מה זה עניינכם?האדמו"ר מצנעא

אני לא מבין את חלק מהשרשורים שנפתחים כאן בזמן האחרון.

ממתי זה עניינכם אם הבת של השכן נמצאה בחוף מעורב, או אם הבת של הרב הולכת עם כל סוגי הלק. אתם ההורים של אותה אחת? אתם המחנכים של אותה אחת? לא, אז למה אתם בכלל מתחילים לחשוב עליה? תתרכזו בעניינים שלכם. קודם תתקנו את עצמכם ואז תנסו לתקן אחרים.

מסכימה!!תן חיוך....=)
מעלים סיטואציות ופותחים אותם לדיון. מה הבעיה?ענבל

בס"ד

אה ואגב, גם אני אמרתי את זה פעם בקשר למשהו אחר וענו לי תשובה יפה: "כל ישראל ערבים זה לזה"...

אכפת לנו מהאחרים וכואב לנו איך שהם מתנהגים (וכן, עכשיו יבואו התגובות של "אל תעבדי על עצמך לא לכולם פה אכפת וכו' וכו' וכו'" אז תתפלאו, לחלק אכפת וכואב על זה).

^^.. מסכימה עם כל מילה של ענבל.. בס"כ פותחים דיון!יובל!!=)
מה הבעיה?הרהור

שזה פולשני באופן דיי מגעיל, שזה חוזר על עצמו להחריד ושיש דברים שאדם צריך לשמור לעצמו. או לפחות לא לפתוח את זה בפורום נרחב שכזה.

מסכים.אני77
מה פולשני?ענבל

בס"ד

אנחנו לרוב לא מכירים את האדם, מה גם שלא מפרסמים שמות.

הדיונים פה נעשים באופן תאורטי בלבד (ברוב המקרים...).

אם זה מה שמעניין אנשים אז להם כל זכות לכתוב את זה בפורום.

אתם לא חייבים לקרוא ובטח שלא חייבים להגיב.

מה שכתבתי נכתב עם כל הכבוד הנדרש להיפותטיות.הרהור

לא משנה אם זה היפותטי או בעילום שם. לדסקס על הלק של "החברה הדימיונית" שלך, או על "החבר הדימיוני" מהסניף שפגשת בים מעורב זה פולשני. ואם אתם רוצים שאדבר בסלנג המקומי- זה לא צנוע.

כי בתכלס- העובדה של האם המקרה אמיתי או לא משנה רק לפותח השרשור. הרי זה אינטרנט, אנחנו אמורים להיות אנונימיים בכל אופן. (זה לא בדיוק קורה, אבל זה נושא לפעם אחרת.)

עצם הדיבור הוא פלישה למחוזות לא לנו, הדיבור על זה יצא מגבול הטעם הטוב. דישה באורך החצאית של מישהו, או אפילו ביחסים שלו עם האנשים הסובבים אליו זה לא ענייננו. 

שוב- עם כל קדושת ההיפותטיות. אפילו במיוחד כשזה היפותטי. 

יש שזה בא ממקום אחר- כשאתה דואג לחברים שלך ומבקש עצות וזה בסדר. אבל מכאן ועד מה היית מרגיש אם היית רואה את חברה שלך עם עגיל באף הדרך ארוכה.

נכון, זאת "מדינה חופשית", אם זה מעניין אותם זכותם לדבר על זה. זכותנו גם להגיד את דעתנו כשזה מעיק עלינו וכשזה עובר לטעמנו את גבול הטעם הטוב. את יודעת.. גם לנו לפעמים אכפת מהפורום.. כמה שנראה שלא..

^^^לך דומיה תהילה

אני לא אומר שהדיון על הנושאים האלה אסור, אבל בעיניי זו

תופעה מתרחבת של רדידות. אני לא רוצה לא פגוע באף אחד,

אבל כשמה שנמצא לי בראש זה אורך החצאית/ צבע הלק/ מספר

החורים באוזן ומה אחרים חושבים על זה, זה מבט חיצוני, שטוח

ורדוד.

בבסיס חלק מהדיונים האלה משתמע כאילו לכותב אין עקרון עליו הוא

נסמך. נראה כי העקרון היחיד הוא לתאם את עצמי ולבצע את בחירותיי

לפי דעת קהל. זה לא נכון.

מותר להעלות איזה דיון שאתם רוצים (כל עוד הוא לא חורג ממגבלות ההלכה

והפורום), אבל אני יכול להצדיק את מי שיאמר שזה מעצבן.

סבבה. עם אושר אני מסכימה ענבל

בס"ד

(חוץ מה^^^^ כי ממך יש לי כמה הסתיגויות אבל... )

כמובן.. הרי לא ציפינו לשום דבר אחר.הרהור
להיפך, הרדידות היא ההתעסקות יתר בחיצוניות.משכנות הרועים
מסכימה עם הרהור עמוק בכל מילה.ניגונים

האדמו"ר צודק...דרך לחיים

תדברו על דברים שלכם בלבד מה אתם דוחפים את האף שלכם יש דברים שלא צריך להיכנס אליהם ובמיוחד אם הם של אנשים אחרים....

בקשר לשרשור של הלק- שאלתי את זה על ועצמי ובשביל עצלמינת

מי...יש לכולנו בחירה חופשית...אז שאנשים יעשו מה בראש שלהם!!

זה לא נכוןשואף לאור

בחירה חופשית אין משמעה שלגיטמי לבחור לעבור על איסורים חלילה או לא לקיים מצוות (אני לא מדבר על שרשור הלק,אני לא מבין בנושא,אני מדבר על הגישה),הבחירה החופשית שהעניק הקב"ה לאדם היא היכולת לבחור בין טוב לרע,לא זכות לבחור בין טוב לרע במובן של "לגיטמי" שיבחר במה שהוא רוצה,וזה בסדר.

הרי ברור שהתורה מצווה אותנו,עם ישראל במצוות (מלשון ציווי) וגם כותבת עונשים על עבירה על אי אלו מצוות.

מעבר לכך שמבחינה הגיונית זו משמעות חיינו,ולפגום בה זה מעשה רע,הרי שזה גם לא לגיטמי לבחור ברע מבחינת התורה,זו רק היכולת של האדם לעשות זאת.

אני לא אומרת שזה בסדר, לגמרי לא! אבל לא אתה ולא אנלמינת

י ולא אף אחד אחר יכולים לכפות על מישהו לעשות משהו מסוים.אז כן, שיבחר במה שהוא רוצה, אבל זה לא בסדר.

ודבר נוסף, כשאתם מתלוננים על דברים כאלה [לי אישית זה לא מפריע] אל תביישו בגלוי אנשים כשאתם מדברים על שרשורים ספציפים, עם כל הכוונה הטובה!

אבל חלילה שנאמר לו שיעשה מה שהוא רוצה,אנחנו לאשואף לאור

אנחנו לא צריכים לתת לו אפילו טיפה של תחושה כיאלו וזה בסדר.אנשים שמחפשים לעשות דברים שאינם מותרים מחפשים כל טיפת לגיטמציה כדי לבסס את מה שהם עושים,וחלילה שנטעה אותם.ולכן לא נאמר לו "שיעשה מה שהוא רוצה" בצורה שהוא יפרש שזה בסדר,אני חושב שזה בכלל אמירה מטעה ונשמעת שלא בצורה שאת מתכוונת אליה.מעבר לכך יש לנו ערבות ואחריות לדרבן אותו לבחור בטוב,ולא לעמוד בצד כיאלו וזה לא נוגע לנו(אני אומר באופן כללי,וכמובן שהכל צריך להעשות בשיקול וחכמה).

לפעמים אנשים אומרים דברים כאלו ולא מתכוונית למה שזה נשמע,אבל זה יכול להשפיע על אנשים לרעה.

תכלס' צודק..יוליס

זה באמת לא עיניננו אם חבר שלך מדבר עם בנות ואם חברה שלך החליפה למכנסיים ואם אחותך הולכת עם בגדים צמודים! כל אחד והבירורים באמונה שלו, כל אחד ועבודת ה' שלו, אף אחד לא באמת יודע מה עובר לבנדם הזה בלב.. ככה שאנחנו לא יכולים לשפוט את השני לפי החיצוניות שלו!

אם זה באמת מפריע לך - תשחנ"ש איתו/ה. חלאס להעלות את זה לדיונים בפורום, גם ככה כל הדיונים האלה חוזרים עלך עצמם, ולרוב לא מועילים...(!)

אם את/ה באמת צריך/ה עזרה תבקש ותדגיש שאתה צריך עזרה ולא "חוות דעת"..!

אבל באמת מספיק עם השירשרים שנפתחים ב- "מה דעתכם על..." או "ראיתם את..." (זה ממש נשמע נורא!!)

דברים חכמים!כן, אנחנו נעשה הכל בשביל להביא אותולמינת

אל הישר, אבל בסוף-סופו של דבר, הוא יעשה מה שהוא , נקרא לזה חושב אולי במקום רוצה...

מסכים...אדם אחד
מי שפותח תדיון לא בא לקטרגידיד

אלה לדון ככה ניראה לי

אלו נושאים לגיטימיים לדיון. מי שלא בא לו -שלא יקראמשכנות הרועים
גם זה נושא לגיטימי לדיון.לך דומיה תהילה
לאדמו"ר: ומזה עניינך מזה עניינם? אותו דבר בדיוק.משכנות הרועים
תן לכל אחד לפתוח שרשור על מה שבאלו,נומי ילדתי

זה לא שהוא שואל ספציפית אל אותה בחורה שהוא ראה בים המעורב, אלה איך צריך להתייחס לזה בכללי ואם זה ראוי וכו'

הבהרה:האדמו"ר מצנעא

אינני שולל את לגיטימיות הדיון בנושאים הללו. אני שולל אך ורק את היסודות עליהם הדיונים מבוססים. הדיונים האלה מבוססים בעיקרם על ראייה פולשנית וחודרנית לחיי האחר, ללא שום סיבה או תועלת. 

היי צדיק! קצת מעניין אבל לא בקטע החטטני אני מניחהדניאלה .ד.

מעניין אותי כי אכפת לי!  נכון שעבודה שלנו מתבטאת קודם כל בהסתכלות עצמית.

על המעשים שלי, היכ אני טועה. לא להתסכל על אחרים אלא קודם כל על עצמי ולתקן את מעשי..

אבל אם כבר מדברים על אחרים,אני מאמינה שזה רק מדאגה ורצון טוב.

וכמובן שזה לא גובל בלשה"ר. ממש צריך לשים לב לדברים האלה.

שנזכה!! 

מסכימה לגמרי שונאת שאנשים סתם מחטטיםקליפס

ואומרים דברים על אחרים בלי לדעת את כל הסיפור..יאאלה מזה ענינכם??

הקפצה..הרהוראחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך