כמה שאלות..תינוק בן חצי שנהאנונימי (פותח)

טוב אז הנסיך בשבוע הבא יהיה בן חצי שנה.

הוא עדיין ישן בעריסה איתנו בחדר ואני רוצה להעביר אותו למיטת תינוק שלו.

השאלה היא- אם להוציא אותו לחדר משלו או שימשיך להישאר איתנו?

לפעמים הוא קם לאכול באמצע הלילה, בקבוק. או שלפעמים הוא צריך את המוצץ ( איכשהו הרגלתי אותו לישון עם מוצץ, ביום הוא מסרב..).

ואם כן להעביר אותו איך עושים את המעבר הזה? קודם שיתרגל למיטה נכון? אחכ להוציא אותו לחדר? ואולי לחכות לדירה החדשה שבעוד חודש בערך אנחנו נעבור אליה? כדי שלא יהיה לו יותר מידי חידושים..

עוד שאלה- במהלך היום הוא נרדם בעגלה עם נידנודים לפעמים זה יכול לקחת חצי שעה ולפני השנת לילה- יש מקלחת בקבוק שמע ישראל ואני מניחה אותו בעריסה והוא נרדם לבד. איך אני מפסיקה עם הנידנודים האלו? אני רוצה שהוא ילמד להירדם במיטה לבד בלי נידנודים, הוא מצליח בלילה אז למה שלא יצליח ביום? איך מרגילם אותו להרדם במהלך היום בלי הנידנודים האלו?

שאלה נוספת- הוא מאוד רוצה לשבת, וכל הזמן מרים את הראש והכתפיים, עושה כפיפות בטן... השאלה היא אם אפשר כבר להושיב אותו? לפעמים אני מושיבה אותו והוא שמח  אז הוא נשאר לכמה רגעים יושב ואז צריך להחזיק אותו שלא יפול. אז אפשר להושיב אותו? ואת הטיולון שבעגלה אפשר להגביה לו אם הוא עדיין לא יושב?

וכשהוא יושב או שהוא על הבטן הראש שלו עדיין לא יציב, זה אמור להיות עדיין ככה בגיל הזה?

שאלה על אוכל- אני רוצה לתת לו טעימות, הייתי צריכה להתחיל כבר לפני חודשיים אבל התלבטתי..איך אני עושה את זה? וכמה זמן להישאר בשלב הטעימות? הוא כבר יכול בגיל כזה לאכול מנות שלמות של מוצקים נכון?

ואפשר לתת לו מים רתוחים? נורא חם...!

שאלה אחרונה..(נראה לי..)- קשה לו מאוד להיות על בטן, הוא משמיע קולות של מאמץ ועדיין לא יודע להתהפך מהבטן לגב ( מהגב לבטן הוא התהפך כבר בגיל 4 חודשים- לא יודעת אם זה תקין..) אז כל פעם אני משאירה אותו לכמה דקות והופכת אותו כי הוא לא יודע להתהפך לבד.  ובלילה הוא התחיל לישון על הצד ולפעמים רוצה לישון על הבטן אבל הוא לא מצליח להירדם ככה.

יצא לי ממש ארוך, סליחה , היו לי המון שאלות

תודה למי שקרא ולעונים.

איזה צחוקים אני ב-ד-י-ו-ק במצב שלך [בעצם כמעט בדיושביב

ק]

הבן שלי בן 7 חודשים והוא עדיין איתנו בחדר, תעשי מה שנוח לך אבל תשימי לב אם הוא יהיה בחדר השני אם תשמעי אותו בוכה באמע הלילה ואם יהיה לך כוח לקום [אני בקושי מתיישבת כשהוא רוה לינוק באמצע הלילה...]

לגבי העגלה אני לא יודעת, אצלנו הוא יותר אוהב להרדם על הידיים ופעם ב... במיטה שלו עם מוזיקה מרגיעה, שום דבר קבוע

אנחנו היינו מושיבים אותו עם תמיכה לגב ועכשיו הוא יושב ממש יפה [וגם זוחל ומנסה להעמד....]

אנחנו נותנים מים כשחם, לא תמיד רתוחים אפילו אם אין בזמין.. אם את לא מניקה זה ממש מומלץ לתת מים [בהנקה החלב נהיה יותר דליל כשחם וככה הילד לא צמא, אבל צריך להניק יותר פעמים ביום..]

ואל תצפי על ההתחלה שהוא יאכל ארוחות שלמות, שלנו חשב בהתחלה שהכפית היא משחק [5 חודשים משהו כזה] לאט לאט הוא הבין שאוכלים את מה שיש בכפית ולא יונקים את זה [והיתה לנו טעות פעם של יותר מידי בננה שעשתה לו יומיים כאבי בטן ] וגם עכשיו הוא בעיקר מנשנש וזה לא תופס מקום של ארוחות...

אה ולדבר האחרון- אולי הוא מתאמץ להרים את עצמו, תני לו את הזמן ורק אם הוא מתלונן ממש תהפכי/תרימי אותו... [אצלנו הוא ישן על הבטן מהתחלה ולמד לאהוב ולהסתדר עם זה...]

עונה..dvorayo

מהנסיון שלי כדאי להתחיל דווקא בגיל הזה להעביר לחדר משלו- אחכ יותר קשה,

לגבי ישיבה- לנסות אולי להושיב עם תמיכה -ולא לעזוב.

לגמרי לבד- רק אחרי שלומד לשבת לבד.

טעימות- זה הזמן להתחיל.

מקובלני מבית אמא- קודם פרות, כמו בננה תפוח,אגס,אבוקדו,וכל פעם איזה שתים שלוש כפיות ולשלב עם הנקה.

אחכ ירקות כמו תפוא גזר בטטה,קישוא,

יש ספר מעולה שנקרא טעמים ראשונים של ידיעות אחרונות.שווה להציץ בו הוא נותן יופי של תפריטים ורעיונות מכמה חודשים ועד גיל שנתיים שלוש.

אסתכל על ההמשך מאוחר יותר.אם יש שאלות נוספות מוזמנות באישי

בנחתאישה קטנהאחרונה

רק הערה קטנה- בנושא ההתפתחות הגופנית- אני שמעתי שזה לא בריא להושיב אותו לפני שיודע בעצמו להגיע למצב ישיבה, ובכלל לנסות לדלג שלבים. קצת סבלנות ובע"ה הוא יתפתח בקצב שלו, יתהפךף יזחל, ישב, יעמוד ילך וידבר. בלי לחץ.

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך