בס"ד
העצורים נעצרו יל ידי משטרת ישמאלב בשעה שניסו לקיים את הסיבוב שערים המסורתי מסביב שערי הר הבית.
בס"ד
העצורים נעצרו יל ידי משטרת ישמאלב בשעה שניסו לקיים את הסיבוב שערים המסורתי מסביב שערי הר הבית.
אדם אחדהם מ מ ש מוכשרים אלה ..
היה צריך לעבוד קשה שמה בשביל להעצר ..
אנחנו הלכנו בסבבה , אפילו חיילים הראו לנו את הדרך לכותל הקטן וזה 
ב"ה אפילו ראינו בדרך גוזמבים שגם עברו - ואפ'חד לא עצר אותם וזה ..
בס"ד
הייתה לנו תקרית..
נתנו לכן לעבור:
א.כי אתן בנות.
ב.כי הם נתנו אישור 'מיוחד' למי שילך לכותל הקטן בלי לעשות פרובוקציות(כהגדרתם..)
מי שהחליט ללכת לסיבוב שערים,נעצר.
מגוחך כמה שוטרים,חיילים ושב"כניקים צריך כדי לעצור קבוצת 'עשבים שוטים'.(צו 10..)אהה,וכמובן מסתערבים..![]()
הזוי.
מה זה "כי אתן בנות" נראלי שגם את בת
וחוץ מזה שאני לא מבינה היית בין העצורים?
בס"ד
אחריי ההתנדבות (שכוייח צדיקים!) נושי הלכה עם חברות שלה ואני ויעל נ. נשארנו עם הבנים(רצינו להגיע להפגנה ולא ידענו איך). אחריי ההפגנה,הלכנו לכותל.קיצר,הבנים כנראה נראו כמו חבורת פנאטים(..) נלקחו פרטים וכו' וכו'.
אז בגלל שהיא הסתובבה עם בנות,נתנו לה לעבור בלי יותר מידי בעיות.
ב"ה לא הייתי בין העצורים.
בסוף לא השתתפתי בסיבו"ש,הצלחתי רק להגיע לכותל הקטן...![]()
הלכתי עם גאהלהיותיהודיה כדי שהיא לא תהייה הבת היחידה...
אני עדיין ממלכתית למי ששואל [טוב, אם אתם מתעקשים- ההגדרה המדויקת הי חצי ממלכתית...
]
לא הייתה לי כוונה ללכת לסיבוב שערים כי אין לי מטרה להעצר...
הלכתי להפגנה כדי שגאהלהיותיהודיה לא תהיה לבד, ואז בהתחלה חשבתי לחזור לבית, אבל אחר כך שניתי את דעתי והלכתי לכותל כי כבר היינו קרובים אליו וממש רציתי להתפלל מנחה בכותל [הכותל הרגיל, לא הקטן...] ואז לחזור לבית.
וזה באמת מה שעשיתי...
אז זה באמת מטומטם!!
שונאת תאלה שיעשו ה-כ-ל כדי להעצר.
אתם הולכים לסיבוב שערים כדי לחפש אקשן? או כדי להסתובב מסביב להר הבית?
תחליטו!!!!
אם זה בשביל אקשן - אל תלכו!
אם זה לא כמו שחוה אמרה אלא שהמשטרה עצרה על שטויות אז זה משהו אחר.
מעפר אני באהבס"ד
אולימ תגידי כמה את שונאת את השוטרים האלה שיעשו הכל בשביל לעצור..
להיעצר.
דבר שני, בנות! לכן אף אחד לא הפריע!
אותי עצרו (במושג של לקחת פרטים) בערך 4 פעמים
ומהבנות לא לקחו פרטים, ולא התעניינו בהן בכלל....
היו שם שוטרים בני מאה בערך עם רובים של שנות העשרים

אגב, בנות, פעם הבאה - האבטחה בתשלום IמשוחדI 

גאהלהיותיהודיהשמוליק - תקרא מה כתבתי שנית, כתבתי, שאם אתה עושה הכל בשביל להעצר, זה לא נכון, אם השוטר עושה הכל בשביל לעצור זה בעיה אחרת של השוטרים המטומטמים האלה... יהי רצון שה' יתן להם קצת בינה...
יוסף - כנ"ל מה שכתבתי לשמוליק, הם עשו הכל בשביל לעצור אותכם או אתם עשיתם הכל כדי להעצר? פה השאלה! מי שהולך בשביל אקשן ובשביל להעצר - שלא ילך.
מי שהולך בשביל המטרה הנעלה של להסתובב מסביב להר הבית, להראות נוכחות יהודית ושא"י שלנו וכו' וכו' - שילך! ואשריו ואשרי חלקו!
שכתבתי.....
אם אתה אומר שלא היה מסובך להעצר סבבה...
ואם השוטרים היו אהבלים אז עוד יותר סבבה
לא אמרתי שאתם לא בסדר, אמרתי שתבחנו ת'צמכם אם אתם בסדר.
קשקשן על הגגנראה לי שמאז היותנו לעם לא ההיו לנו גיבורים כאלה
ממש גיבורים בזכותם יבוא משיח
יוני נתניהו במבצע אנטבא היה פראייר לידם
אביגדור קהלני נחשב לפחדן
אלי כהן בדמשק פשוט מתהפך בקברו
יהושע במלחמת עמלק מרגיש ממש מוג לב
איזה גבורה איזה אומץ המלווה בתחבולה ומעשה הירואי
באמת
למה אני חושב שאתם כל כך גיבורים
כי
אתם לא פוחדים ממשטרת ישראל
לא פוחדים מהערבים
לא פוחדים (מרוב) רבני ישראל שמורים לא ללכת בדרך הזו
לא פוחדים מלהרוס לעצמכם את החיים בגיל צעיר
לא פוחדים מלצער את המחנכים וראשי הישיבות שלכם
לא פוחדים מלצער את ההורים שלכם
והכי אמיץ לא פוחדים מה'
תחזקנה ידכם
, אחי!!
בס"ד
כמה מגוחך..
ברשותך,אני אתעלם מהחלק הראשון של דבריך,מכיוון שבעיני הם שטותיים.
כשחושבים על זה,המשטרה אמורה במידה מסוימת להגן עלי,אז למה שאני אפחד ממנה?
אהה,כי המציאות לא בדיוק ככה.
זאת מעלה,לא חיסרון.
כשאתה נמצא בבית שלך,אתה מפחד מזרים שמתארחים אצלך?כי אם כן,הבעיה אצלך.
(אני לא אומרת שלא לפחד,חשדהו וחשדהו,אבל צריך להכניס דברים לפורפורציות.)
אתה מחדש לי כאן חידוש גדול.תוכיח לי בקשה שיש רוב של 5 רבנים שאוסרים להתפלל בכותל הקטן או ללכת לסיבוב שערים.
להרוס?לא בדיוק.
אמם יש לך כאן נקודה,ואם אדם נעצר הוא סוחב את זה לא מעט שנים,אבל ת'אמת,יש דברים שמשלמים עליהם מחיר,גם אם זה מחיר כבד.שכל אחד יעשה לפי השיקולים שלו.
כנ"ל.תוכיח.
כאן זה כל אחד וההורים שלו.תאר לעצמך,יש אפילו הורים שתומכים!
רציני?
זה באמת מה שאתה חושב?
אז למה נראה לך שאנחנו עושים את זה?סתם כי אנחנו מחפשים אקשן בחיים?
צר לי שזה מה שאתה חושב..
אולי תבוא פעם,תראה איך זה באמת,מה קורה במציאות ואז אולי תדע להעריך קצת יותר.
עמ"י,חזק ואמץ!

בס"ד
כל מי שהיה שם הוא חלק מהנוער הקדוש, אותו הנוער שמבין של מי הארץ הזאת ומי הבעלים עליה!
המשטרע הזאת לא תכלית לנו איפה ללכת ואיפה לא בארץ שלנו! ולגבי החינוך, אני בוכה על החינוך המַמָלכתי בציבור הדתי. שיטת חינוך כל כך מוטעה ולא נכונה שאנשים שנלחמים על הארץ שלהם נפגעים מאותה המערכת כי הראש הממלכתי שלהם דפוק!
ואה טוען שהם הורסים לעצמם את החיים -
יש 2 יישובים סמוכים אחד לשני במקום כל שהוא ביו"ש בשניהם יש נערים שנעצרו ובילו את זמן רב בבית המשטרע בעיכובים ואף במעצרים. ההבדל בין ההישובים שביישוב אחד זה על סמים וביישוב השני זה במאבק על א"י. תגיד לי אתה מה עדיף יותר?
אני שמח שיש נוער שנלחם על א"י למרות שכולם יוצאים נגדו - המערכת הלימודית, השכנים ולפעמים אף ההורים אבל את מעלתה של א"י אנחנו יכולי לראות בהמון מקומות עד כמה חשוב להלחם עליה.
לגבי הפחד מ-ה'
לא למענם הם עושים את זה, בשביל אקשן אשר להכנס לכפרים יותר מעניינים ויהיה הרבה יותר אקשו. הם עושים את זה אך ורק למען ה' להראות את הכיסופים לבית המקדש, להראות לקב"ה שלמרות שמונעים מעבדיו להתקרב למקום הכי קרוב לבית שכינתו הם עושים הכל על מנת להגיע לשם!!!
אני רוצה לחזק את כלך מי שהגיע לשם! אין עליכם!!!! כל הכבוד לכם!!!!! (וסליחה שלא הגעתי, לא הייתי יכול מבחינה מסווימת) חזקו ואמץ ללבכם כל הייחלים ל-ה'
בס"ד
ואני בישיבה שבה למדתי נתקלתי לא אחת ולא שניים ברבנים שהממלכתיות עלתה להם לראש כמו רב שהגדיר את עצמי ככישלון החינוכי של הישיבה, או רב אחר שהתבייש בכך שאני גולש באר"מ והתחנן שאצא משם כי זה עושה שם רע לישיבה ורב שהחוויר פנים כששמע שאני הולך לישבה גבוהה לא ממלכתית...
סליחה על הבורות...
עזוב ממלאכתים, לא ממלאכתים. שכחנו את העיקר של הסיבוב שערים!
המשטרה לא נתנה לעשות סיבוב. אבל הסיבוב הוא לא המטרה! הסיבוב הוא רק אמצעי , בכדי להזכיר לנו את העיקר - בית המקדש. הר הבית.
אכן, הייתי שם בערב ר"ח אב. ובמקום לעשות פרובוקציות ובעיות, פשוט אמרנו לשוטרים שאנחנו הולכות לכותל הקטן. לא עקבו אותנו, ולא כלום! השוטרים נתנו לנו ללכת. הגענו לעיקר, התפללנו מינחה בערב ר"ח אב, ממש סמוך למקום המקדש. הפעם לא היה שירים וריקודים, אבל כן באנו למקום .. בלי פרובוקציות וסתם באלגנים.
ושניה על הממלאכתיות - מה יהיה אם יחליט כל הציבור הדתי לפרוש מהמדינה.
לא להיות במדינת הצייונים הכופרים, או איך שלא תקרא לזה..
מה יהיה אז? אנחנו רוצים מלחמת אחים?!
מותר לנו לקדוח חור בחדר שלנו בספינה, ולהטביע את כולם?!
צריך לנסות לשנות מהשורש. זה יהיה קשה, זה ייקח זמן. אבל אין לנו עוד מה לעשות היום. אסור שיהיה מצב של מלחמת אחים! בשום אופן.. אני לא חושבת שאתה מעונין במלכות יהודה וישראל שוב.
וניראה לי קצת יומרני להאשים ציבור שלם, שדרך החינוך שלו מוטעת. רבנים, אנשים קצת יותר גדולים מימני ומימך לא רואים הכל באופן חד צדדי [שזאת האמת המוחלטת. שאין לנו אפשרות להגיע אליה..]
ומסתכלים גם על מה יהיה מהמעשים שלנו לטווח ארוך.
הוצאת לי את המילים מהמקלדת!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111
שכויייחחחחח ע-נ-ק------
בס"ד
לא אמרתי להעצר בכוונה, ח"ו, אני נגד מי שעושה את זה.
וברור שאם ניתן ללכת בשקט בלי בעיות זה עדיף, וכפי שהם כתבו הם לא עשו בעיות, אלא המשטרע עקבה אחריהם ואז עיכבה אותם לחקירה. אני לא סוכר אם היית בזמן שאיימו לעצור אותי בעצרת על חוק ההסדרה אבל גם אז זה היה על כך שלא עברתי על שום חוק!!!! וגם הם לא עברו על שום חוק.
לגבי ההמשך - לדעתי את טועה
אני לא אמרתי להיות נגד המדינה!!!! אמרתי לא להיות ממלכתי ויש הבדל עצום!!!!
ממלכתי זה אדם שלוקח את חוקי המדינה וחושב שהם מעל חוקי התורה (זה בא לידי ביטוילדוגמה שהוא בעד לעצור רבנים על הסכמה לספר הלכתי כי לטענת זה גזעני ורבנים (והתורה שהם מייצגים) הם לא מעל החוק. או שהם מסכימים לפינוי יישובים כי זה מה שהמדינה החליטה אבל התורה אומרת לנו "לא תחונם" וכו')
ומנגד יש את האלה שהם נגד המדינה שהם יעברו על החוקים לא ישלמו מיסים יהרסו כל דבר שקשור למדינה ואז באמת תהיה מלחמת אחים.
תתפלאי לשמוע אבל יש אלפי אנשים שהם לא ממלכתים והם אוהבים את המדינה, חוגגים את יום העצמאות ומתפללים לשלומה. וכך גם הרבה מגדולי הדור (כמו הרב דוב ליאור שליט"א) זה לא סותר אחד את השני.
וכן, דרך החינוך הממלכתית היא טעות לדעתי מכיוון שאנחנו צריכים לחנך שהתורה היא מעל הכל, וכל השאר זה רק מתחת!!! התורה היא חיינו ועל פיה אנחנו הולכים ורק אז המדינה.
ואני לא אומר שהרבנים טועים, אלא ההסתכלות שלהם שונה (70 פנים לתורה?!), ויש המון רבנים גם מגדולי הדור שאומרים את מה שכתבתי למעלה שהמדינה היא דבר טוב וכו' אבל התורה היא מעליה.
ממלכתי זה אחד שחושב שהתורה נותנת מקום של כבוד, אפילו מקום גדול מאוד של כבוד לחוקי המדינה.
לא חס וחלילה וחס ושלום אחד שחושב שחוקי המדינה הם מעל חוקי התורה.
אולי יש גם שוליים (כמו שיש בכל מקום) שחושבים שחוקי המדינה הם מעל חוקי התורה, אבל זו לא דעת הרוב והגדולים שבהם...
בס"ד
לתת שטחים לערבים זה אסור עד כמה שזכור לי..
כשספינה באמצע לטבוע אני לא מנסה לתקן אותה, אני קופץ מהספינה שוחה לחוף ומנסה לבנות ספינה חדשה אולי אשתמש בחלק מהשברים שנפלטים אל החוף, אבל לפחות את החיים שלי הצלתי.
וודאי שאין זה דיבור לשם מעשה מה גם אני לא מאמין בדרך הזאת בשלמות(למשל מדינת יהודה אני חושב שזה דבר אדיוטי), אבל דוגמאות תמיד אפשר לפרש לשני הצדדים...
בידיוק כמו שהם רוצים לחולל כזה מהפך שכל החרדים יתגיסו. אם לבג"ץ היה קצת שכל הוא היה מבין שזה לא הגיוני, וזה רק יגרום ליותר שינא שלהם כלפי המדינה.
ככה גם הנערי גבעות רוצים , לחנך תמישטרה, תצבא, ואת כל המדינה, ולשנות להם תדע. מה לעשות שלצערינו המדינה כרגע שמלאנית ובג"ץ שמלאני והמשטרה שמלאנית. מה שאתם עושים היא מלאכה מצוינת להקים מאחזים והכל.
אבל כרג מה שאתם עושים זה רק גורם שהשמלאנים יותר שונאים אותנו. ליפעמים צריך גם לעבוד בשכל ולפי העובדות שקימות. כמו גם מה שקרא בגבעת האולפנה. (כל הסיפור עם ההחלתה של הרב מלמד).
אפילו כמה פעמים הייתי שם וקצת עזרנו.
ואני גם מיתכונן להגיע לשם עוד החופש
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.