גוגל מפות למשל.
גם אם אני נכנס לרשימה של האפלי' שפועלות כרגע וסוגר את כולם, הם נסגרות ועולות מחדש..
יש איזה אפליקציה שיכולה לחסום את האפליקציות האלו מתי שאני רוצה?
המנהל משימות המובנה עובד מצויין
הועתק - http://www.htmobile.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1212017#1212017
אם אתה בטוח שאתה צריך יש הרבה חיפוש בגוגל Task Manager Android יכול לעזור
מנהל המשימות באנדרואיד
לאנדרואיד יש מנגנון מתוחכם של ניהול משימות, מנגנון זה נוצר מתוך כוונה שלמשתמש לא יהיה צורך לסגור בעצמו אפליקציות, אלא המנגנון הזה הוא שינהל את משאבי המערכת וידע מתי ואיך צריך לסגור משימה שרצה ברקע וזה בלי לפגוע בחווית המשתמש.
כאשר גוגל תיכננו את ארכיטקטורת מנהל המשימות באנדרואיד הם הגדירו את הדברים הבאים:
-הם לא רצו שמשתמש יצטרך להודיע למערכת שהוא סיים לעבוד עם משימה (Activity) כלשהיא, לדעתם זה משהו שלא יכול לעבוד בעולם המובייל (אגב, אפל העתיקו את המודל הזה גם ל iOS4 החדש שלהם)
-למכשירי מובייל אין כיום את היכולת לעבוד עם swap space (הכוונה כאן היא לחוסר היכולת "להעתיק" משימות שרצות בזיכרון ל hard drive כמו במערכות OS אחרות, עשירות במשאבים)...למכשירי מובייל אין דיסקים מהירים המאפשרים לבצע swap מהיר בין הזיכרון לדיסק (אגב, זאת מגבלת משאבים קשה שסותרת את הסעיף הראשון)
-החלפת משימות במכשירי מובייל חייב להתבצע באופן מיידי בלי של-משתמש יהיה צורך להמתין זמן ארוך מידי עד שהמשימה (אפליקצייה) תופיע על המסך. הזמן שנקבע ע"י גוגל באנדרואיד הוא עד שנייה אחת להפעלת אפליקצייה חדשה
-כל ספריות הפיתוח (API) על האנדרואיד הן שוות ונגישות לכל מפתחי האפליקציות! כלומר לתוכנות המובנות של גוגל אין שום יתרון על תוכנות אחרות במערכת. כלומר כל תוכנה שרצה ברקע היא שויונית לגמרי לכל תוכנה אחרת. זה נכון גם בשלב הפיתוח, שם גוגל לא משתמשים בשום פונקציה או יכולת, שלא נגישה למפתחי אפליקציות צד ג'
מהנקודות העלה הם יצרו מנגנון לניהול משימות המגדיר בעצם מה ומתי אפליקצייה רצה, מתי היא נכנסת למוד suspend, מתי היא נסגרת (stop) ע"י המערכת והמשאבים שלה משתחררים, איך המערכת בכל זאת יודעת לשמר על מצב האפליקציה שנסגרה גם כאשר המשתמש פותח אותה שוב מאוחר יותר (שמירת ה state), למי מותר באמת לרוץ במקביל ברקע (ל BroadcastReceiver ואפליקצייה שמוגדרת כ Services), הגדרה לגבי עדיפויות (מנגנון שמחשב עדיפויות איזה אפליקצייה חשובה יותר וכן היא זאת שתסגר אחרון ע"י המערכת) וכו.
למרות שזה משהו שהוא לא אינטואטיבי לכל מי שמגיע מעולם החלונות שם הוא רגיל לסגור אפליקציות כאשר הוא סיים לעבוד איתן, באנדרואיד אין בכך צורך (לעיתים הריגת אפליקציות ע"י מנהל משימות יכולה להוביל לאיבוד מידע)....יש לסייג מעט את הדברים שלי מכיוון שאפליקציה סוררת יכולה במודל הזה לרוץ ברקע, זמן מסויים, ולצרוך משאבי מערכת (בעיקר סוללה) וזה עד שהמנגנון יגיד די מספיק, צריך לסגור. נניח אם אתם משתמשים בתוכנת ניווט GPS ולא סגרתם את האפליקצייה כאשר יצאתם ממנה (ל Waze לדוגמה יש כפתור exit) אז ייתכן שאם התוכנה הזאת מומשה (לא נכון) היא ממשיכה לנווט ברקע וכדי לא לגמור לכם את הסוללה ואת משאב הזיכרון והמעבד, יש צורך לסגור אותה כאשר יוצאים ממנה. ברוב, התוכנות אין בכך צורך ואם נתקלתם בתוכנה שרצה ברקע ואוכלת לכם משאבים בלי הגיון, פשוט צריך להסיר אותה ולחפש אפליקצייה אחרת....
הסבר טכני מעמיק קצת יותר:
כל מי שמגיע מפיתוח ב OS-ים אחרים (לינוקס, חלונות מאק וכו) יופתע לגלות שבאנדרואיד שאין חיבור בין המונח process (תהליך) ואפליקצייה (application). אין בהכרח קשר בין השניים. אפליקצייה יכולה להיות מוצגת למשתמש בלי שמאחורייה רץ תהליך כלשהו (מדוייק נכון להגיד שאין חובה שברקע ירוץ איזה thread שמשויך לאפליקצייה)...יותר מזה מספר אפליקציות יכולות להשתמש בתהליך יחיד לצורך עבודתן (אגב, תהליך שווה לזמן עבודה של מעבד->דבר שגורם בסופו של דבר לניצול משאב המעבד->שמביא כמובן גם לניצול יתר של הסוללה)....אנדרואיד יודע לנהל את התהליכים ואת האפליקציות (המצב שלהן) במערכת באופן אוטו' באלגוריתם שבמוסס על עדיפות (לדוגמה אפליקצייה שנמצא בחזית היא בעדיפות גבוה יותר מאשר אחת שמוסתרת חלקית וזאת נמצאת בעדיפות על אפליקצייה שמוסתרת לגמרי וכו). כל היופי הוא שהמערכת יודעת להעביר לך את האפליקציות ממצב למצב בלי שזה מעניין אותך (היא יודעת לנהל בשבילך את משאבי המערכת).....עוד מנגנון (שהועתק ל iOS) הוא היכולת של מנהל המשימות לסגור לגמרי אפליקציות וזה בלי שהמשתמש מרגיש בכך (כלומר אם המשתמש חוזר לאפליקצייה כלשהיא, גם אם מנהל המשימות סגר אותה, המשתמש יקבל בדיוק את אותו המצב בו האפליקצייה הייתה לפני כן). שמירת ה state הזה נעשית באופן אוטו' ע"י מנגנון מתוחכם שיודע לשמור את ה state של האפליקציה שרלוונטי למשתמש (זה ה Activity) בכל פעם שהיא מפסיקה לרוץ בחזית (מנגנון השמירה הזה נעשה כל הזמן ולא לפני שהאפליקצייה נסגרת)....המנגנון הזה ששומר את המצב באופן אוטו' מאפשר למנהל המשימות לסגור אפליקציות במהירות ברגע, כאשר יש מחסור במשאבים (kill) וזה בלי הצורך "לדבר" עם האפליקצייה עצמה (האפליקצייה לא בהכרח מקבלת הודעה שהיא הולכת "למות")....
המנגנון הזה מאפשר:
1. להוריד ולהעלות אפליקציות ע"י המערכת במהירות גבוה מאוד (אתה בכלל לא מודע למנגנון הזה)
2. אין צורך להסתמך על מימוש קלוקל של האפליקציות עצמן
השורה התחתונה, היא שלמרות שקשה מאוד לשכנע אנשים ששנים רגילים לסגור אפליקציות בחלונות, אין כמעט צורך להתעסק עם מנהל משימות צד ג' שיסגור לך אפליקציות כל הזמן על האנדרואיד.
ה downside של המנגנון הזה הוא:
-שימוש מסוים במשאבי מערכת (מעבד וזיכרון) על מנת לתחזק אותו
-זה שעדיין אפליקציות סוררות מאוד (שרצות כשירות במערכת) יכולות לנצל את המשאבים ולאכול סוללה (עד שהמנגנון יהרוג אותן)...ולכן אפליקציות כאלה, אם יש לכם, דורשות הסרה ולא שימוש במנהל משימות שיהרוג אותן כל הזמן
לסיכום אני יכול להגיד לכם שאני עובד עם האנדרואיד ויש לי תוכנה לניהול משימות אבל אני לעיתים רחוקות מאוד משתמש בה...כי פשוט אין בזה צורך
לא בדיוק התכוונתי לזה, אבל..
יש לי מד של Go, וכשיש טיפה עומס הוא בצבע כתום. אז אצלי הוא כמעט תמיד כתום, אא"כ אני מוחק את כל מה שפעיל ע"י המד הזה, וע"י advance task manager.
ואחרי פחות מדקה המד חוזר להיות מלא.
חוצמיזה שהפלאפון עובד לפעמים לאט, בגלל העומס.
השאלה שלי הייתה, איך אני יכול לבטל את ההתחלה האוטומטית של גוגל מפות? למה שכל פעם שהוא רוצה הוא יפעל? אני רוצה להשגיח עליו!
יש אפליקציות נהדרות שיתנו לך את האפשרות להסיר אפליקציות מערכת לא שימושיות או לחלופין להקפיא אותן.
ואם אין לך רוט אז תצרוב רוט...........
אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר
ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ
מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?
ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד
ממש יועיל לי
יש פה הסבר https://topheal.co.il/whatsapp/
אני מוריד את האימולטר הזה
ואז אני מוריד את ווצאפ הרגיל והוא רוצה לאמת את המספר שלי באס אמ אס ואין לי
ג’ון מולר הכריז עכשיו בלינקדאין על פיצ’ר חדש שמאפשר לראות את ביצועי התוכן מהאתר ומהסושיאל ישירות בכלי מנהל האתרים. עדכון קטן — אבל סופר שימושי.
יש למישהו? לפני תקופה פתאום הפסיק לעבוד לי בפלאפון ולא נמצא יותר בחנות אפליקציות..
בס"ד
אתמול שלחתי לזיויק רשימת ספרים ארוכה (כתבתי אותה וחשבתי עליה שעה ארוכה, כשהיא מקוטרגת
סימנתי ב* והיא......נעלמה!
חיפשתי אחריה בדרכים שונות. יש דרך למצוא אותה באיזה מקום? (גם בספאם ואשפה, וסימניות, לא מצאתי)
אולי מכיוון שבמלבן שבו כתוב לפני יציאה שזה לא נשמר (או משהו כזה), זה קרה?
מדוע בלחיצה על הכוכב הריק למעלה, היא לא נשמרה?
תודה!
לועזיים.
מישהו יודע איך מבטלים את זה? מציק לי ממש...
(מקווה שזה הפורום המתאים)
תנסי להיכנס לאפליקציה יומן המובנית של גוגל
בצד ימין למעלה יש לך 3 קווים שוכבים תלחצי עליהם
ואז למטה יהיה לך הגדרות תיכנסי
ואצלי בהכי למטה של ההגדרות יש "חגים"
ואז יופיע לך כתובת המייל שלך ומתחת יש אופציה של חגים מקומיים וחגים דתיים אז תנסי לבטל אותם שם וזה אמור לבטל את זה גם בלוח עברי נראלי
לא קלטתי שאת מדברת על "חגים" ולא על תאריכים.
באיזו אפליקציה מדובר?
ככל הנראה הם מגיעים ממלוח אחר שלך שמוצג באפליקציה.
שלושה פסים למעלה-> חשבונות. ושם ברשימה תיראי מה הוא מציג לך
איזה סיוט!!
מנסה לבטל את המנוי שלי גם לטלפון וגם למחשב.
ובמחשב זה מבקש להביא סיסמת הסרה,
ואני לא מצליחה למצוא אותה!
נכנסת דרך הטלפון לעשות את כל זה כי במחשב האינטרנט נחסם לחלוטין (אף על פי שזה מראה שהוא לא היה מחובר) אבל זה כן מחובר כי יש את הסימן של ההגנה במחשב.
אני משתגעת!!
הכי פשוט זה לפרמט אותו...
יצא לי להסיר כבר מכמה מכשירים עקב החלפה וזה היה ממש פשוט.
רכשתי מסך חדש ומדי פעם יש הבהוב שחור שהמסך נעלם וחוזר משהו כמו שניה. בדקתי את הכבל מחובר היטב.
או תקלה במסך (לפעמים קורה שמוצרים חדשים מגיעים עם תקלות...)
תקלה בכרטיס מסך
בעיה בדרייבר של הכרטיס מסך.
תתחיל לנסות לבודד תקלות- קורה לך גם עם כבל אחר? קורה עם אותו הכבל במסכים אחרים? קורה עם מחשב אחר?
על שכבר נשאלה וענו עליה פה - חיפשתי שוב ושוב ושוב את התשובה ולא מצאתי משום מה.
אז מחילה שאני שואלת ומטריחה:
לא מצליחים להתחבר לאליאקספרס בשום אופן. לאחר שממלאים את הפרטים, מ ופיעה הודעה ב.....ערבית!
למה זה?! ואיך מצליחים להתחבר כאחד האדם?
gracias!
תודה רבה. כן. אינטרנט מסונן. אולי אברר אצל רימון.
אגב, רוצים לעבור לנטפרי (מבלי להחסם כל 5 דקות
על משהו תמים לחלוטין).
לאי מי, יש נסיון איתם?
חן חן.
אבל תזכרי שנט פרי זה סטנדרט חרדי, ורימון זה סטנדרט של הציבור הדת"ל.
אולי כדאי לשקול לשנות הגדרות/ רמה ברימון קודם.
(הייתי שמח אם לרימון היו מתחרים טובים, לצערי אין כ"כ (ונטספארק זה אותו הדבר))