ואם אני לא רוצה להתגייס?..
ולמה בגיל 16??
יש חיילים בני 16?...
ואם אני לא רוצה להתגייס?..
ולמה בגיל 16??
יש חיילים בני 16?...
נתנו לי להכנס!
הדבר היחיד שמקבלים זה ת.ז / דרכון / רישיון ולא שום דבר אחר!
[כדי לעשות ת.ז חייבים להביא ת.ז של אחד ההורים [לא מקבלים צילום] כולל ספח כמובן]
) מצויידת בתעודת זהות או דרכון והולכת שם להצהיר שאת דתייה ואז אם הכל הולך אצלם כמו שצריך עם כל המסמכים וכו' אז את מקבלת פטור צבאי.יש מקמות שעולה כסף להצהיר אז כדאי להצטייד ב"הצלחה..
צו ראשון רק מראה לך שאת מתחילה את המיונים והבדיקות לקראת הצבא. את השיבוץ שלך יקבע
הרבה יותר מאוחר (י''ב).
מתחילים בכיתה י''א כדי לחסוך זמן. אילו הם היו מתחילים רק בי''ב, זה היה עושה הרבה לחץ. אז פורסים
את זה על שנתיים.
כמובן, אם את לא רוצה להתגייס, את יכולה להצהיר. (את התהליך הבנות כאן יודעות)
איפה אני מוצאת מקום כזה באיזור ירושלים?
ותחליטו- רבנות, בית דין, או לשכת גיוס?? התבלבלתי לגמריי!!
אגב- אני שוקלת לא להצהיר. באלי להיות טייסת 
פעם הביאו לנו מישהי לאולפנה שעשתה לנו שיחה על הנושא הזה..
היא המליצה לנו לא ללכת בשום אופן ללשכת הגיוס ולשלוח את ההצהרה (אותה את עושה ברבנות)בדואר רשום, כי היא אמרה שהרבה פעמים בלשכות הגיוס במיוחד באזור ירושלים הם מתחילים לבחון את הבנות הדתיות אם הן יודעות את כל הל"ט אבות מלאכה בע"פ ועוד כל מיני דברים כאלה והם משגעים אותך ועושים בעיות קיצור עדיף דואר רשום (ככה שמעתי אני לא מירושלים..)
בנוסף אם את עדיין מתלבטת אם לעשות שירות או לא (עדיף לעשות שירות) את יכולה להתלבט רק עד שלושה חודשים לפני התאריך של הגיוס שיביאו לך.. (אח"כ זה סיפור מההפטרה לצאת מזה..)
דרך אגב לרבנות צריך להביא כסף (לי זה עלה בסביבות ה-40) ותעודת זהות (אפשר של ההורים עם הספח..)
ב"הצלחה!! 
צריך לבוא לרבנות (איפה שבאים בשביל להתחתן או לא עלינו להתגרש וכ"ו) להביא איתך את הצו גיוס, כסף (בד"כ המחיר הוא בין 40 ל50 ש"ח) ותעודת זהות.
ברבנות את נכנסת לאחד מהרבנים שיפנו אותך אליהם והוא מוציא לך כמה דפים ואומר לך לעלות לרב למעלה ושם את מצהירה שאת דתיה, שומרת שבת וכשרות וכו.
אחרי זה את צריכה ללכת ללשכת הגיוס (בירושלים זה ברחוב רש"י... ממש קרוב לתחנה המרכזית... מרחק הליכה...) אפשר גם לשלוח לשם את ההצהרה בדואר (אני באתי לשם ביום של הבגרות בתנ"ך ואף אחד לא היה שם בגלל הבגרות ולכן הלך לי מהר
) ושם הם לוקחים לך את ההצהרה ממלאים מה שהם צריכים למלא ומשחררים אותך...
המלצה אישית:
אל תבואי כשאת לחוצה בזמן כי אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח!!!
ותבדקי את הזמנים שפתוח ברבנות ובלשכת הגיוס כי הם לא פתוחים הרבה זמן...
בהצלחה ![]()
תחפשי באינטרנט:בית דין רבני\בתי דין רבניים ותמצאי את האתר שיש בו אפשרות לחיפוש לפי כתובת.
לי אישית בלשכת גיוס בי-ם כשהבאתי את הטופס של ההצהרבה בכלל לא עשו לי בעיות-לא שאלו אותי שאלה הלכתית אחת.
את קודם הולכת לבית דין רבני-שם הם נותנים לך טופס של הצהרה חתום בידי חותמת בית הדין. את באה ללשכת גיוס ומביאה להם את הטופס הזה. זה ממש סבבה לא צריך להלחץ. גם בבית דין רבני וגם בלשכת גיוס את יכולה להגיד שאת צריכה להצהיר ולשאול לאן ללכת ויפנו אותך ויסבירו לך מה שצריך. אין מה לדאוג. (וחוץ מזה על הצו יש טלפון של מיט"ב שזה קשור של הצבא שאפשר לשאול אותם שאלות אם לא הבנת בקשר להתהליך הגיוס\פטור מגיוס\צוו ראשון וכו')
תקשיבי, אני עשיתי את זה וזה לא ממש מסובך.
אז ככה: את הולכת לעשות תמונת פספורט ואחרי זה למשרד הפנים (בירושלים יש גם בגילה וגם ליד יפו) עם תעודת זהות של אחד ההורים. שם מפיקים לך תעודת זהות משלך, וסיפור התעודת זהות נגמר.
אחרי זה את הולכת לרבנות שנמצאת ברחוב קינג גורג בירושלים (עם התעודת זהות) ושם את מצהירה על היותך דתיה שומרת מצוות (זה עולה בערך 40 ש"ח) והם נותנים לך מסמך המעיד על כך שאינך צריכה להתגייס.
עם המסמך והתעודת זהות את הולכת ללשכת הגיוס, שם את מביאה להם את המסמך ותוך שניים שלושה חודשים שם שולחים לך מכתב שאת פטורה משרותה הגיוס. זה הכל.......
אם את רוצה להצהיר דברי איתי באישי. עשיתי את זה בערך לפני שבוע...
אגב אם תאריך ההתיצבות שלך לצו ראשון הוא כשתהיי בכיתה י' (או אם זה בחופש-כשעוד לא תהיי בכיתה יא') יש אפשרות לדחות את זה. (תסתכלי בטפסים, זה אמור להיות כתוב שם. הספח האחרון הוא למי שבכיתה י' ורוצה לדחות.)
ולגבי ההצרה: בהתחלה הולכים לבית דין רבני שם אומרים שבאתם להצהיר. להביא אתכם ת.ז ו43 שקלים. נתנו לי פתק לאחד מהדלפקים- נכנסתי, שאלו אותי איפה אני לומדת,אמרו לי לחתום על טופס שבו אני מתחייבת שאני דתיה,שומרת שבת, שומרת כשרות בבית ובחוץ ורוצה פטור מטעמי דת ומצפון (פחות או יותר אל תתפסו אותי על המילה) ושלמתי 43 ש"ח ואז הפנו אותי לרב(שנמצא באותו בית דין רבני) ששאל אותי אם זה החתימה שלי ובאיזה בית ספר אני לומדת. חתם לי על הטופס. עם הטופס הזה באתחי ללשכת גיוס, הבאתי אותו. שאלו אותי איפה אני לומדת. כתבו על הטופס וזהו. את הטופס הזה הם בודקים שהוא לא מזוייף ומודיעים לך שאת פטורה. (לא יודעת אם בדואר או איך בדיוק).
זה ירד מאדד (ברוך ה'..)
אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה
ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭
מה הסיבות שלכם בחיים?
בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.
ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.
בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי
לא יודע.
מבררים את זה, מחפשים את זה
הלוואי וידעתי
כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...
ככה עד שיבוא המשיח....
הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות
יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת
יש למישהו דרך לעזור לי?
בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)
אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד
או סרטים אחרים