ב"ה
... וחוץ מהשמצות וסילוף דברי לא קיבלתי כלום ?????
אז אנ א ממך תביא מפרש אחד של המשנה שאוכל לעיין בו.
בלי פילפולים ובלי פרשנות אישית.
ובקשר לדברי הרמב"ם אתה אפילו לא הבנת מה שרציתי להגיד אבל לדעתי הייתי מספיק ברור אינני יודע מהיכן המצאת את מה שכתבת כאילו בשמי.
אז אחזור על דברי ביותר פשטות.
אם המשנה כמו שאתה טוען אומרת במפורש שאין ביכולת האדם לחולל נסים, אז למה הרמב"ם טורח להגיד לנו שלא צריכים לדרוש ממלך המשיח לעשות נסים, הרי לפי דבריך אין ביכולת האדם לעשות נסים אז למה שנדרוש ממשיח לעשות נסים? הוא הרי לפי ההסבר שלך לא מסוגל לעשות.
לך תסביר ליהודי מרוקו שרבי יעקב אבוחצירה ה"אביר יעקב" שטס ממרוקו למצרים על שטיח לא היה בעל מופתים והיה לטענתך בסה"כ מחשף.
לך תסביר ליהודי טוניס שרבי יהושע בסיס שהעיף את הסוחר העדסים באוויר היה בסה"כ גם לטענתך מכשף, הרי לפי הפירוש שלך אין אדם מסוגל לעשות נסים.
לך תסביר ליהודי אשכנז שכל הסיפורים על רבי יחיאל מפריס, אחד מבעלי התוספות, שהיה לו בימות הבניים מנורה שדלקה מערב שבת לערב שבת ומסמר שהיה בולע את המתפרעים שהפריעו לו ללמוד באדמה, מה הוא השתמש בכישוף????
את הכפירה שלך במעשה נסים המחוללים ע"י גדולי ישראל, נא תשמור בבטן.
סייג לחכמה- שתיקה. אם אתה לא חכם במיוחד עאל תתלא את זה בחלון ראווה תשמור על כבודך, אם תשתוק לפחות יחשבו שאתה חכם.
יש לך תכונה של חמור, כשנותנים לו לדבר הוא זועק אני חמור (ראה סיפור האתון של בלעם, לאחר 2000 שנה ללא זכות דיבור, ה' פתח את פיה והיא אומרת אני אתונך - אני חמור) וזה בדיוק מה שאתה עושה יא חמור !!!