולים שלו..הגיוני שמה שנחשב בזבוז זמן לאחד, אינו בזבוז זמן לאחר. אז רק להאיר את עיניכם ואת תשומת לבכם לכמויות הזמן:

שעה ביום בפורום- במצטבר, לאחר שנה= 240 שעות= 10 יממות שלימות!
שעתיים- לאחר שנה-פי 2! 20 יממות שלימות!
3 שעות- 30 יממות שלימות= חודש שלם מהחיים!

שוב, זה רק אני אישית, אבל באמת- רק להאיר את עיניכם..כי לפעמים בגלל שמכורים, וזה כיף לכתוב ולראות מה אחרים מגיבים ולהגיב אז לא שמים לב לכמויות הזמן שמתכלות על זה...

"מעוות לא יוכל לתקון וחיסרון לא יוכל להימנות". שעה בפורום לא חוזרת, גם דקה לא...
אני באמת כותב כי כואב לי, כ"כ...לפחות על עצמי- על כמות הזמן שיכולתי לנצל יותר, על כמות התורה שיכולתי ללמוד בזמן הזה, או לעשות כל דבר אחר מועיל.

כבר כתב הרמח"ל במסילת ישרים פרק ב': "הנה עניין הזהירות הוא, שיהיה האדם נזהר במעשיו ובעניניו. כלומר, מתבונן ומפקח על מעשיו ודרכיו, הטובים הם אם לא, לבלתי עזוב נפשו לסכנת האבדון. חס ושלום ולא ילך במהלך הרגלו כעיוור באפילה".

"ואולם הנה אחת מתחבולותיו של היצר הרע ועורמתו להכביד עבודתו בתמידות על ליבות בני האדם, עד שלא ישאר להם רווח להתבונן ולהסתכל באיזה דרך הם הולכים, כי יודע שאילולי היו שמים ליבם כמעט קט על דרכיהם, וודאי שמיד היו מתחילים לנחם ממעשיהם, והייתה החרטה הולכת ומתגברת בהם"

לא אישי נגד אף אחד, כ"כ לא...רק להעלות למודעות את כמויות הזמן- מכאן, כל אחד והשיקול שלו.

היה עדיף-סתם שיראה טוב שתכתבי את זה בשעה יותראvעד

נורמלית כדי שלא נחשוב שגם את מכורה (00:00+ זה שעות ה-מכורים). אבל בכולופן-צודקת בהחלט. ניקח לתשומת ליבנו (לפחות אני)

ישר כח ! ,גם אני הגעתי לאחרונה לאותה מסקנהשורש 44

מעבר לבזבוז הזמן אני גם חושב שמסגרת של פורום מקלקלת כמעט בהכרח ומציבה לנו רף נמוך של התנהגות(באופן יחסי כיהודים שומרי מצות),היסחפות מדרכי תגובה של אחרים שאולי גם הם התקלקלו מהאינטרנט באופן יחסי,התנהגות רעה שנובעת משעמום וכו' מעבר לבעיה של פורום מעורב וכדומה (אני לא מבין בסוגיה למען האמת,חשוב שכל אחד יבדוק).בקיצור אני חושב שלכל אחד יש מה לעשות חושבים,ולבדוק את הדברים גם מול ההלכה.

תכלס ,את צודקתנמש ירוק

אבל אני מניח שאם אני גם כך אני לא ילמד תורה בזמן הזה,אז עדיף שאני יהיה בפורום ולא בלא יודע איפה.

^^.. צודקת יובל!!=)אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך