וזה מוזר!
במיוחד הסיבה!
גיליתי שחברה שלי הולכת עם מכנסים!
ו...סוף סוף היא עושה מה שהיא באמת, היא היא באמת!
והיא שמחה וטוב לה עם זה.
וסוף סוף היא לא משחקת..היא לא בהצגה של החיים שלה..
כמה שאני שמחה, עדין כואב, אבל יותר שמח מכואב!
מה אומרים?
|מבולבלת|
וזה מוזר!
במיוחד הסיבה!
גיליתי שחברה שלי הולכת עם מכנסים!
ו...סוף סוף היא עושה מה שהיא באמת, היא היא באמת!
והיא שמחה וטוב לה עם זה.
וסוף סוף היא לא משחקת..היא לא בהצגה של החיים שלה..
כמה שאני שמחה, עדין כואב, אבל יותר שמח מכואב!
מה אומרים?
|מבולבלת|
ללכת עם מיכנסים וזה שיייא העיצבן אותי!!
היא ניהית מעצבנת!!
שינתה את הדעות שלה לגמרי!
התחרפנתי איתה!!פשוט קיבלה מין טימטום כזה והתחילה להגיד את כל הדברים הכי מפגרים ששמעתי בחיים!
בחיי שלא נחמד להיות ליד בנאדם בגיל ההתבגרות שמשנה את דעותיו וכל דבר שני שאתה מוציא מהפה הוא לא איתך בדעה הזאת!!
אחחח...ואז זה ויכוחים שאת זה אני ממש שונאת!!!!
ככל שיותר מתעצבנים עליך אם אתה עושה משו זה גורם לך להמשיך איתו..
פשוט תהיי שם בשבילה ותמישיכי להיות חברה שלה איך שהיא עכשיו ותני להורים שלה לעשות את תפקיד המחנכים והמתווכחים..
לא אכפת לי שתלך ותעשה מה שבא לה!
אני אף פעם לא מעירה לחברות על בגדים!!
במיוחד שלפני שהיא התחילה ללכת עם מכנסים היא היתה יותר דוסית ממני....
וזה פשוט נחת עלי כמו איזה לא יודעת מה?שפתאום ראיתי אותה במקום מרוחק מהבית עם מכנס...
בהתחלה חשבתי שהיא צבועה...אבל לא!
ההורים שלה יודעים וכבר רווח לי...
אבל הדעות שלה השתנו וזה הכי מציק לי!
היא ניהית אנטי!!
דיברתי איתה עם עוד חברה והשיחה התגלגלה על ענייני דת...עוד שנייה חשבתי שהיא תעזוב את הדת לגמרי!!
היא שיבחה את הערבים ועוד שנייה שיבחתי את הכפה שהייתי נותנת לה!!!
מקווה שזה רק גיל התפגרות שניכנס בה חזק מאוד!!!!
ונראה לי שעוד כמה שנים אני יראה אותה מדוסדסת!!
כי לדעתי כרגע זה לא באמת מה שישנה אותה. אבל את תמיד יכולה להתפלל עליה שתחזור לדרך הנכונה והטובה.
אם עכשיו היא תתחיל ללכת עם חצאיות שוב... זה יהיה מבחירה טבעית... ולא מלחצים...
אח"כ על אחרים...
מי אמר שהיהדות זוהי הדרך?
אני אומרת שזה לא משו שאת צריכה לשמוח או לבכות כשהיא עוברת למכנסיים..
או שבעצם כן לשמוח-שהיא מצאה את הדרך שלה!!
מפה, ועד לומר לה שהיא טועה ושתחזור בתשובה?
זה הדרך שנראית לה-אז זה מה שהיא תעשה!!
יש לי גם 3 חברות שהולכות עם מכנס בחצי שנה האחרונה הם שלמות עם זה..
ומרגישות יותר שלמות עם עצמם.. בסה"כ, זאת הדרך שהם בחרו..
לוחושבת שלי יש את הזכות לבוא ולהגיד להם שזה לא נכון ללכת ככה..
אפשר לקוות שהם יחזרו ללכת צנוע וכל זה, אבל לא יותר מזה.. זה רק יעצבן עם יעירו להם.. 
צריך ללמוד ספרי אמונה.
בין השאר יש ללמוד את ספר הכוזרי ולהיוכח בכך שהיהדות היא בהכרח אמת,זה לא עניין של ניחוש
אני תרצי אני אשמח לשלוח לך כמה מקורות (יותר כמו שיעורים) בנושא,אבל אני לא חושב שזה תחליף ללימוד מעמיק בספר הכוזרי וספרי אמונה,ממש חשוב ללמוד את זה מפי תלמיד חכם
ישלי חברה שגם התחילה ללכת עם מכנסיים ולא משחקת אותה וזה כבר.. היא אמיתית עם עצמה...
וזה מעצבן! כילו פעם היא היתה דוסה!
אם היית יודעת שחברה שלך עושה משהו שיקצר לה את תוחלת החיים חלילה,או יפגע בה בצורה כזו או אחרת חלילה,והיא הייתה "שלמה עם זה",היית נותנת לה דחיפה ? היית שמחה שדבר כזה מתרחש מול עינייך ? למה פה כן ?
באופן כללי,היא דוחה לצד מצווה חשובה של צניעות שהיא חייבת בה.במה יש לשמוח כאן ?,אם זה מחוסר ידע עליה ללמוד זאת,ולפני שעושים מהלך כזה שהוא גם מהלך פסיכולוגי חברתי לא טוב,שהרי כל החברה שלה לא מתלבשת כך והיא יכולה לחשוב שזה מוציא אותה מהחברה שלה(החברה הדתית). זה כמובן לא קשור,שגם אם אדם לא מקיים מצווה כלשהי למרות שזה אסור ולא לגיטמי הרי שחלילה שידחה מהחברה שהיא שומרת מצוות אדרבא שיתעלה ויקיים מצווה זאת, אבל כך היא יכולה לחשוב מבחינה פסיכולוגית,כיאלו היא הוציאה את עצמה מהציבור חלילה,וזה מסוכן כי אז אפשר חלילה לגלוש גם לדברים אחרים מעבר לעניין זה.קודם שעושים מהלכים צריך לברר האם הם נכונים תורנית.
היא צריכה להתייעץ עם רב ולפרוס את מה שהיא מרגישה ולדעת שהיא מקבלת תשובה תורנית.

מרדכיבס"ד
אם דבר אחד אני לא יודע אם זה נכון, וזה לשאול רב.
אני חושב שנערה כזאת שנייה אחת לאחר ש"פרקה עול" לא תרצה לפזול לעבר רבנים ולא לדבר איתם. מה שחברה טובה יכולה לעשות ולהשפיע עליה. השאלה היא כמובן הגישה שבאים. הגישה היא לא להראות שאנחנו באים לשנות את אותה האחת כי אז היא תתנגד, אלא לעשות את זה בדרך חכמה (לפחות כך לענייות דעתי)
שואף לאורלא התכוונתי ללחוץ עליה דווקא ללכת לשאול עכשיו,אלא שבאופן עקרוני היא צריכה לברר זאת,ואני גם לא יודע אם נכון שהחברה שלה תגיד לה זאת או לא.הדבר הנכון לדעתי שהחברה שלה דווקא תתייעץ עם רב ותשאל כיצד נכון לפנות ולהשפיע עליה לטובה
אבל אני לא יכול להוסיף את זה להודעה המקורית
בס"ד
רוב האנשים הנורמלים בעולם לא רצים לרב כל פעם שהם נופלים ובטח לא כשהם עושים זאת מבחירה.
באידיאל ובתאוריה זה אולי נכון וראוי אבל זה לא המציאות.
שתתייעץ כיצד נכון לפנות ולהשפיע לטובה,זה באמת מטעה,אם תוכלי לערוך שזה יתשמע שדיברתי על פותחת השרשור ולא על החברה שלה אני אשמח,אני לא יכול לערוך
בס"ד
אני חושבת שמישהו מבוגר שמכיר את שתיהן מספיק בהחלט.
חוץ מזה בתור חברה אני חושבת שפשוט צריך להיות שם בשבילה ואני מניחה שהמבוגרים רואים את המצב ואם הם ירצו שהחברה תדבר איתה על זה (מה שממש לא נראה לי) הם יפנו אליה.
ואיך
יש מצווה להוכיח אדם אחר רק במקרה שאתה יודע שרוב הסיכויים שהוא יקשיב לך ושזה יזיז לו במשהו.
ויש גם מצווה שאם אתה יודע שרוב הסיכויים שלא יקשיבו לך אז לאאאא להעיר.
אדם אחדלא נראה לי שצריך להעיר... ממש לא המקום.
להיות איתה, וזהו.
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים