ראיתי שהנושא הזה של ילדה טבעית וכן אפידורל או לא אפידורל מאוד מעסיק בו את הנשים (ובצדק) אז החלטתי לכתוב כמה מילים על הנושא מנקודת המבט של מי שבחרה ללדת בלי אפידורל.
דבר ראשון מי שרוצה ללדת בלידה טבעית צריך לזכור שזה קשה, אפילו קשה מאוד. אלא אם כן את אחת מאותן יחידות סגולה שניחנו בצירים ללא כאבים ותינוק ש'מחליק' החוצה. (כפי שקרה לכמה נשים בישוב שלי) אני אישית יכולה להעיד על עצמי שאלמלא ניחנתי ברצון חזק ועקשנות מרובה מאוד (לטוב ולרע...) לא הייתי מצליחה להמשיך בלידה הטבעית עד הסוף, והיייתי בסכ"ה 4 שעות בחדר לידה, הרבה פחות מהממוצע בלידה ראשונה (ואני חושבת שגם בלידה בכלל).
אפידרול זה לא דבר פשוט. הזריקה עצמה קשה וכואבת מאוד, ואסור לזוז בזמן שמכניסים את המחט, גם אם בדיוק יש לך ציר. ולא על כל אחת האפידורל משפיע באותה צורה ולכן את עלולה למצוא את עצמך עם הכאבים אבל בלי היכולת לקום מהמיטה. הוא גם מסוכן למרות כל מה שאומרים, ולא סתם צריך לחתום על הסכמה.
מצד שני גם לידה טבעית זה לא דבר פשוט. כל ציר מורגש היטב והכאב הרב בלידה שכזאת עלול לגרום לטראומה בלידות הבאות, אם כי לי אישית תחושת הסיפוק מכך שהצלחתי לעשות את זה חיפתה עלתה על כל טראומה שהיתה יכולה להגרם לי מהכאב של הלידה עצמה, ודרך אגב לקוח בדיוק שתי שניות עם התינוק כדי לשכוח את כל הכאב. לכן אני חושבת שדבר ראשון שצריך ללידה טבעית זה רצון חזק לעשות את זה. ולמי שזה באמת חשוב לה פשוט חובה לקחת קורס כדי ללמוד את השיטות החלופיות להתמודדות עם צירים, וגם לזכור שאם בסוף לקחת אפידורל זה בכלל לא סוף העולם, כי העובדה היא שרוב הנשים היום לוקחות אפידורל ולא סתם החדר של הלידה הטבעית נשאר בדר"כ ריק.
ועוד שתי עצות קטנות למי שבחרה ללדת אם או בלי אפידורל.
1. הבעל שלכן לא יכול לשבת וולחזיק לכן את היד לכן הוא בדיוק מי שיכול לוודא שתקבלו את מה שאתן רוצות בחדר לידה.
2. כשאתן נכנסות לחדר לידה המיילדת מראה לכן לחצן שצריך ללחוץ עליו כדי לקרוא תבדקו שהוא באמת עובד.
לידה קלה לכל מי שעומדת לפני לידה