טוב אז הנסיך בשבוע הבא יהיה בן חצי שנה.
הוא עדיין ישן בעריסה איתנו בחדר ואני רוצה להעביר אותו למיטת תינוק שלו.
השאלה היא- אם להוציא אותו לחדר משלו או שימשיך להישאר איתנו?
לפעמים הוא קם לאכול באמצע הלילה, בקבוק. או שלפעמים הוא צריך את המוצץ ( איכשהו הרגלתי אותו לישון עם מוצץ, ביום הוא מסרב..).
ואם כן להעביר אותו איך עושים את המעבר הזה? קודם שיתרגל למיטה נכון? אחכ להוציא אותו לחדר? ואולי לחכות לדירה החדשה שבעוד חודש בערך אנחנו נעבור אליה? כדי שלא יהיה לו יותר מידי חידושים..
עוד שאלה- במהלך היום הוא נרדם בעגלה עם נידנודים לפעמים זה יכול לקחת חצי שעה ולפני השנת לילה- יש מקלחת בקבוק שמע ישראל ואני מניחה אותו בעריסה והוא נרדם לבד. איך אני מפסיקה עם הנידנודים האלו? אני רוצה שהוא ילמד להירדם במיטה לבד בלי נידנודים, הוא מצליח בלילה אז למה שלא יצליח ביום? איך מרגילם אותו להרדם במהלך היום בלי הנידנודים האלו?
שאלה נוספת- הוא מאוד רוצה לשבת, וכל הזמן מרים את הראש והכתפיים, עושה כפיפות בטן..
. השאלה היא אם אפשר כבר להושיב אותו? לפעמים אני מושיבה אותו והוא שמח אז הוא נשאר לכמה רגעים יושב ואז צריך להחזיק אותו שלא יפול. אז אפשר להושיב אותו? ואת הטיולון שבעגלה אפשר להגביה לו אם הוא עדיין לא יושב?
וכשהוא יושב או שהוא על הבטן הראש שלו עדיין לא יציב, זה אמור להיות עדיין ככה בגיל הזה?
שאלה על אוכל- אני רוצה לתת לו טעימות, הייתי צריכה להתחיל כבר לפני חודשיים אבל התלבטתי..איך אני עושה את זה? וכמה זמן להישאר בשלב הטעימות? הוא כבר יכול בגיל כזה לאכול מנות שלמות של מוצקים נכון?
ואפשר לתת לו מים רתוחים? נורא חם...!
שאלה אחרונה..(נראה לי..)- קשה לו מאוד להיות על בטן, הוא משמיע קולות של מאמץ ועדיין לא יודע להתהפך מהבטן לגב ( מהגב לבטן הוא התהפך כבר בגיל 4 חודשים- לא יודעת אם זה תקין..) אז כל פעם אני משאירה אותו לכמה דקות והופכת אותו כי הוא לא יודע להתהפך לבד. ובלילה הוא התחיל לישון על הצד ולפעמים רוצה לישון על הבטן אבל הוא לא מצליח להירדם ככה.
יצא לי ממש ארוך, סליחה , היו לי המון שאלות
תודה למי שקרא ולעונים.
] וגם עכשיו הוא בעיקר מנשנש וזה לא תופס מקום של ארוחות...