שלום כולם, זה קודם לא העתיק טוב - מציג את עצמיאנונימי (פותח)

רציתי קצת לשתף :
מרגיש מתוסכל ממה שקורא במדינה.... שאין לי דרך איך לפעול ולעזור.. מהצורה בה מתייחסים למתיישבי יהודה ושומרון וחבל עזה לשעבר...עע גוש קטיף וכו...
מתוסכל מהתקשורת , מהשחיתות שאוכלת פה כל חלקה טובה, מהדרדרות החינוך וחרד לעתיד קיומה של המדינה ויותר מכל לאחדותינו כאומה... שמאל, ימין, דתיים , חילונים חרדים...וכו
וסיפור אמיתי שקרה לי , למדתי באוניברסיטת חיפה שנה, וברחתי משם , וגם כי רציתי לעבור להנדסה
ישבתי עם חברים ליד הדוכן של תא לביא באשכול ולא היה לי שום קשר אל אנשי הדוכן, מדוכן ממול בא ערבי , ( כמו שאתם יודעים - אוניברסיטת חיפה זה כמו מעוז חיזאבללה וחמאס וכו .... ומאוד פוליטים)
קיצר, הערבי מהדוכן של אחד התאים הערבים בא אלינו, מצביע עליי, ועוד על שני חברים בעל מראה "אשכנזי, אירופאי , צפוני" ואומר אתה אתה ואתה.. בכלל לא יהודים, תחזרו למדינות אירופה שם היו צריכים לגמור לטפל בכל.. , מצביע על 3 חברים אחרים בעל מראה של יהודי צפון אפריקה , עיראק- קיצר שחומים וכו...
אומר להם ,אתה אתה ואתה בכלל באתם מהמדינות שלנו, ושם גם היו צריכים לטפל בכם...עם תנועת יד ארוכה... מצביע עלינו ומעביר את היד מהראשון לאחרון... כולכם עוד כמה שנים לא תהיו פה.... ואז מצביע עם היד בתנועת קשת מלמטה למעלה " וכל זה יהיה שלנו עוד כמה שנים"- מתכוון לאוניברסיטת חיפה...
במקום שניים מהחברים כמעט והתפרצו עליו , אבל עצרנו אותם, ידענו שזה לא חכם, כי כל המערכת נגדנו- הימים- ימי תרום ההתנתקות כשהתוכנית וההכנות היו כבר בשלבי הכנה מתקדמים , זה קרה מתישהוא בסוף אפריל או מאי 2004 אם אני זוכר נכון...
המערכץ- השילטון, אוניברסיטת חיפה, ועוד...
אם החברים היו מכים את הערבים, אז גם כל החברים שלהם כחמולה הייתה באה ומפוצצת אותנו... הם רק מחפשים את זה... ואחרים לא היו עוזרים, וגם הערבים במקרה כזה גם כקוזאק הנגזל היו מתלוננים להנהלת האוניברטיסה...
וגם אנו היינו עושים ככה...
אבל לפני איזה חודש או חודשיים כשהייתה תקרית דומה.. והיו מכות.. !!! הערבים גם התחילו , גם עשו חמולה על כמה אנשים והכו אותם... בלי שום סיכוי ואנשים מהצד לא התערבו כי לא רצו להסתבך, במקרה שאירע לפני המקרה שתיארתי , הערבים התלוננו אחר כך לאוניברסיטת חיפה, היתה ועדת משמעת, את הערבים פתרו מאחריות וגם כדי לא לעורר מהומות ולהתחשב ברחשי המיעוט... את החברה היהודים, קיבלו חזק בראש...
באותה שנה שגם למדתי באוניבריסטת חיפה ערפאת ימח שמו מת... הערבים ביקשו אישור מהאוניברסיטה לעשות עצרת עם נרות תמונות ובאלגנים וכו הם לא קיבלו !!!!
היהודים ביקשו אישור נגדי לעצרת נגדית במידה ותהיה של הערבים, גם הם לא קיבלו אישור
הערבים בכל זאת עשו עצרת , לזכר ערפאת , מחבל ,טרוריסט ובן זונה אחד גדול- סליחה על הביטוי !!! עם נרות , דגלים של אשף ועוד... היהודים מהר אירגנו הפגנה נגדית, ומאבטחי האוניברסיטה הפרידו ודאגו שלא יהיה מגע... ואז "נשבר הקש" המפגינים היהודים שלפו והרימו אל על את דגלי ישראל.... ! המאבטחים העיפו את היהודים והורידו את הדגלים... וזה בגלל שזה פוגע ברגשות הערבים וכדי לא ליצור ליבוי מתחים ולעורר סערות.... שוב.. האוניברטיסת חיפה, כן , זאת שמקבלת תקציבים ממשלתיים הורתה לא לאשפר להניף את דגל ישראל בהפגנה של יהודים נגד עצרת זיכרון של מחבל .... אותה אוניברסטיה שמימנה את דר אילן פפה הפוסט ישראלי, אותו דר שעזר מאוד ועודד חרם אקדמאי של מוסדות אקדמאים באנגליה על מוסדות אקדמאים בחול.... כנראה שכחו חופש אקדמאי מהוא כשמדובר בישראל...
אשמח לקבל תגובות , הצעות ועוד
אם זה מעניין אותך יש מכללה חדשה בקדומיםאנונימי (פותח)
תבדוק אולי שמה תוכל למצוא תקווה
אני שמחה ממש שאתה משתף אותנוסוד היצירה
אני יכולה להציע לך לפרסם את דעותייך, הגיגייך ועוד בנושא בפורום: "ארץ מולדת", שם בוודאי תזכה לקבל תגובות יותר נלהבות והסיפור שסיפרת כאן יהיה בהחלט יותר רלוונטי לשם.
אוי ואבוי!גב'
מה שקורה במדינה שלנו....
אין מילים, פשוט מדינה מתאבדת, ללא יצר קיום מינימלי!!!!!!
איפה נשמע דבר כזה, שמדינה תתרפס בצורה כל כך חולנית לפני האויב??!!!
האויב קולט את החולשה שאנחנו משדרים לו, וכמובן מנצל אותה...לצערינו...
אנחנו בתור ציבור נשלטים על ידי שלטון שעושה בנו כרצונו.
מצב מ-ז-עז-ע!!!
אנחנו זקוקים להרבה תפילה.
אנחנו צריכים לעשות עבודה ומעשה!אנונימי (פותח)
אם זאת עם זיקה חזקה ליהדות.
אני לא מעט פעמים שאלתי אנשים יראי שמיים מזרם כזה או אחר... מה צריך לעשות, עד איזה רמה , או לתת לאלוהים לעשות את מעכשיו... ומה קובע זאת,
לרוב התחברתי מאוד לחובשי הכיפות הסרוגות - הציונות הדתית ולחבר`ה מבתי חב``ד שרואים כשליחות לקרב לבבות... ! מעריץ ומעריך אותם מאוד.
שאלתי את אותה שאלה גם חבר`ה מהציונות הדתית שעובדים בתחומי המדעים המדוייקים ד``ר ומעלה, עניין אותי לקבל את התשובה מאלו גם בתור אנשי מדע.
התשובה הטובה ביותר שקיבלתי שאוכל להכליל אותה ולסכם אותה מהאנשים השונים, :
תפילה ויראות שמיים, זה טוב, אך צריך מעשים! ולא בגלל שאין הם סומכים על הברוך הוא, אלא מאחר והוא לא משרת אותנו , אלא אנו אותו וצריכים לעשות את דבריו.
אין זה אומר שבשם הקדוש ברוך הוא צריך לעשות דברים משוגעים- תמיד יש את אלו שימצאו צידוק במעשיהם כדברי ה` , ואין נכון לעשות זאת, אלא בצורה שאנו כחברה מודרנית יהודית וכן, גם דמוקרטית שמהווה חלק מתרבותינו כעם יהודי ולעשות החלטה מושכלת ומשותפת על דרכי הפעולה.
אנו הם אלו שצריכים לפעול ולעשות ולא לחכות לנס ו"זקוקים להרבה תפילה"
השדות לא ילבלבו ויתנו פרי ללא עבודה מלאכה מעשה ונטייה, הבניינים לא יבנו , צבא לא יהיה עם לא יהיה מי שילחם ויהיה בו. תורה ועבודה ! אדם שלא עובד יבול ואדם בלי תרבות והווי ועם ימוג.
האחריות היא כולה עלינו ומשם עם נעשה כטוב , נקודות יזכפו לזכותינו במרומים , ועל כך נשפט בבוא היום, על מעשנו , על היותינו בני אדם טובים ובין אדם לחברו.
יצר רע כלשהוא הוא באחריותינו ובכך נבדלנו מבהמה. ועל אף שהוא טמון בנו , ניתן גם לתעל אותו לכיוונים הנכונים , לכל מטבע יש שני צדדים וניתן להשתמש בשניהם, איך נעשה זאת זה רק תלוי בנו !
גם בספרו של משה פינגליין מלחמת החלומות שקראתי, הוא אומר, אנחנו אלו שצריכים לעשות את העבודה עבור ה` ואף אחד לא יעשה אותה עבורינו, אנחנו עובדים שלא ולא ההפך.
יש לך רעיונות מעשיים?גב'
באמת שאשמח לדעת מה אפשר לעשות.
עד עכשיו, כל מה שניסינו לעשות- לא הועיל יותר מדי.
הפגנות?
-הניסיון מראה שהפגנות לא מזיזות כלום.
עבודת הסברה?
-כמה כבר אפשר לדבר עם אנשים על כך שהמצב שלנו זוועתי? נמאס אפילו לדבר על זה.
תעמולה לפני בחירות?
-אין בחירות בזמן הקרוב.
בקיצור, אם אתה יודע מה אפשר לעשות בנידון- שתף אותנו!!
מה עושים? לומדיםאנונימי (פותח)
המשבר הנובע מבעיית זהות זו מחריף משנה לשנה. החברה בישראל נמצאת בתהליך התפוררות לאומי וחברתי, ערכים פוסט-מודרניים ופוסט-ציוניים מכתיבים סדר יום מדיני וציבורי חדש ומניעים תהליכי התפוררות של הסולידאריות היהודית, התרחקות מערכי המורשת היהודית, התנכרות לארץ ישראל ולערכי ההתיישבות, ירידה בגיוס לצה"ל, שחיתות שלטונית גואה וסכנות ביטחוניות קיומיות.
השתלטות זו על התודעה והתרבות הישראלית, החלה באקדמיה והתפשטה לכל המערכות הציבוריות בישראל: משפט, תקשורת, ממשל, כלכלה וביטחון, כאשר המנהיגים והפקידים בכל המערכות מישרים קו עם מערכת הערכים השלטת. כך נקבע סדר היום הלאומי על ידי קבוצת מיעוט, הכופה בדורסנות את ערכיה על הרוב היהודי במדינת ישראל, ומדרדרת את מצבה המדיני והבטחוני של ישראל תוך סיכון קיומה הממשי של ישראל ואופיה כמדינה יהודית.
בהעדרה של אליטה יהודית לאומית מגובשת, צעירים רבים בעלי זיקה יהודית וציונית מפותחת הלומדים באקדמיה הישראלית, נותרים בחוסר אונים מול המערכת, ומקבלים על עצמם בלית ברירה את גבולות התודעה התרבותית השלטת בפקולטות בישראל. עקב העדר ידע וכלים, אין בכוחם של צעירים אלו לקרוא תיגר על מערכת הערכים הקיימת. אלו הממשיכים לשרות הציבורי בישראל, מטמיעים בקלות מערכת זו אל תוכם. אחרים מתייאשים, מוותרים על ההשפעה הציבורית ופונים למגזר הפרטי.
יצירת מערכת ערכים יהודית, שינוי השיח הציבורי ובניית מנהיגות בעלת תשתית אידיאית-יהודית, הינם איפוא, הכרחיים על מנת להבטיח את המשך קיומה של מדינת ישראל.
יש מכללות שהכניסו לאחרונהסוד היצירה
אני ממש מסכימה שיש לעשות מעשה...
גם אם זה לכתוב כתבות, גם אם זה להפיץ כמה שיותר סרטים בתקשורת, מחאה יכולה לבוא לידי ביטוי בדרכים רבות ומגוונות...צריך לחשוב ולנסות לראות מה יכול להשפיע...
אגב, אני מניחה על פי סיפורך (highlander) שיש רוב של מיעוטים באוניברסיטת חיפה ? או שמא יש רוב של הם ולכן המצב הוא כפי שהוא? (אגב, ממש הזדעזעתי מהאזכרה של ערפאת יימח שמו...אבל לנוכח האירועים שקורים כאן, מה לעשות אני כבר לא כ"כ מופתעת)...
כמושפעת מנאום/הרצאה של ראש המכללה....אור77

במקום לבוא להסביר לאנשים שכבר עיצבו את השקפתם...
לחנך את הדור הבא להיות יותר טוב ומוצלח מקודמו....
רעיון לא רע, אה??
הטובים- להוראה!!! ;)
אבל מה עם חומר הלימוד?אנונימי (פותח)
מורה מוכרח ללמד את הנכבה במקביל לעצמאות ישראל.
מורה מוכרח ללמד ביקורת המקרא בשיעורי יהדות ועוד...
השינוי חייב לבוא מדרג הרבה יותר גבוה, גם אם יהיו יותר ע"וד דתיים וכו' זה עדיין לא ישנה את המפה הפוליטית, חייבים לחשוב ממש בגדול ולפתח גישות משלנו.
מה הקשר לחומר הלימוד?אור77
את לא מכירה את המורים מהאולפנא שהיו מעבירים לך מסרים בשיעור הלכות שבת, על הלכות פגישות ואיך לבחור את הבן זוג או יותר חזק- על הגנה עצמית?? אם לא, אז אצלי היה כך...

וחוץ מזה... תוך כדי שהיעור עולים נושאים אקטואלים שאי אפשר להתעלם מהם... ואז מדברים עליהם.. ואת בתור מורה, מעבירה את המסר של חשיבות א"י וכו'.
פשוט.
וסליחה, אתה בן...
אור77
היי שובאנונימי (פותח)
היום שמעתי מידידה שהערבים חילקו סוכריות ותמונות של סמיר קונטר בבניין אשכול !
ביזיון!!!
כשאני ראיתי את הדרך הבזויה בא החיזבאללה התעלל במשפחות עד הרגע האחרון זה היה פשוט יותר מידי!
והם לא בחיים, במקרה כזה , באמת צריך להחזיר את סמיר קונטר בארון ! אכל לנו הרבה כסף בבתי הכלא במשך השנים,ביקורים מהצלב האדום ועשה תואר ?! WTF?!!!!
לא שמעתי שגלעד או שאהוד ג וכו קיבלו כזה יחס... למה למה למה , אנחנו השתגענו ?!?!
יש כאלו שהציעו להזריק לו בכלא רעל שימות עוד כמה חודשים ואני אומר לא!!!
אנחנו מדינה ריבונית ולא אמורים לעשות כזה דבר בהחבא אלא לדרוש את הצדק ! וזה אומר בפומבי ולא בצורה פחדנית..
גם אני פעם שקלתי להיות חלק מהמערכת של דור העתיד, אבל האמת , כל הפוליטיקה דיי מגעילה אותי,, אני יודע שלא אהיה איש מערכת בשל דעותיי, אני יודע שיש שחיתות ולא רוצה להיות חלק מזה, וכן אני מאמין שהייעוד שלי יהיה בפיתוח ובהנדסה טוב יותר .
אני לא מבינה אוני' חיפה היא לא מוסד יהודי???אור77
הרי טירות מפוארות יש להם בכל הדרך לצפון....
ואין להם גם מי שיפנה אותם או יהרוס להם אם הם חרגו מהגבול שלהם...
אלו פריווילגיות, ה' ישמור...
אני חושבת שמה שנשאר לעשות זה- פשוט להתפלל להתחזק במצוות ולהתאחד.
צו השעה. את זה אנחנו חייבים לעבור על מנת להגיע לגאולה-
השאלה כמה זמן יעבור עד אז- וכדי להחיש את הגאולה- לחזור בתשובה ובהתלהבות!

ודרך אגב, Highlander, חינוך או הוראה- לא קשורים לפוליטיקה!
הוראה ןחינוךאנונימי (פותח)
כמו כן אני כבר היום עובד עם קבוצות נוער ורואה חלק מזה כחינוך, על אף שאני מקבל $ , שהרי אני צריך לכלכל את עצמי, אני נותן מעצמי הרבה הרבה יותר, וגם בשעות נוספות רבות שעליהן לא קיבלתי $, ולכן אני גם בזה רואה תרומה לקהילה ובניית דור העתיד .
ועם כל הכבוד למגזר החינוך, אי אפשר ממש להתקיים בארץ מלהיות מורה,! שוב בלי שום קשר לשכר וגבוה ככל שיהיה , אני עדיין יעדיף לעבוד בתחום ההי טק, ואולי לפתוח בהמשך חברה משלי , ולעסוק בפיתוח , אבל להתנדב עם יהיה לי זמן כדי להשפיע על דור העתיד...
בחטיבת הביניים היה לי מורה לפיזיקה מדהים! שגם הכין לבגרויות, במקצועו הוא היה מהנדס , אבל הוא גם היה תותח על בהוראה,, וזאת על אף שהיה לו רק תואר ראשוןן, בקיצר בית הספר העסיק אותו בחוזה פרטי ואישי כמו בהיי טק, הוא קיבל שכר מאוד גבוה כך שהיה לו שווה להשאר בתחום ההוראה אבל גם התוצאות לא איחרו לבוא ותלמידיו הפציצו בבגרויות ...
לעומת זאת בתיכון כבר הייתה לי מורה לפיזיקה שעבדה על המסטר שלה בפיזיקה, ואפילו שהיא הייתה נחמדה ורצתה והשתדלה היא פשוט לא ידעה ללמד.
צריך לקחת להוראה את הטובים ביותר , לשלם להם שכר בהתאם, ולתת תמריצים! מי שטוב ומשקיע יקבל יותר מי שלא , ייצא מהמערכת.... זה עתיד הנוער וילדינו ועתיד המחר !!!
אין שום ספקגב'
בראש ובראשונה, התרומה למדינה היא כלכלית.
העבודה של מהנדס שווה כסף.
אתה פותח חברה? מתי?
אני מחפשת עבודה... ;)
צריך לסיים את התואר קודםאנונימי (פותח)
מהנדס, עבודתו חשובה למדינה לא רק בגלל $!
זאת שליחות, ולהיות בחזית הטכנולוגיה העולמית, לפתח מכשור רפואי , מעבדים, תקשורת , ודרכים חדשות לייצר אנרגיה, זה מביא כבוד גדול למדינה, לדעתי יותר מאשר בתחום הספורט וכוכב נולד למיניהם- ריקנות אמרנו ?!לדעתי לפחות ואם כל הכבוד לאלו שהזכרתי...
אבל אצלי הדברים לא יבואו בקלות, אלא בדרך ארוכה של עבודה, ומכשולים כדי להגיע למטרה...
להיות אור לגויים ביכולתינו לקדם את האנושות
i know that it might sound corny , but thats the way i see things...
כי הם חלק מהמדינה, והמדינה קבעה שכרגע לא תקום עודאינקו
את לא יכולה להוציא מהכלל את הערבים- שמה לעשות, הם אזרחים שווי זכויות במדינה (וזה לא יעזור להתווכח על זה, זאת עובדה שלא תשתנה בדיוני פורום),
אז לא יקימו במיוחד אוניברסיטה רק לערבים.
בדיוק כמו שאין בית חולים רק לערבים, או כל דבר אחר, רק לערבים
ערביי מזרח ירושלים הם "בני כלאיים"אינקו
אבל חוץ מהם, כולם שווי זכויות (או אמורים להיות).
גם לדתיים יש מערכות חינוך יסודיות ,על יסודיות ועל תיכוניות נפרדות, אבל זה לא אומר שיש להם מערכת השכלה גבוהה נפרדת.
ולא, בר אילן זה לא אוניברסיטה דתית.
לגבי כל המכללות לחינוך אני לא יודע.
אם היה להם זכות בחירה לכנסת היו מתווספים ח"כים44444אחרונה
אולי זה לא דמוקרטי אבל אסור לנו להרוג את עצמינו על מזבח דת הדמוקרטיה!!!
זה יסכן את המדינה היהודית!!!!
מדינה יהודית יש רק אחת מדינות דמוקרטיות יש עשרות.
אנשים שבנו את המדינה ונהרגו עליה לא נלחמו והוציאו את כל מרצם וכל חייהם לא הוקדשו לדת הדמוקרטיה אלא למדינה יהודית.
יש הסוברים שסמיר קונטאר הוא מרגל למעננו...סוד היצירה
הזוי מעט או שיש בזה משהו?
לא הבנת את כוונתיאנונימי (פותח)
כשהייתי בתיכון קראו לי קיצוני הזוי והוזה ועודאנונימי (פותח)
כמובן שגם כשהיו דיונים על כך בכיתה , המורים ביטלו את דבריי בהינף יד, ואמרו שיהיה בסדר, וצריך לתת צאנס לשלום, ושאם נרצה נכבוש חזרה את כל השטחים ציק צק...
אבל דבר אחד מאוד נחקק חזק בזיכרוני ,
לא זוכר אם זה היה בכיתה יא או יב , הגיע מורה מחליפה , ובמקרה היא הייתה מורה שהייתה חברה טובה של אימי ( מהחבורה שלה )
המורה העלתה דיון על הדברים שמסכמים את השנה בעולם וכו , כל תלמיד אמר כמה דברים, לרוב דברים חיובים, שיפור הכלכלה פה, דבר יפה אחר שם,
ורק אני חיכיתי בשקט ובאופן קודר לתורי , ואז אמרתי , " הדבר לדעתי המשמעותי שמסכם את השנה הזאת , שישנה את פני עולמינו , זאת הפצצה האטומית האיסלאמית הראשונה, וכולנו נאכל הרבה קש ממנה "
כולם, אבל כולם , הסתכלו עליי כמעיין יצור , מישהוא דפוק לגמרי בשכל , מישהוא "בסרטים" ושלא הולך בתלם... בחיים לא אשכח את זה.... מסתבר שאני לא עד כדי כך בסרטים.... ואני גם לא ממש מתיימר להיות "חוזה עתידות" אלא אדם עם ראש פתוח ושרואה את הנולד בהתאם למה שמתרחש כיום והגיון בריא.. שלא נשטף לי המוח מהתקשורת או שאר האמצעים...
גרעין "יתד" באוניברסיטת חיפהאנונימי (פותח)
אולי דרכם ואיתם יהיה אפשר לפעול. (אולי לארגן דברים לאומיים משלכם, בלי קשר לאירועים שקורים ואז אולי לא יטענו נגדיכם ש"זה פוגע ברגשות בלה בלה..")
שווה לבדוק!
לא לומד באונ חיפה יותראנונימי (פותח)
לדעתי לפחות,
וגם כל האווירה הפחות לימודית של קפה דשא מצד אחד, הרצון ללמוד ולעבור ללימודי הנדסה מצד שני וגם האווירה המאיימת... גרמו לי לעזוב את האונ
הנהלת אונ חיפה מפלה בכוונה או בשם אפליה מתקנת, או בשם הטימטום או השקפה פוליטית את ה"ערבים לטובה" ואת היהודים לרעה..
ושוב אני מזכיר, דגל אשף שהונף בהפגנה שלא אושרה, לא נעשה דבר בנידון, דגל ישראל שהונף בהפגנה מיידית שאורגנה, הורד!!! על ידי מאבטחי האונ כדי למנוע ה"תלהטות " הרוחות וכדי לא לפגוע ברגשות וכו .. והיהודים שהניפו אותו הורחקו מן המתחם... ומאוחר יותר היו בוועדת משמעת!! על הפרה של הסדר הציבורי והשקט ואווירת הדו קיום!
חברים יקרים!סוד היצירה
קישור: http://imti.org.il/סוד היצירה
התירוץ שלי היה שהתחתנתי ועברתי לעיר אחרתאריק מהדרום
אבל זה היה רק התירוץ.
האמת שלא התאים לי והלכתי ללמוד תעודה מקצועית.
בודקים אם העבודה אחרי התור מתאימה ליאריק מהדרום
אז למה לעזוב?ארץ השוקולד
החלפתי תחוםארץ השוקולד
נהניתי מקורס ספציפי והרגשתי שהתואר שאני עושה פחות יועיל לי לחיים כמקצוע.
פירוט נרחב יותר באישי, לא רוצה לעשות אאוטינג.
מוזמנת בשמחהארץ השוקולד
אף פעם לא עזבתי תואר ראשוןאנונימי (3)
אבל תואר שלישי עזבתי 3 פעמים (וגם במה שבחרתי החלפתי מנחה ונושא וכו תוך כדי נסיעה).
הסיבות לעזוב היו בעיקר עיסוקים שלא אפשרו לי את הלימודים. בדיעבד אני מבין שצריך הרבה ידע ותשוקה לחקור משהו מסוים ("להיות לא פחות ממאוהב בנושא המחקר שלך", כלשון חבר טוב שלי שסיים phd קצת לפני שהתחלתי). ועד אז זה סתם דמיונות שאני רוצה שיקראו לי ד"ר וכדו, אבל לא באמת מסוגל לבצע את זה (וזה אכן הרבה יותר מורכב ממה שזה נראה).
הדברים שכתבתי יותר רלוונטיים לתארים מתקדמים. לגבי תואר ראשון, לדעתי מאוד חשוב לבחור את הנושא הכי ליבתי שמעניין אותך. לדוגמה, אם מעניינת היסטוריה, אז יש סיכוי שאת יכולה ללמוס פילוסופיה ואחר כך לעשות תואר שני בהיסטוריה, אבל סביר שאת הבסעס של האירועים ההיסטוריים הבסיסיים לומדים בתואר ראשון ואז תהיי עם תואר לא רלוונטי מספיק ועם חור לא קטן בהשכלה שדי יהיה קשה להשלים אותו (תואר ראשון הוא ארוך ויקר ולא מאוד יוקרתי, כך שרוב מי שיש לו תואר ראשון לא יחזור לעשות תואר ראשון נוסף).
לכן הייתי הולך על התחום שבבסיס שלו הוא הכי מעניין אותי. תואר שני ושלישי זה הרבה יותר מורכב והרבה פעמים כמעט לא רלוונטי הטייטל של התואר, בפרט אם לומדים תואר שני מחקרי.
בהצלחה גדולה!!
אישית אני למדתי מקצועות יותר הומנייםאנונימי (3)
אבל ככלל, לדעתי כדאי להתפתח בתחום שלא חוזר על עצמו מצד אחד, ומצד שני לא שונה מדי וגם כן מרחיב אופקים.
לדוגמה, הרבה אומרים לא לעשות 2 תארים במנהל עסקים (דוגרי, לא מבין מי בכלל עושה תואר ראשון במנהל עסקים, אבל שיהיה...). כי זה כמעט אותו חומר וללא אפיק להתקדם. מאידך, מאוד נפוץ אצל מורים דתיים, שלומדים תואר ראשון בתחום שמעניין (אנגלית, מתמטיקה וכדו), ותואר שני בניהול בחינוך, שזה פותח יותר שערים לריכוז תחום, ניהול בית ספר או ניהול ברשות או בארגונים שונים.
מצד שני, ללמוד משהו מתחום אחר זה גם בעייתי. כי אז הדרישות לא נגמרות... (אם באמת רוצים להחליף תחום זה שווה, אבל לא תמיד יש אפשרות כזו). לדוגמה אם אני זוכר נכון, די בעייתי להתקדם במחקר על משפטים או עבודה סוציאלית בלי תואר ראשון בתחום (אני מדגיש מחקר כי להיות עוד או עוס בכל מקרה צריך תואר ראשון בתחום), ואין קיצורים או שהקיצורים הם לא ממש קיצורים 😉
אישית, אני למדתי תואר ראשון שמאוד בסגנון מדעי החברה, ואת התואר השני עשיתי באותו תחום אבל בסגנון יותר של מדעי הרוח. זה גם העשיר אותי והרחיב לי את ההסתכלות, וגם כשהתקדמתי פחות פחדתי משיטת המחקר וסגנון הכתיבה של העבודות.
בתארים מתקדמים בהנדסהhodayab
התהליך הוא מנסיוני:
1. תבחר תת תחום שהדליק אותך בתואר הראשון
2. תבדוק מי מחברי הסגל חוקרים בנושא הזה
3. תקבע פגישה אישית אצל הרלוונטים ותשאל אותם על תחומי המחקר שלהם. בד"כ אחת משאלות המחקר תעניין אותך יותר.
יש לי נסיון בנושא, מוזמנ\ת באישי.
אפשר גם לחשב מסלול מחדש,אמרלד
לבדוק תארים שהלמידה יותר מתאימה לך
מבחינת כמה קורסים מתמטיים
או מדו חוגי לחד חוגי..
אם שילמת הרבה כסף ויש לך עוד קצת כוח יכול להיות שזה כדאי.
אני עזבתי את התואר הראשוןSeven
כי הבנתי שאני לא רוצה לעסוק בו אחרי שאסיים..
מאז עשיתי כבר 2 תארים בתחומים שחשבתי שכן יתאימו לי ובאף אחד בינתיים אני לא עובדת חחח (עובדת בתחום אחר)
אני עזבתי תואר ראשוןאנונימי (6)
אחרי כמעט שנה וסמסטר, ועברתי תחום בסוף אותה שנה. אחת ההחלטות הטובות שקיבלתי.
נכון, זרקתי שנתיים לפח. אבל מתואר שהיה לי בו רע, עברתי למקום שטוב לי בו ממש.
כשסטודנטים מתייעצים איתי אם לעזוב או לא, לפעמים ההמלצה שלי היא כן לעזוב. כמובן תלוי בסטודנט ובסיבה.
אבל לא לפחד לעזוב תואר אם לא מתאים. זה כולה תואר!
צריך אומץ להחלטה הזו !משה
וואו.
(זו אני מהתגובה הקודמתאנונימי (6)
אם תרצו לקשרארץ השוקולד
אני עקשן...conet
היום בן 44
התחלתי ללמוד בן 24
התחלתי מסלול מעבר להנדסה נמרחתי שנתיים ולא הצלחתי לעבור
עברתי לאוניברסיטה למתמטיקה במטרה להשתלב עם מדמח ואחרי שנתיים שוב קיבלתי הפסקת לימודים בגלל נכשל פעמיים באותו קורס
ואז חזרתי למכללה עם מסלול מעבר למדעיה המחשב והצלחתי סוף סוף אחרי 6 שנים לסיים שנה א ולעבור לאוניברסיטה לתואר כסטודנט בתקן מסודר
ואז נולדו לנו תאומים ובמקביל למדתי לתואר מדמח שנה ב עם דאגות של פרנסה...
ושוב שנתיים כמעט סיימתי שנה ב ושוב מלחמה ושוב בלגן ושוב נכשלתי פעמיים בקורס ואז ויתרתי ואמרתי שלום אחרי 8 שנים של לימודים וסיום שנה וחצי+ של תואר במדעי המחשב
עם המון ניסיון בהוראה ותגבור בתגלגלתי לעולם החינוך
הדרכתי בפנימיה בגיל 33 לימדתי מתמטיקה לקחתי על עצמי תפקידים משרדיים בישיבה תיכונית הגעתי לאחלה שכר יחסית למצבי... ואז.... הגיע אלינו הקורונה הזכורה לרעה... ושוב הכל התבחבש ומצאנו את עצמינו בחלת...
ושוב החלטתי לחזור ללמוד
חיפשתי וחיפשתי והתחלתי ללמוד מהתחלה לתואר בפיזיקה
הקורסים במתמטיקה עברו בסבבה יחסית אני קצת מתברבר עם הפיזיקה אבל אחרי 6 שנים נוספות בגילי 44 עם שלושה ילדים ומשרה מלאה אני עוד שנה בגיל 45.5 כנראה אסיים תואר ראשון בפיזיקה
ואז אתחיל לחפש את עצמי ואחשוב מה אני רוצה לעשות כשאהיה גדול...
אולי תואר שני
או חנסות לחפש מקום בתעשיה שירצה להעסיק אותי
או להמשיך בהוראה בצורה מסודרת
אז אם אתם רוצים לשאול שאלה יש לי ניססיון בכל התארים
הנדסה, מתמטיקה, מדמח, פיזיקה (וגם קצת ת.הוראה מהתקופה בישיבת הסדר)
סטודנט נצחי לצערי
אני לא יודע לומר אם זה טוב או לא...conet
הלימודים די סינדלו אפשרויות קידום מקצועי
אני מכיר הרבה אנשים שלמדו קורס תכנות טוב והצליחו להשתלב בתעשיה בצורה ממש טובה
אבל אני לא נתתי לזה זמן לקאות כי כל הזמן הייתי טרוד במבחנים ולימודים ועבודה
מנקודת מבט שלי היום אני אומר הכל לטובה, ומתפלל לשינוי ואומץ לעזוב הכל ולפתוח דף חדש
גם בעולם ההוראה אםאני אצא ואאסוף תלמידים לשיעורים םרטיים וקבוצות קטנות כנראה ארוויח יותר אבל התרגלנו למקום המסודר בלי הרבה כאב ראש עם משכורת בסוף החודש
קשה לעזוב את מקום הנוחות ולחפש אטרקציות
מה גם אני לפני בנייה של בית אז זה לא זמן לחיפוש הרפתקאות
משה
אם יורשה לי, יכול להיות שהאוניברסיטה זה סוג של מקום בטוח בשבילך לעומת דברים אחרים?
כלומר, שיש לך משהו שלא רוצה שהלימודים יגמרו ותגיע "לעולם האמיתי"?
שאלה טובהconet
אני לא יודע להסביר את מה שקרה לי
אני יודע לומר שלא ידעתי להתמסר ללימודים
תמיד התעסקתי בעוד דברים (בעיקר חיפשתי עבודות שונות) שבמבט לאחור במקום להשקיע 3/4/5 שנים
הרשתי לעצמי להתברבר ולהסתפק גם בעבודות מזדמנות
יש לי כמה מחשבות על הגורם לזה אבל זה לא רלוונטי כי זה בסוף סוג של תירוץ...
כתבתי תגובה והיא נמחקה..אנונימי (3)
אני עברתי, לפני בערך 8 שנים.
מה שעזר לי זה לשים את הלימודים בעדיפות שניהף כלומר לא להיות רק עליהם. זה עזר לי לקחת הכל בפרופורציה, ולעבור אותם שלב אחרי שלב, פשוט בהתמדה כמו בתיכון- באולפנה.
דבר נוסף היה שהמקום שלמדתי בו מאד ניסה להקל את הדרישות ולתת תמיכה כמה שאפשר לסטודנטיות..
מה קורה, מה אפשר לעזור לך?
בשעה טובה
אנונימי (3)
שמחה בשבילך על הסעיף הראשון, וקצת פחות על הסעיף השני..
פשוט להמשיך. להמשיך כמה שאת יכולה. ללמוד למבחנים, להשקיע בעבודות, לעבור על החומר מדי פעם.
ולקחת את כךל ההקלות שמגיעות לך, שאני לא יודעת בדיוק מהן אבל בטוחה שיש.
יכול להיות שזה כרגע בעדיפות נמוכה יותר מההריון, אבל זה יעזור לך להניח את שלב הלימודים מאחורה ולהתקדם קדימה בהמשך.
יש לי כמה חברותרקאני
שמסיימות עכשיו תואר בסיעוד
אחת מהן גם ילדה באמצע
והצליחה בכל זאת לשמור על ציונים גבוהים
לא קל בכלל
אבל אפשרי
מכללת אורות ישראל ברחובותלומד
מישהו למד?.או לומד? או מכיר מישהו שנמצא שם ויכול לספר קצת על המקום?
שואל לגבי תואר ראשון בהוראה (כנראה תנ''ך)
תודה מראש.
פסיכומטריהודיה כהנא
היי
רציתי לשאול - ממליצים על קורס הכנה לפסיכומטרי משהו טוב ממש מנסיונכם?
פליז תעזרו לי זה ממש דחוףהודיה כהנא
ממליצה ממש מניסיון אישיאנונימי (2)
הפסיכומטרי של המדינה.
קורס מקוון חינמי שנמצא באתר קמפוס IL.
הקורס בנוי בצורה מעולה ואיכותית, לומדים את הדברים לפי הסדר, עם שיעורים מוסברים היטב, הרבה תרגול וסימולציות.
אבל צריך לדעת לשבת ללמוד מול המחשב לבד. יש להם גם מסגרות בתשלום של ליווי בכמה מסלולים ואז את יותר מחוייבת לקצב של קבוצה, יש שיעורי זום וגם הדרכות פרטניות.
מצטרפת להמלצה!!ʕ·ᴥ·ʔ
מנסיון לא מכירפתית שלג
אבל מפנה אותך להתרשם מזה הפסיכומטרי של המדינה - קורס פסיכומטרי מקיף בחינם | קמפוס IL
ממליץ לעשות מבחני עברארץ השוקולד
יואל גבעמה כבר ביקשתי
אמנם יקר יחסית אבל שווה כל שקל (אם נכנסים לזה ולוקחים את הדברים ברצינות)
של המדינהשמיניסט באמ"ש
ואו! זה כמעט המכסימוםאורין
אני יודעשמיניסט באמ"ש
אם את רוצה עזרה, אני יכול לעזורשמיניסט באמ"ש
הפסיכומטרי של המדינה ברמה גבוהה לפסיכו ראשוןפופניק2
אם את צריכה ציון גבוה, צאי מנקודת הנחה שתצטרכי לעשות כמה.
אני עשיתי עם הפסיכו של המדינה ואחכ שיפרתי עם הקורס של מד ג'ניוס שהוא מומלץ מאד בשביל שיפור בציונים גבוהים (650+)
בהצלחה רבה!
אני עשיתי אחד, אז זה לא הרכח שצריך כמהשמיניסט באמ"ש
אני יודע, זה כיף להציקשמיניסט באמ"ש
בתור אחת שמאד התאמצה על הפסיכומטריפופניק2
שתדע שזה סתם לא נעים
קיבלת מתנה מטורפת מה' זה לא שלך בכלל
תהיה בענווה
יש לך מושג כמה השקעתי?שמיניסט באמ"ש
למדתי אולי אלפיים שעות בשביל זה
ראוי מאוד להגיד על זה כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה
אני חכם, עדיף להשקיע את הזמן הפנוי בתיכוןשמיניסט באמ"ש
ולעשות רק מבחן אחד, מאשר לנסות להשקיע אחרי ולעשות כמה
אגב, מי שרוצה אני יכול לעזור לעבור על הפעם הראשונה
אין דבר כזה "לעבור" פסיכומטריאנונימי (5)
כל אחד צריך ציון אחר. כתלות במה רוצה ללמוד ובממוצע הבגרויות.
יש מקצועות שמספיק 550-600
מנגד, לרפואה למשל, גם 720 מומלץ מאוד לשפר כמה שאפשר (גם אם הבגרויות מעל 115)
ולפותחת - כמה את צריכה בערך? כמה זמן וכסף יש לך להשקיע? האם יש לך משמעת עצמית?
בגדול חושבת שמי שיש לו משמעת לגמרי יכול לבד בעזרת הפסיכו של המדינה, ולהשיג ספרים (מסירה/יד2)
קודם כל תודה לכולם!!הודיה כהנא
אני צריכה באזור ה600 [עוד לא סגורה סופית על המקום לימודים שארצה... אבל 600 אמור להספיק]
האמת שתכננתי להשקיע את השנה הזו בעיקר בפסיכומטרי כי אין לי זמן לעשות כמה... מקווה בעז"ה להצליח בראשון ולכן רציתי לקחת קורס טוב...
והאמת הופתעתי מהמחירים היקרים... ולכן מתלבטת על הפסיכו של המדינה כי הוא בחינם - וגם אם אקנה את התוספות למיניהם הוא יוצא זול משמעותית ממש לעומת קורסים אחרים...
אבל מתלבטת גם לגבי המשמעת העצמית שלי 😉
כל הכבוד לך אבל אתה חריג..פופניק2
רוב האנשים צריכים לעשות כמה ומשתפרים לאט לאט
אין לי זמן 🥵הודיה כהנא
האמת היא שהתלבטתי אם לעשות את הפסיכומטרי במרץ או ביולי...
מצד אחד אם אעשה במרץ אוכל לעשות גם את של יולי במידה ולא אגיע לציון הרצוי...
מצד שני ליולי יהיה לי יותר זמן ללמוד...
לכל הממליצים לעשות בקמפוס IL - עברתם בפעם הראשונה? לכמה הגעתם?
תודה גדולה לכולם!!
תואר שניחירטטתי
תואר במה?ברגוע
שכחתי לציין😂חירטטתי
רציתי להמליץ על הפתוחהברגועאחרונה
אבל אני לא בטוח אם יש את התואר הזה שם
מה מטרת התואר? איזה תואר?ארץ השוקולד
לא בדיוקלא שלם,משתלם
קשור לפה,
אני אחרי צבא עם אנגלית בסיסית ממש ממש.
יש רעיונות איך לשפר?
קורסים מומלצים?
מישהו היה ברמה כזאת והצליח לעבור את"הקיר"?
תתחיל לקרוא כל ערב 10 עמודיםאריק מהדרום
ותתחיל להקשיב ביוטיוב להרצאות באנגלית של מה שמעניין אותך וכן פודקאסטים בספוטיפיי.
מניסיוני אל תיקח קורסים ואל תשתמש באפליקציות ללימודי שפות, לא מכיר קורס או אפליקציה טובים כמו ספר, וזה גם לא טוב וגם לרוב מאוד יקר.
אם יש לך גם אופציה ליסוע לתקופה למדינה דוברת אנגלית זה הכי טוב כי תהיה חייב להתמודד באנגלית ותספוג אנגלית מכל מקום.
ספרים זו אכן הדרך הטובה ביותר. אם קשה לך תתחילאוריןאחרונה
מספרים עם הסטייג'ם הכי נמוכים ותתקדם. יש הרבה לתלמידים והם מעניינים. וגם לעשות אנסינים של בגרות זה טוב.
יש לכם רעיונות לעבודות קטנות שאפשר לשלב במקבילʕ·ᴥ·ʔ
חונכות/שיעורים פרטיים/תרגוליםארץ השוקולד
ניסיתי תקופה, אבל כל שיעור דורש הכנהʕ·ᴥ·ʔ
אז עדיף משהו אחרארץ השוקולד
האם מטרת העבודה היא כסף או ניסיון בתחום?
המטרה היא כסףʕ·ᴥ·ʔ
בהנחה שיש לי לימודים + עבודת סטודנט,
ואני מחפשת עוד עבודה קטנה מהצד, השלמת הכנסות..
יכולה להקדיש לזה 5-10 שעות שבועיות
כלומר, יום בשבוע+-ארץ השוקולד
מה לגבי מלגת פרח?
עבודה בחנות כמוכרת?
או אריזה למשלוחים
מעדיפה משהו שאפשר לעשות שעה שעתיים ביוםʕ·ᴥ·ʔ
ולא משמרת שחייבת להיות כמה שעות ברצף.
פרח זה אולי רעיון טוב, תודה
אולי קלדנית עבור האגודה למען החרש?ארץ השוקולד
עזרה עם ילדים קטניםרוממה
יש אמהות שמחפשות. תפרסמי באזור שלך.
להוציא מהגן\לעזור בבוקר בפיזור לגן. להיות עם הילדים בבית ולסייע בעבודות בית קלות.
^^^היום הוא היוםאחרונה
מה זה אריזה למשלוחים?ʕ·ᴥ·ʔ
סופרים המבצעים משלוחים צריכים עובדיםארץ השוקולד
צריך לדעת שבכל תחום יש התחלה ויש צבירת נסיוןזיויק
נכוןʕ·ᴥ·ʔ
בייביסיטר איכותיהיום הוא היום
חברה שלי עובדת בטלפנותרקאני
משלוחיםאריק מהדרום
אם לא תתקבלי במקרה לפרחהרמוניה
מחפשים חונכים וחונכים לילדים של נכי צה"ל
הבנתי שזה בדיוק אותו רעיון של פרח
2800 ש"ח לשעתיים ביום. מתאים?בננה צהובה
ראיתי אתמול הצעה לעבודה בנקיון בנק (כפר גנים,פתח תקווה). שעתיים ביום 2800 ש"ח.
אם מתאים לך - זה הטלפון 0505305916