צעד גדול אחורה!ש.מאפושו!

יש לי חברה שיש לה כאן ניק אבל היא כבר לא נכנסת...

ששאלתי אותה למה?היא אמרה לי שהיא עשתה טעויות ולא רוצה להיזכר בהם....

שאלתי אותה מהם והיא אמרה לי בשיא ההתחמקות שמישהו מהפורום הציע לה לצאת איתו שהיא בקושי הכירה אותו....

והיא כמובן זרמה....היא היתה ממש מבולבלת....וממש לקראת הסוף התחרטה וביטלה!

(היא לא בגיל שידוכים,מה שאומר שהיה סתם לחברות).....

אמרתי לה שהיא לא חייבת לצאת מהפורום בגלל זה ופשוט שתסביר למה היא התחרטה אבל היא אמרה שזה לא פשוט והיא מעדיפה לצאת כי גם ככה היה לה עוד סיבוכים קטנים עם אנשים כאן....

קיצר סתם התבאסתי בישבילה ושאלתי אותה אם אפש לרשום על זה שירשור...

היא הסכימה כי בכל אופן היא לא נכנסת......

אז המסקנה שלי מזה היתה:שכל צעד גדול שאתם עושים תחשבו טוב טוב לפני שזה קורה!

כי לא תמיד אפשר לחזור את הצעד הזה ולתקן......

(חברה שלי לא עשתה את הצעד הזה,אבל עצם זה שהיא הסכימה למישהו שהיא לא מכירה ואחר כך חשבה על איזה טעות היא עשתה,כן היה צעד שקשה לה לחשוב עליו!!!...)

קיצור היה נחמד לשתף....

יומטוב..

אשריה שכך עשתהשורש 44

הן מצד כך שהיא לא בגיל לשידוכים וקשר שלא למטרות נישואין אסור פוגע ומזיק,והן מצד כך שזה מסוכן,אם היא לא מכירה אותו זה יכול להיות כל אדם,אפילו אדם מבוגר עם מטרות רעות חלילה.. לאו דווקא כל מי שיגלוש כאן הוא דתי וירא שמיים,הפורום פתוח לכל מחשב עם חיבור לאינטרנט.

בקשר למימד התורני של הנושא,אצרף דברים שכתבתי בשרשור אחר:

מעבר לכך שזה לא טוב (מפחית ביראת השמיים משום שקשר שכזה פוגע בצניעות ופותח את הרגש לבן אדם שהוא לא בעלך,את מתאהבת בו וזו לא התאהבות של קדושה,בשביל להקים בית ולעשות רצון ה',אלא עניין של סיפוק רגשי ויצרי ואדרבא כשזה אסור אז יורדים רוחנית מעצם כך שהולכים במודע שלא אחר דרך התורה,ואז אפשר חלילה להחליק ולהתחיל "לעגל פינות" גם בתחומים אחרים משום שהיצר מכניס לראשנו מחשב ש"נו,אם אני חוטא,אז לא שייך להקפיד בתחומים אחרים ברמה כזו" או ש"אם אני כבר חוטא מה זה משנה אם אני אקפיד על תחומים אחרים ?" או "אני לא רוצה להיות צבוע ולקיים חלק מהתורה ומצד שני לחטאות,אז אני לא אקיים גם תחומים אחרים",כל הדברים הללו מסוכנים מאוד במיוחד שהם עולים מאליהם והפוטנציאל שלהם הרסני.אני לא חושב שיש מציאות כזאת של אדם שהיה בקשר כזה שלא בדרך התורה,ולא למטרות קדושות ועשיית רצון ה' שלא פגע בעצמו מבחינה רוחנית,ובדר"כ דומני שההתדרדרות היא בדר"כ ממש קריטית ודרסטית אולם בצורה כזו שהרגש והיצר כלפי ה"אהבה" כלפי אותו בחור משמים את עיני הבחורה (כנ"ל גם אם זה היה הפוך) עד שכאשר היא שמה לב לאן היא הגיעה זה כבד בדיעבד.פשוט לא ניתן לקיים קשר  שאינו כשר ולא שייך מלכתחילה שחודר לכל תחומי החיים,קשר שנוגע במקומות העמוקים בנפש ושאותו קשר לא ישפיע לרעה(ובדר"כ לרעה רבה מאוד),לא קיימת מציאות כזאת. ויש עוד להרחיב הרבה הרבה בעניין הזה ובדברים האלו לא מציתי את המקומות שניתן להתדרדר אליהם,זה על קצה המזלג.)

ולכן,מעבר לכך שזה לא טוב זה בראש ובראשונה אסור הלכתית,לא שייך בגיל כזה,לא נכון כלל וכלל למטרות כאלו מבחינה תורנית ולכן ההשפעות של קשר לא כשר כזה רעות והרסניות מאוד(ועוד...),קראי את הדברים מבחינה תרונית-הלכתית,בין השאר כאן(יש כמובן המון מה להרחיב וללמוד מעבר לזה):

http://www.kipa.co.il/ask/show/244772

ובכלל לא נגענו בסוגיה של בעלך לעתיד.

בהצלחה רבה,השכילי בעניין הזה ואל תתפטי לרגשות אנסטנטיביים ויצריים שאין מטרתם להובילך למקום של התעלות וקדושה אלא הפך גמור מכך.

תודה..בהצלחה גם לכולכם....ש.מאפושו!אחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך