מה עדיף?
בני עקיבא נפרד או אריאל??
כי תכלס אריאל זה הכל דוסים וזה...
אבל בני עקיבא זה "מחזק" ת'סניפים המעורבים!!
מה עדיף??
מה עדיף?
בני עקיבא נפרד או אריאל??
כי תכלס אריאל זה הכל דוסים וזה...
אבל בני עקיבא זה "מחזק" ת'סניפים המעורבים!!
מה עדיף??
לך דומיה תהילהבאמת חשוב לך לחזק?
באמת חשוב לך להיות עם הדוסים?
לא כל הסניפים של אריאל דוסים ולא כל הסניפים של בני-עקיבא מחזקים.
וכן להיפך, יש סניפים של אריאל שמחזקים את עמ''י ויש סניפי בנ''ע דוסים.
כשאת נכנסת לתנועת נוער תחשבי מה את רוצה לעשות במסגרת הזאת.
למרות שמזה כ"כ משנה..!!!
לכי לזה שיש בו את החברות שלך!!!
את התנועה שלו כמו איזה ילד בן שלוש... תנו הסבר, משו...
בנ"ע עדיף מאריאל.
אבל, כמובן, זה הכל לפי הבנאדם..
[אה, אני אריאלניקית במקורי, אגב..]
בנ"ע זה מקום שהרבה יותר מתחבר לעם ולתורה בדוגרי.
באריאל המון פעמים מדברים מדברים ומדברים ועוד מדברים, אבל תכל'ס- לא עושים כלום.
ואני מדברת מניסיון לגבי שניהם.
אני הייתי רכזת חב"ב באריאל. חברה שלי רכזת חב"ב בבנ"ע.
באריאל הלחץ הכי גדול הוא הנפרד.
בבנ"ע- יש אפשרות לנפרד. וכל סניף הולך לפי הנישה שלו.
אני מכירה מקום אחד עם בנ"ע מעולה. באמת! חבר'ה איכותיים, שפיצים, דוסים.
פתחו שם אריאל, ורוב הישוב שונא את ה"אריאלניקים".
למה?
כי עכשיו החבר'ה הדוסים מבנ"ע יקומו וילכו לאריאל. לא ישארו דוסים בבנ"ע של הישוב ופדאם- בנ"ע של הישוב יהפוך למעוז הלא-דוסים..
אז נכון-
יש מקומות שבאמתלא משו בבנ"ע בקטע הנפרד. אבל אם אתה בקטע של הבניםבנות- גם באריאל תוכל לסדר את זה.. ואם אתה לא בקטע- תוכל להתרחק מזה גם בבנ"ע.
[ולמה אני אריאלניקית? כי אצלנו בישוב בנ"ע לא משו מבחינה תורנית. אפשר להגיד אפילו ממש לא משו... מעורב לגמרי.. אז האלטרנטיבה הייתה אריאל. (וגם הסניף יותר קרוב לבית מאשר בנ"ע |עצלן| ) אבל אני מכירה הרבה סניפים של בנ"ע ב"ה- ורובם באמת איכותיים. כל אחד לפי האזור שלו..]
בהצלחה
מקווה שעזרתי..
[ולא באתי פה ח"ו להוציא שם רע על אריאל. זאת המחשבה שלי.. כל אחד ואיך שהוא רואה את זה..]
ואם הייתי בתאוריה אז הייתי באריאל
למה?
כי לפני שהולכים לחזק ולעשות טוב לאנשים אחרים צריך לשמור על עצמי ועל הדוסיות שלי..
שמכאן משתמע שזה סניף דוס כך שכן יש בסיס חזק... ולכן אני בעד בני עקיבא ובמיוחד שזה סניף נפרד שבאמת יכול להשפיע המון..!
אבל באמת יש כאלה הבדלים בין התנועות???זה פשוט תלוי לפי האנשים לא?איך זה עובד?
)אדם אחדאבל לא חושב שבני עקיבא עושים יותר מאריאל.. ממש לא.
תלוי איפה...
בתור תנועה, אולי, כי בני עקיבא הרבה יותר גדולים מאריאל....
אריאל נותן לך אפשרות גם לתרום, וגם לעשות את זה בחברה שיחסית יש בה פחות בעיות.
הרי ברור שאם תרצה תוכל למצוא את הבנות גם באריאל, אבל, בבני עקיבא זה יותר זמין ונגיש...
אבל שוב- במקומות מסויימים.
וזה לא רק הקטע של התרומה. יש הבדלים גם באידיאלים.
ואני יותר מתחברת לבנ"ע..
אני לא אגיד לך שאני בול על האידיאלים של אריאל....
יש פה צדדים טובים, ופה צדדים טובים...
אבל זה לא נכון שאריאל לא עושים כלום. הם עושים בדיוק כמו בני עקיבא, רק בצורה שונה!...
וכמובן, הם יותר קטנים, אז....
לכתחילה (ובעצם יש לבנים ולבנות שתי תנועות שונות)
ובבני עקיבא רוב התנועה לצערינו מעורבת [ויש כמה סניפים ש"מקבלים אישור" להיות ניפרדים]
והגישה של התנועה זו גישה מעורבת. ולפי דעתי יש לזה גם ישום מעשי שאריאל יותר ניפרד(קומונרית לדוג')
מה שיש לי פה זה רק בני עקיבא נפרד...ודוס!!
אז תכלס...
במחנות ובמסעות אנחנו יוצאים עם החלק הנפרד לכל הדברים..
וגם אם לא...
ילדות בכיתה ו לא באמת מבינות מה הם עושות ולמה...
אז כילו הם לא באמת מחזקות...
אולי הפוך...
הם רואות את המדריכים והמדריכות מהסניפים המעורבים ו...זה לא הדוגמא הכי טובה שיש בעולם...
אז אולי עדיף אריאל??
שמה לפחות גם במחנות ובמסעות יש רק בנות...יותר דוסות מבני עקיבא... ובעיקר..רק בנות!!
קיצר...
זה דעתי!!
אז צריך אריאל! כי דווקא אם הם רואים את זה הם מבינים מה הם עושים ושזה חשוב להיות נפרד ולא לעשות מה שכולם עושים! בני"ע נפרד לדעתי זה הרבה יותר משמעותי מאריאל כי כילו אריאל עם כל הדוסיות שלהם אז ברור שגם שם יש חלק לא דוסים וגם כשאתה נמצא בתנועה כזאת אז כילו אתה הרבה פחות עושה משו אתה כילו כמו כולם נפרד.. דוס.. כילו לא מתאמץ יותר מדי! ובבני"ע אז אתה נפרד אפילו שכולם מעורבים ושזה יותר קשה וקיצר.. זה הרבה יותר חשוב ומשמעותי לדעתי להיות בבני"ע נפרד מאשר באריאל!
אבל ברור שגם אריאל זה שיא החשוב ואשריי כל הדוסים ששם
וברור שאני בבני"ע נפרד ולא סתם אמרתי את מה שאמרתי
אני נמצא בבני עקיבא בסניף די מעורב ויש לי בני דודים וחברים בסניפי אריאל ברחבי הארץ ואני אגיד דוגרי לא הייתי מחליף איתם! עם כל הכבוד להפרדה אסור לשכוח את אלה שנמצאים בבני עקיבא: אם לא ישארו דוסים בבני עקיבא כל מי שנשאר בסניף ילך לכיוון ההפוך! אני מנסה להשפיע כמה שיותר בסניף (שנה הבאה בעז"ה אני נכנס להדרכה ואז תהיה לי השפעה יותר גדולה)כדי לשנות את המצב ואני לא רוצה להשוויץ אבל לדעתי בלעדי המצב אולי היה הופך להיות יותר גרוע.
מקווה ששיכנעתי אתכם
גם בבני עקיבא צרייך את החברה הדוסים שיבואו לחזק וישארו שם
כי אם כל החברה הדוסים ילכו לאריאל מה עשינו בזה? ננעלנו בתוך קבוצה ''שלנו''
אז מי שמסוגל ללכת לבני עקיבא ולא להיסחף אחרי כל השאר אז סבבה ואפילו רצוי שילך לבני עקיבא וישפיע שם כי אין כ''כ הרבה שילכו לסניף בני עקיבא שבאמת צריך חיזוק (כמו אצלנו - סניף של 400- 600 חניכים ) ולא יסחפו
אבל אם את יודעת שאם תלכי לבני עקיבא תושפעי חזק (לרעה) אז תלכי לאריאל את צריכה לברר עם עצמך בכנות אם את בנאדם שמושפע בקלות מדברים או לא.
אבל בתכלס גם בחברה הכי נפרדת שיש אם תרצי את המעורב תמצאי אותו תמיד!
גם באריאל שזה נפרד... יש תקטעים המעורבים....
אז אם את יכולה ללכת ולחזק באמת אבל באמת אז באמת תלכי אבל אם זה סתם עם תרוץ של לחזק אז וואלה לאריאל!
בס"ד.
זה מצווה הבאה במצווה (לחזק את סניפי בנ"ע), אבל צריך לדעת איך, מי ומתי לעשות את זה, וכן- להשתדל למנוע את הנסיון כמה שיותר (לצרף לאגף הנפרד של בנ"ע את הסניפים ביישובים ובמקומות דתיים, ולהשתדל להפריד כמה שיותר סניפים במקומות פחות דתיים, או סניפי עולים, שבטי יובל וכו')- יש מה לשפר ולקדם, אבל זה ממש מצווה, וכמובן להקפיד לעמוד בנסיון, ולפעול ככול האפשר להימנע ולמנוע מאחרים נסיון (ע"ע סניף עולים תספה (או איך שלא כותבים את זה)- סניף עולים שהפעולות בו נפרדות, המפקד ממול, והישבצים מעורבים... אחד הסניפים הכי דוסים במסגרת הסניף (אח"כ ולפני זה החניכים לא נפרדים, אבל את זה קשה לשנות), ועוד סניף עולים- פשוט הצוות דוס (בהרניסטיות ונופניקים בעיקר)- ושומרים על הפרדה מלאה.
מצווה הבאה בעבירה, אבל לפי דעתי עדיף את המצווה כי החניכים מקבלים רק שם (בסניף) את המסרים שאין אצלהם בבית! אז לפי דעתי בני עקיבא!
מקווה שעזרתי!![]()
וסתם שתדעו לכל מי שחושב שהאידיאלים באמת כ"כ שונים אז שידע, שדבר ראשון זה לא באמת כ"כ שונה...
אנחנו בסה"כ די שואפים לאותו דבר...
ואם יש רצון כלשהו לאחד את התנועות, אז זה לא כ"כ יצא לפועל בגלל כל מיני פוליטיקות של ההנהלות.
(נ.ב אני באריאל...)
נוער דתיות, שאני לא אפרסם את שמם.
אך אכן, מסיביות פוליטיות אחד המזכ"לים של אחד משני התנועות דחה את היוזמה על הסף...
זה לא מדוייק לומר שאחד מהם דחה "על הסף". היינו שם?
בס"ד
הקטע הוא שאם לא היה בנ"ע אז אנשים היו הולכים לאריאל/עזרא..פ
שוט בגלל שבנ"ע יותר מזרוחניקים יותר קל ללכת לשם..
אין על בנ"עauchvוגם מה שביררתי כל ההבדלים בין הכל זה מגוחך...אוף נראה לי להיות דתי בלי תנועת נוער זה חסך רציני....
אני אישית באריאל!
חלק מלהיות בסניף זה גם לתרום, לא רק להנות!!!!!!!!!!
תלו-איפה-גדלת...אני-הייתי-הולכת-על~בנ"ע!!!!
יובל!!=)תנועת בני עקיבא היא בלי ספק מייצגת את הציבור הדתי-לאומי, ואם חשוב לך איך יראה הציבור שלנו, ואתה רוצה להשפיע-תלך לבני עקיבא.
ואם תגיד- מה אני משפיע בבנ"ע? הרי ממילא אני לא הולך כמעט לשום דבר?
-נכון, ישנם הרבה דברים שבהם אנחנו(כסניף נפרד) לא משתתפים,-בוודאי שאנחנו קצת "נדפקים" ואם נלך לאריאל-נשתתף ביותר דברים, אבל השאלה אם אתה פועל מתוך רצון אישי או מתוך אידיאל, אם מתוך רצון-תלך לאריאל, כאמור-שם תשתתף ביותר דברים, אבל אם אתה בא מתוך אידיאל-תיכנס לבני עקיבא ותשפיע לאט-לאט, גם אם אתה לא נמצא בכל המחנות והטיולים של בנ"ע-אתה עדיין יכול להשפיע-בזה ש:בדברים שאתה כן משתתף-הסניפים האחרים רואים ש"אפשר אחרת"-אפשר להינות ולשמוח גם בלי ערבובים בנים-בנות, ויותר מכך-זו היא שמחה יותר אמיתית ושלמה כשהיא באה מתוך קודש.
וכמה עובדות יבשות-
כשאבא שלי היה חניך בבנ"ע-ריקודים מעורבים-היו הנורמה, ואף אחד לא חשב לערער על כך. היום-איפה זה ואיפה אנחנו..
על פי השמועה , תנועת אריאל הוקמה לאחר שכמה בוגרי בנ"ע רצו להקים סניף נפרד ותנועת בני עקיבא התנגדה. היום יש כמות נכבדה שהולכת וגדלה של סניפים נפרדים בתוך בנ"ע ורבים מרכזי התנועה תומכים במגמה.
בשנים האחרונות אף נפתח רובע נפרד לסניפים הנפרדים במחנות הקיץ של התנועה.
בשבת שעברה התקיים סמינריון הדרכה ראשון בסוגו, שהשתתפו בו 4 סניפים נפרדים, אורח הכבוד היה אמיר סנדלר-רכז הדרכה ארצי של בני עקיבא, בע"ה הסמינריון הזה הוא רק התחלה של מסורת שתגדל ותתעצם בכל מרחבי ארץ קודשנו.
כל זה-רק כדי להמחיש את זה שהתנועה כל הזמן בהתקדמות, אז מה אתה אומר?-אתה רוצה להיות חלק מזה?
(סתם ידע כללי-בין בנ"ע לאריאל יש הרבה יותר שיתוף פעולה ממה שרואים מבחוץ. (ממקור מוסמך...
))
שנזכה-שכל עם ישראל יהיה מאוחד ודבק בקב"ה.
שיותר ויותר אנשים עוזבים את הציונות הדתית...
אני אומרת שבני עקיבא הרבה הרבה יותר טוב!!
תכ'לס האופי של התנועה נובע מהאופי של היישוב\עיר בו את גרה...
אנחנו למשל גרים ביישוב קהילתי ( מה שאומר שאנחנו קצת יותר דוסים ..) ובנ"ע שלנו נפרד ( ברוב רובו)
אמרו פה שלאריאל יש סניפים נפרדים( בנים בנות) ? תתפלאו יש גם בנ"ע במקומות שרוצים בכך שהסניפים הם נפרדים
(ענבל יכולה להעיד [; ) , ולא צריך לא אישור מיוחד ולא כלום..
בקיצור- בכל מקום האופי של התנועה נובע ממי שמנהל אותו. יש קומונרית שעושה ככה, וקומונר שפחות מקפיד..- ככה שיוצא שבכל מקום התנועה שונה (:
שזה מעורב!
לא בשום תנועה
סטיבאחרונהוגם זה מחזק אותם..
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.