טאטע עד מתי ? ? ?אנונימי (פותח)

בס"ד

דעתי האישית בלבד 

רבים ניסו לקעקע ולעקור את היהדות מהיהודים 

ממש לא רחוק מכאן במאה הקודמת היו הקומוניסטים

והם גם בכל דרך אפשרית ניסו לעקור את היהדות מהיהודים היו לא תהיה

אם ע''י שליחה לארץ הגזירה סיביר, או ע''י גזר דין מוות, וב''ה יכולנו להם

כך גם קורה בדיוק כאן ועכשיו, אותה גברת בשינוי אדרת.

וכל התירוצים כגון: נשיאה בנטל, חובות כמו כולם, וכדו' לא יועילו.

למי שיש משקפיים בעיניו מבין ורואה, כואב להם פשוט כואב להם 

לראות את היהודים מחוברים ליהדות ושואבים ממנה את חיותם.

אם זה החלטות של בית המשפט, אם בישוב הארץ, רואים במוחש שכל דבר 

הקשור לתורת ישראל יש נסיון לקעקע היו לא תהיה.

''אלא שבכל דור ודור עומדים עלינו לכלותנו והקב''ה מצילנו מידם''

וכן הדבר מדובר גם על מיתה רוחנית! (אולי אפילו בעיקר במיתה רוחנית, ההורגו במיתה גשמית הורגו בעולם הזה, ההורגו במיתה רוחנית גם בעולם הבא)

הדבר מזכיר לי את דברי הרבי הריי''צ בהתוועדות לפני שנעצר ברוסיה הסובייטית

הרבי דיבר זאת למרות שידע שיש בין הקהל מרגלים קומניסטים של ה- G.P.O

ששומעים את דבריו ולא התפעל!  

הרבי הווה דוגמא חיה לכך: כאשר נוגעים בקשר של עם ישראל עם הקב''ה

("תלת קשרין מתקשרין דא בדא אורייתא ישראל וקודש בריך הוא"

אפילו אם זה לא משלושת המצוות יהרג ואל יעבור חובה וצריך למסור את הנפש!

למרות שהדבר עלה לרבי במסירות נפש כפשוטו!

אחד החסידים המפורסמים שנכח שם, רבי אליהו-חיים אלטהויז הי"ד, העלה ביומן מיוחד את רישומי אותה התוועדות 'מאויימת' ובלתי-נשכחת. בתוך עמודים רבים, מרגשים ומצמררים, מובא גם הקטע הבא:

"...בתוך הדברים פנה אל אחד מאנ"ש מנעוויל וזלמן שמו, ויאמר לו:

- זלמן! כשיעשו מדורה מעצים מיובשים ויאמרו לך: בחר לך אחת מהשתיים, או שתמסור את ילדיך לידי בתי-הספר שלהם או השלך עצמך אל תוך האש, היודע אתה מה לעשות? - עליך להשליך עצמך אל תוך האש ובלבד שלא למסור את ילדיך לידי בתי-הספר שלהם...".  

ואפילו לא התחלנו לדבר על ההגנה האמיתית שלימוד התורה מעניק לעם ישראל!

שרק בזכות התורה אנחנו כאן בארץ ישראל וחיים בה.

דווקא זה מוכיח כמה ממש ממש צריכים את משיח שיבוא ויגאל אותנו

עד מתי ? ? ?

ומסיימים בטוב

בברכת יתמו חטאים ולא חוטאים!

משיח NOW!!!

ואני הקטן חשבתיאלעד

שחב"ד דווקא כן מתגייסים לצבא

הנני חייל המשרת בשירות חובהאנונימי (פותח)

בס"ד

גילוי נאות

אני חייל המשרת בשירות חובה למעלה משנתיים וחצי.

אז זהו שלא מתגייסים כשיטה!ניתאי הארבלי
יש המתגייסים כפרטים אך לא מתוך משנתו של הרבי..
הרבי בעד גיוסמושיקו

אחרי תקופת הלימודים של היישבה והכולל

במה הד שלך יותר אדום משל השני?

היום כנית לא מתגייסים לחלקים שעוזרים בגירוש יהודים, אבל הגישה של אי גיוס היא שיטה חרדית ולא חבדית

הרבי אמר את הפתגם הנ״ל רק לגבי מי שלא לומד!ניתאי הארבלי
עבר עריכה על ידי ניתאי הארבלי בתאריך כ"ח תמוז תשע"ב 03:44
המצב האידיאלי בו הרבי רצה זה ש״תמים״ עד חתונתו ילמד בתות״ל, וכהוראה למי שכבר ממילא לא לומד הגיעה האמירה של: ״מאי חזית דדמיך סמיק טפי״
ואני בכלל לא בטוח שבהתנהלות המערכת הצבאית כיום הרבי היה אומר אותו דבר,
למשל הרב יצחק גינזבורג (המלאך) נגד גיוס בעל מצב שהוא,
שמעתי אותו פעם אומר שיש כמה דרגות לסירוב פקודה, והדרגה הנדרשת והגבוה מבינהם זה סירוב לפקודת הצו הראשון..
סתם לידע הכלל!
מושיקו מקובלני מבית אבא ששרץ לא מטהרים!אנונימי (פותח)

בס"ד

שלום מושיקו

צריך לזכור ולדעת שהצבא בשביל רווקים הוא בבחינת ''שרץ''!!!

(וזה לא משנה אם הוא סיים כולל או אחרי קבוצה)

המצב הרוחני כיום בצבא למרות כל 'המסלולים' למיניהם שח''ר וכדו'

הוא לא פשוט, מאוד ירוד מהבחינה הרוחנית.

ורוב הסיכוים גם של תמים מהישוב, שהוא לא יצא מהצבא באותו אופן בו הוא נכנס.

לכן ברור לי שעדיף לעכב את הגיוס עד אחרי הנישואין. 

בברכת,

''הנה לא ינום ולא ישן שומר ישראל''

שטויותמושיקו

ע"פ תורה אי מסגרת יותר גרועה מהכול

בחור שיודע לצאת למבצע תפילין ולשליחות בבתי חבדבעולם יכול גם ללכת לצבא, נתקלים שם בדברים פות גרועים משליחות בהודו וכו'.

לא יודע מאיפה הבאתם את הקטע הזה של שליחות לבחורים?ניתאי הארבלי
ישנם כמה וכמה מכתבים ושיחות מהרבי ש״תמים״ אמור להיות ״יושב אוהל״ ואף את עניני הפצת המעיינות יעשו מתוך הישיבה או בשעות המבצעים הנקבעות ע״י הנהלת הישיבה,
כל הטרנד הזה שבחורים יוצאים ומבלים את זמנם בשליחעס זה דיי חדש!
היה בזמן הרבי משלחות של בחורים לאה״ק או מרכז שליחות שזה היה לתקופה קצרצרה בשלהי הקייץ, וכן לעוד כמה וכמה ישיבות, אבל בעיקרון תמימים לא היו יוצאים כשנת שליחות כמו מה שהרבה (בעיקר משחיסטים) עושים היום,
אז בטח וודאי שאין מקומו של תמים בצבא הציוני!
בוא נגיד ככה:אלעד
אותם חבר'ה לא יצאו כ"כ תמימים מהצבא
(:
לצערנו יש כאלו שאם יכלו לצבא יצאו יותר תמימים מאשרמושיקו

יצאו בישיבה.

אתה מלעיז על מסגרות תות״ל???ניתאי הארבלי
או שחלילה אתה משווה אותם למסגרת הצבא?
אני מקווה שהבנתי לא נכון..
מלעזי על המחנכים לא על המסגרתמושיקו

יש לי מספר חברים שרק בגלל שהם הלכו לצבא ולא התבטלו בישיבה כמה שנים -הם נשארו דתיים.

מי שלא לומד שיאגו לו למסגרת תעסוקתית כל שהיא בשליחות וכו'

באם לא עדיף שילך לצבא, הבטלה מביאה לידי זימה - הצבא - לא תמיד.

ממולץ לא להלעיז על מחנכים ומנהלי מוסדות של הרבי!ניתאי הארבלי
רבים ממנהלי המוסדות אף הוסמכו והוסכמו מהרבי,
אז בבקשה..
מינוי מהרבי זה לא מכשיר את הבנאדםמושיקו

צריך לעבוד בכח עצמו להיות כלי ראוי לשליחותו של הרבי, ואפשר לקלקל בזה גם.

שליח של הרבי הוא לא קודש קודשים - מותר לו לטעות אך הוא צריך לדעת שהוא טועה ולא להאשים אחרים בטעותו

שלוחי מצוה אינם ניזוקין גם ברוחניות!!!ניתאי הארבלי

מישיבות תות"ל זה בבת עיינו של הרבי, ובושה היא לזלזל במחנכים של הרבי..

בנאדם הוא אדם ותמיד יכול לת/טעות, אך לומר שיש מצב כזה שעדיף שבחור יעזוב את הישיבה ויתעלה בצבא???

המציאות זועקת להפך!!!

אתה מדבר כמו מזרוחניק דל, וכנראה שאתה מושפע מהערוץ צוחק

לא אמרתי שבחור יעזוב את הישיבהמושיקו

אמרתי שמי שלומד שישאר בישיבה ומי שלא אין לו שום סיבה שלא להתגייס - וזו דעתו של הרבי אגב.

ע"פ רוב מסלול חייו הלימודיים של בחור נגמרים בחתונה ולכן אז הוא מתגייס    

אני לא חוזר בימושיקו

בחיי הקצרים הספקתי להכיר הרבה בחורים שהלכו לצבא אחרי שלא הסתדרו בישיבה ויצאו חזקים בדת=מה שלא היה קורה אם הם היו בישיבה.

לעומת זאת חברה שנשארו בישיבה והיום לא דתיים כי הם התובבו סביב עצמם בלי שצוות הישיבה ידאג להם באמת

תכלס' לא מענינת אותי דעתך האישית!ניתאי הארבלי

רק אל תגיד שהרבי בעד גיוס!!!!!!!!!!!!!!!

הרבי אמר שבחור שהוא לא לומד בישיבה ממילא אז בדיעבד ילך לצבא ,

לידיעתך גם הר שך אמר את זה, וגם הרב שטיינמן והרב עובדיה יוסף אומרים את זה...

ככה שחב"ד כמו רוב הציבור החרדי כללי,

הקץ להתיפיפות!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

עכשיו הכול מובןמושיקו

שבחור שמבין בתומכי תמימים שך נהיה רב.

באמת יש עיוות המושגים

להזכירך: אני לא בחור בתות״ל!ניתאי הארבלי
אני סטודנט למדעי הרוח והחברה..
נפגעת? לא נורא,
אולי תלמד לא לפגוע במחנכים החסידיים שבישיבות תות״ל..
|בלי קשר|אושר תמידי
רציני? אני בעז״ה מתחילה שנה הבאה ללמוד! אבל הרבה מייאשים אותי ואומרים לי שאין עבודה בזה...
עכשיו הבנתי מאיפוא המשפטים הדמגוגיםמושיקו

בכ"א המחנכים החסידיים שבישיבות תות״ל. טוענים שמה שאתה לומד עכשיו זה גובל בכפירה...

יקירי, אתה חיצוני ושיטחי לטעמי ולכן אחדל מלהתייחס!ניתאי הארבלי
אני את שלי הבהרתי!
אתה מתעלם מדברי הרבי על לימוד באונברסיטה?מושיקו

רק להבהיר ב]עם האחרונה, בחור מתומכי תמימים לא צריך ללכת לצבא, בחור שלא לומד בישיבה צריך ללכת לצבא

תומכי תמימים ליובאוויטש = חיילי בית דודאנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי גלקסיה בתאריך כ"ט תמוז תשע"ב 19:10
בס"ד

חברים

הדעות אומנם שונות אבל בואו נשאיר את זה ב'דעות' ולא נשליך את זה הלאה...

זכיתי ולמדתי בישיבת 'תומכי תמימים' ורציתי לשתף אתכם בסיפור שהיה בישיבה.

פעם אחת הגיעו בחורים למשפיע שהיה יהודי חסידי מבוגר, שליח של הרבי, מנותק מהעולם הזה ממש.

ואמרו לו שיש בעיות של כשרות במטבח בישיבה, הכלים של החלבי והבשרי התערבבו וכנראה בישלו בהם אוכל... משהו בסגנון...

המשפיע השיב להם: ''מה שמכינים בתומכי תמימים כשר'' שאלו הבחורים: היתכן? בעיות בכשרות וכו'...

חזר המשפיע על דבריו: ''כל מה שמגישים על השולחן בתומכי תמימים כשר''

אז לא הבנתי את דבריו. כיום אני מבין שכוונת דבריו היא: ששום דבר שלילי או בלתי רצוי לא 

יכול לצאת מ'תומכי תמימים'.

אם זה האוכל, הרבנים, המשפיעים, הגשמיות, האווירה וכו' - ''כל מה שמוגש בתומכי תמימים כשר''

הכרתי לאורך השנים בחורים שלמדו בתומכי תמימים ואולי לא היו 'המתמידים' הכי גדולים בלשון המעטה, אבל ברבות הימים יצאו חסידים כפשוטו והקימו בתים חסידים לחלוטין לנחת רוח כ''ק אדמו''ר, וכל זה נבע מהעובדה שהיו בתומכי תמימים.

עצם זה שהיו, אכלו, ישנו, נשמו את האוויר של 'תומכי תמימים' דברים אלו יצקו בהם מהות שבשום מקום אחר לא יקבלו! גם אם לא רואים ומרגישים זאת מדי, לאורך השנים רואים במוחש את אלו שלמדו ב''תומכי תמימים''.

ואומנם ידוע מעלתם של 'התמימים' כ''חיילי בית דוד'' ''חוד החנית'' בהבאת הגאולה,

בנוסף ידוע גם שהרבי הרש''ב בחר את הנשמות שילמדו בתומכי תמימים.

הרבי וכל הרביים 'מונחים' בישיבה וכל הלומד בישיבה מקבל מהם גשמיות ורוחניות גם יחד.

ובכלל דברי כל הבחורים שלמדו ב'תומכי תמימים' הנקראים תמימים.

אז ברור ומובן לי שאפילו רק להיות בתומכי תמימים זוהי זכות גדולה.

ובטח ובטח שהצבא לא עדיף על 'תומכי תמימים' ה' ישמור, בשום מצב ובשום תנאי!!!

אין לשער ואין לתאר את מעלתם של 'התמימים'!!!

''התיסדות ישיבת "תומכי תמימים": יום א' ט"ו אלול תרנ"ז.התחלת הלימוד בנגלה ודא"ח: יום ד' ח"י אלול תרנ"ז.בליל שמחת תורה תרנ"ט אחרי ההקפות הכריז אבי אדמו"ר: הישיבה שמה "תומכי תמימים", ותלמידים הלומדים ומתנהגים ברוחה שמם "תמימים". 

(היום יום ט''ו אלול)

במלים אחרות. אל תשים לב לתורה, העיקר שתהיה חבדניקמנחם שטיין

זה רעיון שממש להפף מהגישה של גדולי ישראל ובעל ליקוטי אומרים בתוכם !

זה נשמע איך שהוו כמזכיר את הדברים של האיש  הטמא ההוא שלא חשוב מה מכניסים לפה , העיקר שמדברים נחמד.

גלקסיה בבקשה תבדוק מה שכתבת.

לתומכי תמימים יש הנהלהמושיקו

והם דואגדים שיהיה כשר, והבחורים שלא מבינים יותר מדי בכשרות לא צריכים לדאוג, זה הכוונה.

למה כל דיון לא משנה על איזה נושא מסתיים בהתקפה...haim770

ב"ה

.... או על הרבי, או על חסידי חב"ד, או על סיפרי חב"ד (ספר התניא) או כמו עכשיו על ישיבת תומכי תמימים.

אני מבין שלכל התוקפים אין ולו מושג קטן מה מהותה של ישיבת תות"ל.

ישיבת תות"ל נוסדה ע"י האדמו"ר הרש"ב לא בגלל שהיה חסר ישיבות קדושות, ישיבות היו לרוב ומוצלחות ביותר !!!

אז למה היה צורך להקים ישיבה נוספת???

הרבי בהתועדות שאל את המשפיע הדגול ר' ניסן נעמנוב ע"ה: "האם התמימים ימלאו את הכוונה?", ר' ניסן חשב לרגע קט וענה: "כן", והרבי המשיך בהתועדות.

בשאלה הצדדית הזו ובתשובה שהתקבלה נחתם התפקיד שיעד האדמו"ר הרש"ב למי שיזכה להיכנס לישיבה זו.

אם העולם החיצון מבין את הנ"ל או לא זה איננו משנה בכהוא זה את התכלית של הקמת הישיבה. ההנהלחה של תות"ל הם, מאז הווסדה, הרביים של חב"ד והתמימים והנהגתם הוא תחת חסותם.

גם בחורים שיוצאים לשליחות מטעם הנהלת הישיבה אין להם מה לחשוש, השליחות הוא אחד מסדרי הישיבה והם תחת חסות הרביים.

ואין שום מקום לטענה בסגנון: "אל תשים לב לתורה העיקר שתהיה חב"דניק"

1. כי חב"דניק שהולך לפי דרישות רבותנו נשיאנו איננו פורק עול, להיפך.
  2. יש כאן עוות מכוון שתפקידו ללכלך על כלולות חסידי חב"ד כאילו הם לא שומרים תו"מ. וזה לא פעם ראשונה שהמנוול הזה ששמו מנחם שטיין מנסה בכל דרך אפשרית לצייר את חסידי חב"ד כעובדי עבודה זרה או כיחצני ציבור לספר התניא או כמו היום כפורקי עול. המשך בדרכך הנולזה ונראה לאן תגיע ???
למה לקרוא "מנוול" למי שמשתמש בחוכמה בינה ודעתמנחם שטיין

ולא הולך כעיוור אחרי מה שחיים770 מחליט שחובה לחשוב ולהאמיןן ?

יש נקודה צודקת בדברי מנחםמושיקו
עבר עריכה על ידי מושיקו בתאריך ד' אב תשע"ב 11:04

יש חסידי חבד שאוהבים להשתמש בביטויים קיצוניים ומלהיבים.

כמו "המטבח של תומכי תמימים כשר בכל מצב" או כמו שאומרים על רשב"י שהוא ה' -אותו הדבר הרבי" וכו' וכו'

אין שום ענין לזרוק סיסמאות באויר בלי לתת הסבר שקורא ממוצע יבין,אחרת מפרשים את זה ובצדק בצורה לא נכונה.

חכמה בינה ודעת היא לקחת כל נושא ולהפשיט אותו שכל אחד יבין, אך יש כאלו שמרגישים יותר חכמים ועושים זה בדיוק ההפך.

לא כל סיסמא היא לא נכונה ,אבל איך שמביאים אותה עושה אותה ללא נכונה.

בכל אופן הרבי הורה להתמקד בפירסום דברים ספציפיים וזה לא הנקודות האלו, יש מספיק מה לפעול בנושא עשרת המבצעים והסברת נושא משיח וגאולה מכל כיוון.

מושיקו פרופוציות נכונות לא יזיקוhaim770

ב"ה

בשנות המ"מים בהכנסת אורחים של 770 היו מגישים בשר של שחיטה חסידית ולא שחיטת ליובוויטש (בעצם זה מה שר' משה ירוסלבסקי ע"ה היה מקבל בתרומות מבעל משחטה). והיה מורגל בפי החסידים לומר: "עדיף לאכול טרייף אצל הרבי מלאכול כשר בבית !" כמובן שרק אידיוט יקח את הפתגם הזה כפשוטו וכתורה מסיני ויעמיד על משפט זה פילפולים ארוכים ומסובכים בדרך חוכמה בינה ודעת וימלא את קירות מאה שערים בפשקווילים: "שומו שמים, חסידי חב"ד אוכלים טריפות ונבלות אצל הרבי שלהם".

כשהמסר העיקרי של משפט זה הוא שבחגים צריך להיות אצל הרבי. אגב חסידי חב"ד הם מהיחידים שלא מכירים את הקולות של ובלכתך בדרך וד"ל ברמיזא.

גם גלקסיה הסביר היטב מה היתה כוונת המשפיע שאין דבר שלילי היוצא מתו"ת, אבל יש כאלו שרצו להתפס למילים, תכמובן בניצול כל החכמה בינה ודעת שלהם ולהמציא כאילו העיקר להיות חב"דניק גם במחיר של ויתור על התורה, נו, אז זה לא נבזות שיוצאת ממקלדת של מנוול ???

אתה ממש לא צודקמושיקו

כי איך שמדברים אצלכם בהתוועדות ואיך שמדברים כאן זה צריך להיות שונה.

חב"ד זה ראשי תיבות של חכמה בינה ודעת, כל דבר מושתת על אמונה מצד אחד ומצד שני אפשר להסביר את זה בטעם ודעת, אם אתה זורק סיסמאות בלי להסבירן אז אתה לא יכול להאשים אף אחד.

מושיקו אני מזמין אותך לקרוא שוב בעיון מה שכתב גלקסhaim770

ב"ה

ומה שהגיב החמור בלי דעת.

גלקסיה אולי הביא "פתגם מהתועדות" כלשונך אבל מיד הביא הסבר הגיוני לדבר, וגם לפי דבריו מובן שגם הוא בזמנו כשנאמרו הדברים לא ירד לסוף דעתו של המשפיע ועכשיו שהבין הוא גם הביא מיד את ההסבר שכוונת המשפיע היתה שאין רע יוצא מתו"ת !!!

אז מי הביא סיסמאות? בלי הסבר? ומי תקף ??? בלי להתיחס להסבר !!!!!

צץ לנו כאן מידי פעם אחד או שניים (או שתיים שהם אחד) שהם מלאי שינא והרס וכל מטרתם להשניא את חב"ד ואתה לא רק שותק גם מצדיק אותם ????

אני נגד סטימת פיות אבל יש גבול עד כמה אפשר לכבוש את המלכה אימי בבית !!!

דיברתי באופן כללימושיקו

גאוות יחידה = ''זוהי המציאות גם אם אתה אינך מבין!'אנונימי (פותח)
עבר עריכה על ידי גלקסיה בתאריך ה' אב תשע"ב 01:40
עבר עריכה על ידי גלקסיה בתאריך ה' אב תשע"ב 01:38

בס"ד

שלום חברים

יש לציין שחיים ירד לסוף דעתי המלאה, ברור שלא התכוונתי לדברים כפשוטם.

למען הסר ספק בישיבת תו''ת הקפידו בזמני ומקפידים כיום על קלה וחמורה.

התכוונתי למסר שיוצא מדבריי וגם לעניות דעתי הסברתי את עצמי טוב מכדי להבין אחרת.

בכל אופן אינני מדבר על תגובתו של מנחם,שהיא לא רלוונטית בעיניי להתייחס.

משיקו יש צדק בדבריך לא תמיד הפורום הוא המקום לעלות נושאים כאלה, נושאים שבד''כ בהתוועדות באחוות רעים אחרי ל'חיים' מדברים עליהם

ואז ממילא הם גם מתקבלים על לב השומעים.

אבל זה פורום של חב''ד ולא תמיד אפשר להסביר את הדברים בשכל הגיוני, 

במיוחד שרוצים להסביר את ה'קאך' של העניינים.

ההפך לפעמים השכל הוא הקליפה הכי גדולה, ויעידו כל ה'אטיסטים' (אם יש כזה דבר, שהרי ברור לנו ש''יהודי אינו רוצה ואינו יכול להתנתק מאלוקות'') 

הבסיס לכל המצוות הוא קודם כל קיומם מתוך קבלת עול ורק אח''כ 'מפעילים' את השכל.

אבל הבסיס הוא בלי חוכמה בלי בינה ובלי דעת, הבסיס הוא נטו קבלת עול כמו של עבד, הקב''ה אמר כך אני עושה!

ברוב הפעמים האדם מן השורה יבין את כוונת הדברים וגם אם לא יבין הוא ישאל בצורה ברורה ועניינית, אבל כאשר הוא שואל בצורה משתלחת ברור שהתשובה אפילו הטובה ביותר לא תספק את דעתו, הוא מקנטר לא בשביל לדעת תשובה, אלא כי מצא דרך לנגח.

אז לבוא ולהגיד איך להתנסח בגלל שיש כאלה שאולי 'ירכבו' על הגל וינגחו?!

בטח שבשבילם לא צריך להתייפיף, אם הרבי היה מתייפיף אז לא היה מבצע נש''ק, תפילין, וכו' וכו'

כמעט על כל דבר שהרבי יצא היו מתנגדים, הרבי אמר דברים אפילו אם זה נגד את השכל הישר (עיין שיחה אחרון של פסח תש''י, עיין קונטרס ''בית רבינו שבבל'' ואין ספור דוגמאות), ולא התחשב בדעתו של אדם גויידול כזה או אחר.

ברור שאין הכוונה להרעיש בקולי קולות ''ונפלינו''

וגם ברור שהדברים צריכים להיות באופן המתקבל.

אבל גם לא לחשוש! 

ומי לנו שיש את ה'גב' של הרבי, אז בטח ובטח שלא נחשוש ונבהיר את הדברים בטוב טעם ובריש גלי.

כי מי כמונו יודע במה זכינו.

''אשרינו מה טוב חלקנו ומה נעים גורלנו ומה יפה ירושתנו''

לא יכול שלא להביא קטע משיחה של הרבי (הדגשות שלי)

כל טוב ובשורות טובות.

''ובכח זה יכולים לילך להבתי כנסיות, ולבאר ליהודים שפוגשים שםשבאמת משה לא

מתואין שום שינויכי אם, שנעשה נתינת מקום לקס"ד כו'.

- באם יתקבלו הדברים, מה טוב, ובאם יש שאלות וקושיות, הרי, כשילד שואל קושיא

אצל המלמד, והמלמד אינו יודע מה להשיב, סוטר לו על לחיו, ואומר לו: כשתגדל תבין!...

כך יש לומר גם לאותו יהודי ששואל שאלות: זוהי המציאות גם אם אתה אינך מבין!''

(ליל שמח"ת תשי"א, תו"מ ח"ב עמ' 36)

יפה,תודהמושיקו
לפני שמיעדנו יגיב הקדימנו "הרבי אמר לסטור כל מי ..haim770

ב"ה

... שאינו מבין !!!" היקר תהיה חב"דניק !!!

גלקסיה יפה אמרת.

ולמושיקו זה לא נראה לך מגוחח? (הכותרת).

צודק! מניף השלט ממשיך את פרעה,המן,נבוכדנצר ...מנחם שטייןאחרונה

מסכימה עם כל מילה..אושר תמידי
איפה היום החסידים מנוועל?haim770
עבר עריכה על ידי haim770 בתאריך כ"ז תמוז תשע"ב 23:46

ב"ה

היום כל המוסדות חב"ד נכנעו, לא רק הבתי ספר של הרשת שמלכתחילה הוקמו תחת הזרם הממלכתי דתי בהוראה מפורשת מהרב, אלה גם הפרטיים שהוקמו לילדי אנ"ש החפצים בלימודי קודש בלבד, גם בהוראה מהרבי.הנטל הכלכלי מעיק על כולם, על האנשים הפרטיים ועל המוסדות.

פעם המוסדות היו גובים תשלום מלא מההורים בעלי יכולת ובכך היה משלימים את ההנחות שעשו למעוטי יכולת.כיום המעגל של מיעוטי היכולת התרחב, מוסיפים על זה המשבר הכלכלי העולמי, התורמים מתמעטים, והאפשרויות הם או לסגור את המוסד או להכנע לתכתיבי הממשלה, ולצערנו זה לא יגמר בבתי ספר, זה ימשיך גם בישיבות.

נשאר לנו רק להחזיק בידית של הדלת של רבינו הזקן ופעם שמעתי שגם מחוץ לדלת יש את אותה ידית ולזעוק באמת עד מתי!

חייםמניי770
אתה עובר כל גבול הרבי ביקש שהרשת ת"ת חב"ד יהיה ממלכתי אז נכנעו לא נכנעו זה שטויות

צעירון - אין תלמודי תורה מהרשת, יש בתי ספר בלבדhaim770

ב"ה

והם הכן הוקמו בהוראת הרבי תחת הזרם הממלכתי דתי.

תלמודי תורה אינה שייכים לרשת נקודה !

ואל התלמודי תורה אמרתי שנכנעו לתוכניות משרד החינוך ע"מ לקבל תקציבים ואם היתה שם לב כתבתי גם את הסיבות למה עשו כן. לידיעתך יש גם ישיבות שהתחילו לעשות בגרויות ???

לגמרי^^^^ניתאי הארבלי
צריך ללמוד מדטרויט!
שטויות במיץמושיקו

אין ישיבות שלומדות לימודי חול סתם.

יש ישיבות שלומדות חצי יום לימודי מקצוע - אבל לא בגרויות. 

יאלה אתכם!!! סיוט להכנס לפורום!לחיות באמת

על כל דבר מתווכחים פה!

כשם שפרצופיהם שונות גם דעותיהם שונותhaim770

שנון מידילחיות באמת
יחליחלחימניי770
עבר עריכה על ידי מניי770 בתאריך ה' אב תשע"ב 18:17

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך