יאללה חבר'ה 2 דקות אני יודעת שזה נראה ארוך - זה לא
שווה קריאה!
לא קראתם? לא נורא! - אשמח אם תקפיצו בשביל אחרים! 
ותזכורת: לא אני כתבתי
שבת שלום!!
פרשת - עקב | עקביות
איזה מעשה גדול יותר, נתינה של סכום כספי גדול בפעם אחת, או נתינה של סכום קטן יום אחר יום?
ההתרשמות שלנו בדרך כלל תהיה דווקא מהסכום הגדול והמרשים שניתן בפעם אחת, ואילו השקלים הבודדים שיינתנו לקופת הצדקה, מעט בכל יום, לא ירשימו אותנו במיוחד.
אך כאן מגיעה ההפתעה.
התורה רוצה לחנך אותנו להיות עקביים. לכן דווקא המצוות היומיומיות, ה'אפורות', אלה שאינן עושות רושם רב, הן אלה שיחוללו את השינוי הגדול ביותר אצלנו.
שינוי אינו נוצר בפעם אחת, אלא בעבודה קבועה, בהתמדה וביציבות.
כך כותבת התורה בתחילת הפרשה:
"והיה עקב תשמעון את המשפטים האלה ושמרתם ועשיתם אותם ושמר ה' אלקיך לך את הברית ואת החסד אשר נשבע לאבותיך".
על המילים הראשונות בפסוק כותב רש"י: "אם המצוות הקלות שאדם דש בעקביו תשמעון... ישמר לך הבטחתו".
ה' מתנהג איתנו באותו אופן שאנו מתנהגים. אם אנחנו שומרים על עקביות, שומרים על המצוות היומיומיות, כמו תפילה, ברכת המזון, נטילת ידיים וכדו', אז אנו זוכים להינות באופן יומיומי מהשפע האלוקי, כפי שהבטיחנו ה'.
דברים שבלב | לא לשחק בחיים
תמיר, אח של חבר שלי, שפיץ רציני.
אחרי שהיה קצין בשייטת פנה לעבוד בסימון שבילים בחברה להגנת הטבע. אני זוכר איך פגשנו אותו ביהודייה, בטיול של השנה שעברה.
בדיוק עמדנו לקפוץ מהצוק הגבוה למים, כשפתאום שמענו צעקה חזקה:
"תעצרו!!!!" קפאנו במקום. "תרדו מייד מהצוק!!!", המשיך הקול.
ירדנו בזריזות ושם הוא חיכה לנו. הוא לא המתין ומייד התחיל לשטוף אותנו:
"מה נסגר איתכם?!!? מה אתם מנסים לעשות?? למות?? נראה לי שחזיר בפיתה לא הייתם אוכלים במהלך הטיול שלכם, אז למה "ונשמתרם מאוד לנפשותיכם" זה לא איסור מספיק חמור בעיניכם?!"
השפלנו מבט. אבל לא הבנו כל כך על מה הלהט הזה... מייד קיבלנו את התשובה.
תמיר המשיך בשטף הדיבור, אך בקול שקט יותר, וסיפר איך חבר טוב שלו מהשייטת נהרג בקפיצה כזאת מצוק, בזוויתן השחור.
"הוא היה בחור מדהים, מפקד שלי בשייטת. עד היום נשבר לי הלב כשאני חושב על מה שהוא היה יכול להיות. ותאמינו לי, הגבורה המטופשת הזאת היא בכלל לא גבורה. בטיול תשמרו על החיים שלכם כמה שיותר, יש מספיק הזדמנויות אחרות להיות גיבורים. תעשו לי טובה, החיים שלנו הם מתנה יקרה מידי. אין לנו זכות לשחק בה. פשוט אין.
ואתם יודעים כמה פעמים נאלצתי להיות באמת בסכנת חיים.
אבל לסכן את עצמי בטיול סתם - לזה אני לא מוכן.
אז דיר בלקום אם אני רואה אותכם שוב ככה!!!!"
תמיר נתן לנו צ'פחה שכמעט פירקה אותנו לגורמים, והמשכנו את הטיול, אבל עם קצת חומר למחשבה.