קיבלתי הרגע צו ראשון. מה זה אומר?...וואלה?!

ואם אני לא רוצה להתגייס?..

ולמה בגיל 16??

יש חיילים בני 16?...

לא חובה להוציא ת.ז. מספיק ת.ז. של ההורים עם ספח..מישי' מאפושו'
חובה ת.ז! לא כדאי לשחק עם זה אני באתי בלי ת.ז ולאדביר א.מ

נתנו לי להכנס!

הדבר היחיד שמקבלים זה ת.ז / דרכון / רישיון ולא שום דבר אחר!

[כדי לעשות ת.ז חייבים להביא ת.ז של אחד ההורים [לא מקבלים צילום] כולל ספח כמובן]

מוזר.. חברה שלי הצהירה עם ת.ז של ההורים וספח..מישי' מאפושו'
כמו ששרוט תמיד אמרמרדכי
בס"ד

את מגיעה ללשכת הגיוס (יש שאומרים- לשכת הבילוף ) מצויידת בתעודת זהות או דרכון והולכת שם להצהיר שאת דתייה ואז אם הכל הולך אצלם כמו שצריך עם כל המסמכים וכו' אז את מקבלת פטור צבאי.
אם זה לא הפיצול שלו, הוא בטוח מרדכיצחקן
צריך לדאוג לו לאוכל ושלא יברח.מישי' מאפושו'
הם אוהבים עלים של דלעת (צבים ארורים!! הרסתם את הדלעת!!)
בת צריכה ללכת ללשכ תהרבנות הקרובה לביתה.סבתא רוחלה

יש מקמות שעולה כסף להצהיר אז כדאי להצטייד ב"הצלחה..

בית דין הרבני*סבתא רוחלה
..ב.ש.

צו ראשון הוא לא צו גיוס.לך דומיה תהילה

צו ראשון רק מראה לך שאת מתחילה את המיונים והבדיקות לקראת הצבא. את השיבוץ שלך יקבע

הרבה יותר מאוחר (י''ב).

מתחילים בכיתה י''א כדי לחסוך זמן. אילו הם היו מתחילים רק בי''ב, זה היה עושה הרבה לחץ. אז פורסים

את זה על שנתיים.

כמובן, אם את לא רוצה להתגייס, את יכולה להצהיר. (את התהליך הבנות כאן יודעות)

אם את בת את צריכה להצהירשואף לאור
לכי לרבנות ותצהירי בבית דין.. זה די פשוט..פצפונית
בית דין?..וואי טוב נשמע מלחיץ..וואלה?!

איפה אני מוצאת מקום כזה באיזור ירושלים?

ותחליטו- רבנות, בית דין, או לשכת גיוס?? התבלבלתי לגמריי!!

אגב- אני שוקלת לא להצהיר. באלי להיות טייסת

הולכים לרבנות נראלי שאמור להיות שם בית דין..*מילקי*

פעם הביאו לנו מישהי לאולפנה שעשתה לנו שיחה על הנושא הזה..

היא המליצה לנו לא ללכת בשום אופן ללשכת הגיוס ולשלוח את ההצהרה (אותה את עושה ברבנות)בדואר רשום, כי היא אמרה שהרבה פעמים בלשכות הגיוס במיוחד באזור ירושלים הם מתחילים לבחון את הבנות הדתיות אם הן יודעות את כל הל"ט אבות מלאכה בע"פ ועוד כל מיני דברים כאלה והם משגעים אותך ועושים בעיות קיצור עדיף דואר רשום (ככה שמעתי אני לא מירושלים..)

בנוסף אם את עדיין מתלבטת אם לעשות שירות או לא (עדיף לעשות שירות) את יכולה להתלבט רק עד שלושה חודשים לפני התאריך של הגיוס שיביאו לך.. (אח"כ זה סיפור מההפטרה לצאת מזה..)

דרך אגב לרבנות צריך להביא כסף (לי זה עלה בסביבות ה-40) ותעודת זהות (אפשר של ההורים עם הספח..)

ב"הצלחה!!

אז ככה...חנהודיה

צריך לבוא לרבנות (איפה שבאים בשביל להתחתן או לא עלינו להתגרש וכ"ו) להביא איתך את הצו גיוס, כסף (בד"כ המחיר הוא בין 40 ל50 ש"ח) ותעודת זהות.

ברבנות את נכנסת לאחד מהרבנים שיפנו אותך אליהם והוא מוציא לך כמה דפים ואומר לך לעלות לרב למעלה ושם את מצהירה שאת דתיה, שומרת שבת וכשרות וכו.

אחרי זה את צריכה ללכת ללשכת הגיוס (בירושלים זה ברחוב רש"י... ממש קרוב לתחנה המרכזית... מרחק הליכה...) אפשר גם לשלוח לשם את ההצהרה בדואר (אני באתי לשם ביום של הבגרות בתנ"ך ואף אחד לא היה שם בגלל הבגרות ולכן הלך לי מהרצוחק) ושם הם לוקחים לך את ההצהרה ממלאים מה שהם צריכים למלא ומשחררים אותך...

המלצה אישית:

אל תבואי כשאת לחוצה בזמן כי אי אפשר לדעת כמה זמן זה יקח!!!

ותבדקי את הזמנים שפתוח ברבנות ובלשכת הגיוס כי הם לא פתוחים הרבה זמן...

בהצלחה חיוך גדול

בירושלים יש בית דין רבני נראה לי באגריפס.~מישי~

תחפשי באינטרנט:בית דין רבני\בתי דין רבניים ותמצאי את האתר שיש בו אפשרות לחיפוש לפי כתובת.

לי אישית בלשכת גיוס בי-ם כשהבאתי את הטופס של ההצהרבה בכלל לא עשו לי בעיות-לא שאלו אותי שאלה הלכתית אחת.

את קודם הולכת לבית דין רבני-שם הם נותנים לך טופס של הצהרה חתום בידי חותמת בית הדין. את באה ללשכת גיוס ומביאה להם את הטופס הזה. זה ממש סבבה לא צריך להלחץ. גם בבית דין רבני וגם בלשכת גיוס את יכולה להגיד שאת צריכה להצהיר ולשאול לאן ללכת ויפנו אותך ויסבירו לך מה שצריך. אין מה לדאוג. (וחוץ מזה על הצו יש טלפון של מיט"ב שזה קשור של הצבא שאפשר לשאול אותם שאלות אם לא הבנת בקשר להתהליך הגיוס\פטור מגיוס\צוו ראשון וכו')

זה לא כזה מסובך...אנונימי (פותח)

תקשיבי, אני עשיתי את זה וזה לא ממש מסובך.

אז ככה: את הולכת לעשות תמונת פספורט ואחרי זה למשרד הפנים (בירושלים יש גם בגילה וגם ליד יפו) עם תעודת זהות של אחד ההורים. שם מפיקים לך תעודת זהות משלך, וסיפור התעודת זהות נגמר.

אחרי זה את הולכת לרבנות שנמצאת ברחוב קינג גורג בירושלים (עם התעודת זהות) ושם את מצהירה על היותך דתיה שומרת מצוות (זה עולה בערך 40 ש"ח) והם נותנים לך מסמך המעיד על כך שאינך צריכה להתגייס.

עם המסמך והתעודת זהות את הולכת ללשכת הגיוס, שם את מביאה להם את המסמך ותוך שניים שלושה חודשים שם שולחים לך מכתב שאת פטורה משרותה הגיוס. זה הכל.......

בגיל 16 וחצי או 17 מקבלים~מישי~

אם את רוצה להצהיר דברי איתי באישי. עשיתי את זה בערך לפני שבוע...

אגב אם תאריך ההתיצבות שלך לצו ראשון הוא כשתהיי בכיתה י' (או אם זה בחופש-כשעוד לא תהיי בכיתה יא') יש אפשרות לדחות את זה. (תסתכלי בטפסים, זה אמור להיות כתוב שם. הספח האחרון הוא למי שבכיתה י' ורוצה לדחות.)

ולגבי ההצרה: בהתחלה הולכים לבית דין רבני שם אומרים שבאתם להצהיר. להביא אתכם ת.ז ו43 שקלים. נתנו לי פתק לאחד מהדלפקים- נכנסתי, שאלו אותי איפה אני לומדת,אמרו לי לחתום על טופס שבו אני מתחייבת שאני דתיה,שומרת שבת, שומרת כשרות בבית ובחוץ ורוצה פטור מטעמי דת ומצפון (פחות או יותר אל תתפסו אותי על המילה) ושלמתי 43 ש"ח ואז הפנו אותי לרב(שנמצא באותו בית דין רבני) ששאל אותי אם זה החתימה שלי ובאיזה בית ספר אני לומדת. חתם לי על הטופס. עם הטופס הזה באתחי ללשכת גיוס, הבאתי אותו. שאלו אותי איפה אני לומדת. כתבו על הטופס וזהו. את הטופס הזה הם בודקים שהוא לא מזוייף ומודיעים לך שאת פטורה. (לא יודעת אם בדואר או איך בדיוק).

וואי אנשים תודה!!עזרתם ממש!וואלה?!
זה רק התחלה של תהליך בדרך לגיוס לא גיוס מידיאנונימי (פותח)אחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימוןאחרונה

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך