חברה שלי ואני דיברנו..
והיא אמרה לי שהיא רוצה להפסיק לשאל שאלות (על הדרך בעבודת ה')ולהתחיל לחיות חיים פשוטים ומזה פשוט לא יודעת בדיוק אבל כאילו יותר לכיוון של דתיה ליט?מבינים?היא תשאר דתיה והכל אבל...ליט לגמרי..
היא אמרה לי שממילא אין תשובות לשאלות שהיא שואלת אז אין למה לשאול..
בסופו של דבר ניסיתי לענות לה על כמה שאלות רק מה שיכולתי ואז היא תקעה אותי בשאלה..
למה ה' ברא את העולם?הייה לו כ"כ משעמם שהוא החליט לברוא עולם וחיילים(אנחנו) ורוע וטוב ועוד כ"כ הרבהדברים...
ולי לא היתה על זה תשובה...
אם יש למישו תשובה אז...אשמח..
תודה צדיקים!!
שאלה...אני הקטנה
א.כי בא לו!חגי לנדסברג
ב. מה אכפת לך?
כאן התשובה העיקרית!!!!!!!(ג)
ג. אם את תדעי אז את תהיי ה'!!!
(כמו שאומר הרמב''ם -" עצם ידיעת הבורא היא עצמותו")
שתשאל תלמידי חכמיםשואף לאור
מן הסתם השאלות צריך להיות לרבנים שבקיאים בתורה ויודעים להשיב לשאלות,אם היא פנתה בשאלות לאנשים אחרים מה הפלא שחלקם לא ידעו או ענו בצורה חלקית ?
כמובן שיש תשובות,ויש גם הרבה מקום להרחיב על הדברים במדרשה או בבית המדרש מעבר לשו"ת,אבל כמובן שצריך לשאול
השאלה היא איך צריך לעבוד את ה'..אני הקטנה
בתמימות או בחקירה..
חגי...מתעוררות שאלות בחיים..מה לעשות שלא הכל מובן מאליו..ומה אתה חושב שצריך לעשות?
לא לשאול...?
זו גם שאלה שצריך לבררשואף לאור
שתשאל,ושתדע איפה לשאול,אם היא תשאל אדם והוא אינו מבין דיו בתורה זה לא אומר שאין תשובה,היא צריכה להבין זאת
היא גם צריכה להבין שלא לכל שאלה יש תשובהענבל
ושיכול להיות שיהיו תשובות שלא יספקו אותה.
היא צריכה לבוא ממקום של קבלה והבנה כדי להיות באמת כלי לקבל את התשובות ולהגיע לדרך הנכונה.
בכל אופן ני לא חולקת עליך אמיר, רק מוסיפה

אני עניתי את התשובה!חגי לנדסברג
מה הבעיה ?
אמיר -מרדכי
בס"ד
אני חושש שבקטעים האלה דווקא לא טוב להפנות לתלמידי חכמים כי זה רק יגרום לרחוק
אבל היא שואלת שאלות שצריכות ידעשואף לאור
לא מדובר כאן במקרה של מרדנות לפי מה שהבנתי,אלא בחוסר ידע,ומי שצריך לענות לשאלות אלו הם מן הסתם תלמידי חכמים,שתשאל אפילו בשות"ים באינטרנט.
טוב..אז ככה...תמים תהייה עם ה' אלוקיך..סטיב
צריך לא לחקור ולשאול..
יש מצוות שלא מבינים..ולכן מקבליםן שכר על זה שעושים אותם כמו רובוט...
וה' ברא את העול מתוך רצון להשפיע טוב ורחמים..
הוא רצה לחלק מכל האור האין סופי שלו לעוד נבראים..(אני חושב שזה ריה''ל)
אבל בהנחה שהיא כבר התייאשה ולא כ''כ מאמינה..לא ניראלי שהתשובה הזאת תספק אותה...
במקרה הזה נשאר לנו רק להתפלל..
סטיב, זה לא נכון,ענבל
לא זוכרת איזה רב אמר לי פעם שיהודי שאין לו שאלות הוא לא יהודי אמיתי.
מותר וצריך לשאול אבל כמו שאמרתי לא לבוא ממקום שאם התשובה לא מספקת אותי אני מורידה את הכיפה (ששש :p).
לבוא ממקום שאני צריכה את התשובות גם אם הן לא יספקו אותי או גם אם יגידו שאין תשובה.
ועדיין אקיים מצוות.
אז אולי כדאי ש'אני הקטנה' תתייעץ עם רבמרדכי
בס"ד
והיא תעביר את זה הלאה לחברה
היא ממש לא עושה את זה מקטע של מרדנות..אני הקטנה
היא באמת שואלת!!
הי לא ילדה שתלך איתי לרבנים..
אמרתי לה שאני אשאל ואז אענה לה..
וואי אבל זה משגע לחיות בתמימות כזאת(זה סתם בכללי)ה' רוצה שנהייה רובוטים ונעבוד אותו ככה?
ברור שצריך לשאול! איך אפשר בלי לישאול?זרבובית
אתה חי עושה משהו כמו רובוט זה ליטמון תראש בחול ולעשות מה שתמיד מבקשים ממך לעשות . מי הבטיח לך שזה נכון?שהדרך הזאת זאת הדרך שצריך ללכת?והתשובה שנתת לה מאוד מספקת ניראה לי מה שלא ברור הוא אז למה הוא ברא גם סבל ששיטיב וישפיע!אבל למה הסבל?
יש תשובה לזה...מוזמנת באישי
בתאל ב"צ
כמה תשובות אפשריות-אני77
התשובה הראשונה-קיבלתי מרב בישיבה-דרך הטוב להיטיב, והקב"ה הוא טוב, ולכן הוא ברא בריות שיוכל להיטיב להן, ומכיון שכדי לקבל טובה, צריך להיות ראויים לזה-עלינו לעבוד קודם בעולם הזה כדי שנהיה ראויים לקבל את השכר.
תשובה שנייה, שקיבלתי מרב אחר בישיבה-נתאווה הקב"ה שתהיה לו דירה בתחתונים, בעולם גשמי.
לשון התאווה כאן, היא כדי לומר שזה רצון שא"א להסביר אותו, כפי שא"א להסביר תאווה.
תשובה שלישית, שראיתי במשנה היא החתימה שלי.
התשובה הידועה והמקובלת, היא התשובה הראשונה.
התשובה השלישית היא שמצאה חן בעיני יותר מהאחרות... (כמו שאפשר להבין מזה שהיא בחתימה שלי...)
וואו אני77 עזרת..אני הקטנה
דווקא את התשובה בחתימה שלך אני מכירהענבל
ואת האחרות עכשיו אני מכירה
תודה, חידשת :p
מאותה סיבה שאנשים מביאים ילדים לעולם.קטנציק
וב. ע"מ לקיים את שמו ע"י בריאה שלא "טטלאך" אלא לםעמים אורת "לא, אינני מסכים" שזהו קיום ה' תכל'ס
חגי יישר כח ! התשובה שלך קולעת ...יוסף גמלאאחרונה
ואני יסביר - האם מדובר על נערה שלא מאמינה בבורא עולם ?....! לא !!! ולכן מה אכפת לה למה הוא ברא ?
ז'תמרת בעולם הזה היא גם ככה לא עושה מה שבא לה - אלא על פי ציווי ה' אז על עוד כמה דברים קטנים
( ואפשר אולי לומר שהם גדולים ) היא מוותרת ??? בשביל עוד ביסעלא "תרבות מערב" ו"לעשות מה שבא לי ? ...
זה לא חכם !
בנוסף תורת הקבלה ותורת החסידות עוסקים הרבה בנושאים האלה - התשובות הקצרות אע"פ שהם אמיתיות יכולות לבור רק לאחר עיון מעמיק בנושאים הללו ואז תבוא אורה של ההבנה - בדורנו דור הגאולה יכולים להיות עיסוקים אלו מתאימים אפילו לנערה צעירה במידה מסויימת .
ידועה אימרתו של האדמו"ר הזקן " נתאווה הקב"ה שתהיה לו דירה בתחתונים " ומדוע ??? והתשובה " על תאווה לא מקשים .... ! ולכן גם אותה נערה שמוכנה להתפשר בשביל התאוות שלה - מדוע היא לא שואלת על עצמה "למה אני מתאווית למה מתחשק לי ??? זה טבעי ?.... אותו דבר על ה' אל תשאלי ! ( וחוץ מה שזה גם טבעו של ה' להיטיב אבל זו אינה תשובה מוצלחת כי על כל תשובה אפשר להקשות מה שאין כן קבלת הדברים בפשיטות - סוד הצמצום )
יהי רצון שאותה ילדה תתחזק ויהיה לה השכל "לחשב שכר מצווה כנגד הפסדה וכו' וכו' והחלש יאמר גיבור אני ואיש לאחיו יאמר חזק
עלו והצליחו מקווה שהועלתי -)
אני לא חדשההרהמורניק
למה כ"כ משעמם פה?????
כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל
או לשטו"ל
לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
אני פהשמיניסט באמ"ש
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הספר:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
את יכולה להפסיק להספיםנקדימון
אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.
אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.
אולי די כבר?!
נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
תקציר:
עד להימור הגדול מכולם.