שני סיפורים על "יוצמח פורקנה ויקרב משיחה"סלים וארזה

1. בנאדם אחד כתב בצוואה לבן שלו האשכנזי: אני מבקש שבהלוויה שלי תגיד קדיש עם "יוצמח פורקנה ויקרב משיחה". בהלוויה, כולם חיכו לראות את הבן השיכנוז אומר בפעם הראשונה בחיים "יוצמח פורקנה", ופתאום הוא אומר "וימליך מלכותה, בחייכון וביומיכון..." אחרי הקדיש, שאלו אותו "למה לא אמרת את מה שאבא שלך אמר לך להגיד?" והוא ענה: "אבא שלי עכשיו בעולם האמת, הוא יודע מה הנוסח האמיתי"...

2. אשכנזי אחר חיפש ביכנ"ס כדי להגיד בו קדיש ביאר-צייט של אבא שלו. אבל הביכנ"ס היחיד שהיה שם היה ספרדי, והגבאי אמר לו: "אם אתה אומר אצלנו קדיש, אתה חייב להגיד 'יוצמח פורקנה'. אם אתה לא מוכן, לך תחפש ביכנ"ס אחר." האיש הסכים, בלית ברירה. אחרי התפילה שאל אותו הגבאי: "נו, איך היה להגיד 'יוצמח פורקנה ויקרב משיחה'?" והאיש ענה בחיוך: "האמת, עבדתי עליכם. בלב אמרתי 'לא יוצמח פורקנה, ולא יקרב משיחה'..."

חח אשכנזי דפוק!*אריאל*
בשני..
(לא משו אישי לאפחד)
כיחח..אשכנזים...צביה:]
אני אשמור על זכות השתיקה...שירושקי
ספרדיים לא אומרים יוצמח! |נעלב|שבונץ'
אם כבר האשכנזים מעוותים ת'מילים!
ואני ל-א אשמור על זכות השתיקה.מאחורי הקו
כולכם כורדים! |עצבני|

אגב, זהירות. הונגרים הם המרוקאים של האשכנזים, ולי יש רבע מזה בדם (מה גם שהגנים לא פסחו עליי), אז לכו על קצות האצבעות כי אם לא הדרקון יתעורר...!
אז מה אם אתה הונגרי?!?ועוד רבע?*אריאל*
תזהר שכל המרוקאים פה לא יעלו עליך תחשוב...דרקון בפצפון נגד מאה דרקונים ענקיים
המשווה בין הונגרים למרוקאים, ילקה בגופו! (ל"ע)אוסנת
זוהי השוואה, שבטעות יסודה.
"האם הפולניה", היא היא המקבילה ל"אם המרוקאית".
שתיהן דאגניות, דוחפות מזון לפיות עולליהן (וגם אלה שלא עולליהן), ועוד כינויים אשר עלולים לפגוע באי אלו מהרבנים הנכבדים.

קישור, אשר מוכיח את קביעתי -
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2446179&forum_id=13707
ומלקה את ילדיה*אריאל*
אני מסרב לכל השוואה בין פולנים למרוקאים!!~מאיר~
לו באתי לדקדק אחר כל ההבדלים לא יכילם ספר. אמצה את הכל בבדיחה קצרה:
1. מה אומרת אם פולנייה לבנה המסרב לאכול? "מיין זיסער קינד, אם לא תאכל, אני אהרוג את עצמי!"

2. מה אומרת אם מרוקאית לבנה המסרב לאכול? "יא אבני, אם לא תאכל, אני אהרוג אותך!!!!"

והשאר פירושה הוא, זילו גמורו.
חחחחח*אריאל*
גם אני מסרבת לכל השוואה בין פולנים למרוקאים!מאחורי הקו
והפעם מהצד הפולני. (עוד רבע שלי)
פולניות ל-א דוחפות לילדים שלהן אוכל!!! הן נעלבות כשהילדים שלהן לא אוכלים את האוכל שהן הכינו! הן בעצם נעלבות מכל דבר, אבל לא נדון בזה....
בקיצור, אז שכל המרוקאים פה יפסיקו לנסות לקבוע את דרכיהן של הפולניות מתוך סטיגמה, כי רק פולניה אמיתית יודעת מה זה פולניה...

(ושלא לדבר על אחיינית שלי. פולניה הונגריה רומניה מרוקאית ופרסית. בינתיים רואים רק מרוקאית =\ )
אה, וגם סלובקית איכשהו.מאחורי הקו
גיאוועלד,מאחורי הקו
לא שמתי לב שההסבר שלי אינו נוגד את ההסבר הקודם. עמכם הסליחה.
נראלי שבקרוב את תהיא עותמנית*אריאל*
ואם בפולניות עסקנן...קינמון
מה אומרת פולניה כשהיא מסתכלת במראה?
-"מגיע לו!"
למה מגיע לו?על זה שיש לא אישה מכוערת?*אריאל*
שיש לו פולניהאינקו
אממ לפי תגובתה היא נשמעת בן!מתי בת מדברת ככה?*אריאל*
חוצפה!מאחורי הקו
מאיפה אתה יודע איך בנות מדברות כדי להחליט אם אני בת או בן?
סתם.
טוב נו, אני אקח את זה כמחמאה |נעלב|
הי, ואני ח-צ-י הונגריה!פלספנית
בס"ד
וחצי רומניה, אז אני קודם אגנוב (ח"ו! לגמרי בצחוק!) ואח"כ אתעצבן עליכם, טוב?
זה לגמרי לא בצחוק,מאחורי הקו
ומדברת אחת שסבא+סבתא שלה רומניים, סבא פולני, וסבתא הונגרייה (אם לא טעיתי איםפשהו בחישוב)

אז בואי ואבהיר לך מה מאפיין כל עדה (בהכללה גסה ובסטיגמות (נכונות) לרוב):

הונגרים- עצבניים! ירושה שלי.
רומניים- גנבים. (פתיח למתכון בספר מתכונים הונגרי- "גנבי לך שתי ביצים.." השאלה כאן היא אם הכוונה היא לביצת הפתעה!)
פולניים- הנשים, בד"כ הן בעלות הבית (יענו השולטות), מרבות להיעלב ("טוב, אז אני אשב לי לבד בחושך ואמות") מה שנקרא-מניפולציה. לעומתן, הגברים הפולניים הם הנשלטים בבית, ("עוברים בשקט בשקט מתחת לשולחן"- הגדרה של אמא שלי.)

לא יודעת מה אתכם, אבל אצילנו במשפחה הסטיגמות האלו עובדות בערך ב50% (שזה הרבה כשזה מגיע לסטיגמות).
סטיגמות דווקא עובדות אחלה~מאיר~
ברוב המקרים-
אשכנזים הם קמצנים.
מרוקאים הם עצבנים.
כורדים הם טפשים, וגם בלונדיניות.
גרוזינים הם מרובעים.(בדוק!!!)

הסטיגמה היחידה שהיא סתם מרושעת ונטולת כל בסיס, היא זו על הפרסים הקמצנים, ולא, אני לא פרסי!!!!
שוב מאיר העם איתך רק תביא פירוט*אריאל*
יותר גדול של העדות
אני אשמח לסיוע...~מאיר~
אני מכיר רק את הסטיגמות האלה, ואם אני אחשוב עוד קצת אני אגיע לסומאלים שידועים ברעבונם, לאמריקאים שידועים בחומרנותם ואהבתם לג'אנק פוד, לבריטים המנומסים עד אימה, ולצרפתים אשר יש להם אנטי לכל מי ומה שאינו בן עמם. למעשה בצרפת נוהגים ללעוג לבלגים, על אותו בסיס בו אנו לועגים לכורדים. ליושבי כרתים לועגים על היותם גאים ונקמנים, ובעוד כמה עמים בדרכים שאמי לבדה זוכרת.

מי שיודע לרדת על עוד עדות, בבקשה...
גם הסטיגמה על "אמא פולניה".אוסנת
יותר מדי מקרוב אני מכירה את זה. לא עליכם, ולא על בית ישראל, טפו טפו טפו.
אני בעיצומו של סכסוך עם אותה "אמא פולניה" (זאת לא אימי, מזל...).
שלא תדעו...

אגב, אם כבר מדברים על "מה אתם", אז אני חצי צברית, חצי אמריקאית.
ואם חופרים - אז חצי פולניה, וחצי אמריקאית.
עוד יותר לחפור? פולניה שלמה. אוי, גוועאלד.
ואניruthi
חפירה בסיסית- חצי פולניה וחצי ירושלמית,
שכבה שניה- החצי הירושלמי הוא חצי הונגרי וחצי ירושלמי
שכבה שלישית החצי הירולמי הוא חצי ליטאי וחצי ירושלמי
(רציני, 7 דורות בארץ...)
מוכר לי מאיפשהו (החצי ההונגרי).ישי ויזנר
אם כי החצי השני שלי הוא אמריקאי...
א ש כ נ ז י ם - העדה הכי ש=ה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אנונימי (פותח)
וכל הקנאים...
...
...
...
...
...
שיקנאו בכבוד!!!
טוב*אריאל*
ח-ל-א-ס(אם מישו רוצה ניקוד שיגיד)!וואלה יופי למי אכפת איזה עדה הכי טובה אשכנזי ספרדי תימני מרוקאי וכו'....נהינו גזענים ה' ירחם
אני מכיר את הבדיחה השניה בווראציה שונה!בנדא מצוי!!
חוסיד/ספרדי(כן שניהם אומרים "ויצמח פורקנה ויקרה משיחה") מתפלל בבית כנסת של שיכנוזים ייקים! גמרו עלינו לשבח והוא מתחיל להגיד קדיש, הוא אמר "ויצמח פורקנה ויקרב משיחה" ואז הגבאי קם ואמר בקול רם(כמעט בצעקה) לא "ויצמח פורקנה" ולא "ויקרה משיחה"!

חוץ מזה כולנו יהודים וכל כך משונים.
יהודים במאה אחוז.............(לא זוכר את ההמשך)!
(מתוך קבלן).

הכי טוב להיות מעורב אבל לא סתם מעורב אלא מעורב ירושלמי!
אגלגל עיניי בייאוש...~מאיר~
ולא אוסיף
אל תוסיף, עדיף. כמה שפחות אנשים שיורדים על אשכנזיםמאחורי הקו
שווה כמה שפחות נפגעים. |מרושע|
את מאלצתני להוסיף...~מאיר~
אני לא אוהב להדרדר לדיונים גזעניים, מאחר ורק אשכנזים הם גזענים, ואילו אנו הספרדים אוהבי ישראל באמת, אבל....פצית פיך ולא תוכלי לשוב.

לכן אציין רק שהערתך הינה חסרת כל ערך מבחינת עצמה או מכל בחינה אחרת, יען כי העדה האשכנזי היא הפחות מאיימת מכל העממים אשר על פני האדמה.
יש צדק בדבריך.אוסנת
כל מילה, חצובה בסלע.
אשכנזים הם אכן גזעניים, וספרדים אוהבי ישראל. הסיבה האפשרית, לרווחת יו"ר האגודה לחפרנות, היא שפשוט הם לא ברמה מספיקה כדי להיות גזעניים כלפי מישהו... כלפי מי הם יכולים להיות גזעניים?
מחזקת.מאחורי הקו
אכן כל מילה חצובה בסלע הגיר המתפורר. תמיד אסנת תבוא ותציל אותי איכשהו...
ואיה אסנת אשר עשית לך, תקום אם תושיעך בעת רעתך~מאיר~
בוודאי שלספרדים יתרונות רבים היכולים לספק להם עילה לגזענות. למשל העובדה שבקיץ אין הם מאדימים ונשרפים, ושבחורף אינם מתקלפים לחלוטין(וכוונתי בזה היא ליובש המגעיל בידיים), וזה כבר מראה שהאבולוציה שדרגתם הרחק מעל האשכנזים שוודאי ייכחדו בקרוב מפני ההתחממות הגלובלית הקלה באזורנו.
איה אסנת? מעל ההודעה הקודמת שלי, אאל"ט.מאחורי הקו
למרות (ואולי בזכות) הכל, גם עם דבריך אלו אינני מסכימה!
המוני אשכנזים טהורים 100% בלי שמץ מרוקאיות בדם, שמש לא תכהם (מלשון להכות. להכהות דווקא כן) בלילה, וירח בצהריים!
מלבד אחותי, שמלבד כוויות יש לה גם שלפוחיות מגעילות. אשכנזיה שכמותה..
אגב, אם באבולוציה עסקנין, במקומך לא הייתי לוקחת בחשבון את העובדה שאם אכן הייתה אבולוציה, (טמטום, גם את האבולוציה ברא ה'), ספרדים יותר דומים לאבותיהם הקופים מאשר אשכנזים... (;
מכה אחת־אפיים!אוסנת
כבודו הזכיר לעיל את עניין ההיצלות בשמש. אודה ולא אבוש, זה מכה קשה אשר מקשה על חיי יום־יום, ואשר מקשה על סביבתי (ריח האעולטרעאסועל. ריח ניחוח אישה לה').
אך, דע לך בזאת.
מומלץ ע"י רופאים ברחבי דעלמא, להתאדם בכל יום מעט, וכך הגוף מספק ויטמין מסוים (דומני, שקרוי הוא בשם "ויטמין D"). ויטמין זה חיוני ביותר לגוף, לצמיחתו, ולהתפתחותו, ומשיגים אותו רק ע"י התהלכות בשמש, והתאדמות קלה.
לאשכנזים נורמלים, הדבר לוקח כ-20 דק'.
לאשכנזים כמוני, הוא קורה עוד בטרם יציאתי מהבית (הנני ניחנת באדמומיות קבועה על פני...).
אבל לכושים שכמוך, הדבר יארך כיממה.
ודע לך, שלכושים יש הרבה מחלות עקב המחסור בויטמין זה.

כל הנאמר לעיל, הינו אמת לאמיתה. אני יכולה לחפש את המחקר שבעבר קראתיו...

ואגב, גופו של האדם מתרגל למקום מגוריו, ושוב איננו פגיע ממפגעי מזג האויר במקום. בטוחני, כי אני הרבה יותר חסינה לחום, מאשר אתה. זאת משום, שאתה בוודאי גר אי שם בצפון, ואני בדרום הדרומי. (ואף זה אמת לאמיתה)

מאחורי הקו, הושעתיך?
עקושות אתן מעקוש~מאיר~
אך לא תוכלו לי, כי נפול תפלו לפניי. מאחר וכידוע, שרשורים ארוכים מדי נכחדים מיידית, שכן כדי להגיע אליהם צריך לצאת מדף הפורום המקורי, ואנשים אינם מוכנים לבזבוז זמן כגון זה, הרי שזה יהיה נאומי האחרון להגנה על בני עדתי כהי העור אשר לא כהתה עינם ולא נס ליחם, ויזהירו כזוהר הרקיע(לא ממשית, זו מטאפורה).

ראש דברי, איני גר בחור אי-שם בצפון, כי אם במרכז המתועש ומוכה הציוויליזציה, ואת מן הסתם אינך חיה דרומה מדי....מאשקלון ומטה האוכלוסייה מורכבת ממרוקאים בלבד(ורוסים, והייתי מהסס לפני שהייתי מזהה עצמי עמם). כמובן שסובלני מהחום פחות ממך. דבר שני, איני יודע מנין בא מחקרך, אך הוא בוודאי מדבר על חורים נדחים בצפון/דרום הגלובוס. בשמשה הקופחת והיוצאה מנרתיקה של ארצנו, חמש דקות יספיקו, וגם אם אני אזדקק למעט יותר, טוב לי כך, מאשר לחוש צלייה בכל ישותי ולקלף את גופי מגלדי עור מת, בדומה לנחש המשיל את עורו.

כעת אענה גם ל"מאחורי הקו". ניכר בך שאת מנגבת את מי הנטילה בבגדייך(זה גורם לשכחה), ולכן שכחת שגם על פי התורה הדרוויניסטית, לא באנו חלילה מן השימפנזים (אשר זכרונם טוב משלך, כפי שהוכח במחקר בארה"ב), אלא מאב קדמון דמוי-אדם כלשהוא, אשר ממנו התפתחו קופי-האדם, ובני האדם גם כן. ובכל אופן, גם אם קרובים אנו לקופים במבננו הגופני החסון מחסון, הרי שמנת משכלנו גבוהה משלהם ומשל אחיהם האשכנזים לעין ערוך. אני כבר רואה את התגובה המדברת על אנשי היי-טק, 5 יחידות פיסיקה וזבל דומה, אבל גבירותיי.....זו אינה חוכמה!!
אלה דבריי הישרים. יחיו הם מהיר, ויספו היהיר, והמזהיר יזהיר, כזוהר המאורים.

כלו(כ"ף בקמץ חטוף ולמ"ד בדגש חזק) תפילותיי.
הבהרה~מאיר~
כמובן שאין בי ולו שמץ מהגזענות אשר אתן נגועות בה. אוהב אני את מרבית בני האנוש, לבד מטרוריסטים, נאצים, ילדים קטנים וגזענים(לאו דווקא בסדר הזה).

או, ועוד דבר. בנוגע למחלות הכושים אשר לכאורה מכות בהם עקב חוסר בויטמין D...ראשית יש להבהיר שאיני נמנה על גזעם, ודבר שני מוטב לי כמה מחלות חוסר שמש, מכל מחלות האשכנזים הידועות (טיי-זקס, איידס ועוד ועוד עד אינסוף, אשר הגנים היוצרים חולשה אליהם קיימים רק אצל לבני העור יושבי אירופה).

הוסף התעקשות, הוסף מכאוב.אוסנת
מצטערת, אבל כשאמרתי "דרום", התכוונתי לדרום, ולא לצפון שנמצא באזור אשקלון.
בוודאי שמעת על קבוצת אשכנזים הקרויה "גרעין", שמטרתה להפיץ את האשכנזיות ברחבי הארץ... אז במסירות נפש של ממש, הקבוצה הלזו מתיישבת בארץ המרוקאים, הרוסים והתימנים. ועלינו לחזק את ידיהם, ולברכם בכל מעשיהם.

נדהמתי לקרוא את דבריך. כנגד הטיי זקס האשכנזי, יש מחלות ספרדיות מובהקות. ואיידס בכלל לא קשור בתורשה. אולי בתורשת עבריינים (שרובם אינם אשכנזים). -טוב, זה היה מגעיל. אל תתיחסו ברצינות.
בדיוק כעת, קוראת דף זה שכנתי המרוקאית, ועל כן אהיה עדינה (בכל זאת, אינני בעד שנאת אחים. בעצם, אחים?).

חיפשתי זמן רב את אותה הכתבה, ואפילו רתמתי את אימי לצורך העניין.
והרי לך - http://www.tevalife.com/article.asp?id=3146

לחסומי רימון, להלן תקציר:
בקיצור הדברים, אומר, שברור לכולם חשיבותו של הויטמין הלזה (מניעת סרטן, בין השאר).
ואצטט - "עור בהיר של לבנים מסנתז ויטמין D בהשפעת קרני השמש פי-6 יותר מהר מאשר עור כהה, שכן רמות גבוהות של הפיגמנט מלנין אחראיות לחסימה של מעבר קרני UVB לשכבת האפידרמיס. אנשים שחורים מכילים בדמם בממוצע רמת 25D הנמוכה כדי מחצית רמתו בלבנים."
על כן - "לרוב האנשים ממוצא לבן רמת חשיפה יומית לשמש של 10-15 דקות"
ו- "אנשים בגווני עור כהים עד כהים מאוד, יזדקקו לפרק זמן כפול לפחות של חשיפה יומית לשמש". במאמר אחר קראתי, שצריך להיות אדומים.
אך בכל זאת, כאשר נחשפים לשמש יותר מן הזמן הזה, העור נשרף, וזה איננו בריא. גם מרוקאים שאינם נשרפים - הדבר מזיק לעורם.
"אחת דברתי ואענה, ושתים ואוסיף"~מאיר~
לא היה בי כוח לקרוא את כל המחקר החביב הנ"ל, וכפי שציינתי, בארץ שטופת שמש כשלנו אין הבדל מהותי ואיש מאיתנו הכהים לא יסבול ממחלות חוסר-ויטמין-D. יש לציין כי לא הזכרת אף אחת מאותן "מחלות ספרדיות מובהקות", ושהאיידס אכן עובר בתורשה עבריינית. עם זאת, ישנם אנשים אשר הם נשאים, והם עצמם לא נפגעים מנגיף האיידס השוכן בקרבם, ואלו בדרך כלל נמנים על גזענו.

אבל די לוויכוח עקר זה, אשר אינו נשען אלא על סברותינו, וראשים על ארץ רבה ודאי יתייחסו אליו בזלזול. בהזדמנות זו אביא משנה מנגעים פרק ב' משנה א': "בהרת עזה (הכוונה לצרעת בהירה מאוד) נראית בגרמני כהה, והכהה (צרעת בהירה פחות, ולא שחורה ממש) בכושי עזה. רבי ישמעאל אומר, בית ישראל, אני כפרתן--הרי הן כאשכרוע(סוג של עץ): לא שחורים(תימנים) ולא לבנים(אשכנזים צחי-עור), אלא בינוניים(ספרדים)."

לסיום אציין שהפסוק מאיוב שהובא בנושא ההודעה צוטט שלא כלשונו (אגב, רק ספרדים שתים לבם לדקדוק בלשון הפסוקים, בניגוד לאשכנזים, אשר חרף התימרותם להיות חכמים יותר, אינם יודעים להגות פסוק כצורתו), ומקורו המדוייק, אשר לא התאים לנושא הודעתי, הינו "אחת דברתי ולא אענה ושתים ולא אוסיף". "ולא אוסיף"
לכב' מו"ר וכו' וכו'...אוסנת
אכן, בארצנו המוארת והשמשית, אין סיבה לחשוש מאפליה בין אשכנזים לספרדים בעניין ויטמין D. אך במידה ותצא את ארצנו הקד' (למטרות רצויות), תסבול מכך, וגורלך יהיה רע, מר ונמהר.
לא הזכרתי את אותן מחלות, אך עפ"י מיטב ידיעתי, גם ספרדים עושים 'דור ישרים', אז מסתבר שיש.
מי שיש בו נגיף איידס, ואינו נפגע ממנו ע ד י ן, זה מפני שהנגיף מתפרץ באיזה שהוא שלב בלי שום הגיון. הנגיף אינו מבדיל בין אשכנזים לספרדים, מפני שלתא אין פיגמנטים.

המשנה שהבאת נאה וחסודה, אך אינה רלוונטית, משום שכיום הצרעת היא מחלה נדירה, והחולים בה שוכנים במחלקה סגורה אי שם. מה גם, שמתוך המשנה, ניתן להבין, שלספרדים רגילים יש את 2 סוגי הצרעת... לקחו גם מהם, וגם מהם.

ויכוח זה הינו חסר תועלת לג ב י ך, מכיון שלעולם ועד תהיה ספרדי מסכן. והרי לצערך, לא היה בידך לבחור את מוצא הוריך...
אך אף אחד לא יכול היה לבחור אם הוריו יהיו לבקנים, או שמא לא־נראים־בלילה, ולכן - אני אמשיך להסריח עם אולטרסול, עם כל אחי, ואתה תמשיך להשמין מהאוכל המרוקאי הרווי בשמן (וגם לשים אוכל על הפלטה בשבת), עם כל אחיך.
כולנו יהודים!
לא משנה האם הצרעת רלוונטית~מאיר~
ואף לא ישנה אם הספרדים לוקים בכל סוגיה המגוונים (אגב, מסקנה זו מעידה על אי-קריאה מעמיקה וחוסר הבנה בדברי רז"לינו), מפני שניסוח המשנה, ואני חזור "בני ישראל, אני כפרתן הרי הן כאשכרוע"-כלומר שבני ישראל צבעם כצבעי, ולא משנה אם מושך זה מחלות או מפרקן, זה מעיד על מוצאנו הישיר מאברהם יצחק ויעקב(אגב, פשט מקרא הוא שאברהם היה מרוקאי. התראי אי-פעם אשכנזי מניף סכין על וולדו?), זאת בניגוד אליכם, שנסתפחתם עלינו מאנשי כוזר, וזה המסביר את צבעי עורכם ועיניכם.........

ויכוח זה הינו חסר-תועלת לגבי אף אחד, שכן אני לעולם ועד אוותר ספרדי רב-און, ואילו את לעולם ועד תיצלי בשמש הקופחת, ותתקלפי מיובש אצבעות בימי חרפך.

כולנו יהודים!(אני מניח...)
הושעתני!!!מאחורי הקואחרונה
|משתחווה אפיים ארצה (לנשק את אדמת א"י)|
לכבוד החשובים שכאן, שאלה קשה באה לפיתחי-שדמות בחולות

הרמב"ם כתב שיש לשלב פעילות גופנית למען בריאות הגוף והנפש,

מהו ענף הספורט המומלץ ליושבי מחשב / מושב נסיעה.

העונה להגדרות הצניעות ?

פילאטיס מכשירים לנשיםפ.א.
לפי פריינטה הדרשןדורין השמיני

אפשר פילאטיס ולא זומבה

גם לגברים וגם לנשיםשדמות בחולות

כמובן.

ואם יש משהו מותאם לזוגות כרעיון לחיזוק בית של תורה ואמת - זה יהיה נהדר

הרעיון הטוב ביותר במחשב הוא הליכוןשמיניסט באמ"ש

לזוג, הליכון זוגי

נמכר ב3000 ש''ח להליכון ו4900 לזוג

בריכהelicoאחרונה
האם להגיד הלל כל יום(פירוט למטה)שמיניסט באמ"ש

הרי כל יום אנו צריכים להודות שכ"מ ביבי שליט"א יצא למבצע נגד מ"ה איראן ימ"ש

הרי לכאורה נראה לענ"ד שצריך להגיד הלל כל יום, שהרי כל יום אנחנו ניצלים מחדש מאותה אימה שהייתה יכולה להרוג בנו רבים וטובים

ואכן אנחנו אומרים מודיםאנונימי (2)
3 פעמים ביום בכל יום, ועוד כהנה וכהנה תודות, שירות והללים.

הלל המיוחד אומרים רק בזמן המיוחד כדי שלא נהיה דשים את ההלל בעקבינו ונמצא שכרינו בהפסדנו

בין כה וכה אנו דשים את ההלל,אז מה הבעיה להוסיף?שמיניסט באמ"ש
אבל אז מה יעשו בתפילהדורין השמיניאחרונה

של הרב מרדכי אליהו לקום כל יום ותיקין זה קשה

למי שלא מעודכן בעולם הישיבותדורין השמיני

יש שאלה שממש עולה בזמן הזה בכול עולם הישיבות (התיכוניות) ומה שמתחתיהם

האם כשסופרים ספירת הגומר סופרים גם ימי חופש או לא 

על כן הגעתי אל כבוד תורתכם על מנת שתדונו בשאלתי ותענו לי תשובה המניחה את הדעת

מה הדיןקעלעברימבאר
של שמיניסט שנהיה בן 18 במהלך ספירת הגומר? האם הופקע מכלל תלמיד ומפסיק לספור בברכה?
לִכְאוֹרֶה לאדורין השמיני

כיוון שזה טבעי שבשמינית נהיים בני שמונה עשרה על כן הם קרויים שמיניסטים

אבל האם שמיניסט שעשהדורין השמיני

בגרויות חורף פטור מלספור  

כשם שמי שעושה פסח שניקעלעברימבאר
סופר מהראשון, כך מי שעושה מועד ב סופר ממועד א
ומה עם השמיניסט שלא עשהשלג דאשתקד
אפילו בגרויות קיץ? יספור עד מועד ג? או שאצל שמיניסט כזה החופש התחיל מספטמבר של 6 שנים לפני כן...
כנראה שלא כי זה כמו פסח שנידורין השמיני
האם סופרים שמונה שמיניות בספירת הגומר?קעלעברימבאר
או שהשמינית שנה הזאת היא שמינית שבשמינית שבגאו"ה (ישיבה גאונית הונללו)? 
אין גוזרים גזרות שהציבור לא יכול לעמוד בהםדורין השמיני

והרי אם כשסופרים ספירה אחת מתבלבלים קל וחומר בשתיים

וגם שמצינו בדוד המלך שכאן זה עדיין ספירת העומר ואין מערבין ספירה בספירה

וכי מתבלבלים מאי הוי?125690
אם טועים בספירה ומוסיפים ימים, ראוי להם שיתווספו ואם מורידים ימים, למעליותא הוא
שמיניסטים לא סופרים125690
הלימודים בשמינית נגמרים מוקדם יותר (החופש בפועל שלי התחיל היום)
יא עוקץדורין השמיני

אנחנו נשארים אחרי היסודי

אבל כשאתה סופר ספירת העומר אתה מכוון גם על הגומר

יכול להיות שכיוון שישדורין השמיני

בזמן הזה גם ככה אווירת סופא דקורסא ואם היית פוטר את החופשים היית יכול גם לפטור הכל 

על כן צריך לספור הכל

הרמוניהאחרונה

אתם שטוניקים גאוניים

..מפוצלשת(:

@אני))))

זוכרת תמקום הזה???

עוד פעיל?קעלעברימבאר
שבירכת אותי ביומולדתאני:)))))
ישןן
וואי נכוןןמפוצלשת(:
איזו תקופהאני:)))))

פעם היינו חברות;)

נכון ואז נטשת אותי😪מפוצלשת(:
בואי, אנחנו יודעים מי באמת נטשה..אני:)))))
סתם.. אבל מסיבות טובות לפחות🤭מפוצלשת(:
זה כן.אני:)))))
לא בא לי לדבר בפורום הזה
העלאה באוב אסורה מהתורהזיויק
כן, אבל יש לעיין אם גם העלאה באוב דיגיטלי125690
האמת דנו בזה במשפחהאני הנני כאינני

מצד מה שהיה בטקס המשואות השנה, שהעלו באוב את חיטמן וכו'.

מה היה שםדורין השמיניאחרונה

בשביל הלא מעודכנים

תרצו שנעיר פה את הפורום הזה?שדמות בחולות

יש לכם ממנו זכרונות טובים?

יש שרשורים שחקוקים לכם עמוק עמוק בראש?

תשתפו אותי (החדשה שבא לה להכנס ל"חבורה")

אני ארצה למרות שלא הייתי פהקעלעברימבאר
כנ"ל125690
...שדמות בחולותאחרונה

@משה תספר לנו מה היה פה ואיך מעירים פה ת'עניינים?

נשאלה שאלהשמיניסט באמ"ש
האם אדם המשחק כדור מים ונתן מכה תוך כדי ריחוף בפחות מג טפחים והכניס, נחשב שער או אינו נחשב שער?
למה שלא יחשב?אניוהוא
הוא לא במים ואם לא במים אז לא נחשבשמיניסט באמ"שאחרונה
הניגון הוא בשהרגלים יצאו מחוץ למים
שאלה רבתיקופת חיסכון

אם אתה יושב לך על חוף הים, ולפתע פתאום אתה רואה לא פחות ולא יותר- את אבו מאזן טובע! כן, בהחלט שווה! אבל כעת עומדות בפניך שתי אפשרויות, או להציל אותו או לשבת על פסק זמן ובירה. מה היית בוחר גולדסטאר או מכבי?

הייתי הולך לעזור לואניוהואאחרונה
לוודא שהוא טובע לגמרי.
שאלהשמיניסט באמ"ש
אם עברתי בשבת מרשות היחיד אחת לאחרת ע"י שיגור ולא עברתי ברשות הרבים שבאמצע, האם הוצאתי מרשות לרשות?
לא125690

זאת מחלוקת ר' מאיר וחכמים אבל להלכה, אם אתה מעביר חפץ מרשות היחיד לרשות היחיד שלא דרך רשות הרבים אתה פטור, אני לא רואה סיבה שזה יהיה שונה במקרה הזה.

יותר מעניין לשאול מה הדין במקרה של שיגור למרחק של יותר מד' אמות ברשות הרבים עם משהו שיש בו כדי הוצאה ביד

מה הדין בשיגור מרשות היחיד לרשות היחיד שרחוקההוד444
יותר מאלפיים אמה?
בעיקרון השאלה היא איך מתבצע השיגור125690

אם החלקיקים של האדם עוברים באוויר ומתחברים מחדש בנקודה אחרת (ע"ע צ'רלי בממלכת השוקולד) נראה שזה אסור. אם זה לא כולל מעבר בשטח שבין המקומות אני חושב שזה מותר. כמובן שבמקרה כזה יהיה מותר למשתגר ללכת רק ד' אמות מהמקום שאליו הוא שוגר.

אני חושב שברשות היחיד השאלה לא רלוונטית, אני לא זוכר בדיוק את הכללים אבל נראה לי שלפחות לרוב, המדידה של אלפיים אמה מתחילה מקצה רה"י, אם זה נכון, מה שכתבתי נכון רק כשמדובר על רה"ר

אוקי מגניבהוד444
מה הדין במנהרת קוונטים?ימח שם עראפת
או במנהרת הזמן?
עברת ברה'ר מעל י' טפחים או מתחת לי טפחים?אניוהוא
מסתומא אם הוא נזרק,ימח שם עראפתאחרונה

זה היה מעל עשרה טפחים, כי דרך בני אדם כשהם זורקים זה מגובה החזה בדרך כלל, ובהנחה שאנחנו לא עוסקים כאן בילדון אלא בבחור, יש לשער שהוא זרק מעל עשרה טפחים.

אולי יעניין אותך