הרבה פעמיים אני שומעת כול מיני דברים על אלה שלא סירבו פקודה בגוש קטיף.
מה נראה לכם? כי תכל'ס, לא היה להם כ"כ בררה... אני לא מנסה להצדיק אותם, אבל
הרבה פעמיים אני שומעת כול מיני דברים על אלה שלא סירבו פקודה בגוש קטיף.
מה נראה לכם? כי תכל'ס, לא היה להם כ"כ בררה... אני לא מנסה להצדיק אותם, אבל
אמנם טעו אבל קורה לכולנו..
אולי מישהו כתב לפני, לא ראיתי הכל
אבל זה לא הופך את הטעויות לדבר בסדר!
לא היתה להם כ"כ ברירה?-
היתה להם ברירה וחצי!! נכון, עשו להם שטיפת מוח. אבל אתה עדיין בנאדם! ועובדה שהיו כמה כאלו שסרבו פקודה.
בנדוד שלי סרב פקודה וזימנו אותו למשפט,
אמא שלו אמרה במשפט כמה דברים שכל אחד יכול היה לחשוב ולהגיע לזה בקלות!! :
"אני שלחתי את הבן שלי לצבא כדי להגן על היהודים, תפקיד של חייל מהצבא הוא לא להתעסק עם האזרחים. זהו התפקיד של המשטרה! זה שלא היו לכם מספיק כוחות שוטרים זה לא נכון לעבור על החוק ולשים חיילים מול האזרחים!
חוץ מזה שבצבא יש דבר שנקרא 'פקודה בלתי חוקית' - פקודה שאתה לא חייב לעשות אותה אם היא נוגדת לך את האידאלים! למה חייל שאומרים לו לפוצץ מגדל של מחבלים ואולי יש שם איזה כמה ערבים חפים מפשע-מותר לו כי זה נוגד לו את האידאילם של 'לרצוח' , והוא לא נכנס לשום כלא!! אז לפנות יהודים מהבית שלהם? לרצוח להם את הנשמה? משו שהולך איתם לכל החיים? זה לא נוגד את האידאלים!! אהה? "
איך שהיא סיימה לומר את זה הבן שלה יצא נקי ושלם עם עצמו!!
אז תעשי לי טובה! אני לא רואה הבדל בין לרצוח לאדם את הגוף או לרצוח לו את הנשמה!! לדעתי זה קצת יותר גרוע לרצוח ת'נשמה!
כי הוא חיי עם זה עד מותו..
או שהוא חיי עם ז עד שהוא גוזר לעצמו את מותו...
לא נשכח ולא נסלח!!
אף אחד מהם לא צדיק בגלל מה שהוא עשה אבל יש הבדלים בין מי שעשה את זה
כי ביקשו יפה לבין מי שאיימו להעיף אותו מקורס טייס אחרי כמעט שלוש שנים של הקרבה עצמית (מושפע מזוהר הרקיע)
יש לי עוד המון מה לחפור בנושא אבל כח אין...
אבל ללמוד מטעויות אפשר ובגדול!
ואת זה רוב הציבור שלנו לא עושה!! וחבל!!
אם הייתם שם, מה הייתם עושים?
הולכים לפני?
מתפנים בכוח?
מתפנים לבד?
אורזים?
לא אורזים?
צועקים?
מתחננים?
בוכים?
שלי היו עושים..
והייתי בוכה וצורחת ביחד!!
יכול מאוד להיות שמי שהי ה מגרש אותי היה סובל פיזית בגירוש ואחרי..!
מי שרצה מצא את הדרך להיות חולה וכדו' ולא להיות בגירוש
כמובן שמדברים על הדתיים, כי תינוקות שנשבו אי אפשר לבוא אליהם בטענות כ"כ
באמת אני לא מבינה כל היום חופרים לי על לדון לכף זכות פתאום שזה מגיע למשהו שהוא קשה לך אז הכל מת?! מה אתם רוצים מהחילים האלה כל החייים שלהם הם גודלים בבתים שמואלנים באמצע תלאביב ורואים בטלביזיה מיתנחלים יורקים על חילים ועושים רעש.ומה שהם ראו כל החיים זה שמתנחלים הם האנשים שעושים בלגן במדינה!!!!מה אתם רוצים מהחילים האלה?!?! ואל תישפטו אתם לאיודעים איזה שטיפות שכל הם עברו בצבא!!!
הכריחו אותם!
בס"ד
תוכן השאלה:
רציתי לשאול את הרב שאלה לגבי מה שקורה בימים האחרונים בנוגע להתנתקות עם כל הכבוד לרב שפירא שהוא גדול הדור אני חושב שלגבי מה שהרב אמר זה קצת לא במקום כי הרי מי שיסרב פקודה זה החיילים והחיילים ישבו בכלא והרי אם הוא מסתכל על פי ההלכה המדינה לא מתנהלת על פי הלכה.....
אשמח אם תענה לי על שאלה זו.
יהונתן.
תוכן התשובה:
תשובה:
שלום.
זה לא קשור כלל למדינה או למדינת הלכה.
אם היו פוקדים פקודה לאכול חזיר או לחלל שבת סתם כך אז חייל דתי שחונך וחינך את עצמו לשמירת כללי ההלכה לא יכול להעדיף לעבור עבירה .וכלל לא משנה האם החייל הוא בצבא ההגנה לישראל או בצבא ארה"ב או כל צבא אחר.
וזה אותו הדבר -לדעת הרב שפירא שליט"א זו עבירה ואם יש פקודה שאומרת לך לעבור עבירה אז אל תעבור עבירה ואל תשמע לפקודה .והברירה היחידה היא להכנס למחבוש ואם יש צורך לשלם את המחיר בעבור שלא לעבור עבירה אז משלמים את המחיר. נדמה לי שכך גם דעת מרן הרשל"צ הרב מרדכי אליהו שליט"א.
ולא בכל מצב יש לשלם את המחיר הזה כי יש מצבים שצריך לעבור את העבירה ולא לסרב לפקודה.
ולשם דוגמה אם היה חייל בצבא ארה"ב שהיו פוקדים עליו לאכול חזיר שאם לא כן היו הורגים אותו הרי שמבחינה הלכתית הוא חייב לאכול כי פיקוח נפש דוחה את האיסור של האכילה .
( הרב עוזיאל אליהו, מקור)
היו גם כאלה שגדלו בשומרון כן תתפלאי.. ואני מכירה מישו שגירש את דוד שלו מהבית..
בס"ד
אם זה באמת היה חשוב להם הם היו יכולים לוותר על הקורס קצינים ולהיות מוכנים לשבת בכלא העיקר לא לפנות את אחיהם מהבית.
אבל הם לא הסכימו. הם השתתפו בקורסים שמלמדים אותם איך להתנתק מהמציאות והוציאו להם את הלב, והם לא הבניו שהכל שקר ומכניסים להם שנאת אחים בלב, הם המשיכו עם זה.
לאותם רשעים אין כפרה שהם נתנו יד בגרוש יהודים. כבר ראינו שיש דין ויש דיין!!!
למה להם לשבת בכלא?אין לי כוח להתחיל לריב..אבל לא היתה להם בררה
גם אני לא הייתי מסכימה אתה יכול להגיד שאני רשעה אבל מה לעשות..
הם רובם לא לקחו בכוח וגררו רק את מי שהתנגד ועשה להם בעיות הם ניסו להיות נחמדים עד כמה שאפשר!
בס"ד
השוטרים כמעט נכנעו לפני הגרוש וחזרו לבתיהם וסירבו פקודה (אבל.... אהם אהם) ואת זה אני כותב על פי המפכ"ל קראדי
ישראל צודק בנאדם צריך להיות עם אדיאל חזק ואומץ בשביל לסרב לא כל 1 מוכן שבת בכלא ,ובצדק!
בנאדם בלי אדיאלים הוא לא רשע!!
גם בלי לשבת בכלא!!
אחד יש ערכים כ"כ חזקים שהוא יהיה מוכן לוותר על הדברים שרשמת ובמיוחד חילונים) צריך בשביל זה נפש חזקה ועמידה חזקה ואיתנה על אידאלים נעלים תוך כדי איבוד משהו בדרך.
"ואל תביאנו לא לידי ניסיון ולא לידי ביזיון(!)"
אידאלים!!
גם לחילונים יש אידאלים!!!
אני לא מדברת פה על אידאל של להוריד חלקים מא"י, וגם לא על עזרה לאויב..
אני מדברת פה על להוציא בנאדם מהבית, להרוס חיי משפחות שלמות, להרוס דברים שאם רק חלקיק מהם היה שייך לחייל אחד הוא היה מבין מה זה!!
וזה כל בנאדם יכול להבין!!
אבל לחיולני יותר קשה להקריב מעצמו למען האידאילים שלו.
אני לא אומר שזה אמור להיות ככה אבל אני פשוט נותן עובדה
איזה בלאגנים...
והרבה מאלו שסרבו ישבו בכלא! אני מכירה אישית מישו שישב על זה בכלא לא חודש ולא חודשיים, שנה!
אלו שלא סרבו הכי צדיקים בעולם אבל לא כולם ככה!!!!
אני כועסת על אלו שלא סרבו פקודה! אני כועסת מאוד על אלו שרצחו נפשות כמו שמשהו כאן כתב! אבל לדון אותם לכף זכות....
ובקשר לאורזים או לא אין לי מושג.....
מין הסתם אורזים אבל נשארים בכוח... הייתי צורחת ובוכה... מה שהרב שלי היה אומר לעשות... ב"ה אף פעם לא היתה לי ת'דילמה הזאת...
בס"ד
לא היו גם רבנים שפסקו שלא לסרב פקודה????
בס"ד
בהנחה שאנו מכבדים כל רב (עם תעודה...)גם אם אנו לא מסכימים איתו אז צריך ליזכור שפשוט היו כאלה שהלכו לפי ה-רב שלהם!הם קימו דעת תורה!!
והלוואי ועד 9 באב כבר לט נתווכח על רבנים כי יבוא משיח!!!!
האומץ וההקרבה שצריך כדי לסרב פקודה, היו קשים מאוד... ובמיוחד אחרי שטיפת המוח שהם עברו...
ככה שזה לא כ"כ קשור השטיפה הזאת.
השטיפה הייתה דבר מאוד בוטה וגלוי ככה שמי שרצה יכל
יפה מאוד לסרב פקודה כבר אז ולא לתת להם לשטוף לו את המח...
לשטוף לך את המוח, ובאיזה צורה, אין כ"כ סיבה שתסרב פקודה... במיוחד שמחכה לך מאסר וכל מיני עונשים....
הרי אין עניין לסרב פקודה על דבר כזה קטן.
בס"ד
אתה לא מתבייש להגיד ככה על הפשע הנורא הזה?
על כך שהפקירו שטח בא"י, שזה איסור מהתורה (לא תחונם) זה דבר קטן?
לגרש גברים נשים וטף זה דבר קטן?
הגירוש בכלל לא היה דבר קטן, זה היה אחד האסונות הגדולים של עמ"י שבו הוא הראה שהוא מעדיף ללכת אחרי התחתיבים של ארה"ב במקום ללכת ע"פ התורה הקדושה.
אותו "דבר קטן" כיום משפיע על כל תושבי הדרום המופגזים
לגרש..
תקרא שוב ת'תגובה הראשונה שלי!
ואם כ"כ הרבה חיילים היו מסרבים פקודה-לא היו שמים אותם בכלא..
אז אם באמת רוצים לא לגרש בנאדם ועוד יהודי, אפשר לחשוב שניה ולא להכנס לכלא..
אבל לא לסרב פקודה זה לרצות חיים קלים ולהביא עליך יסורי עולם כמו שמגיע לאותם חיילים שעשו זאת!!!
מה אתם דנים אותם?!
חוצפנים!
לדעתי אולי בקטע הזה הם היו ממש רשעים אבל אני בטוחה שכל אחד במהלך חייו עשה דברים פחות טובים ויותר טובים ולכן פשוט צריך להתפלל ולקוות שהם ואנחנו נעשה תשובה שלימה- כל אחד בחלק הפחות חזק והיותר "רשע" שלו.כמו שאני צריכה לעשות תשובה במידות מסוימות כך גם הם צריכים לעשות תשובה בקטע הזה.
חוץ מזה שבאמת אף אחד פה לא היה במצב הספיציפי של כל חייל ולכן אף אחד פה לא יכול לשפוט את החיילים.
אף אחד!
קודם כל, זה תלוי. הוא גם פינה???
ואם כן זה לא רשע... זה האבא האמא והסבתא של הרוע!!!
אולי הם לא אנשים רעים אבל הם עשו מעשה רע!! הם הרסו לאנשים את החיים!! הם פירקו משפחות!!! עזבו את זה, הם פגעו בבטחון של המדינה!!! חוץ מזה שהם הרסו חלקים בארץ ישראל....
בכולופן אני אישית לא מסוגלת לסלוח.. כמה שאנשים אומרים לי שלא הייתה להם בררה ושעשו להם שטיפת מוח וכו' אני לא מסוגלת לסלוח למי שהרס חיים של משפחות!!!!
ואני מדברת לצערי מתוך ניסיון כואב וקרוב מידי של התפרקות משפחה בעקבות הגירוש...
אבא שלי נתן טרמפ למישהו קצת לפני תשעה באב. הם התחילו לדבר בקיצור הוא היה אמור לפנות את ישובי גוש קטיף. בבקור לפני שכולם קמו הוא קם לקח אבן ושבר לעצמו את הרגל!!! רק כדי שהוא לא יצטרך לפנות אנשים!!!!!!
אני ממש חושבת שהאיש הזה צדיק....![]()
תשכחו מה אתם, מי אתם.
תחשבו ע-ל-י-ה-ם. על החיילים שסך הכול - חירפו את נפשם בשבילכם.
כי בתכל'ס - בזכותם אתם חיים פה. הם אילו שמתו למענכם, רצו בחום, בקור בשמש ובצל.
תחשבו עליהם.
בלי הדעות שהחדירו לכם מגיל 3.
עליהם.
חשבתם?
תחזרו אל עצמכם, לדעות שהחדירו לכם מגיל 3.
עכשיו תענו, ותתחשבו גם בהם.
שמה שהם עושים זה טעות, הם לא מפגרים! רק לא היה להם תאומץ לסרב פקודה. וזה חמור מאוד. ותאמין לי זה לא כל כך נוראה לשבת בכלא כמה ימים, עדיף מאשר לפנות יהודים. אז אן מה להצדיק אותם.
וחשבונות שמים תשאירו לקב"ה "כן רשע לא רשע" זה לא תפקידכם לישפוט בני אדם.
אם זה היה ככה, עוד הרבה היו מסרבים..
אבל הביאו לשם אנשים שהיה להם מה להפסיד (מפקדים, סיירות) שלא בטוח שאתה בעצמך היית מסרב..
לפעמים אומרים, חכה חודשיים ותגמור תעניין, ואח"כ תעזור לעמ"י פי 10..
אבל מהגרוש והלאה הם ר-ש-ע-י-ם-!
תגיד, אתה-זה שכל הזמן בא להגן עלינו!!
איך אתה יכול לעשות ההפך ממה שבאת לעשות בצבא?
באת להגן!! לא באת להרוס ת'ביטחון!!
ואל תגידו לי שזה רק מוסיף ביטחון! כי אם התושבים של הגוש היו חושבים שזה לא ביטחוני לגור שם ואם הם לא היו רוצים את זה-הם היו עוזבים מרצון!
תכלס באמת הם מסכנים..
הם השקיעו מלא כדי להגיע ליחידה מסוימת ואם הם יסרבו פקודה הם יפסידו הכלל..
אני כן רציתי שהם יסרבו אבל מאוד מבינה את מי שלא..
הרשעים הללו גרמו נזק לעמם, תורתם, ארצם, המתיישבים בגוש וגם לצבא ולעצמם.
ממתי נפסק שמי שעמד בפניו פיתוי והוא נכשל בו והזיק את הרבים הוא לא רשע?
כל אחד מהם שלא סירב גרם בנוסף לכך לשאר לא לסרב כתוצאה מהלחץ החברתי.
יחזרו בתשובה לא נחזיק מהם כרשעים, לא יחזרו בתשובה נמשיך להחזיק מהם רשעים.
על המפקדים הבכירים! אבל החיילים היון סה"כ שליחים....
הממשלה והמפקדים הבכירים רשעים מרושעים, וגם החייל הפשוט ששיתף בזה פעולה ובאשמתו זה נעשה בפועל רשע.
למה כ"כ משעמם פה?????
או לשטו"ל
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.