יש ייחוס ויש ייחוס... "שיחה לעם" לפרשת פנחסיהודה.

שיחה של הרבי מליובאוויטש - מעובדת לפרשת פנחס.
על-פי לקוטי שיחות 
חלק ח (שיחה א).

בקישור הבא:

20120712091536.pdf

<> מדוע כל השבטים ביזו את פנחס? הלא הוא פעל כשורה בהתאם לחיוב ההלכה - "הבועל ארמית קנאין פוגעין בו"!

<> מה פתאום השבטים מערבים את מעמדו של הסבא-יתרו? ממה-נפשך: אם סברו שהצדק עם פנחס - אז מה בכלל הטענה נגדו; ואם הם היו בדעה שאסור היה לפנחס להרוג את זמרי - היה עליהם לבזותו על כך שהוא עצמו רוצח ולא על כך שסבא שלו פיטם עגלים לעבודה-זרה?!

האחריות על הכותב בלבד.

תגובות והערות יתקבלו בברכה!

סיפור של "לימוד זכות"
 בקשר להוראה:

עם סיום התפילה של אחת משבתות השנה, יצאו המתפללים מבית־הכנסת ובתוכם רבי לוי־יצחק מברדיצ'וב. לפתע ראו יהודי הפוסע לאיטו כשסיגריה נתונה בין אצבעות ידיו, והוא, ללא כל בושה, ממשיך בדרכו ומעשן.

ניגש אליו רבי לוי־יצחק ואמר לו בנחת: "שבת שלום, יהודי". "שבת שלום" – השיב היהודי בכעס. "כנראה שכחת ששבת היום ולכן מעשן אתה" – אמר לו רבי לוי־יצחק בנעימות. השיב האיש: "לא רבי, יודע אני ששבת היום". "אם כן, בטח אינך יודע שאסור להבעיר אש ביום השבת, ומשום כך עשית זאת" – המשיך הרבי. "לא ולא, דווקא יודע אני שאסור לעשן בשבת" – השיב האיש נחרצות.

השתדל רבי לוי־יצחק ללמד עליו זכות ואמר לו: "מן הסתם הינך שרוי במתח ובטרדה כלשהי, וכדי להירגע אתה מעשן...". אך האיש שלל זאת והשיב: "אינני נתון בשום טרדה ואיני צריך להירגע, אני מעשן פשוט להנאתי".

נשא רבי לוי־יצחק את עיניו למרום ואמר: "ריבונו־של־עולם! ראה מי הם בניך, כמה דוברי אמת הם. אפילו מחלל שבת בפרהסיא אינו מעיז לשקר, ומוציא מפיו אך ורק דברי אמת"...

תודה לכל אלה שהשתתפו בהצעת הסיפורים הקשורים ל"שיחה לעם" השבועית. אני מודה מקרב לב.

אני חוזר שוב על בקשתי משבוע שעבר: אם ידוע לך על סיפור המתאים לתוכן השיחה, נא ציין לי את תוכנו בקצרה, או קישור לסיפור. תודה מראש על שיתוף הפעולה.
מקסים!!נפש חיה
בלוף! בזמן רבי לוי יצחק עישנו מיקטרות לא סיגריות!מנחם שטיין

עישון סיגריות בארופה התחיל רק 100 שנה אחרי פטירת רבי ליו יצחק מברדיצ'ב.

חבל שאתה נתפס לקטנות ולא קולט את המסרנפש חיה
וזה מה שמפריע לך??אלעד
כן מפריע לי, שכותבים 'אמת בכל תנאי' -ומשקרים !מנחם שטיין

מפריע לי שיש תעשיה של המצאת סיפוריי-צדיקים כמופת להתנהגות, כשהתעשייה הזו היא בעיקרה שקר אחד גדול ! 

יש פתגם שאומר....haim770

ב"ה

.... מי שמאמין שכל סיפורי הבעש"ט התקיימו - הוא פתי.

אבל מי שלא מאמין שיכלו להתקיים - הוא אפיקורוס.

אז אני מעדיף להיות פתי ולא אפיקורוס כמוך, וזה לא מפריע לי !!! חא חא.

ואם תשאל מה לא מפריע לי האם להיחשב כפתי או לחשב אותך כאפיקורוס, אז שניהם.

..וזה בסיס מספיק לכתוב כלפי את מה שכתבת? חזור בך !מנחם שטיין

770 מספר לנו  על ההלצה הידועה  שמי שלא מאמין שסיפורי המופתים יכולים להיות אמת הוא אפיקורוס.  זו הלצה שמקורה בימים הקדומים , שטוב שחלפו, שבהם תקפו מתנגדים את החסידים, והחסידים החזירו להם מנה אחת אפיים.

אצל חיים770  הלצת-רחוב היא בסיס לאמונותיו , ועל סמך זה הוא מרשה לעצמו להתגולל עלי ולכנות אותי אפיקורוס. אף שלא כתבתי דבר בנושא המופתים .

המשנה ראש השנה ג ח אומרת:

והיה כאשר ירים משה ידו וגבר ישראל וגומר (שמות י"ז) וכי ידיו של משה עושות מלחמה? או שוברות מלחמה ? אלא לומר לך כל זמן שהיו ישראל מסתכלים כלפי מעלה ומשעבדין את לבם לאביהם שבשמים היו מתגברים.

מעניין איך מכנה חיים770 את התנא ששואל שאלה רטורית "וכי ידיו של משה עושות מלחמה "?

כל עוד שלא תפסיק את התנהגותך לתקוף כל מה שקשור...haim770

ב"ה

.... לאמונה - לא החזור בי !!!

הבסיס ליהדות הוא אמונה וירא, ושניהם הכרחיים. אי אפשר באמונה לבד כמו שאי אפשר בירא לבד (כל מי שאומר אין לי אלה תורה אפילו תורה אין לו.)

כמו כן גם רבינו הרמב"ם שהיה אולי הכי רציונלי מהפוסקים לאורך ההיסטוריה של עמנו, ידע לא לבטל את החלק האמונתי (הקבלי והמיסתי) של היהדות.

והנה כמה דוגמאות:

1. בספרו היד החזקה הוא כותב יסוד היסודות ועמוד החכמות הוא לידע שיש שם מצוי ראשון ובמקום אחר כותב יסוד היסודות ועמוד החכמות הוא להאמין שיש שם מצוי ראשון. חיי היהודי הם מאבק תמידי בין דעת ואמונה. מי שלא מאמין לעולם לא יחפש לדעת, וכן מי שיודע אין לא צורך יותר להאמין הוא יודע, מאמינים בדבר שלא יודעים.
  2. בסוף היד החזקה בהלכות מלכים, הרמב"ם מתאר כל הנבואות כמשלים שאין להם קשר למציאות, וגר זאב עם כבש, הוא משל שאומר שבני ישראל יחיו בשלום אם שכיניהם ולעומת זה הוא גם כותב כלל גדול כל הדברים המתארים את ימות המשיח לא נדע איך יהיו עד שיהיו.
  3. משיח מהרה יגלה, ספר הלכות הפך להיות ספר איחולים ?

כמו כן לא ניתן לבסס את היהדות רק על אמונה בלבד, כי האמונה הוא דבר הניתן לשינויים, היום רואים נס של קרית ים סוף (מה שראתה שפחה על הים לא ראה יחזקאל הנביא) שגרם ל- ויאמינו בה' ובמשה עבדו. ולאחר זמן שיבוש בשעונים (וראה העם כי משה בשש לבוא) גרם להתנדפות האמונה ולחטא העגל.

האמונה חייבת להיות כנקודת בסיס כדי להביא את האדם לרצון לדעת וללמוד, וע"י הלימוד מגיעים לדרגה יותר נעלית שבא גם יש צורך באמונה ע"מ להמשיך לתפס במעלות התורה.

גם בחטא עץ הדעת הנחש ערער את אמונתה של חוה ע"י תרגילי מילים.

אז המתכון הנכון הוא ראשית להאמין, ולא להסתפק באמונה גם ללמוד. ומי שכופר באחד מהם או האמונה או הלימוד אינו אלה אפיקורוס - יודע את ריבונו ומתכוון למרוד בו. הוא יודע הוא לא מאמין. אז תאמין ! ואז אחזור בי.

מנחםמניי770

א}הוא כתב סיגריה כי זה הרגילות  ולא בגלל שזה מה שקרה ב}מה זה משנה? התוכן ישאר אותו תוכן

למניי, שקרים גדולים נחשפים ע"י עיון בפרטים הקטניםמנחם שטיין

שאל כל חוקר מקרי פשע , ותחכים !

נא צפה בחשיפת הפשע של הפללת זדורוב ברציחת הילדה ראדה , ( כאשר  יש חשיבות למנוע את גילוי הקוצחות האמיתיותת) .

עוד למניי.על השלילה שבהמצאת סיפורים על גדולי ישראלמנחם שטיין

תסתכל בסיפור-הבלוף על  רבי לוי יצחק מברדיצ'ב ומעשן הסיגריה (שלא היתה באירופה בזמנו) בשבת . 

כפי שהראיתי הסיפור אינו אמיתי  אלא הומצא ע"י איזה שמילקל'ה .

אם שמילקל'ה היה מספר :" אני ראיתי ברחוב יהודי מעשן סיגריה בשבת ..." . היה כל שומע חושב האם כך ראוי לנהוג כשרואים חילול שבת ? האם כך מקיימים את מצוות הוכח תוכיח ? האם שתיקה וחיבה כלפי המעשן בשבת היא חילול ה'   ?

אבל אם שילקל'ה מספר שכך נהג  גדול בישראל , הוא סותם לנו את המוח .  הבנת?

וע"ז יש פתגםמושיקו

מי שמאמין בסיפורי צדיקים הוא פתי ומי שלא הוא כופר,אלא צריך להאמין שהם יכולים לקרות

חייםכתב זאת(ג' אב),הראיתי (ה אב)חז"ל פסקו שזו שטותמנחם שטיין

חיים ממשיך לחרף כשאינו מודע לעוצמת הרוע שבומנחם שטיין

מה עושה 770 במקום להתנצל על  דברי התועבה שלו כלפי , ודברי הביזוי הנובעים מדבריו כלפי חז"ל ?

הוא מעייף אץ הקורא בציטוטים ארוכים וכלל לא שייכים לענין מהרמב"ם ! 

זה טריק תעמולתי ישן נושן !  הקורא התמים בטוח שאומנם הוא לא רואה שום קשר  בין הציטוטים לבין  מה שנטען כלפי המצטט , אב ל בטוח שבטח יש קשר ובטח הציטוטים מוכיחים משהו !

אז  האמת היא ש 770 היה יכול באותה מדה לצטט  משהו מהתוספות  למסכת   מועד קטן או  מאבן עזרא על  פרשת ציצית   או משהו   תוספות יום טוב על  מסכת נדרים .

נסתכל בעובדות:

האדון 770  קפץ ונפנף באיזו הלצת-רחוב  טיפשית כאילו על מי שלא מאמין שידיו של הבעש"ט יהוא אפיקורוס וועל סמך זה קבע נחרצות  ופרסם שאני אפיקורוס !

הצגתי בפני 770את העובדה שכלל לא כתבתי על הבעש"ט וכלל לא כתבתי על מופתים ועל יכולות של איש זה או אחר לעשות מופתים. 

הצגתי בפני חיים770 את המשנה ממסכת ר"ה השואלת :" וכי ידיו של משה נוצחות מלחמה ?" שקובעת באופן הברור ביותר  מה  יהודי צריך לדעת לגבי יכולות איש לעשות מופת .

אך 770 לא  הזדעזע מעצם העובדה שמשמעות דבריו  היא הטלת התואר "אפיקורסים" כלפי  תנאים .

החכמה הבינה הדעת והאמת רחוקים כנראה מ 700 . והוא ממשיך לכתוב כתעמלן שינאה מוליך שולל.

הוא מצטט דברים מהרמב"ם שאין להם שום שייכות למסע השינאה שלו. הרמב"ם לא אומר מלה וחצי מלה נגד המשנה "וכי ידיו של משה .." !

הרמב"ם לא אומר מלה וחצי מלה כאילו מותר לייחס לאדם דברים שכלל לא אמר ועל סמך זה לתקוף אותו ולכנות אותו אפיקורוס.

מה הקרשקוש המתנשא הזה שבסוף התגובה של 770 "אז תאמין ! ואז אחזור בי." !

אין ל 770 שום היתר להטייל בי את השיקוצים המכוערים שלו.

700 רק יוצר רושם כאילו הוא מביןם משהו בענייני יהדות וכאילו הערך העליון הוא להפיץ דחנאה כלפי מי  שמייחס ערך לחוכמה בינה ודעת ואינו  מבטל את דעתו  פני כל קל דעת  ריק ופוחז..

מנחם גילוי נאותhaim770

ב"ה

את הסיפור שסיפר יהודה, קראתי לפני יותר מ-30 שנה בצרפתית בספרו של אלי ויזל (CELEBRATION HASSIDIQUE), ספר המביא סיפורי צדיקים תוך כדי השוואה לתקופת האיומה של השואה, ושם אתה צודק הגירסה הייתה אחרת ולא מדובר בסיגריה ולא בסיגר, סופר על עגלון שניקה את אופני עגלתו.

אז מה קרא? יהודה טעה?

ובמקום להשכיל ולראות בסיפור את גדולתו ואהבתו האין סופית לבן ישראל (ישראל אעפ"י שחטא ישראל הוא) של רבי לוי יצחק אתה רואה "תעשיה של המצאת סיפוריי-צדיקים כמופת להתנהגות, כשהתעשייה הזו היא בעיקרה שקר אחד גדול !"

והשאלה היא למה? למה הכל שלילי?? למה טעות של יהודה צריכה להפוך באופן גורף כל סיפור חסידי לתעשיה של שקרים ???

כנראה שיש לכך רקע עמוק של סלידה לסיפורי חסידים, אצליך, ועל כך הבאתי את הפתגם הידוע שמי שמאמין שכל סיפורי הבעש"ט היו במציאות הוא פיתי ומי שאינו מאמין שיכלו להתקיים(="תעשיה של שקרים") הוא אפיקורוס.

אם היתה מסתפק בקינטור של אך ורק סיפורי חסידים, ניחה שיבוסם לך, אבל באופן שיטתי אתה יוצא בזילזול גמור נגד כל מה שקשור לחסידות, לכן לי זה מפריע ואני יוצא נגדך (יותר נכון נגד התבתויותך) ומוכן לחזור בי ברגע הנתון שתפסיק להשתלח על כל דבר שריח חסידי נודף ממנו. הבחירה בידך, תשתמש בחכמה בינה ודעת שאתה מנפנף תמידים כסדרן להבין ולהשכיל שמאחורי כל סיפור או אימרה חסידית יש מוסר השכל לא מבוטל, ואם המספר טעה בפרט זה או אחר, המוסר הוא אותו מוסר וההשכל הוא אותו השכל. אתה היחיד שרואה בסיפור זה עידוד לחילול שבת !!!! (מאיפה החכמה, הבינה והדעת להגיע למסכנה כזו בסיפור כזה???? - התשובה עמוק עמוק, סליחה בשכל הד"ל שלך ושלך בלבד !!!!)

אתה מנסה לעייף אותי ואת האחרים ?מנחם שטיין

שוב כתיבה ארוכה ארוכה  שבאה לחפות על אי מילוי החובה להתנצל .

על פח ההוראות לתעמלנים אינך  מתמודד מול טיעונים שמחייבים אותך להודות בטעותך , אלא מוצא מלמטנה לאדמה דברים שלא לענין שיוצרים רושם כאילו אתה אומר  משהו.

אז קודם כל לא הודית  שהמשנה "וכי ידיו של משה נוצחות מלחמה " קובעת שאין ביכולת אדם לחולל מופתים.

ניחגד לדברים שלך עכשיו.

---------תחילת קטע שלך ----     את הסיפור שסיפר יהודה, קראתי לפני יותר מ-30 שנה בצרפתית בספרו של אלי ויזל (CELEBRATION HASSIDIQUE), ספר המביא סיפורי צדיקים תוך כדי השוואה לתקופת האיומה של השואה, ושם אתה צודק הגירסה הייתה אחרת ולא מדובר בסיגריה ולא בסיגר, סופר על עגלון שניקה את אופני עגלתו.

אז מה קרא? יהודה טעה?

ובמקום להשכיל ולראות בסיפור את גדולתו ואהבתו האין סופית לבן ישראל (ישראל אעפ"י שחטא ישראל הוא) של רבי לוי יצחק אתה רואה "תעשיה של המצאת סיפוריי-צדיקים כמופת להתנהגות, כשהתעשייה הזו היא בעיקרה שקר אחד גדול        !"  --- סוף קטע ---

ובכן אתה קודם כל מאשר את מה שכתבי , הסיפור שמישהו המציא על רבי לוי יצחק מדבר על ניקוי גלגלי עגלה , משהו שהוא לכל היותר עובדין דחול , ואילו  הסיפור שסיפרת מדבר על הבערת אש בשבת ! איסור ברור לכל יהודי שעונשו מיתת בית-דין !  

אם נניח לרגע שהיתה סובלנות ליהודי בור ( עגלון מייצג בור בסיפורי חסידים) שסביר מראש שאינו יודע כלל על איסור עובדין  דחול  , האם מותר סתם כך להעביר זאתץ לאיסור שבת הידוע ביותר ?

כמה בלוף יש בדיבורים שלך על אהבת אין סוף לכל יהודי כשאתה מתגולל עלי בכל מיני האשמות משונות פרי דמיונך !   גדולתו של ר' לוי ימחק אינה זקוקה לסיפורי בלוף.  

הפתגם "
ישראל אע"פ שחטא ישראל הוא , איננו יותר מאשר חידוד לשוני  לא מחייב , שבנוי כמשחק מלים על מה שנאמר בגמרא על עם ישראל בכללותו  ( לא על כל פרט שבו ).

---------תחילת קטע שלך ----     והשאלה היא למה? למה הכל שלילי?? למה טעות של יהודה צריכה להפוך באופן גורף כל סיפור חסידי לתעשיה של שקרים ??? --- סוף קטע ---

לא אמרתי שכל סיפור חסידי הוא שקר.

---------תחילת קטע שלך ----      כנראה שיש לכך רקע עמוק של סלידה לסיפורי חסידים, אצליך, ועל כך הבאתי את הפתגם הידוע שמי שמאמין שכל סיפורי הבעש"ט היו במציאות הוא פיתי ומי שאינו מאמין שיכלו להתקיים(="תעשיה של שקרים") הוא אפיקורוס.

אם היתה מסתפק בקינטור של אך ורק סיפורי חסידים, ניחה שיבוסם לך, אבל באופן שיטתי אתה יוצא בזילזול גמור נגד כל מה שקשור לחסידות, לכן לי זה מפריע ואני יוצא נגדך (יותר נכון נגד התבתויותך) ומוכן לחזור בי ברגע הנתון שתפסיק להשתלח על כל דבר שריח חסידי נודף ממנו. הבחירה בידך, תשתמש בחכמה בינה ודעת שאתה מנפנף תמידים כסדרן להבין ולהשכיל שמאחורי כל סיפור או אימרה חסידית יש מוסר השכל לא מבוטל, ואם המספר טעה בפרט זה או אחר, המוסר הוא אותו מוסר וההשכל הוא אותו השכל. אתה היחיד שרואה בסיפור זה עידוד לחילול שבת !!!! (מאיפה החכמה, הבינה והדעת להגיע למסכנה כזו בסיפור כזה???? - התשובה עמוק עמוק, סליחה בשכל הד"ל שלך ושלך בלבד !!!!) --- סוף קטע ---

לא כתבתי ולא ביטאתי זלזלול בכל מה שקשור לחסידות. אני מעביר תחת ביקורת יהודית וחסידית כל מיני דברים שאתה חיים מציג אותם כאילו הם אמת. 

יש סיפורי חסידים הם שטות מתחילתם עד סופם , ויש כאלה שיש בהם טעם ונחמדות. אסור לתת מעמד של קדושה לפולקלור.

למה אתה קובע לפי המשנה שאין ביכולת אדם לעשות נסים?haim770

ב"ה

כל היסטורית היהדות מלאה בנסים, חלקם נעשו ע"י הבורא וחלקם נעשו גם ע"י הבורא באמצעות בני אזם.

וכל הספרים מלאים בזה לא רק "הפולקלור החסידי".

מכות מצרים עברו דרך משה.

הכדים שהתמלאו בשמן ע"י נביא.

תחית המתים ע"י הנביא.

ולמה לחפש רחוק, נפילתו של סטאלין ע"י סיפור חסידי באמצע ההתועדות ע"י הרבי.

מותו של נשיא צרפת ג'ורג' פומפידו, שונא ישראל מובהק, ע"י שהרבי שר את אמנון צרפת גם בהתועדות.

כל מלחמות ישראל ממלחמת ההתשה עד מלחמת לבנון הראשונה והשניה, דרך ירי הסקאדים מעירק, 39 תילים ללא נפגע אחד, למעט אחד שנחנק ממסיכה. כשבעירק יותר מ-300 איש נהרגו מתיל אחד ויחד. והקול היחיד והשפוי שהרגיעו את גולם קולו של הרבי נשיא ונביא הדור.

למה אני צריך לקבל הסבר מתוך רבים "וכי ידיו של משה..." כשמול העינים רואים איך יש עלי אדמות נציג של הבורא שמחולל את הנסים בצורה שמימית?

וזה כל הנקודה ללא אמונה אין אפשרות להגיע לחב"ד (הר"ת)

ושוב בקשר לסיפור שהקציף אותך, אז הוא טעה !!!

בא, בבקשה תסביר לי בצורה הגיונית וחותכת את קיום האל, ללא שיתוף האמונה, אנא תרים את הכפפה ונראה כמה שתויות וגיבובים תעלה לאוויר.

אם תביא הוכחות מהפסוקים, אז ראשית צריך להאמין שהקב"ה נתן את התורה. בלי אמונה אין שום אפשרות.

המשל של הבית חרושת הוא משל אינפטילי שהומצא על ידי אדם אינפנטילי, כי גם הוא היה לא בעיה אם האמונה. אותו אחד שאמר אין לי אלה תורה, ואפילו תורה אין לו. ספרו היחיד הוא לקט של שטויות שמילה אחת אין לה קשר לשניה.

מוחה על דברי הנבלה ש"אוהב ישראל" חיים770 שם בפימנחם שטיין

770 כותב כלפי:

" בא, בבקשה תסביר לי בצורה הגיונית וחותכת את קיום האל, ללא שיתוף האמונה, אנא תרים את הכפפה ונראה כמה שתויות וגיבובים תעלה לאוויר.

אם תביא הוכחות מהפסוקים, אז ראשית צריך להאמין שהקב"ה נתן את התורה. בלי אמונה .. ".  

אחרי כל הסבלנות שלי לכל מיני שיקוצים ש770 זורק כלפי בלי שום בסיס , אינני יכול יותר להחריש ולהשלות את עצמי שכתיבתו נובעת רק  מחוסר חוכמה בינה ודעת  .

כתיבתו מייצגת את הגישה התעמלנית שלא להתמודד מול האמת המוצגת בפניו אלא להתרכז ברצח אופי.  הוא עדיין חי בתקופה של השנאה ההדדית בין חסידים ומתנגדים כאשר הוא מזהה  כמתנגד כל מי שאינו  מקבל את כל מה שהוא כותב כאילו שדבריו המופרכים  מייצגים את החסידות.

ההשמצה הנוראית שלו  כאילו אין בי אמונה ב"קיום  האל" היא שקר וכזב ! 

ההשמצה הנוראית שלו כאילו אינני מאמין שהקב"ה נתן לנו  את התורה היא שקר וכזב .

בכל יום אני מצהיר וחוזר ומצהיר  " ברוך אתה ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו  "  , "ברוך אלוקינו שבראנו לכבודו והבדילנו מן התועים  ונתן לנו תורת אמת" .

אני מאמין באמונה שלמה שהקב"ה הוא אלוקי אברהם יצחק ויעקב , ואינני מאמין  שאברהם יצחק ויעקב , או בני אדם אחרים כל שהם , הם כשלעצמם א-לוהים .  

בואנה, עכשיו באמת אני אתחיל לתקוף ובלי כפפותhaim770

ב"ה

אתה "וואחד" פסיכי חבל"ז !!!!

כל דבר שכותבים אתה לוקח כהתקפה, סיפור תמים הופך לשידול לחלל שבת.

בקשה כנה ובסיסית כשאני הולך בראשך ומבקש הסבר איך אפשר להסביר בצורה הגיונית בלי אמצעות האמונה את קיום האל הופכת להאשמה שכביכול אני כותב שאין  אתה מאמין ????

את הבעיות הנפשיות שלך לעולם לא תצליח לפתור דרך תגובות בפורומים לך לרופא באופן דחוף.

מי גילה לך בכלל שיש אלוהים אם לא אברהם, יצחק ויעקב !!! בלעדיהם אתה לא קיים הם אבות העם היהודי.

אבל אתה רוצה להרגיש אם שכלך הדל והמעורר שאין צורך בהם ושאתה מספיק "גדול", להסתדר לבד ללא זכות אבות וולא זכות הצדיקים האמיתיים שהקב"ה שתל בכל דור ודור, בבחינת אני ואפסי עוד.

יאללה "פסיכי מדופלם" שבת שלום, שבת היא מלזעוק ורפואה קרובה לבוא.

את הכדורים אל תשכח, הם נותנים לך רגע של שפיות בתוך 24 שעות של בילבולי שכל.

חיים, שתורת ישראל זרה לו,שוב הופך את דברי ומעוותמנחם שטיין

יתקוף בלי כפפות, כאילו שכל המאמץ שלו לבצח בי רצח אופי תוך היפוך שיטתי של דברי ף ותוך הדבקת כינויים מנוול אפיקורוס זה עם כפפות.

"סיפור תמים הופך לשידול לחלל שבת"

הטעיית הקוראים:  לא כתבתי על שום שידול לחלל שבת . כתבתי על האפקט של התעלמות ממצות הוכח תוכיח שנאמרה בתורה .

"מי גילה לך בכלל שיש אלוהים אם לא אברהם, יצחק ויעקב !!! בלעדיהם אתה לא קיים הם אבות העם היהודי." 

אני כתבתי בפרוש  שאני אומר בכל יום " ..אלוקי אברהם ...יצחק ,,יעקב"

והוא שם בפי את ההפך.  ומגדף.

"שכלך הדל... פסיכי .. את הכדורים"

כתיבה זולה של טוקבקיסט  שאינו יכול להתמודד מול  דברי אמת, מול המשנה ומול התנ"ך.

האם הוא נציג אמיתי של חסידות חב"ד ?   ודאי שלא !  

חיים770 הוא המבטל כעפר הארץ את הכתוב בתנ"ך ובמשנהמנחם שטיין

1. המשנה קובעת חד משמעית  :

"וכי ידיו של משה נוצחות מלחמה ?" .משה איננו יכול לחולל ניסים!. נקודה.

2.   התנ"ך קובע חד-משמעית: יהושע פרק י  י"ד " וְלֹא הָיָה כַּיּוֹם הַהוּא לְפָנָיו וְאַחֲרָיו לִשְׁמֹעַ ה'  בְּקוֹל אִישׁ כִּי ה' נִלְחָם לְיִשְׂרָאֵל"  .

ה' שומע לקול איש שמתפלל אליו אך לא ממלא הוראות של איש שאינם תפילה לה' כמו "שמש בגבעון דום ".

התעלמות מקביעות ברורות אלה בתנ"ך ובמשנה ע"י הפגנת חוסר הבנה של מקים בתנ"ך היא כפירה נטו בתורה !

כל הברבורים לא מכסים על זה .

מי שצריך, לחזור בתשובה הוא אתה חיים 770 .מי שאינו מקבל גזרה שוה כל שהיא מוגדר כאפיקורוס , קל וחומר מי שכופר בתנ"ך ובמשנה !

( משה לא הכה את מצרים, ה' הכה את מצרים וכן כל השאר ) .

ידוע שבזמן שסטאלין מת עף עורב שחור מעל הקרמלין וקרא קריאות . היתה גם תרנגולת שקרקרה אז בלול על יד יוהניסבורג . אני כופר לחלוטין בקישור קריאות אותו עורב  וקרקור אותה תאנגולת למות סטאלין !משקל שוה אני נותן לסיפור שמישהו ממליארדי האנשים שבעולם סיפר באותו זמן סיפר ! 

אין בדברי רמז לזלזול בעורב  או בתרנגולת או במספרי הסיפורים שנהגו כולם כמנהג העולם.

מות פומפידו- כנ"ל.

( אגב למה לא שר  'הבה נגילה'  כשהערבים התנפלו על כפר עציון  ורצחו  את כל התושבים שומרי התורה וגם את כל החיילים שהיו דתייים שהיו שם . לטענת 770 היה מונע כך את מותם. כנ"ל לגבי כל  מלחמת השחרור , כנ"ל לגבי אסונות נוספים שארעו לנו בזמנו ).

לפני מתקפת הטילים מעירק הצהיר הרב מנחם שניאורסון  זצ"ל :"אין לחשוש מהטילים שלא יגיעו " פורסם בשיחות השבוע אז.

העובדה היא שהגיעו טילים ! העובדה היא שעשרות זקנים וחולי לב מתו בגלל הטילים האלה (לא אדם בודד לפי הבלוף הידוע). ראש החברה קדישא בגוש דן אמר , לאחר כמה שנים שבכוונה הסתיר נתון זה.

משל בית החרושת שמעולם לא המשלתי הוא עוד תעלול של 770 , מעולם לא כתבתי על משל בית החרושת ואיני יודע מה הוא. סתם תעלול רצח-אופי שאצל חיים770 הוא תחליף להתמודדות מול האמת שדבריו אינם אמת , ושהוא רק פוגע בכבוד החסידות והחסידים.

בקשה , אל תתנו לחיים770 לעקוף אתץ דברי המשנה הברורים כל כך.

אל תתנו לחיים770 לעקוף את הקביעה הברורה כל כך בספר יהושע  לגבי  יכולת איש לחולל מופתים !

צדיק גוזר והקב"ה מקיים.שי"מ
תתביש! אתה יוצר רושם שחכמים ביזו את התנ"ך והמשנה !מנחם שטיין

המשנה קובעת בברור שידיו של משה אינן נוצחות מלחמה !

איך אפשר לזלזל כך במשנה? איך אפשר  ולהמשיך ולידבוק באמונות תפלות  המנוגות לתורה ? 

מחובתך לדון במשנה ולקבל את דברי התורה שבעל פה ! 

הנביא קובע בברור  "כמוהו לא היה וכמוהו לא יהיה לשמוע א-לוהים לקול אנשים " .

איך אפשר לזלזל כך בדברי נביאים? איך אפשר  ולהמשיך ולידבוק באמונות תפלות  המנוגות לתורה ? 

מחובתך לדון בנביא ולקבל את דבריו! 

צדיק הוא  מי שמקיים את גזרות ה' ! לא מי  שחס וחלילה מחלק  לו פקודות !

תתבייש !

הערה:

כל משפט על צדיק גוזר מדבר  על כך שה' נענה לתפילת צדיק . וצדיק הוא כל מי שעושה מצוות. כך נאמר  בוספתא ( מעשר שני  פרק ה   כב )

כל העסוקין במצות פיהם פתוח בתפילה לפני המקום  שנ'  ותגזר אומר ויקם לך ואומ' ויסב חזקיהו פניו וגו' ויאמר אנא ה' זכר נא וגו'  .   והפסוק שממנו לומדים זאת באיוב ( כב כח) מדבר בפרוש  על מי שמתפלל לה' כפי שמבואר בפסוק כז .

הכל מדבר על מי שמקיים מצוות ומתפלל ה' שומע לו .

בשום אופן אין כאן  ביטוי לרעיון הפסול שידיו של צדיק ( מלעיל ) עושות מופתים , ושה' שומע לקול פקודות של אנשים !  

אין לי כח להיתווכחשי"מ

כי זה ויכוח ממש טפשי עם אתה ניכנס לפורום חסידי אז על תביא איתך את כל דיבורי הקפירה שלך.

הצדיקים כן אמרו שבכוחם לפעול ולבטל. למשל רבי שמעון אמר אמר יכול אני לפטור את כל העולם כולו מן הדין. ואוה אמר שלש פעמים יראה כל זכורך את פני האדון  ומי הוא האדון אני ככה רבי שמעון אומר לעצמו. ועוד אנחנו מוצאים לגבי חוני המעגל ששלח לו שמעון בן שטח ואמר לו אלמלא חוני אתה גוזרני עליך נידוי. למה כי אם זה היה אדם אחר באמת אתה צודק הוא היה צריך לקבל נידוי אבל חוני יכול לקבוע לקב"ה והגיד אני לא יוצא עד שאתה מוריד גשם.   

וכאן אני מפסיק להתווכח שיהיה לך בהצלחה!!!!!!!!!!!!!

בעיניך תורה כתובה ומסורה זה "קפירה".זו לא חסידות!מנחם שטיין

אתה מוצא לך שברירי דרים ומסביר אותם בדרך משונה , וובזה מרשה לעצמך לבטל דברי משנה ונביא ברורים ! 

כבר הזכרתי שהקב"ה שומע לתפילת צדיקים אז מה אתה מחדש כאן ?

ובזוהר  כתוב שרבי שמעון בר יוחאי מעיד על עצמו שקיים את  מצוות להראות את פני ה' אז מה זה קשור ?

על סמך זה שקשה לך להבין דברי משל ומליצה אתה משליך הצידה דברי נביא ברורים ? ומשנה חד משמעית?

מי שיש לו בעיות באמונה במשה יש לו בעיות באמונה בה'מושיקואחרונה

ואחד שחושב שהוא יותר מבין וצודק מהרבה צדיקים וגדולים ממנו, זו בעיה באמת גדולה.

מנחם שטיין היקר לא מתכוון להתייחס ענינית לטענותיך,טענות של כפירה בעקר, ואם אתהלא מבין למה תפתח ספרים ותלמד תורה בצורה אביקטיבית.

הבנה כזו קיימת רק אצל רפורמים ומטה - מי שכופר בתורה שבע"פ.

סליחה על החריפות אבל מגעיל לראות כאלו שטויות כתובות ע"י מישהו שמגדיר את עצמו דתי.

דיברה תורה בלשון בני אדם...שיינדי
שכוייאח שהחיוך לא ימוש מפיך.. המון שמחה לכולנו!!!לפרוש כנפיים
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך