איייי!!!!!אברי

זה כואב!!!!

למה אלוקים??? למה כל המכות בבת אחת???

למה אתה חייב להרגיש לי כאילו אתה הילד הקטן עם הזכוכית מגדלת ואני הנמלה???

אתם מכירים אותי... [מי שלא לא...] אני לא הבנאדם הזה של ה"דיקי" [דיכאון] אבל אני בבאסה...

כל המכות ביום אחד... אתה רוצה שאני אהיה ישר??? שאני לא אתכופף??? מה אתה רוצה ממני???
זאת תכלית החיים??? אז למה לי??? זה כבר נמאס לי!!! נמאס לי ממך, נמאס לי מהיחס שלך אלי, נמאס לי מההרגשה שלי בעולם הזה, מהריקנות... נמאס לי מהכל!!!! די כבר!!! נמאסת!!!! אז בחייאת... תשנה גישה...

אני תמיד מניחה שזה חבלי משיח חחחחאבל... בדמייך חיי

בס"ד

הקב"ה לא ייתן לך ניסיון שלא תוכל לעמוד בו,תחשוב על זה,חוצמזה תשמח שהקב"ה סומך עלייך שאתה תצליח לעמוד בזה,בכאב המכרסם הזה וע"י זאת להגיע לשמחה אמונית ושלימה,להתחזקות הנפש,שהכאבים האלה רק יחזקו אותך!!תשמח בזה ותחשוף לכל העולם חיוך ענק מאוזן לאוזן חושף שיניים

כתבת כזה יפה וכזה נכון אווף.פליקס(=
ידוע על כל הנסיונות האלה...אברי

נכון.. הוא ייתן רק אם אני יכול לעמוד בזה... הרבה יכולים להעיד שאני מאוד אופטימי... וזה בגלל זה...

אבל ראבק!!! נשבר לי!!!

אז סתם שתדע שדווקא עכשיו שנשבר לך מתחיל הנסיוןבאש ובמים

האמיתי...

בהצלחה! כל הכבוד נשמה! יהיה בסדר!

חיבוק ענק!!!

אז יכול להיות שהגעת למשבר בדמייך חיי

בס"ד 

אתה יודע,לפעמים לבנאדם נמאס ובמשבר של רגע הוא יכול לאבד הכל,אבל-אותו בנאדם רק בחשיבתו השונה יוכל גם להבין-שמפה אי אפשר לרדת,אלא רק לצמוח ולצמוח!

יש איזה משפט עממי -שיראל.

"צרות באות בצרורות".

אני לא יודעת מי אמר אותו, אבל הוא די צודק.

לפעמים ה' "תופס" בנאדם, ומנסה אותו.

ונסיון אחד לא מספיק כדי להביא את האדם לנקודת שבירה, שבה הוא ייבחן אם הוא באמת עובד ה',

ואם הוא מסוגל לעמוד בנסיון או לא.

וה' ברחמיו לא רוצה לתת לנו נסיון ענק שישבור אותנו בת אחת, אלא הוא מנסה טיפין-טיפין, נסיונות קטנים.

יכולים להיות הרבה מטרות לנסיונות - ואף אחד מהם לא באמת באמת בהשגתנו ובהבנתנו.

אז אולי במקום לנסות להבין ולתעלות לשכל ולהגיון האלוקי, פשוט ננסה לראות מה זה אומר לנו ומסמן לנו.

למדנו פעם במחשבת (לפני עידנים.. בתקופת החרישה לבגרויות ), שכל הנסיונות באים לאדם כדי שישתפר בעבודת ה',

ואם הוא לא עושה את זה - הוא פספס את הנקודה. הוא לא עמד בנסיון.

וכן, יכול להיות שהוא נפל בנסיון עצמו, אבל כתוצאה מזה התקרב לה' ועבד אותו ביתר קרבה - 

ולכן בעצם הוא כן עמד בנסיון - כי הוא גרם לו להתקרב לה'.

תכלית החיים היא שאלה גדולה, ואנחנו צריכים כל החיים לברר אותה לעצמינו.

זה לא פשוט ולא עונים על זה בהינף אצבע על מקלדת בתגובה קטנה בפורום.

אבל, בטח שהנסיונות לא גורעים מתכלית חיינו, אלא אדרבה - מעצימים את החיים, את גודלם ועומקם, ואת מה שאפשר לפתח ולהתפתח בהם.

עוד דבר שהיה לי חשוב להוסיף - ה' אוהב אותך! ה' מנסה אותך כי אתה כלי חזק

(אתה בטח מכיר את אמרת חז"ל הזו על הנקישה על הכלים החזקים ולא הרעועים)!

והוא מתייחס אליך באהבת אב!! "כאשר ייסר אב את בנו כן ה' אלוקיך מייסרך!

כי אב שלא מכה את בנו מרע לו - "חושך שבטו שונא בנו"! ה' אוהב, אוהב, אוהב אותך!!

ובעניין הריקנות - זה תלוי בך. במעשיך. ברצונתיך ובהתקדמותך.

ב"הצלחה.

יש איזה משפט עממי - (תיקון לתג' הקודמת)שיראל.

אני לא יודעת מי אמר אותו, אבל הוא די צודק.

לפעמים ה' "תופס" בנאדם, ומנסה אותו.

ונסיון אחד לא מספיק כדי להביא את האדם לנקודת שבירה, שבה הוא ייבחן אם הוא באמת עובד ה',

ואם הוא מסוגל לעמוד בנסיון או לא.

וה' ברחמיו לא רוצה לתת לנו נסיון ענק שישבור אותנו בבת אחת, אלא הוא מנסה טיפין-טיפין, נסיונות קטנים.

יכולות להיות הרבה מטרות לנסיונות - ואף אחד מהם לא באמת באמת בהשגתנו ובהבנתנו.

אז אולי במקום לנסות להבין ולהתעלות לשכל ולהגיון האלוקי, פשוט ננסה לראות מה זה אומר לנו ומסמן לנו.

למדנו פעם במחשבת (לפני עידנים.. בתקופת החרישה לבגרויות ), שכל הנסיונות באים לאדם כדי שישתפר בעבודת ה',

ואם הוא לא עושה את זה - הוא פספס את הנקודה. הוא לא עמד בנסיון.

וכן, יכול להיות שהוא נפל בנסיון עצמו, אבל כתוצאה מהנפילה התקרב לה' ועבד אותו ביתר קרבה - 

ולכן בעצם הוא כן עמד בנסיון - כי הוא גרם לו להתקרב לה'.

תכלית החיים היא שאלה גדולה, ואנחנו צריכים כל החיים לברר אותה לעצמינו.

זה לא פשוט ולא עונים על זה בהינף אצבע על מקלדת בתגובה קטנה בפורום.

אבל, בטח שהנסיונות לא גורעים מתכלית חיינו, אלא אדרבה - מעצימים את החיים, את גודלם ועומקם, ואת מה שאפשר לפתח בהם ולהתפתח מהם.

עוד דבר שהיה לי חשוב להוסיף - ה' אוהב אותך! ה' מנסה אותך כי אתה כלי חזק

(אתה בטח מכיר את אמרת חז"ל הזו על הנקישה על הכלים החזקים ולא הרעועים)!

והוא מתייחס אליך באהבת אב!! "כאשר ייסר אב את בנו כן ה' אלוקיך מייסרך"!

כי אב שלא מכה את בנו מרע לו - "חושך שבטו שונא בנו"! ה' אוהב, אוהב, אוהב אותך!!

ובעניין הריקנות - זה תלוי בך. במעשיך. ברצונתיך ובהתקדמותך.

ב"הצלחה.

אנא עיין בספר איובלורנס איש ערב
יהיה טוב אחי...כיפה סגולה

תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר-

תזכור שגם כשאתה בתקופה הכי שחורה וקשה שלך תתעודד שממש עוד מעט מגיע האור הכי גדול!

בהצלחה אחינו

צדיק! גאהלהיותיהודיה

בס"ד

תשנה ת'גישה שלך!

הגישה של בורא עולם בסדר גמור..

תסתכל על זה ככה-ה' יודע שיש לך כוחות להתמודד,והוא מאמין שאתה מסוגל להתמודד! הוא סומך עליך!

אתה מסוגל להתמודד.עם כל הקושי והכאב,אתה תתמודד ותצליח!

..אז חזק ואמץ,יהודי אף פעם לא מתייאש!..

בהצלוחה!חיוך גדול

היי..אחי..מה עובר?אתה מזה לא דיכאוני..סטיב

תקשיב אחי...קח ת'חיים בנחת...כאילו מה כבר קרה??מה כבר יקרה?

החיים כאן הם רק העלייה לעולם הבא...ותחשוב שככל שאתה עולה יותר תצליח יותר לנשום אוויר טוב של גבהים..

אז יאללה אחי..שכח מהכל תתחיל לטפס!!בכל הכח!!ואז אתה תראה איך כשכולם יתאמצו

להגיע לגובה שלך ואתה תישב בפאנן למעלה ותעשן נרגילה..

אז אחי לא להתייאש!!

בהצלחה!!

נו???אברי

זה בדיוק הקטע!!!!
אני לא דכאוני וקשה להכניס אותי לדיכאון... אבל ה"ביג גאי" הצליח לעשות את זה בגדול...

וואו איך הצלחת לכתוב אתזה??מצפה אביחי

יפה שהצלחת לבטא את זה...

בדר''כ בכל הנושאים האלו נורא קשה להסביר את עצמך...

הלוואי עליי שיכולתי! כי אם יכולתי להסביר את עצמי כמו שצריך הרבה דברים היו נפתרים...

אשריך!

אח יקר,אוסקר

בס"ד

(קודם כל- הלואי ותקרא הכל. אם רוצים להבין באמת צריך לשמוע)

רואים שהדברים שאמרת נאמרים מתוך כאב והזדהיתי איתם מאוד.

אפשר לומר שכל אדם בשלב כלשהו בחיים עומד מול השאלות האלה.

כתבת "אתה רוצה שאני אהיה ישר??? שאני לא אתכופף???"

מי אמר לך שהוא מצפה שאף אחד לא יפול ושהוא לא רוצה שתתכופף? אולי הוא יודע שיפלו ומחכה לראות איך יצמחו ויגדלו מתוך הנפילה הזאת, אולי זה יותר משמח אותו מאשר לא היו נופלים ועובדים, אלא ממשיכים לעבוד אותו מתוך מנוחה והרחבת הדעת ללא נסיונות?

ותדע לך שהקטע של אנשים שמחים ואופטימים ועצובים לא תלוי במאורעות עצמם, אלא בדרך ובהשקפת העולם שבה האדם רואה את מה שעובר עליו. במילים אחרות בפרשנות שכל אדם נותן לדברים.
יש אדם שכל דבר קטן מכניס אותו לעצבות, כי הוא מרגיש שה' נגדו וכל העולם נגדו וכל העולם רע וכו' וכו', ויש אדם שמפרש כל דבר לטובה. כמו שמספרים על הקדוש רבי חיים מצאנז זצ"ל בעל ה"דברי חיים" שבשובו מבית העלמין אחרי סתימת הגולל על בנו הרך עול ימים, בנחמתו לבני ביתו המשיל את מכתו לאדם ההולך לתומו ולפתע מכת יד אדם נוחתת על שכמו, הוא נזעק בחמת זעם עד ש.. הוא מבחין כי זו מהלומת רעים, חברו הטוב טפח בעוז על שכמו, הפטיר הרב מצאנז, "התבוננתי לרגע והבנתי שזו טפיחת ריע על שכמי ולא מכת אוייב חלילה".
קשה לנו להבין למה צריך לסבול ולתקן, זו שאלה לא פשוטה, אבל מעצם זה שה' הטוב והרחום עושה זאת, כנראה שזה משתלם.

ויש עוד כלל שאתה מן הסתם מכיר- "אין האלוקים מביא נסיון לאדם אם הוא לא יכול לעמוד בו"
כל אדם בכל מצב, אם יש לו נסיון כלשהו, יש לו את הכוחות לעמוד בו.
וככל שיש יותר נסיונות וככל שהם יותר קשים זה אומר שיש לך כוחות אדירים יותר! כמו שעל גמל קטן לא יעמיסו הרבה משא אבל על גמל גדול יעמיסו יותר כי יש לו יותר כוח לשאת את זה.
רק צריך להכיר בכוחות שה' נתן לך ולראות בעצם שזה רק מעלה אותך ברוחניות ובונה אותך בעצם.
ואשרי אדם שמשתמש בנסיון כדי להתרומם ולא ליפול ח"ו.

בהצלחה רבה

אוסקר ממש אהבתי את התגובה ...החיים הם דבשאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך