מתוך האתר "שושבינים":
בזמן האחרון הגיעו אלי פניות על קשרים שלא מתפתחים, פוגשים פגישה אחת ומיד סוגרים ולא נותנים אפשרות להמשך. (בעיקר אני שומעת את התלונה מבנות שנפגעות מבנים, אבל לעיתים גם בנות פוגעות בבנים !) למרות בדיקות רבות שכל צד בודק לפני הפגישה הראשונה ,ולמרות כל "שאלות השב"כ" על המועמד/ת מימי הגן עד היום הזה, יוצאים לפגישה אחת ואין לזה המשך. וכשזה קורה פעם אחר פעם נראה שיש ממש בעיה -
ופונים לקבל סיוע. עצם הפניה – נכונה, ולו בכדי להמשיך הלאה ולא להיתקע באמירה "יש לי בעיה ..." .
חשוב לצאת מהעמדה השיפוטית, לא כדאי להכריז לעולם "יש לי בעיה " כי אז אנחנו מאמתים את העניין ויש לזה ביטוי גם בהתנהלות היומיומית, יש שידור של בעיה ! אכן, יש אולי קושי זמני, אבל זה קושי פתיר !
לעצם עניין הפגישות – כדאי וחשוב להגיע לפגישה עם רצון לנסות לצאת יותר מפעם אחת – להחליט שהפגישה הראשונה זה "הכרטיס כניסה" לפגישה השנייה וכדאי לפתוח את כל הדלתות ולא לנעול בהתחלה !
אבל, לעיתים נדלקות נוריות אדומות ויש התנגדות לדברים מהותיים כמו הערות תוקפניות, סגנון דיבור שלא מתאים או מישהי/ו שלא מאפשרים להשחיל מילה לשיחה והם רק עסוקים בעצמם ...במקרים קיצוניים כאלה ועוד דומים אין טעם להמשיך. אין זה נכון להמשיך בכל מחיר או רק כי בקשתי . ..
איך אוכל לעזור לעצמי אם סיימו אתי קשר אחרי פגישה אחת ?
- לעיתים כשקשר מסתיים אחרי פגישה אחת יש הרגל של האשמה עצמית, ומתחילים "להעלות באוב" את כל הדברים שלא טובים החל מההצגה בגן ששכחת את התפקיד בחנוכה ...דרך שאר כל מיני אירועים שהיו בדרך. אני מציעה להפוך את נקודת המבט ולהגיד לעצמך " אני בסדר, עושה את כל המאמצים ומשהו אצלו סגור ולא מוכן לקבל !" מהרגע שתסכימו שהקושי אצלו/ה, הרבה יותר קל לעבור הלאה!
- אחרי דייטים רבים קרוב לודאי שיש דפוס איך מתנהל דייט – אולי בפעם הבאה כדאי לעשות משהו אחר, במודע ! אפילו שהשינוי יהיה קטן – אמירה משמעותית שההתנהלות בפעם הבאה תהיה אחרת ! (אם יש מקום קבוע לפגישות – לשנות, אם תמיד אתם נפגשים במבנה – להיפגש באוויר הצח , תמיד מזמינים תה – תזמינו שוקו ...)
- לא להסס להגיד (גם אם את בחורה ...) לבחור אחרי דייט סביר שמאפשר המשך והוא מבקש לסיים - שאת מתפלאת \ חושבת שיש כאן צ'אנס \ שיש זוגות רבים שאחרי פגישה אחת רצו לסיים אבל לא היה להם נעים מהשדכן , מהחבר וכד' והיום הם חיים באושר ! טוב לקחת יוזמות גם אם זה לא מקובל !
- במקביל לדייטים חשוב להמשיך להעשיר את עולמכם בחוגים, בחברות/ים , בלימודים, בתחביבים ועוד ... אי אפשר רק להתעסק עם דייטים ! טוב שהחיים יהיו עשירים גם בלי בן זוג, הוא/היא רק ירוויחו אתכם יותר "מוכנים" ! וחוץ מזה שאף פעם אי אפשר לדעת מה הקב"ה מזמן לנו ואולי הבחור/ה מחכה דווקא בחוג לקרמיקה או שהשכנה שלו "תצוד" דווקא אותך שם ...
שיהיה בהצלחה!