לא יכלתי אחרתמשה43

בתפילה הבוקר, היו שני ילדים/נערים,

שמהרגע שהם הגיעו לתפילה, הם היו עסוקים בשיחה חשובה אך ורק אם

הקב"ה...ממש לא, אחד עם השני.

כן, הם דיברו אחד עם השני.

בפסוקי דזמרא - הם דיברו

בברכות קריאת שמע - הם דיברו.

(סימנתי לאחד מהם תוך כדי, שיתפלל ולא ידבר, אך הוא לא התייחס)

בשמונה עשרה - הם דיברו.

לא יכלתי לסבול את זה עוד, במיוחד שהם ישבו קרוב אלי, אז אחרי שמונה עשרה הלכתי היישר אליהם.

ופניתי אליהם בשאלה מביכה:

"באתם לכאן לדבר או להתפלל?"

ברגע ששאלתי אותם, כל הדיבורים שלהם פסקו. חשבתי שאולי הם יתחילו לדבר אם ריבונו של עולם - אך טעיתי.

אחרי כמה רגעים האחד שלף מכיסו, את קודש הקודשים, שאם היו לוקחים זאת ממנו כנראה שהוא היה מתאבל על זה

הלא הוא המכשיר האגואיסטי והרדוד - אי-פון, וכך גם השני.

לאחר קדושה של חזרת הש"ץ, השניים הבינו שכנראה היום, הם לא רוצים לבזבז שיחה על הקב"ה. החליטו "לפרוק עול" והסירו מעצמם אתהתפילין ויצאו כלעומת שבאו.

האמת שלא ראיתי אותם מתפללים, אז זה לא כאב לי שהם יצאו החוצה, בלי לומר מילה (מהרגע שהערתי להם כמובן).

קצת כואב לי, שחוץ מלהניח תיפלין, הם לא עשו כל כך בבית כנסת.

אך אני לא רציתי שהם ילכו בגלל ההערה שלי. וגם לא אמרתי להם ללכת.

רציתי בסה"ך שהם יבינו את הרמז שכאן זה מקדש מעט.

מניסיוני הרב בחיי, אני כמעט לא מעיר לאנשים בתפילות. אך כאן זה היה מוגזם.

לי כמעט ואף פעם לא מעירים, לאור העובדה שאני לא מדבר כשאסור לדבר: ז"א מברוך שאמר עד אחרי שמונה עשרה, ובערבית מתחילת התפילה עד אחרי שמונה עשרה. אך גם בפעמים הבודדות שהעירו לי, אני לא יצאתי מבית הכנסת, ואכן קיבלתי את ההערה בהבנה מוחלטת. ולא אחת אחרי התפילה, הלכתי אל האיש שהעיר לי, ואמרתי לו סליחה ותודה.

כי אחרי הכל, הוא לא עשה את זה מתוך שנאה, אלא מתוך הבנה ואהבה, וגם אני קיבלתי את דבריו.

השאלה שלי, גם לבנים וגם לבנות, מה אתם הייתם עושים, כאשר יושבים זוג נערים, ומתחילת התפילה מפטפטים, גם אתם הייתם הולכים אליהם ומשתיקים אותם?

ליודעת, אני חושבת שגם הייתי אומרת להם לא לדבר..יובל!!=)
אם זה מוגזם אז כן... אבל בביהכנ"ס שלנו מי שרקחומש

פותח את פיו לדבר "זוכה" לגערות "ששששששששששש"...

צוחקמוציא לשון

וטוב שכך.. לצערי אין לי שמץ מה קורה בבית כנסת שלנושולמית=]

תשובהמרדכי

בס"ד

אני חושב שעצם העובדה שהם באו לבית כנסת והניחו תפילין זה כבר משהו, כי לצערנו יש גם כאלה שלא עושים גם את זה, ומותך שהם באים רק בשביל זה הם לאט לאט בעז"ה התחברו לתפילה.

אני לא אוהב להעיר לאנשים על דיבור, כי גם אני לפעמים מדבר, אז עד שלא אעבוד על עצמי לא לדבר בתפילה אוכל להעיר גם לאחרים

השאלה זה מה הביא אותם לבית כנסתמשה43

הרצון לפייס את ההורים, או במילים אחרות כפייה מהבית או רצון להתפלל.

ואין לי בעיה אם אנשים שלא מתפללים, בלי קשר לציבור ובלי ציבור, מפריע לי שאנשים מגיעים לבית כנסת בשביל הצד החברתי, לדבר במהלך כל התפילה. וב"ה אחרי המניין הנ"ל מתפתח שיחה קבוצתית מחוץ לכותלי בית הכנסת. אבל רק אחרי ולא במהלך.

אז אם הוא בא לבית הכנסת לדבר, אז שלא יבוא

ואליך הכותב, אתה חושב שעצם זה שאתה מדבר בבית כנסת, הופך את הדיבור ללגיטימי, האם עשית חשבון נפש עם אלוקים, על ייעוד התפילה, ולסיבה שבגינה באת לבית הכנסת? כי זה שאתה מדבר זה לא מצדיק אף אחד, גם אם אתה חושב שמי שעושה עברה ושונה בה נעשית לו כהיתר. אני גם העלתי את השאלה הזאת לפורום מתוך חשבון נפש, ולא מתוך התנשאות. 

לא מסכים!...אדם אחד

גם אם הוא בא לבית הכנסת כדי לדבר, שיבוא!...

זה מה שיחזיק אותו בקשר לדת...

לדעתי הייתי מעיר לו רק אם זה בצורה שפוגעת בשאר המתפללים, אבל אם הם מדברים בינם לבין עצמם, לא הייתי מעיר.... כי הייתי יודע מראש שזה לא יעזור....

אז לפחות הם מכבדים הורים, זה גם משהו מרדכי
עדיין אין להם זכות להפריע לאחרים!אנונימי (פותח)

חוץ מזה זה גם משדר זלזול בביה"כ

אופס...אנונימי (פותח)
אני חושב שלא!!דרך לחיים

וואלה כל אחד שבא לבית כנסת יש לו שכר הליכה למרות שהוא לא יתפלל

ועכשיו עם כל הכבוד לך יכול להיות שפעם אחת שבגלל זה הוא לא יבוא לבית כנסת כבר הפסדת...

אם אתה כבר מעיר אז לא בצורה פוגענית....

אולי במקום לחכות עד שזה בלתי נסבלמרימוש!

עדיף להיות קצת פחות סבלני אבל פחות מעוצבן(לא אומרת שאתה היית,פשוט לפעמים כשמחכים יותר מתעצבנים...) ולבקש בעדינות להיות בשקט...

כי אולי הניסוח הזה קצת מתריס.

(אבל כל הכבוד שהלכת ועשית משהו!)

אני חושבת שיצאת קצת חצוף!!ש.מאפושו!

למה להתערב בעינינים שלא שלך?..

יכלות להגיד להם שהדיבורים שלהם מפריעים לך בתפילה......

אבל להוכיח אותם אם הם מתפללים או לא?

ממש לא עניניך!

ותאמין לי שעדיף שהם יבואו להניח תפילין מאשר להישאר בבית ולעשות שטויות!

היי היי עד כאן!מושיקו202

מצד אחד הוא צודק לא אמורים לדבר כל התפילה!!!!!!!!!!

והוא יכול לגעור בהם!

אם הם רוצים לדבר שידברו בחוץ ובמיוחד כשזה כל התפילה כמעט!

רק מה שאני הייתי עושה זה להעיר להם קצת בחיוך,,,"נו חבר'ה בחיאת תתפללו קצת...קורץ  באמת...

טועה!!! להניח תפילין ולדבר איתם ככל הנראה יותרשמואלג

גרועה, שהרי זה אחד מהסיבות שלא הולכים כיום עם התפילין כל היום- בכדי למנוע את בזויים.

(לא שאני צדיק גמור- אבל שתקבלי קצת פורופורציה..)

פותח השירשור-שפילבלעע

לא, אני לא מכירה אותך-   ואין לי זכות להעביר עליך ביקורת אבל הסיטואציה הזאת דיי מוכרת לי , להבדיל אלף אלפיי הבדלות, מהתפילה שאנו מתפללות בכיתה- אתה לא חושב שאם , במקום להתעצבן כל התפילה על חוסר ההתחשבות שלהם, היית מנסה להתעלם- כן הם דיברו בקול וליידך- אבל תאמין לי, אם היית רוצה באמת להתעלם מהם היית מצליח.. תעשה חשבון נפש עם עצמך-  אם היית ממשיך להתפלל ומתעלם מהם , ובסוף התפילה היית  מעיר להם בשקט, בכבוד- היית מרוויח תפילה, וגם בן אדם לחברו...

עצם זה שאתה יודע ש- הם דיברו אחד עם השני.

בפסוקי דזמרא - הם דיברו

בברכות קריאת שמע - הם דיברו.

(סימנתי לאחד מהם תוך כדי, שיתפלל ולא ידבר, אך הוא לא התייחס)

בשמונה עשרה - הם דיברו.

משמע- 

בפסוקי דזמרא- לא התפללת 

בברכות השחר- לא התפללת

הפסקת בתפילתך כדי להעיר להם

בשמונה עשרה- לא התפללת

מה הרווחת מזה?- לא התפללת, ואח"כ אף "העלבת" אותם והם יצאו מהתפילה...

מצטערת, אך כך הם פניי הדברים 

שפילבלעע-רעות :)

תתפלאי אבל לא כולם מצליחים להתרכז (ובצדק) אם מישהו מדבר ליידם. [למשל אני כזאת, כמה שאני ינסה להתרכז, אני לא יצליח. ]

תאמיני , גם אני הייתי כזאת עד שהאמת נתנהשפילבלעע

לי וואחד סטירה על הפנים- אם את רוצה- את מסוגלת, ואת גם תצליחי..

סליחה?!ender13

אני מניח שגם לישון את יכולה כשמשמיעים מוזיקה רועשת ליד החלון.

גם מדיבורים גסים אפשר להתעלם, בתפילה ולא בתפילה.

מה עוד?

אה, כשאת אוכלת ומישהו עושה קולות מגעילים או מדבר על דברים מגעילים את גם צריכה להתעלם, כמובן.

אם רק תנסי בוודאי שתצליחי.

לא?

אפשר להתאמץ, נכון, הבעיה היא שלא כולם יצליחו ואלה שיצליחו התפילה שלהם תהיה באיכות נמוכה יותר.

השאלה היא: למה הוא זה שצריך להתאמץ?

מי כאן לא בסדר? הוא או הם?

שישתקו!

אם יהיו רגילים שבבית כנסת לא מדברים, כשיגיעו לתקופה שירצו להתפלל/רוחניות הם ידעו איפה יש את הרציניים.

כרגע הרושם שלהם שבית כנסת הוא מסחרה.

אוי דאי תפסיקי!Enjoy

שפילבלעע זה לא נכון!!חולקת!!

את יודעת שהזמן הקדוש הזה של התפילה זה הזמן הכי קשה להתגבר על היצר ועל כל מה שקורה מסביב??

היצר נכנס בדיוק בזמן הזה להסיח את הדעת!לא קל לומר תתגבר ותשתוק!!

ממש לא!נכון שמי שרוצה מצליח..אבל זה לא נכון לומר שהוא לא התפלל בזמן הזה!איזה שטות!זה הפריע לו בזמנים אלו הוא הסתכל העיר והמשיך בתפילה!!איך החלטת בדיוק שהוא לא התפלל??

לחשוב טוב לפני שמגיבים!

הם הגיעו דברו והלכו...הם לא באמת באו להתפלל סורי!לא שופטת גם אותם זה באמת לא קל...

אבל עדיף שילכו ושיחזרו מתי שהם יחליטו באמת לקדש את המקום..דיבורים בבית!

מה זאת אומרת למה להיתערב?!?!לולית10

כי זה מאוד קשור אליו !!!!!!!!!!!!!

זה מפריע להיתפלל בריכוז!

וחוץ מזה זה לא מכבד את בית הכנסת ואת שאר המתפללים!

מילא את עצמם הם לא מכבדים בזה... אבל שיעריכו את מי שכן מתפלל!!

משה43Enjoy

זה בהחלט מציק!!מציק מאוווד!!וכן זה מסיח את הדעת שיש לך פטפטת מאחורי הגב באמצע תפילה!

אם זה הסיח את דעתך אז מובן שזה מעולה שהערת!מה יצא מזה אם גם הראש שלך לא יהיה מרוכז בתפילה וגם לא תעיר להם שיידעו לפחות?....

עשית מעשה בסדר...אבל אולי באמת פעם הבאה ביותר חביבות(שלא תהיה פעם הבאה בע"ה...)

אל תרגיש אשם!מי שרוצה לבוא להתפלל יבוא!זה לא שאתה באמת גרמתה או תגרום להם לא לחזור(כמו שאחרים הגיבו...)

מתפללים או לא-עניינים,אם הם מדברים בקול זה עניינךאנונימי (פותח)

למשהו43, כל הכבוד על הרגישות שלך שלא לפגוע בהם, אבל עם כל הכבוד, ההחלטה אם להתפלל או לא-זאת החלטה שלהם והיא בהחלט לא עניינך. אתה לא אחראי על השיחה שלהם עם ריבונו של עולם, ולמה הם מגיעים לבית הכנסת אם הם לא מתפללים. מצד שני אין להם שום זכות להפריע לך, ואם הם רוצים לדבר בינם לבין עצמם זה מעולה, רק שיעשו את זה מחוץ לבית הכנסת, ואם הם רוצים לדבר דווקא בבית הכנסת, שיעשו את זה לא בשעת התפילה. לדעתי יש כאן גבולות ברורים ואין צורך לבלבל ביניהם. אם הם מחליטים להיעלב מההערה שלך על שהדיבורים שלהם מפריעים לך-זאת בעיה שלהם, ושלהם בלבד. בואו ניקח אחריות על מה ששייך לנו, ונאפשר לאחרים לקחת אחריות על מה ששייך להם. לקחת במקומם את האחריות על המעשים שלהם פירושו לקחת את האחריות במקומם וזה עוול גדול יותר מחיבוב תפילה או העלבה.

עניינם, כמובןאנונימי (פותח)
לכל המגיביםמשה43

רציתי לעדכן אותכם בהמשך:

אכן, הבנתי כבר אז שפניתי אליהם בצורה עוקצנית מידי.

היום הלכתי לאחד מהשניים בעלי המקרה, וביקשתי ממנו סליחה על הצורה שבה פניתי אליו.

אותו בחור, מתוק מאוד סלח לי וביקש ממני סליחה...

אשריך! שירבו כמותך!ender13
אפשר/רצוי לצור,לחדד, אוירת-קדושה בזמן תפילה ..אנונימי (פותח)

עכשיו שיש לנו מדינהיהודית ,נאלם הצורך לסחוב כמה שיותר אנשים להתכנסות ואפשר להתמקד באיכות.בקדושה.אחרת..   שניי הבחורים קיבלו אישור-סמוי ,מסביבתם.

אני מסכימה עם משה...לולית10

זה לא מכובד לבוא לבית כנסת ולדבר...!

ואם זה יפריע לי אז אני יעיר להם!!

כמובן בעדינות ורגישות באמת! אבל אני יבהיר להם שאם הם מגיעים לבית כנסת הם צריכים לכבד את המקום ואת האנשים ולא להפריע!!!

למגיב- אדם אחד...

גם אם זה מה שיחזיק אותו בקשר לדת זה לא בסדר שהוא מפריע וצריך לבקש ממנו לכבד ולפחות שידבר ממש ממש בלחש כדי שיפריע כמה שפחות...

ואם תעשה את זה בעדעינות ורגישות אמיתית אז אין סיבה שהוא יפגע או יקום וילך אלא הוא יבין ויכבד! ואולי אפילו יבקש סליחה...!!!!!!

אני בעד אהבת ישראלצוחקנשיקהמוציא לשון מתוך שמחה אמיתית!!!

את לא סותרת את מה שאמרתי...אדם אחד

אם זה מפריע לך- אז סבבה. תגידי... את לא צריכה לסבול...

אבל אם לא, ואת יודעת שמן הסתם זה לא יעזור, אז אין סיבה להגיד...

אני אגיד לך את האמת?SimplePlan

זה לא עניינך מה הם עושים באמצע התפילה.
אם הדיבורים מפריעים לך - אתה יכול לפנות אליהם, להגיד שהדיבורים מפריעים לך להתפלל, ולבקש מהם לשמור על השקט כדי שתצליח להתפלל.

כל עוד זה לא מפריע לך להתרכז- תתפלל ותשתוק.

"באתם לכאן לדבר או להתפלל" - משפט חצוף שלא מועיל לאפחד.
יכולהיות שהדיבורים הפריעו לך, אבל במקום לקחת אחריות על הבעיה - כי הרי זה מפריע לך, ולא להם, אתה בעצם משתיל את הבעיה עליהם.
זה כמו שמישו מעשן עליך וזה מפריע לך, אז במקום לבקש ממנו להפסיק כי זה מפריע לך - אתה אומר לו להפסיק כי זה פוגע בו.
קחו אחריות על הבעיות שמציקות לכם ותפסיקו להשתיל אותן על אחרים.

מה שכן, כל הכבוד שביקשת מהם סליחה בסופו של דבר.

מסכימה ממש!!^^שחר7676
יש גם אחריות להוכיחשואף לאור

אני לא יודע אם הניסוח נכון ,אבל אי אפשר להסתכל על עם ישראל בצורה שכל אחד ידאג לעצמו,יש גם ערבות.אני לא יודע מה התגובה הנכונה במקרה הזה ואם בכלל בהקשר לתוכחה (כי אולי לאנשים כאלו זה יכול רק להזיק ? ,צריך לברר את הסוגיה של האחריות להעיר במצב כזה) מעבר לתוכחה יש עניין שהם מפריעים לאחרים בתפילה.מכל מקום אני באתי לדבר על האחריות,שהרי אסור לדבר בתפילה וזה גורם לנזק חמור.

האחריות להוכיח היא רק כשאתה יודע שהמוכח יקשיב.ענבל
תכנסישואף לאור

א.אני חושב שזה בדיוק ההפך,שאין להוכיח כאשר אדם בודאי לא יקשיב (ולא להסתמך על דברי,אלא לבדוק כי אינני זוכר בדיוק)

ב.האם בהכרח יש לנו ודאות שהם לא יקשיבו ? איך אפשר לזהות התנהגות של אנשים שבודאי לא יקשיבו ? גם את זה צריך לברר באופן מעשי.

ג.דיברתי גם באופן כללי.

מממ....ענבל
בס"ד

א. אם זה מישהו קרוב אליך אתה יכול לשער אם הוא יקשיב.

ב. אם יש לך, ואני מאמינה שיש לך, טיפת הבנה בבני אדם אז אפשר לראות ואפשר להבין בהיגיון.

ג. יש אמרה שאומרת: כשם שיש מצווה לומר דברים הנשמעים, כן יש מצווה לא לומר דברים שלא נשמעים (משהו כזה...) וד"ל.
צודקנ"א אוכ"פ

אני חושבת שישר כוח על מה שעשיתה אני אישית שונאת להעיר לאנשים אבל במקרב שלך זה היה צודק 

קצת סינגור על עמ"י(=רק שמחה=)

זה לא נכון להעיר לאנשים בתפילה, לפי דעתי.

היית יכול להסתכל על הנערים האלה בנקודה טובה.

מה גרם להם להשאר אם זה לא מעניין אותם?

זה שהם מניחים תפילין, יכול להיות שזה הדבר היחיד שמחזיק אותם!

אני לא באה לדון אותך על המעשים, אני מבינה את המקום הזה שזה מפריע,

אבל אם ננסה להסתכל בעין טובה על יהודים ולראות באמת את הטוב שבהם וכמה הם מטורפים ונשמות טובות!

למרות כל השטויות שהיו להם הם הניחו תפילין!!!!!

מי יודע מה זה עשה בשמים!!!! (ברצינות!)

יכול להיות שדווקא המעשה הזה נחשב כדבר גדול בעיני ה' יתברך!!!!

אז פעם הבאה שנראה משהו "לא דוס" ועושה מעשה אחד "דוסי", במקום להגיד אמלה חילול ה' וכו'...

אפשר להגיד! איזה מטורף!!! למרות כל המעשים היא מקפידה על חצאית, למרות הכל הוא עם כיפה!!!

קצת  עין טובה!!! (גם על הנוער וגם על הצד השני שמפריע לו)

בסך הכל זה נשמות גבוהות!

שנזכה בע"ה יתברך לראות טוב בכולם!!!!

כל הישועות!!!

לפני 2000 שנהעירוניסט גאהאחרונה

אמר אחד מהתנאים שהוא לא חושב שיש כיום משהו שיודע להוכיח

ואם בתקופת התנאים כך קל וחומר עלינו אני משתדל מאודג לא להוכיח אנשים בגלל זה

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך