'האנוסים'. מה דעתכם?פלספנית

בעזהי"ת

ראיתי את הסרט של אמנון לוי

אני בהלם, מזועזעת לחלוטין, קצת קשה לי עדיין לדבר, אבל- רציתי לשאול מה דעתכם.

יש ברירה אחרת? מה דעתכם בנושא?

עד כמה?!?!

אחזור כשיהיה לי יכולת לדבר יותר

אפשר תקציר?לך דומיה תהילה
ראיתי את זה בתקציר בחדשות לפני השידורדניאלה .ד.

היית בהלם!!

אני לא יודעת באמת את כל הפרטים.

אבל התקשורת וחבריה ידעו לאן ללכת ומה לשמוע.. ואיפה לתפוס קצוות.

שמתי קישור לסרט.פלספנית

בעזהי"ת

תקציר של הסרט- קבוצה גדולה של חרדים שחיים כחרדיים כלפי חוץ, ומסתירים את זה מכל העולם- אבל בפנים הם אתאיסטים, נוסעים לפאבים ומועדונים בת"א בלילות, בלי שאפחד ידע.

דניאלה, בלי קשר לתקשורת. זה מה שהם אומרים!!

ולחיזוק העניין- קבלי קישור לפורום המוזכר בסרט, תקראי בריילי מה חבר'ה כותבים שם..

http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=2165&r=1

נכון, אבל לא הבנת מה אמרתידניאלה .ד.

התקשורת יודעת לאן ללכת עכשיו כדי להתסיס, כדי לתפוס על חם.

לתפוס את הקצוות... לדבר עליהם.

נכון שיש מציאות, והיא כואבת, אבל מקרים יש בכל מקום...!

ברור שיש עוד הרבה מקרים שאמנון לוי לא הגיע אליהם ולא יגיע..

אבל שימי לב, הנושא חרדים הוא נושא קצת טעון כרגע. בכל העם.

ולכן מציק לי בעיקר עכשיו שעשו ת'תכנית הזאת.

התופעה קיימת. לא ברור באיזה היקףמשה

אפשר להעריך אותם על הרצון להחזיק את הבית והמשפחה ולא להרוס את כל העולם של הקרובים להם, ואפשר לזלזל.

כל אדם והסיפור שלו.

מה העניין אבל? למה לא לחזור בשאלה ודי?ניגונים

(לא ראיתי את הסרט מפאת חוסר הזמן, אני אחזור בהמשך..)

כי מי שחוזר בשאלה-פלספנית

בעזהי"ת

מנתקים איתו קשר, והם לא רוצים לפרק את המשפחה. זה הפואנטה. 

אז במה זה שונה מדתל''שים?לך דומיה תהילה

תדל"שים מוגדרים דתל"שים והם לא מוגדריםדניאלה .ד.

הם מחביאים את זה מכל מיני סיבות

אבל שורש הבעיה הוא אחד: חסרון אמונה.לך דומיה תהילה

וחסרון אמונה זאת תופעה שמוכרת לנו, אז אני לא יודע עד כמה זה גילוי מפתיע.

מה שמזעזע זה לא חוסר האמונה.פלספנית

בעזהי"ת

מזעזע ההסתרה והשקר. 

כאילו. מצד אחד אתם 'לא מאמינים' כי זה לא האמת; 

מצד שני- שבת..

אני לא חושב שזו הסיבה שלהםשואף לאור

אני לא חושב שמי שנמשך לאחר "חזרתו בשאלה" כביכול לתרבות הבילוי החילונית במלוא מובן המילה,עשה את המהלך מתוך איזה שהוא בירור,אלא מתוך יצר ורצון לפרוק עול.אני לחלוטין לא מקבל את העניין שאדם שעשה ברור ואף חלקי,אך לא ידע לברר,או העלים עיין ועבד רק על עצמו,או לא בירר לעומק וכו' (כי תורתינו תורת אמת,וזוהי אינה דעה שאדם מחליט לקבל או לא,אלא עניין של בירור אמיתי וכנה,אם הוא לא כנה אז אפשר אולי להתעלם עם הייצר ולכסות את העניים) והגיע למסקנה שגויה יפול מכך לתרבות הבילוי והחיים החילוניים.אם הוא עשה זאת מעניין של בירור כביכול אך כאמור לא עשה זאת בשלמות,עדיין אמורות להיות לו מגבלות מוסריות שהוא מקבל מבחינה מצפונית ושכלית שהחברה החילונית שמה להפקר והוא שגדל שלא כחלק ממנה זכה שלא לגדול בפריצת הגדר הזאת שנראית ברור לכל עין שרוצה להסתכל על הדברים מבחינה מהותית כנה ואמיתית מעבר לנורמה של "כולם עושים".אם הם הגיעו לכך שהם מקיימים חיים חילוניים על כל "תרבות" הבילויים וחוסר המוסר והערכים שנלווים לזה בהכרח (וזו רק דוגמא),הם כנראה לא עשו את המהלך מאיזה שהוא בירור,וכנראה אף לא בירור חלקי ושגוי ,אלא זה אולי יכול לשמש כתירוץ.

בבקשה תגידו לי שזה לא נכוןמרדכי
כנראה שמדובר במיעוט זעום וניפוח של תכנית טלויזיהשואף לאור

משום מה תוכניתו של אמנון לוי (ואינני משייך את האשמה דווקא אליו,אינני יודע מי קובע דברים אלו ואם יש לו חלק.לשם הבהרה) "שומר מסך"רודפת חרדים כבר תקופה ארוכה (לפי מה שאני ראיתי,ולשם הבהרה ראיתי הכוונה שמעתי,אני לא גר בבית דתי ,בטח שאינני מעודד החזקת טלויזיה כאשר כל התכנים שלה מכילים רק גסות,הבל,רשעות,לשון הרע,רכילות,חומרניות וחוסר צניעות משווע בלשון המעטה ועוד ועוד.. וד"ל בלי בכלל לדבר לעניין ההתמכרות ובזבוז הזמן של כלי זה) אפילו הייתה תכנית שבאה לערער על הלגיטמציה של ברית המילה לדוגמא שהייתה כאחד מפרקי התכנית.מיותר לציין שמה שהם העלו בפרק זה אלו למעשה טענות שטותיות,,אינטרסנטיות שבאות מתפיסה של חילוניות קיצונית, ילדותיות וכאלו של הבל,ומכאן ניתן להבין כבר מהי המגמה שאחוזת בה התכנית לפחות כלפי נושאי היהדות.כמדומני שבעבר היא הייתה פשוט תכנית תחקירים אולם כיום מנסיוני הפרטי{וכמובן שמעדיף לא להיתקל בטלויזיה בכלל ולכן זה מנסיוני,אינני עוקב אחר הדברים} בתכנית זאת, התחקירים הם אך ורק כנגד חרדים,לא על חרדים אלא כנגדם,זוהי רדיפה של ממש שעושה באופן שיטתי תוכנית טלויזיה.וזה חוצפה בפני עצמה לדבר דיבורים כגון "הציבור החרדי",ולעשות עליו בכללותו תחקירים.האין זו ההגדרה של גזענות שאותה התקשורת כ"כ אוהבת להעלות לכיון אחד ויחיד ? מה קורה כאן ? אם היה מדובר באותה פלטפורמה כנגד ה"ציבור הערבי" או להבדיל "הציבור החילוני" הייתה ביקורת תקשורתית חריפה מאוד כנגד התכנית ולהערכתי היא הייתה מורדת לאחר זמן קצר מאוד.ולכן,כשמדובר בתכנית עם הלך רוח ומגמה כזאת בטח שאין ללמוד ממנה את מה שהיא רוצה להעביר,אולי מדובר על מקרים יחידניים שנטפלו אליהם,ואת זה התקשורת כולה עושה כנגד חרדים,אני לא חושב שיש מה לחשוב מעבר לזה.מדובר לעניות דעתי בקנאה,הם מנסים להראות שכביכול אפילו החרדים אינם עומדים ברף המוסר שלהם,ולכן מה להם כי יטענו כנגד הציבור החילוני,אלא שהדברים האלו טובים לשכנע אנשים שמוכנים לשקר לעצמם,כל מי שמכיר מעט חרדים יודע שהם מקיימים מצוות בלב שלם ולא עושים הצגות כלפי חוץ כדי לעשות רושם על חילונים. 

ה' ישמור!!!!! אהה.!! טאטע..הללי נפשי
איכסה...המגמתיות הזאת פשוט מגעילה אותיאvעד

בכל ציבור אפשר למצוא באגים... זה שאמנון לוי בחר להתמקד בציבור החרדי פשוט מגעיל בעיני ומראה את השנאה ואת הרצון להלחם בדת...

התחלתי לראות את זה והפסקתי באמצע-שלא יהיה לשון הרעיונות על ציבור שלם....

לא נראלי שזה נובע מזה.רני שמחה

ראית את הברמן,איך הוא היה מזועזע? 

דווקא פעם הקודמת אמנון לוי הוציא את החרדים מעולה.פלספנית
מזעזע..אני כבר לא יודעת מה לחשוב.........בדמייך חיי
לדעתי כבר אמרו את זה פה פחות או יותרשוקו =)

זו תופעה שקורת לפעמים לצערנו ב"ה לא הרוב

אני לא מופתעת מזה.

דתל"שים - כשהם חוזרים בשאלה המשפחה נשארת איתם בקשר, בד"כ קשר חם 

וגם אם לא חם, ויש ריבים וצעקות - עדיין יש קשר, ובאיזשהו מקום מכירים אותך כחלק מהמשפחה

אצל רוב החרדים [אני חושבת שאצל הרוב] - זה גורם לקרעים ממש קשים במשפחה, חלק מנתקים ממש קשר, כאילו אף פעם לא היית במשפחה, וחלק לא מוכנים לדבר

בקיצור הם לא רוצים שזה ייגרם לכן הם מסתירים את זה, לעניות דעתי בלבד

בע"ה שכולם יחזרו בתשובה ויימצאו את עצמם ואת הדרך הנכונה  

וואו....חגי לנדסברג

ראיתי את הכל.

לפי דעתי זה נכון כל מה שמתואר שם(אולי קצת מוגזם  ומנופח פה ושם, אבל נכון)

וזה שומרים פה שהוא התמקד בקצוות - לא נראה לי שהוא בא לאיים על כל הציבור החרדי.

הם חיים בתפיסת עולם משלהם שהיא קצת פגומה, ושיתבסמו להם.

אין לי מה לומר על זה.

אנשים שהולכים עם הלב שלהם.

אסור להם אבל זה מה שהם עושים.

אנשים נמוכים שנותנים לרגש להכתיב להם את החיים ולא לשכל.

לא חושבת שזה קשור לרגש או לשכל.רני שמחה

זה קשור למה בא לי עכשיו. זה קצת זלזול ברגשות לקרוא לדחף הזה ''רגש''. יותר לכיוון דחף בהמי. בנוסף לכך יש להם חסך ענק באמונה ובכללי חסך בידע - מה היהדות רוצה מהם. ההלכה היא נטו לטובתנו, המלך הוא כולו חסד ורחמים.

אני מרחמת עליהם, מעמקי לבי. מסכנים,באמת. חבל שלא פרסמו שמות, שנוכל להתפלל להתפכוחתם. 

י'אבללללללהה...פיצוש

לא מאמינה שיש אנשים כאלה..

כ"כ עצוב..=[

גיוועאלד!!!!עובד ה בשמחה!!

האמת שלא ראיתי נכנסתי לקישור זה היה נראה לי מזעזע אז ישר יצאתי.

אבל זה מיעוט של מיעוט מציבור איכותי.

מחילה רבותי, אבל מה יגיד מר אמנון לוי על" הבחורים הטובים" של הציבור החילוני????

שכול מה שמענין אותם זה רחמנא לצלן וכד"ו

זו תופעה כואבת אבל הגיונית כשחוסמים ממש כול החיים מאדם משהוא ואפילו מינון נורמאלי אסור!!

אשריהם שזה רק מיעוט!

אל תיתנו לשמאל להגדיל את הקרע בין החרדים אלינו ותתפללו שעלינו לא יצא איזה גיוועאלד כזה!!!

מאז ומעולם בכל עדות ישראל בכל העולםאהלן.אחרונה

היו כאלה אנשים, מחללי שבת, מגלי עריות, רק שלא כ"כ שמענו עליהם, אם כי בכמויות קטנות בהרבה מהיום, לא מזיז לי בכלל

אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך