משהו מעניין ותשובה למי שבאמת......................אנונימי (פותח)

משהו מעניין ותשובה למי שבאמת שואל ...למה החבדניקים אומרים שהרבי חי?????????????...

אצמת זאת בכמה נקודות...

כמעט כל אחד נפגש בכמה צמתים בחייו בסיפורי ניסים ונפלאות שהרבי מילוובאוויטש חולל..!!! רובינו שמענו על הנבואות שהרבי ניבא... וראינו איך הם התממשו! ומתממשות!!אם זה היה בנבואות על מלחמות ישראל שהיו בקום המדינה ועוד הרבה נבואות(שאם מישהו מעוניין לדעת עליהם שיעיין בספרים שמופצים בחנויות. ובבתי חבד בכל הארץ...)...

עוד משהו...כל אחד חייב להסכים איתי שבכל חור בעולם תמצאו בתי חבד ששליחים שהרבי שלח (שעזבו את החממות המוגנות שלהם) נמצאים שם....!!!!!!!! הרבי דואג לכל יהודי ויהודי שבעולם....!!!!!

הרבי לחם ולוחם תמיד  מלחמות ה בהמון אופנים לשלמות הארץ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!שהרבי כל כך זועק על כך!!!!!!!!!!!!ואז בזמנו שהרבי לחם נגד חוק מיהו יהודייי!!!!!!!!!!!!!!!! ועוד המון נקודות.........

כל ההקדמה הזאת היתה בשביל להסביר משהו אחד....

שהשאלה היא...איך אנחנו מסתכלים על הרבי ??בתור רב צדיק??? או בתור איש אלוקים!! משה רבינו של הדור!!שדואג לכל אחד מישראל ולוחם מלחמות ה??????????...........................................

ובגלל שאנחנו מסתכלים על הרבי בתור רבי ר"ת=ראש בני ישראל(שזה חובה שיהיה בכל דור.כי בלי איש אלוקים משה רבינו אי אפשר לעבוד את הקב"ה!!!!!!!(כמו שאדם בלי ידיים לא יכול לשתות מהכוס אם אין לא קשית))

איש אלוקים ....

לככככככככככככככככןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן אנחנו מצייתים לכל ציוויי הרבי !!!ולכל הורואותיו ...לעשרת מבצעיו

ומאמינים ל-------כ-----ל------------- מה שהרבי אומר שזה נכון וזה אמתתתתת!!!!!!!!!!

ולכןןןןןןןןןןן שהרבי רמז ואמר שהוא הנשיא של הדור האמנו !!!!!!

ושהנשיא של הדור הוא הנביא והמממממממממממשיח של הדור האמנו!!!!!!!!!

ומאותה סיבה אנחנו מאמינם ובטוחים מה שהרבי אמר: שבנשיא הדור של הדור השביעי (שזהו דורנו!!!!!!!!!!)אין הסתלקות=אין מוות.פטירה...ואין שינוי אפילו לא דגניזה=אין שינוי של גניזת האדם כלומר קבורה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!............................................................................................................

.....................................................................................................................................אני מקווה שזה ענה לכם לשאלתכם.....למי שיש עוד שאלות מוזמן לפנות לבית לחבד שסמוך אליו...!!(אפשר לברר באינטרנט על בתי חבד בארץ ובעולם.........)

שיהיה לכם חופש נעים ומועיל !!ובעזרת ה נזכה עוד היום להתגלות מלך המשיח בעולם!!!!!!!!!!

אסיים בהכרזה להוספת חיות למלך המשיח:

"יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד"

שרינקה........ 

יש לי שאלות על זה.אוסנת
הרבי לא היה הרב הראשון שעשה את הפעולות הנ"ל.
יותר מזה, אני יכולה להגיד - שרבני הציונות הדתית עשו בדיוק את אותם דברים.
כמעט כל רב יכול "לנבא" את העתיד. זה באמת לא כל כך מסובך. התורה, תורת חיים, והרב מבין לעומק - מה קורה אם לא הולכים לפיה.
זה לא נבואה! זה בסה"כ הבנה עמוקה של התורה. גם אם את תלמדי כל כך הרבה שנים תורה וגמרא והלכה, את תדעי את זה.
גם מבשרי הציונות היו "נביאים" מהבחינה הזאת. הם היו בעצם "הרצל" עוד לפניו.
בנוסף, יש כל כך הרבה רבנים שדואגים לכלל ישראל. והדוגמא הכי ענקית לזה, זה הרב קוק.
ותסלחי לי שאני אומרת, אבל איך רב יכול לדאוג לכלל ישראל, כשהוא לא יושב במקום שמרכז אותם? במקום שבו יש קיבוץ גלויות?
הרי בארה"ב, אין כמעט ספרדים, לדוגמא. ואם יש - החברה דוחה אותם.
איך הרבי לחם למען שלמות הארץ? איך אפשר להלחם למען משהו, שאני לא תומך בו ישירות? למה הרבי לא גר בארץ? תראי, אני מבינה שהוא לחם למען הארץ, אבל אני לא מקבלת את זה כשמשווים אותו לרב קוק ולרב צבי יהודה. כי פשוט אין מה להשוות.

לסיפורי נבואות ומעשיות, אני לא כל כך מאמינה. יש המון עיוותים, המון הגזמות, ועד שאני לא אראה במו עיני, אני לא אאמין. בנתיים - לא ראיתי.
הרי תמיד אפשר להרפא ממחלה, גם האנשוה ביותר. "אפילו חרב חדה מונחת על צווארו של אדם...". זה לא "נס", אם לפני כן שאלתי באגרות הקודש.

כל הכבוד שהרבי הקים מפעל עצום, שחסידיו נפוצו בכל העולם וממלאים אותו בתורה. באמת כל הכבוד.
אבל זה לא אומר כלום.
לעומת הרבי, הרב קוק למשל, תמך יותר בישוב א"י והקים מפעלים עצומים בשבילך זה.
כל זה לא הופך את הרב קוק למשיח.

בכל אופן, שלא תבינו לא נכון. אין אני מורידה מגדלותו של הרבי ח"ו.
אך היו כ"כ הרבה רבנים כמותו, ש"ניבאו", "ריפאו", פעלו למען כלל ישראל... שאני לא מבינה למה דווקא הרבי הוא המשיח.

ואשמח אם תענו בנק' נק', בקצרה... בגלל שאם זה יהיה הרצאה באורך קילומטרים, לא יהיה לי סבלנות לקרוא.

יום נפלא! כולנו אחים.
האם ראיתאנונימי (פותח)
רב שכל האנשים מכל המגזרים כל האדמורים הרבנים האזרחים ואפילו גויים באים להתקבל אצלו כדי לקבל ברכה ועומדים שעות בתור בשביל זה?

האם ראית רב שדאג שבכל העולם יהיו החסידים שלו כדי שידאגו שאותו יהודי החי בחור נידח לא ירגיש לבד וידע יהדות מהי?

אם כן ספרי לי עליו....................
אין זה משנה.אוסנת
יש רבנים שיש להם "יחודיות" משלהם.
זה עדיין לא הופך אותם למשיח.

זה שרוב האנשים מכל המגזרים הגיעו אליו, זה בגלל הפרסום שהיה לו (בעוד שרבנים אחרים ניחנו בעסקנים קצת פחות מוצלחים), וגם הבבא סאלי היה כה מפורסם.
ובמהלך ההסטוריה היו הרבה רבנים שהוערכו ע"י אנשי ממשל ועדות שונות. לדוג'- הרמב"ם.
רק שאז לא היו אמצעי תקשורת מפותחים, וגם לא קיבוץ גלויות בארץ ישראל, ולכן זה לא עבר בין הרבה אנשים.

גם לציונות הדתית יש שליחיות לחו"ל, לכל מקום. אומנם זה לא נפוץ כמו בחב"ד, אבל הסיבה היא - שחב"ד שמו דגש על זה, והציונות הדתית - על ההתישבות בארץ ישראל.
תראי לי עוד רב שכל כך דאג לכל פיסת אדמה בארץ, וטרח לשלוח לשם את תלמידיו. (כמו הרב קוק וממשיכי דרכו)
תשובות בקצרהחסיד של הרבי
ישנם סימנים מסויימים שצריכים להתקיים במשיח. היחיד בדורנו שמאות רבנים פסקו שהסימנים האלה מתקיימים בו הוא הרבי. למשל, אין אף רב ששלח שליחים, ואין אף אחד שהוא שליח לא חב"די שמגדיר את עצמו שליח של אישיות מסויימת. כשהרבי צעק על שלימות הארץ כענין בטחוני, זה היה עוד לפני שחלמו על כך שזה הולך ליצור את המצב של היום. כשהרבי צעק על "מיהו יהודי" המפד"ל ישבה בממשלה ותמכה בשינוי החוק.
ישנו הבדל עצום בין נבואה לתורה. נבואה פירושה ה' מתגלה לנביא ואומר לו מה לומר לדור, תורה פירושה הבנתנו השכלית והמוגבלת בתורת ה' הבלתי מוגבלת. ולכן גם הדוגמא מהרצל היא לא נכונה. נביא אין פירושו מישהו שיודע להעריך מה יהיה בעתיד, אלא מישהו שקיבל מסר מה' למסור לעם. האות של הנביא הוא ידיעת העתידות בלי שיפול דבר אחד מדבריו ארצה, וגם זה מתקיים ברבי.
אין אף רב שדאג באמת לכל עם ישראל. ישנם הרבה מאד רבנים וצדיקים שדאגו לחלקים גדולים מעם ישראל, אבל להעניק לכל יהודי ויהודי בעולם את האפשרות לחיות כיהודי, זה רק הרבי. וזה תירוץ פשוט וגשמי, התשובה האמיתית היא שהרבי הוא נשיא הדור וככזה הוא חיותם של כל היהודים שבדור.
כיום, בארה"ב חיים רוב יהודי העולם, וממילא גם נשיא הדור נמצא איתם. אפילו על השכינה כתוב שהיא גולה עם עם ישראל. חלוקה בין אשכנזים לספרדים, היא לא חלוקה נכונה. רוב היהודים בלי קשר למוצאם, נמצאים בארצות הברית, ומתוכה בניו יורק.
איך הרבי נלחם למען שלימות הארץ? לפני שלושים שנה כבר התפרסמו קטעים משיחות של הרבי בעיתונים בארץ ובהם צועק הרבי על המצב. אני חושב שהרבי היה הראשון שעורר מודעות לשלימות הארץ כענין של פיקוח נפש. אם את רוצה דוגמא מעשית ממש, הרבי היה מעורב בהפלת ממשלת פרס בתרגיל המסריח, ובהפלת ממשלת שמיר בעקבות ועידת מדריד.
ישנם מספיק עדים כשרים לסיפורי המופתים, ואת יכולה לברר אצלם. ברוב הסיפורים המודפסים מוזכרים שמות אמיתיים.
אחד התנאים של משיח הוא "ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה" וזה בעצם מה שהרבי עשה במפעל השליחות, שלוחו של אדם כמותו.
ולמה דווקא הרבי? כי דווקא הוא ניבא לנו ש"הגיע זמן הגאולה", ודווקא הוא אמר על עצמו שהוא המשיח. ודוקא עליו פסקו מאות רבנים מכל בחוגים כי הוא משיח. את יודעת שהרב מרדכי אליהו והרב עובדיה יוסף כתבו הסכמה על ספר "יחי המלך המשיח" שמסביר למה הרבי משיח?
המשך שלי -אוסנת
המפד"ל לא מייצגת רב מסוים.
והיו תמיד רבנים מהצד "שלנו" שזעקו את זה. אפילו יותר חזק מאשר הרבי.

לעניין הנבואה, זה בדיוק מה שאמרתי. מבשרי הציונות היו 'נביאים', בדיוק כמו הרצל. ומאיפה אנחנו יודעים אם הרבי אכן התנבא או לא? זה פרטי למדי, לא? יופי, אז גם דב אינדיג הוא נביא. הוא אמר דברים שאף אחד לא חלם עליהם, והכל קרה במציאות. ובוודאי שהיו עוד רבנים כאלה.

רוב יהודי העולם לא חיים בארה"ב, פה יש כמה עשרות אלפים או מאות, יותר. והאידיאל אמור להיות שכולם יהיו פה, ולא באמריקה (מה גם, שבאמריקה יש הרבה מדינות, ובכולם יש כמעט יהודים כמו פה. זה לא נחשב...)

אני לא בקיאה ממש, ולכן אני לא יכולה להביא ציטוטים. אבל ב-ר-ו-ר לי מעל לכל ספ, שרבנים ציונים-דתיים חזו את עניין שלימות הארץ כפיקוח נפש, עוד הרבה לפני הרבי. הרבה לפני 30 שנה. הרבה.
וזה מספיק שמבשרי הציונות, ואחריהם - הרב ריינס ושות'- עודדו לעלות לארץ, בשביל להנצל מפוגרומים בחו"ל.

הרבי ניבא שהגיע זמן הגאולה?! זה כבר הגזמה פראית.
הרי הרב קוק היה הרבה לפניו. וכל הציונות הדתית (שקמה לפני יותר ממאה שנה) היתה מבוססת על "אתחלתא דגאולה" וביטול שלושת השבועות.

ומה לעניין מותו של הרבי?
אני מסכימה שיתכן והרבי היה משיח. הרי יש משיח בדורו. אבל הוא מת...
ובכל דור יש משיח, ובכל דור הוא מת. למה הרבי לא?
המשך שלי...חסיד של הרבי
אם את מדברת על המלחמה הספציפית ההיא על "מיהו יהודי", לא היה אפילו רב דתי לאומי אחד שנלחם בעבור זה. (להוציא את הרב מאיר כהנא, באם אפשר לקרוא לו דתי לאומי). אבל זה באמת לא הנקודה. הנקודה היא להסביר שרק אצל הרבי מתקיימים כל הסימנים. ואם תמצאי שישנם רבנים אחרים שמתקיימים בהם חלק מהסימנים? כל הכבוד להם, ואני מעריך ומעריץ את אותם רבנים ומסירות נפשם. אבל משיח זה לא, כי למשיח ישנם סימנים ברורים.

לענין הנבואה. הרבי העיד על עצמו שהוא נביא, ואף הורה לפרסם את זה "לכל אנשי הדור". במקרה שקם אדם ומעיד על עצמו שהוא נביא, ישנם שני אפשרויות לברר את זה, ואצל הרבי נתקיימו שניהם. האחת היא, שיאמר דברים העתידים להיות ויתקיימו, ולא יפול מדבריו כחוט השערה (זה לא ציטוט אבל אלו רוח הדברים ברמב"ם), דבר שהתקיים אצל הרבי בבירור. והשניה, נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא. מכיון שהרבי הוא ממלא מקומו של הרבי הקודם שהיה ממלא מקומו וכו' ועד לאדמו"ר הזקן ובעצם גם לבעל שם טוב, הרי זה מצב של נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא.
כלומר, כל האחרים יכלו גם לטעות. הרבי לא טעה ולא טועה. הוא נביא, והיתר לא.

לצערי הרב, כל עוד משיח לא הגיע, רוב יהדות העולם נמצאת בגולה. והגולה המרכזית היא ארצות הברית, וכן, יש פה הרבה יותר יהודים מאשר בארץ. את שוכחת, שבארץ סופרים גם המון גויים בתור יהודים (העליה מרוסיה למשל) בעוד שבארצות הברית הרבה יותר קל לטעות הפוך. האידיאל הוא בהחלט שכולם יבואו לארץ, אבל איך אמר פעם הרבי לאחד משלוחיו? "רב חובל הוא האחרון שיעזוב ספינה טובעת." מתי כולם יגיעו לארץ? בקיבוץ גלויות על ידי משיח צדקנו. (אגב, בשיחה האחרונה לע"ע ששמענו מהרבי, אומר הרבי שקיבוץ גלויות כבר התחיל).

איך אפשר היה לחזות את שלימות הארץ כפיקוח נפש לפני הרבי? הרבי התחיל לעורר על הנושא מיד אחרי מלחמת ששת הימים. אין לי כח להסביר עכשיו את כל הנושא, אבל לפני זה, הנושא לא היה שייך. אולי לכמה ימים אחרי מבצע קדש עד שנתנו למצרים את סיני. הרי אף אחד לא קרא לפני זה לצאת ולהילחם על מנת לכבוש את שאר השטחים, זה היה נראה הזוי ומופרך לגמרי. אגב, מבשרי הציונות שעודדו לעלות לארץ, לפחות הרב ריינס, לא חלמו על מדינה. (שמעתי שהרבי מהר"ש תמך בהם, אין לי מקור). ואם תעברי קצת על ההיסטוריה (הלא משוכתבת...) של ארץ ישראל, תגלי שהפוגרומים בארץ התחילו מיד אחרי שהציונים הגיעו והערבים התחילו להרגיש שמישהו רוצה לגנוב להם את המדינה. נהרגו המון המון יהודים באותם שנים בארץ, שעד אז הייתה שקטה. אם זה היה שווה? אני לא יודע.

הרבי ניבא שהגיע זמן הגאולה. באותו שיחה שבה הרבי דורש לפרסם שהוא נביא, הרבי דורש גם לפרסם את הנבואה העיקרית שלאלתר לתשובה והנה זה משיח בא. אני לא אכנס להבדל שנוצר בעקבות השיחה הזאת, נשברו על זה כבר קולמוסים רבים. אין לי מושג מה הרב קוק אמר על הגאולה, ובאמת מסקרן אותי, אבל הציונות הדתית "המציאה" מושג שלא כתוב בהלכה. צר לי, אבל האתחלתא דגאולה הזאת, היא לא בדיוק ההתחלה של גאולת אמת. תשאלי את שוטרי היס"ם מעמונה.

לשאלתך האחרונה. א. הרבי חי וקיים, כפשוטו ממש. ישנם הסברים על הנושא בשרשורים אחרים בפורום, אבל די בכך אם נזכיר את רש"י על הגמרא שאומרת "יעקב אבינו לא מת" ורש"י אומר "כסבורים היו שמת .. אבל באמת חי היה", בכדי להבין שיכולה להיות מציאות כזאת שתראה מיתה בעולם הגשמי והיא לא תהיה מיתה אמיתית.
ב. אפילו אם נאמר שלא, אין בכך שום סתירה. בכל דור יש משיח, בדור שלנו כבר התגלה משיח, והחל תהליך הגאולה. בכך עברנו כבר את נקודת האל חזור. והא ראיה, שלוש מאות רבנים פסקו על פי תורה שהרבי הוא מלך המשיח, מעולם לא ראיתי פסק עם מקורות הלכתיים שסותר את זה.

נקודה קצרה שפספסתיחסיד של הרבי
אני לא בקי בכתבי הרב קוק, אבל לפחות למי מה ששמעתי המושג אתחלתא דגאולה וראשית צמיחת גאולתנו לא מופיעים אצלו. זה נכון? הוא נפטר הרי בתרצ"ט, לפני ה' אייר תש"ח.
הענין של "אתחלתא דגאולה" מוסבר בהרחבה בספר "בין אור לחושך" של הרב שלום דובער וולפא, יו"ר המטה להצלת העם והארץ. מומלץ לקרוא אותו.

בהצלחה...
אי לי זמן עכשיו.מ.מ.י.ר
אבל הרב קוק כותב על התקופה שהיא אתחלתא דגאולה גם במאמרי הראי"ה וגם בעולת ראי"ה, ואני אכתוב את זה בערב בלי נדר.

אגב, הגאון הפחד יצחק (הגר"י הוטנר; אחד מגדולי הרבנים הליטאים המוערצים) כותב לרב צבי יהודה (הוא היה גיסו) על כתבי מרן הרב קוק -

"ומעין הרגשת סבי דבי אתונא מהריחם בנכר את ריח עפר ארצם ותחי רוחם, הנני מוצא עכשיו בעיוני בספריו של הרב שליט"א. יש לי הרשם כאלו נתקפל בהם, בעמודיהם, בטוריהם, הרבה הרבה מאוירא דארעא דישראל, ובכל פעם מדי עייני בם עולה באפי ריחה של ארץ חמדה וכל כגון דא כולי עלמא מודו דריחא מילתא היא.." (אגרות לראי"ה, נספחות, 31)

עוד כמה דברים אי"ה - בערב, בגלל שאני ממהר.
יום טוב!
תגובה -אוסנת
אני יכולה להתחיל להפריך את הטענות שלך, אבל אני מתבססת על שני דברים:
א. המשיחיסטיות היא אמונה. ואם אני לא מאמינה - אז כל התורה העכשווית של חב"ד, נופלת.
ב. אתה לא תשתכנע, זה היה יותר בשביל לחדד אצלי את הנקודה.
חידדתי בהצלחה.

רק לעניין המשיחיות של הרבי, אני מבינה שיש מציאות של אי-מוות. אבל למה שזה יהיה דווקא הרבי? לא יודעת. האחרון שלא ממש מת, היה אליהו הנביא. מאז ועד היום, עברו כל כך הרבה שנים בלי שזה יקרה לאף אחד... והרי היו רבנים ענקיים ממש.
לעניין אתחלתא דגאולה, אני חושבת שלקיחת דוגמת עמונה, זה הסתכלות על הכינה שעל הפיל. אני אסביר -
יש פיל גדול ומרשים. אבל במה בוחרים להתמקד? בכינה הקטנה והמגעילה שיש לו אי שם.
מי אמר שבגאולה לא יהיו משברים?!
ולפני עמונה, אז כן היה "אתחלתא דגאולה"? אנחנו קצת שוכחים את חבל סיני. נראה לנו שרק מאז גוש קטיף, המדינה היא לא "ראשית צמיחת גאולתנו". פשוט שכחנו, שגם כשההורים שלנו היו נוער... זה מה שהם חשבו. (ועל זה אני אומרת, הפאנטים של היום - הם הממלכתים של מחר ;) )

-אין קטע להתווכח על זה יותר, אבל אם זה נראה לך כמו התחמקות, אז אני מוכנה להשקיע ולבוא עם מקורות, אם מ.מ.י.ר לא יקח לי את העבודה, כדרכו-
באת להתריס או באת לשאול באמת?.אנונימי (פותח)
אם זה להתריס אז אין טעם שנמשיך ואם זה באמת אז תקשיבי ותביני מה שאומרים
הרבי הוא מזרע דוד ושלמה עוסק בתומ"צ וכף כל ישראל לילך בתומ"צ הם הסימנים על פי הרמב"ם למשיח והם מתקיימים ברבי אחת לאחת ואם את אומרת שאת לא מאמינה זה ענין גם של ידיעת עובדות שאת לא יכולה להתעלם מהם.................
ובקשר לאתחלתא דגאולהאנונימי (פותח)
הרבי אומר שזה דחה את הקץ בלפח' 50 שנה וכל עוד מתייחסים למדינה ככה זה גורם להרג יהודים (זה לא ציטוט אבל זה עיקר הדברים).

חוצמזה ממתי בגאולה יעברו על מצוות התורה????????????? שזה מה שבעצם עושים במדינה בעיקר.
תגובתי הנחמדת -אוסנת
מי שפתחה את השרשור, הביא הרעיונות. זכותי להגיב, גם אם זה בהתרסה (מה גם, שזה לא בהתרסה)

ממתי בגאולה יעברו על מצוות התורה?
לפי זה, בגאולה כולנו נהיה צדיקים גמורים.
מצב שהוא לא הגיוני, כי אין אדם שלא יחטא...
ואשמח אם תביאי מקור לכך, שאכן בגאולה כולם יהיו צדיקים (בגאולה, לא בגאולה השלימה). כי לי דווקא יש את הסיפור של ר' עקיבא ובר כוכבא...

ושוב, אין לי שום התנגדות. יכול להיות שהרבי היה המשיח, אבל זה לא רלוונטי כיום. כי הוא מת. וצריך אמונה כדי לחשוב שהוא לא... ואני לא מאמינה בזה.
על הגאולה נאמר: ואת רוח הטומאה אעביר מן הארץאנונימי (פותח)
לא רק שניהי צדיקים גמורים ניהיה צדיקים שלא בערך נראה את הקב"ה בכבודו ובעצמו לא יהיה יצר הרע וממילא לא יהיו עבירות
מה שלא קיים עתה ובפרוש מדינת ישאל עושה דברים נגד דעת תורה ראי ערך גוש קטיף

ואם דברים בסיסיים כאלה את לא יודעת כדאי שתלכי ללמוד לפני שאת בכלל מתווכחת
פשוט אם את באה להתריס ולא להקשיב אני לא ישקיעאנונימי (פותח)
בלהתייחס אפילו.............
לא יודעת למה נראה לי,אוסנת
אבל מי שפה לא באמת בירר לעומק - זאת לא אני.
אחרת, למה את כל הזמן מאשימה אותי, למרות שאני מסבירה לך שזאת לא כוונתי?!

או שאת לא מאמינה לי (קרי, אני שקרנית), או שאסור לשאול שאלות.

ו-סבטלנה, קצת קשה לי לקרוא את מה שכתבת. זה לא נעים לעין...
תגובה על תגובהחסיד של הרבי
המשיחיסטיות היא אמונה, בדיוק כמו שהיהדות היא אמונה. אלא מאי? באמונה הזאת יש גם שכל, שאיתו אנו אמורים לשכנע את מי שעדיין לא מאמין. איך היית מסבירה את האמונה שלך בבורא עולם למי שטוען שהוא לא? ואת צודקת שאני לא אשתכנע, כי זה באמת מתחיל באמונה. אבל גם פה יש שכל, והרבה שכל.
נתחיל שוב פעם מכך ששלוש מאות רבנים חתמו על פסק דין שהרבי משיח. המשמעות של פסק דין היא אפס אחוז אמונה, מאה אחוז שכל תורני. נמשיך אם כך שהתוכן של הפסק דין הוא מאד פשוט וברור. ישנה הלכה שנבואה טובה חייבת להתגשם, ישנו בדור הזה נביא שניבא על בוא הגאולה ועל כך שהוא משיח, וממילא הוא המשיח ואין דרך חזור. זו לא אמונה, זו הלכה.
איפה זה כן אמונה שהיא יותר על שכלית? בנושא של החי וקיים. כי זה נושא שבאמת קשה להבין אותו. את יוצאת מתוך נקודת הנחה שזה אפשרי ולמה דווקא הרבי, והלואי שכולם היו כך. בעצם, הלואי ואת עצמך היית מאמינה בכך. לעצם שאלתך, כי הרבי הוא נשיא הדור והוא מלך המשיח (כנ"ל) ונשיא הדור הוא אחד שחי בגוף גשמי. הרבי אמר שההבדל בין דור השמיני (הרבי הקודם) לדור התשיעי (הרבי מלך המשיח) הוא שבדור ההוא היתה הסתלקות, ובדור הזה לא תהיה. ומכיון שאנחנו מאמינים שאין מילה של הרבי שתחזור ריקם, אנו מאמינים שהרבי חי וקיים. (אם את רוצה קצת חיזוקים לאמונה בדברי הרבי, את יכולה להעיף מבט בשרשור הסיפורים שנמצא קצת למטה).
אני מצטער שהזכרתי את עמונה, פשוט המראות משם עוד חיים לי מול העינים. מדינת ישראל לא הייתה ולא תהיה אף פעם אתחלתא דגאולה, פשוט כי אין דבר כזה בלי מלך המשיח עצמו. הרמב"ם שהוא הפוסק היחיד בהלכות מלך המשיח, פוסק על אדם חי שיבוא ויפעל פעולות ולא על מדינה או אני לא יודע מה שהולכים נגד שו"ע בעשרות מקרים, שהם יהיו הגאולה.
ש לך הסברים ברוך ה',אל תדוני אותי עד שתגיעי למקומיאנונימי (פותח)
את יודעת את הסיפור למה זה מסורבל? רק אני יודעת ,ואל תשאלי שאלות? כי אני מעדפה לא לענות עדיף .כמו שאת דנה אותי דנים אותך, עדיף לא להעביר ביקורת .יש מנהל לאתר הוא יכול להעביר ביקורת עלי ,בכל אופן אומרלך שבת שלום .
אוף. פעם רביעית שאני כותבת את זה.אוסנת
כל הזמן זה נמחק לי/יוצא לי, בדיוק כשאני מתכוונת לשלוח...
אז נראה לי שאולי אני לא צריכה לכתוב את זה, אולי זה סתם מיותר ומרמזים לי...

רק במילים קצרות:
חסיד של הרבי, יש לי הרבה (הרבה...הרבה...) מה לומר על דבריך. אבל נוותר על זה. זה לא יועיל לאף אחד.
סבטלנה: את "שירת הבריאה"? אם כן, מצטערת על הפגיעה ברגשות. זה היה די טבעי (אבל אולי לא לגיטימי) להתפרץ כנגדך אחרי שתקפת אותי כל כך חזק. אם מישהו לא בדעה שלך, לא צריך "לרדת" עליו...
אם את לא, אז אני לא מבינה ממה נעלבת. בסה"כ, אמרתי, שלא הצלחתי לקרוא את דבריך עקב העדר סימני פיסוק.
תקראי לי דיסלקטית, לא אכפת לי... אבל מי ביקר אותך?!

יום נפלא.
אנחנו עם ישראל כל הרבנים משלימים אחד את השני והרביאנונימי (פותח)
היה משה רבינו של הדור לעולם, למה לא עלה לארץ? כי יש באמריקה שישה מליון יהודים צרייך לשמור על יהדותם ,ולשלוח אותם לארץ,הוא מקבץ נדחי ישראל ,ניבא שנבואותיו וכל נבואותיו התגשמו לא נבואות התורה המלחמות מיקום המדינה הרגיע אותנו,כשנלחצנו והדריך אותנו אף שעל אדמה,לא שמעו לרבי תמיד התגשמו כל נבואותיו כמו גירוש גוש קטיץף ,יציאה משטחים כניסה לפיגועים לא צדק שיש לנו אתשדרות תחת איום המחבלים שכמה שאנו מפגינים חולשה זו חוסר אמונה והם יפגעו בנואנו צריכים להיות חזקים הקם להורגך השקם להורגו,הרבילא הסקיםלף גרגיר אדמה שיתנו מגוש קטיף ומהסקם אוסלו התנגד,הזהיר לא שמעו הכל התקיים כפי נבואותיו , שנכונים עד היום ולמחר שחקר מי הוא יהודי, ולחם על מי הוא יהודי שאימו יהודיה בזכותו הצלח להשפיע על הכנסת,ולהכניס את החוק,נכון להיום החוק קיים על י התורה הקדושה,שמר שלא תהיהי התבוללות עלו מרוסיה יהודים מעורבבים עם גוים אז מי הוא יהודי זה שאימו יהודיה ,הרבי היחידי שללא מורא אמר אמת ,וכל הרבנים דאז שתקו,ואולי חלק מהם הו שוטפים לפשע, גזל ילד'י תימן ,חוץ מהרבי שצעק על נושא ילדי תימן ,שמי שלא צועק על הפשע שוטף לפשע שהרבי נעלם מעינינו משתיקים את הפרשה ,והיו רבים שהשתיקו את הפרשה,למען כיסא ולמען לא דעו שגם בקום מדינת ישראל היו דתים בכנסת שחלקו את הילדים לפי מפתחות מפלגה כן הם בו מהש/ואה ולא היה להם ילדים משפחה אך לגזול יהודים מאימם ולמכור ב5000 דולר כל יהודי,הרבי צעק על הפשע הזה , הפרשה הכאובה חשש לנישואי אחיים, והכאב של ההורים אין מי שיצעק,כולם דאגו לעצמם יהודים דתיים ציונים שוטפים כולם שותקים על העוול, שהורידו להם גם זקנים ופאות ,ושלחו אותם לקיבוצים חילונים,והרב משולם סובל ,מהכלא שהיה שם ופגעו בבריאותו על צעקת ילדי תימן ובנו גירשו מהארץ כדי/שלא יצעק שוב,והוא חולה והרב משולם נתמך עי משפחתו לעזרה כי הואא חלש טופל בכלא כושרצו שיתחסל פרשת תימן ,יש מי שצועק כולם שותקים ,למה להגיד שהרבי לא היהי נביא הדור, כל דבר שלא היהי לפי התורה צעק והזהיר, יש מי שצועק מפחדים. אז זה חוזק של דת ורבנים איפה הם שותקים מקבלים מהמוסדות כסף מפחדים שהזרםשל הכסףיפסק כתוב בתור האם אין קמח אין תורה,למה להידבק למוסדות שיקבעו לכם לסגור עינים וזה מה שאמר הרבי ואומר דת מתנהלת על פי התורה מנותקת מהממשלה אך אין כולם מחובריםלמעיין הכסף, רבי עקיבא מסר את נפשו על התורה וקידוש ה' ועוד צדיקים רבים, וכן גם הרבי נכנס לכלא ברוסיה על הפצת התורה ולמזל שוחרר אחרי תקופה , הרבי צעק על כל מה שלא היה לפי התורה הקדושה, לא קם רב וצעק כמו הרבי ,עכשיו דרך האינטנט מלמדים יפה ישר כוח,אנו למדנו והודרכנו דרך הרבילאהוב עכל יהודי,אוני אומרת שכולנו קופה אחת להוסיף כל אחד בתורה ונזקה להתגלות המשיח בעינים רוחנמיות כי הוא כבר כאן, כולנו נשאב מרבינו נשיאינו משה רבינו של הדור הרבי , את הדרכויתיו ראה את ה' מול עיניו יום וליל,ושיוותי ה' לנגדי תמיד, נושא ילדי תימן שנגזלו מהוריהם ,ושהפיצו את עולי תימן העליה השניה, לקיבוצים חילונים, גזזו את פיאותיהם, אמר הרבי מי שלא צועק על הפשע שוטף לו ,שכל חבר כנסת נכנס לקבל ברכתו של הרבי והדרכותיו, על אהבת ארץ ישראל ,והמליץ כל מי שבארץ ישראל נשמר לנפשו, וכדי לעלות לארץ ולישבה ,הרבי הכריז על הגאולה היכונו לביאת המשיח, שזה לא כל אחד עשה עד לפני עשר שנים, היה נוח לחיות בלי המשיח, כי כולם משכו למדינה חילונית, והרבי הוא רצה לעזור לכל יהודי ויהודי בתפוצות ,לא חיכיו למשיח משיח לא מתגלה ,נסתר מעינינו הגשמיות,אך פועל פעל ויפעל,ויש לי את הניסים שלי שקראו לי בדרך הדרכותיו,לפני כל פעלה מה לעשותצ והצלחות גדולות היו בחיי,וניסים רבים והכל דרך איגרות הקודש, שקראו לי לפי שיחותיו והדרכותיו,נכון אני לא ראיתי אותו ,אבל הרבי וכל שליחו בכל העולם עושים עבודה נאמנה, שלוחיו של הרבי לגאולה השלמה של כל יהודים בלח העולם,ולגויום שיקימו שבעה מצוות בני נוח מרה שהוא בא לגאול את כל העולם,והיהודים ככוכבים המאירים את העולם,וחייליו בעולם עושים גנים , בכל חבל ארץ,ובתי ספר,וחזרה על ידי הארה לכול היהודים המפוזרים בכל העולם והמטילים מין הארץ,שאין להם לאן לפנות בטיולים גם בהודו,מי דאג להם חבד ,אף דתי בכל דרגה ל דאג לעם ישאל בתפוצות כמו הרבי מדובר על דורינו. לא היו כאלה שהפיצו מעינות התורה בכל העולם,בהכרזה של היכונו לביאת המשיח,והרי לדיבור יש כוח פועל לפעולתו לגאולה, הרבי ראש בני ישראל, הוא היה, הווה ויהיה משה רבינו של הדור, אין מחליף לו, שאמריקה האמינה בו כמשיח ,והזמינה אותו לקבל פרס על עבודתו,ועל הערכתם אליו , בכל יום חלק צדקה שמונה שעות,לכל יהודי, שאלו אותו איך אתה יכול הרבי לעמוד שעות ארוכות בגילך ולחלק צדקה,אמר להם הרבי שרואים יהלומים ,לא נעלם הכוח שכוונתו ליהודים,שראה אותם כיהלומים , אהב יהודים בלי הילוני דתי העיקר יהודי כך הנחיל לנו לאהוב כל יהודי חלק אלוקה ממעל ,וזה כוחו שהנחיל לנו לאהוב כל יהודי,ולא מחלוקות בין דתיים ,אני מאמינה של צדיק וצדיק יש לו שליחות בארץ,בעולם זה היהי הרבי מראש בנ ישראל וכן גם היום ,כל הכבוד לך שרינקה' שידעת להסביר בצורה הכי מדויקת אני לא בדרגה שלך,אני פשוטת עם שרינקה,חבדניקית ינקה מהממוצע המחבר הרבי משה רבינו של הדור , הרבי מילובביץ יחי מלך המשיח!
לא מענייןelihay76
למען האמת - בש"ס כתוב אחרת.מ.מ.י.ר
האם גאולה תלויה בתשובה?

מחלוקת במסכת סנהדרין דף צ"ז:-צ"ח. בין ר' אליעזר הסובר שישראל נגאלין רק בתשובה, לבין ר' יהושע שסובר שגאולה לא תלויה בתשובה.
ומשמע מהגמרא שהודה ר' אליעזר לר' יהושע - "ושתק ר' אליעזר", כלומר הוא מודה לר' יהושע שגאולה אינה תלויה בתשובה. וכן מובאת המחלוקת בירושלמי (תענית, פ"א, ה"א) ובסופה כתוב - "ואישתיק רבי אליעזר", ושתיקה כהודאה דמי.
(וכן כתב ביד רמ"ה שם, הערת הרב שטיינר).

וכן כתוב במפורש במדרש רבה פכ"ה, י"ב, שכך אמר רבי יוחנן. וכן כתב אור החיים הקדוש (ויקרא כ"ה, כ"ז) - "כי קץ הגלות ישנו, אפילו יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו", וכן כתב הגאון מוילנא (אבן שלמה, פי"א, ט') שקץ האחרון אינו תלוי בתשובה אלא בחסד. (ובלנתיבות ישראל חלק א', "המדינה כהתקיימות חזון הנביאים", הרב צבי יהודה בגאונותו המופלאה הביא עוד הרבה ראיות לכך, עיינו שם).

שאלה: הרמב"ם כותב - אין ישראל נגאלין אלא בתשובה?
תשובה: הטורי אבן כתב לעיין בכס"מ שם שמקור הרמב"ם הוא מהגמרא ביומא "גדולה תשובה שמקרבת את הגאולה", כלומר מדובר על גאולת "אחישנה" שבשבילה מועילה רק תשובה. אבל כשהגיע זמן הקץ, גאולת "בעיתה", אינו תלוי בתשובה. וכמו שהבאנו מפורש מדברי חז"ל.

כלומר - גאולה אינה תלויה בתשובה.

האם יש פה מישהו שיכול להוכיח מהתורה הקדושה שתקופתנו היא אינה אתחלתא דגאולה??

ברשותכם, אנא הסבירו לי את הגמרא (סנהדרין צ"ח.) -
ואמר ר' אבא: אין לך קץ מגולה מזה, שנאמר (ביחזקאל לו) ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא".
ורש"י שם: "כשתתן ארץ-ישראל פריה בעין יפה, אז יקרב הקץ, ואין לך קץ מגולה יותר".
והמהרש"א שם - "לפי שכל זמן שאין ישראל על אדמתם אין הארץ נותנת פירותיה כדרכה אבל כשתחזור ליתן פירותיה זהו קץ מגולה שקרב לבוא זמן גאולה שיחזרו ישראל על אדמתן".
והרמב"ן בספר הגאולה (דף ע"ר במהדורת הרב שעוועל) - "ואתם הרי ישראל ענפיכם תתנו ופריכם תשאו לעמי ישראל כי קרבו לבוא". עניינו שיצווה להרים לשאת פרים כאשר יקרב קץ ישראל לשוב טרם בואם".
ולאחר שארץ ישראל הייתה בשיממון במשך שנות הגלות, ואז היא מתחלת ליתן פירותיה בעין יפה, ואז גם מתחיל קיבוץ גלויות - הרי זה סימן גלוי לתחילת הגאולה (עיין מגילה י"ז ע"ב).
אם כן, הכל מפורש! לא בנסתרות אנחנו עוסקים. דברי חז"ל ממש!

וכן כתב הרב קוק בכמה מקומות (אורות ע"ב-ע"ג, ע"ז, ארץ חפץ עמ' נ"ד-נ"ה ובעוד כמה מקומות; [לא אני קיבצתי אותם. לצערי איני בקיא בספרי מרן הרב זצ"ל]), וכתב זאת במפורש בספר חזון הגאולה:
"אתחלתא דגאולה ודאי הולכת ומופיעה לפנינו. אמנם לא מהיום התחילה הופעה זו אך מאז התחיל הקץ המגולה להיגלות, מעת אשר הרי ישראל החלו לעשות ענפים ולשאת פרי לעם ישראל אשר קרבו לבוא, התחילה אתחלתא זו...
והפלא הזה קם ויהי בימינו לעינינו, לא ע"י מעשי אדם ותחבולותיו, כי אם ע"י מפלאות תמים דעים, בעל מלחמות ומצמיח ישועות".
ועוד הוספה.מ.מ.י.ר
בקשר לקושיא מהרמב"ם, שכתב שאין ישראל נגאלין אלא בתשובה, יש לציין שחייבים לראות מה מקורו של הרמב"ם.
הרב ברגמן שליט"א (נין של מרן הרב חרל"פ זצ"ל) כתב על זה בספר שלו, שכך כתוב בשו"ת הרא"ש, כלל ל"א, סי' ט' שכשפוסקים מהרמב"ם יש לידע מהיכן הוציא דבריו, והביאו בשו"ת הריב"ש סי' מ"ד, וביד מלאכי כלל כ' ובסמ"ע בהקדמתו לשו"ע חו"מ. והוסיף הרב ברגמן שאף לדעת מוהרמ"ך בשו"ת שואל ונשאל (ח"ה, יו"ד סי' א') אין הלכה כרא"ש רק בדין מפורש. ואילו כאן, לכאורה דין זה סותר גמרות מפורשות.

ולכן, פשוט מהכסף משנה (הוא מרן רבי יוסף קארו, מחבר השולחן ערוך) - שמדובר בגאולת אחישנה ולא בגאולת בעיתה, ופשוט מדברי חז"ל שבגאולת בעיתה, אין תלוי בתשובה.
ממיר, גלשת לנושא אחר לחלוטין.חסיד של הרבי
אם אתה מעוניין לדסקס עליו כדאי שתפתח דיון חדש. אבל בקצרה:
א. אני מחכה לציטוטים מהרב קוק. לא הבנתי מה אתה רוצה להביא מהפחד יצחק שהבאת.
ב. ההסבר במחלוקת הוא, וזה הודפס כבר בעשרות ספרים, שגם במקרה של גאולת בעיתה "סוף ישראל לעשות תשובה ומיד הן נגאלין", השאלה היא האם ה' יכריח אותנו לעשות תשובה או לא.
ג. אתה רוצה הוכחה פשוטה? אין שום מושג כזה בהלכה "אתחלתא דגאולה".
ד. כל מה שהבאת אחר כך הוא מדרשים ולא הלכה. וכבר אמר הרמב"ם על זה ש"כל הדברים הללווכו'".
ה. ממה שהבאת מהרב קוק, אין שום ראיה. נכון? ואדרבה, הוא אומר במפורש שזה מצב שבא מלמעלה, ולא על ידי אדם. ואם כך, איך אפשר לקחת דבר שהוא כל כולו מעשה ידי אדם, ולא בצורה שה' רוצה, ולקבוע שהוא ה"אתחלתא דגאולה" המיוחלת?
אני לא אכנס לויכוח בין גדולים...אוסנת
אבל ממש הפריע לי נק' ג'.
התורה שבע"פ מתחדשת כל הזמן.
ויש הרבה ביטויים בהלכה שלא נכתבו בתורה... ובכל זאת, אתה מסתמך עליהם.

לילה טוב, אין לי זמן וכח להתחיל להגיב... גם לא על ההודעה הקודמת.
לחסיד -מ.מ.י.ר
א'. אני הבאתי לך כמה מקומות לעיין בהם, וציטוט מספר חזון הגאולה של הרב קוק, שכתוב במפורש את המילים "אתחלתא דגאולה".
רק בגלל שדיברו על ארץ ישראל, אז הזכרתי את זה.

ב'. בהמשך הגאולה ישראל יחזרו בתשובה. כלומר, הגאולה מתחילה ("אתחלתא דגאולה"), בפריחת הארץ והתחלת קיבוץ גלויות, ולאחר מכן - עם ישראל חוזר בתשובה (וכך כתב הגה"ק רבי שלמה אלישיב בהקדמות ושערים שלו, שער ו', פרק ט').

ג'. יש שלבים הגאולה. השלב הראשון של הגאולה, הוא ה"אתחלתא דגאולה". מה מוקשה בזה?
ומתוך מה שהביא הגר"ש גורן זצ"ל - עיין גם בירושלמי סוטה, פ"ה ה"ד, ופסחים פ"י ה"א, שחילק בין תחילת הגאולה לסופה. (מתוך הירושלמי הזה יש את הקושיא המפורסמת של הגרע"י שליט"א, על מי שאומר הלל ביום העצמאות; הגר"ש גורן ענה על זה, ואכמ"ל).

ד'. אלו דברי חז"ל מפורשים! דברי רש"י ושאר המפרשים מפורשים. הגמרא נותנת סימנים כדי שנידע מתי הוא תחילת הגאולה.

ה'. אין ראיה?!
"אתחלתא דגאולה ודאי הולכת ומופיעה לפנינו." - הנה, הרב קוק אומר שזו התאחלתא דגאולה המיוחלת.
"והפלא הזה קם ויהי בימינו לעינינו, לא ע"י מעשי אדם ותחבולותיו, כי אם ע"י מפלאות תמים דעים, בעל מלחמות ומצמיח ישועות". - שלא תאמר שזהו "עומק הגלות", דבר שישראל עושין על פי מחשבותיהם, אלא הכל נעשה ע"י הקב"ה, שהוא המכוון את הגאולה הזו.
וראה במה שעוד ציינתי, ויש עוד מקורות בדברי הרב חוץ מאלו, שהוא כותב בפירוש ומדגיש שזוכים לראות את תחילת הגאולה.
וזה מעט שייך.מ.מ.י.ר
כיוון שאם חב"ד אומרים שאין היום אתחלתא דגאולה, אבל בעצם יש - אז איך אפשר להיות חב"דניק?
אלא אם כן יש הוכחה שאין היום אתחלתא דגאולה.
וזה מלבד עוד דברים שאני לא מבין (כמו הפצת תורת הנסתר להמון העם).
סליחה שאני מתערב -דובלה
בציטוטים שהבאת מדברי חז"ל לא דובר על "אתחלתא דגאולה" אלא על קיצים, שאין לך קץ מגולה מזה ושכלו כל הקיצין. אם אתה מפרש את זה כאתחלתא דגאולה, אז זה היה כבר בזמן הגמרא... אבל לא. מדובר שם על סימנים שמראים שהגיעה זמנה של הגאולה והיא צריכה לבוא.

מה שהרב קוק אמר על אתחלתא דגאולה, אז דבר ראשון - הרב קוק הוא מהדורות האחרונים והוא כמעט דעת יחיד בכך. דבר שני, תקרא את התיאורים שלו ותראה שהוא ממש ממש לא מדבר על הזמן שלנו, על המצב של המדינה כפי שהיא נראית היום. יותר מזה, הוא כתב הסתייגות גדולה מלפרש את דבריו בנוגע לשייכות של הממשלה לגאולה, והדגיש שהוא מדבר רק על המצב הטוב של היהודים בארץ. ושוב, זה כבר לא תואם את המצב היום.

ואתה שואל אם יש הוכחה שאנחנו לא במצב של אתחלתא דגאולה? כן. הרמב"ם פ-ס-ק שסדר הגאולה לא מתחיל מקיבוץ גלויות בידי אדם, אלא מתחיל מהתגלות מלך המשיח ובניין בית המקדש ורק אח"כ קיבוץ גלויות, כמדומני על ידו. יש סדר מסויים.
אפילו לפי הטענה שהגאולה מגיעה "קמעא קמעא", אין זה המצב. המצב בארץ הולך ומתדרדר קמעא קמעא, כלומר הולך לכיוון ההפוך מהגאולה (לכאורה), גם מהבחינה הביטחונית וגם לא פחות - מהבחינה הדתית שהולכת ומחמירה מאוד מצד המדינה. כלומר שמצד ה"מדינה" יש זילזול גדול מאוד בחוקים בסיסיים של היהדות וההלכה. דוגמאות קטנות: גיור, ממכר חמץ בפסח בפרהסיה, חילולי שבת, כשרות, מצעדי תועבה למיניהם, והכל בתמיכת המדינה. זו לא גאולה.

אלא מה? שאנחנו קרובים מאוד מאוד לגאולה. כן, כתוב בדברי חז"ל, שבעקבתא דמשיחא חוצפה יסגא, היוקר יאמיר, נערים פני זקנים ילבינו, פני הדור כפני הכלב... תיאור מדוייק של הזמן שלנו. וזה מדובר על עקבתא דמשיחא, ולא על אתחלתא דגאולה.
אכן, רגע לפני שאור הגאולה מפציע, החושך גובר ביותר. אבל יחד עם זה רואים את האור מפציע מכיוונים אחרים, כמו למשל הצימאון ליהדות, הריבוי של הישיבות שנפתחות בעולם וכו', אבל לא בדיוק מצד המדינה.

ואגב, הרמב"ם בוודאי מדבר על הגאולה בסדר של בעיתה, לפי כל שאר הפרטים שהוא מתאר בגאולה, שתואמים את ההגדרות של בעיתה ולא של אחישנה.
סליחה שלא הצלחתי לערוך את הודעתי על הרבנים והרביאנונימי (פותח)
פשוט נעלם לי תאום המאמר, ורק היום אני רואה אותו ,היתי מקצרת אותו בעיקר תדברים שצריך לכתוב רק בקיצור, גם שמסורבל היה מבקשת סליחה,יש אמת בכל מה שכתבתי ,הרבי ראש בני ישראל ,משה רבינו של הדור,ואני לא מספיק רוחנית לראות אותו ,אך הוא איתי תמיד,מנחה דרכי מצליח כל דבר שאני עושה בהדרכויתיו,דרך איגרות הקודש הוא הצינור המחבר של כל עם ישראל לקב"ה.והוא איתי תמיד כך אני מרגישה,כי אני הולכת בהתווית דרכו,הנחיותיו,ב"ה כל מה שאני עוברת בשמחה ובאהבה .המשך ערב נעים ושוב סליחה.
לדובלה -מ.מ.י.ר
הגמרא נתנה סימני הגאולה, קודם פריחת הארץ ואז קיבוץ גלויות, וזהו סימן לתחילת הגאולה.

המהרש"א (מגילה י"ז.) כתב - "לפי שכל זמן שאין ישראל על אדמתם אין הארץ נותנת פירותיה כדרכה, אבל כשתחזור ליתן פירותיה זהו קץ מגולה שקרוב לבוא זמן גאולה שיחזרו ישראל על אדמתם".

וכתב הגאון ר' יהושע מקוטנא - "..ואין ספק שהיא מצווה גדולה, כי הקיבוץ הוא אתחלתא דגאולה" (ישועות מלכו, יו"ד ס"ו).
והגר"א גוטמאכר זצ"ל (תלמיד הגרעק"א) כתב - "ואצלי כבר ברור שאם יקיימו ישראל שיתחילו לעבוד אדמת הקודש בסך ק"ל משפחות - שתהיה התחלת הגאולה, גם כשלא יהיו ישראל ראויים לכך" (נדפס בראש ס' "נפש חיה").

אם כן, פשוט - תחילת הגאולה.
וכן הביא הרב צבי יהודה בלנתיבות ישראל, מהגאון ר' נתן פירדלנד זצ"ל -
"וחתמה הגמרא שם ושתק ר' אליעזר ואמר לי מורי ורבי הגאון רבי זונדיל סלאנטר תהי נשמתו צרורה בצרור החיים, כי שתיקה כהודאה דמיא, וכן נמצא בירושלמי ביצה, דאם כן למה צריכה הגמרא דוקא פה לסיים שתק רבי אליעזר דלא כהרגיל, אלא רק להודיע שהודה לרבי יהושע, והראה לי בפרקי דרבי אליעזר שהודה בפרוש, נמצא רב יחידאי שהדבר תלוי בתשובה, ואחרי תבות ושתק רבי אליעזר הביא הגמרא תכף ומיד על זה, ואמר רבי אבא (אין לך קץ מגולה מזה וכו'), הינו על כל הנ"ל, כאומר אין תשובה מעכבת ואין קץ מעכב, כי אין קץ בדבר רק זה הקץ המגולה, כאשר בכל זמני הכושר יתקרבו ישראל לבוא אל ארץ הקדושה נחלת שדה וכרם והארץ תתן להם יבולה בשפע רב, זה הוא הקץ המגולה, וזה הוא דור שבן דוד בא" (ספר יוסף חן, חלקת המחוקקים א', פרק ה', מהדו"ב, כתבי ר' נתן פרידלנד עמ' 127-129).

ואף שיש הרבה חילולי השם מצערים במדינה, אין זה מוריד ממעלתה כאחלתא דגאולה, והרב צבי יהודה הביא את הגר"א (על התיקו"ז, תיקון ס"ט, קכ"ו) על הגמרא שאין בן דוד בא או בדור שכולו זכאי או בדור שכולו חייב, שנראה שדווקא בדור שכולו חייב, וכן הבאנו מהאור החיים הקדוש אפילו אם יהיו ישראל רשעים גמורים ח"ו.

ואמר רבנו הרב צבי יהודה -
"הירושלמי מלמד אותנו שכאשר קידוש השם וחילול השם מתגלים יחד - קידוש השם מכריע, "גדול הוא קידוש השם מחילול השם" (קידושין פ"ד ה"א; ובקרבן העדה שם - "בדבר שיש בו קידוש השם וחילול השם.. לא דחינן מצוה דקידוש השם מפני חילול השם"; הערת הרב אבינר).
הקידוש השם הנורא והאיום הזה של "וקדשתי את שמי.. ולקחתי אתכם מן הגוים", של בניין שלטוננו, של שברון עול הגויים מעל צוארנו שזכינו לו עתה, הוא המכריע. הקידוש השם הזה, האור הגדול הזה, אור ד', הוא מכריע בלי ספק את כל הדברים של חילול השם שישנם".

אם כן, הדבר פשוט. (ולא הבנתי מדוע הקץ עוד היה בזמן הגמרא. הרי מדובר שהארץ תיתן פירותיה אחרי שנות שממון הגלות כמו שכתבו הרמב"ן והמהרש"א ועוד, וזהו התקופה שזוכים אנו לראות ברחמי ה').

בקשר לטענה שסדר הגאולה הוא מלך המשיח, בניין ביהמ"ק ורק אח"כ קיבוץ גלויות, אני מביא את מה שכתב הרב ברגמן שליט"א (נין של הרב חרל"פ זצ"ל).
זה בתמצות, כי המקור יותר ארוך.

דברי האדמו"ר מלובאוויטש זצ"ל, נמצאים בכמה איגרות, ולמשל באגרות קודש, כרך ט"ז, שאלה התתקצ"ב (וראה מאמר בזה, בעיתון כפר חב"ד, גליון 1012, ערב ר"ה ה'תשס"ג, עמ' 84-94).

ראשית כל, צריך לבדוק את המקור בגמרא. עיין שו"ת הרא"ש, כלל ל"א, סי' ט' - "טועים כל המורים הלכה מתוך דברי הרמב"ם ז"ל ואין בקיאין בגמרא לידע מהיכן הוציא דבריו, וטועין להתיר האסור ולאסור את המותר", והביאו בשו"ת הריב"ש סי' מ"ד, יד מלאכי כלל כ', בסמ"ע בהקדמתו לשו"ע חו"מ ועוד.
ואף לדעת מוהרמ"ך בשו"ת שואל ונשאל (ח"ה, יו"ד סי' א') אין הלכה כרא"ש רק בדין מפורש, אבל בדין שאינו מפורש בבירור ברמב"ם, אלא יש להוציאו מתוך דבריו - לכו"ע אין לפסוק כך ללא מקור מבורר.
דיוקו של האדמו"ר זצ"ל אינו מפורש אלא יוצא מתוך סדר הדברים, וגם אינו מוחלט בדבריו.

הגמרא במגילה (י"ז ע"ב) ובסנהדרין (צ"ח.) נותנת סימני היכר לקץ המגולה, והסימנים אינם מלך ובניין ביהמ"ק וכו', אלא פריחת הארץ וקיבוץ גלויות.
וכן הירושלמי (מעשר שני פ"ה) - "אמר רבי אחא ז"א שביהמ"ק עתיד להיבנות קודם למלכות בן דוד", והגבורות ארי (לבעל השאגת אריה; תענית י"ז.) כתב - "דברי חכמינו שבירושלמי נאמנים עלינו, והרחמן יזכנו לבנין הבית ולימות המשיח", וכן בתוי"ט מעשר שני, פ"ה מ"ב - "ביהמ"ק עתיד להיבנות קודם מלכות בן דוד", וכן השל"ה (בית דוד, ד"ה אמנם) הביא את הירושלמי, שהמקדש וכן ערי המקלט ינהגו עוד קודם ביאת המשיח.

ולדעת האדמו"ר זצ"ל, הרמב"ם ראה את המקורות הללו (בבבלי ובירושלמי), ובכל זאת לא פסק כמותם להלכה. אבל ללא הסבר ברור לדברי הרמב"ם, לא נוכל להוציא יסוד מדבריו ולפסוק כך הלכה, וגם לא מצינו יסוד לדברי האדמו"ר.

עיקר הסתמכותו של האדמו"ר היא בסדר הדברים ברמב"ם, בעוד הרמב"ם עצמו הזהירנו שלא לדקדק מסדר דבריו בעניין הגאולה, בפרק י"ב מהל' מלכים ה"ב, ואם כן כיצד ניתן לפסוק מהרמב"ם לפי סדר דבריו, ובעוד שהוא כותב שבגלל מחלוקות בחז"ל אין סדר דבריו עיקר?
ואם יתרצו, שיש לחלק בין פרק י"א לפרק י"ב, שפי"א עוסק בתיאור המשיח בלבד ושם הדברים מוכרחים, ובפי"ב מתוארים שלבי הגאולה, ושם אין סדר הדברים עיקר - ערביך ערבא צריך, והרוצה להפריד בין הדבקים צריך להביא ראיות לדבריו. ועי' בשו"ת מהרלב"ח (סי' קמ"ז, סוף ד"ה ועל הדבר) שמביא בארוכה דברי הרמב"ם ומבין בפשטות שדבריו בפי"ב שייכים לכל ענייני הגאולה, גם לאלו שבפי"א.

בקשר לדברי הרב קוק - אני אשתדל לענות מחר בלי נדר, כי אני צריך לסגור.
לילה טוב!
למ.מ.י.ר.חסיד של הרבי
אתה מבין את הגמרות שהבאת יותר טוב מהרמב"ם?
הרמב"ם מדייק בדבריו במילים. שינוי של מילה אחת ברמב"ם משנה הלכות שלמות. אבל בסדר הדברים שכתב הוא לא דייק. רעיון עצום!
מי קבע שמקורו של הרמב"ם זה הגמרות שהבאת? ולכאורה זה בדיוק הפוך מהרמב"ם. אז אולי זה פשוט לא המקור של הרמב"ם? ולו יצוייר שאנו לא יודעים את המקור, אתה לא יודע שעל סמך גמרות בלבד בוודאי שלא פוסקים?
מה הקשר של הרא"ש לכל הסיפור? והרי הוא לא פוסק שום דבר בענייני משיח?
"הרמב"ם הזהיר אותנו לא לדקדק בדבריו בענין סדר הגאולה." את זה מאיפה הבאת? כל מה שהרמב"ם פוסק בפרקים י"א וי"ב הוא הלכה מפורשת. כל מה שלא נכתב בהם, אלא הוא מדברי רז"ל ומדרשים (אגב, גם מדרשים הם דברי רז"ל מפורשים), איננו יודעים איך יהיה ומה יהיה עד שיבוא.
אם אתה מחפש הסברים לדברי הרבי, אז הם לא מופיעים בכמה אגרות אלא בהרבה שיחות (למשל). אתה יודע שישנם שני ספרים מתורתו של הרבי שנקראים "חידושים וביאורים בגאולה ומשיח", ומתמקדים על שני הפרקים הנ"ל ברמב"ם?
ואם אתה כל כך רוצה תשובה גם לשאלות שלך, אז ישנו מכתב של הרבי הרש"ב שמחלק בבירור בין ביאת דוד לביאת בן דוד, ואומר שזה שתי תקופות במשיח עצמו. עכשיו זה יותר מובן? ההתחלה תהיה על ידי משיח, והוא יבנה את בית המקדש ויקבץ נדחי ישראל, ואז תהיה שלימות מלכות בית דוד.
וזה לפני שהזכרנו שיש דעות שמובאות בגמרא שנדחו לחלוטין (גם ע"י הגמרא עצמה) כגון דעת ר' הלל. ולפי שיטתך מה בכלל תפקידו של משיח בכל הסיפור? הוא יגיע למצב מושלם? אז למה הוא יצטרך להילחם מלחמות ה'? ואיך אתה מסביר את השורה ברמב"ם "ויקבץ נדחי ישראל"?
לאוסנתחסיד של הרבי
יש תגובה בשבילך קצת יותר למעלה, והתורה שבעל פה מתחדשת על סמך מקורות קדומים יותר. אם יבוא מישהו היום וימציא משהו שסותר את כללי הפסיקה, זה לא יהיה תורה שבע"פ, זה יהיה רפורמה חדשה.
לחסיד -מ.מ.י.ר
א'. אפשר לדייק בסדר ההלכות של הרמב"ם, ויש פוסקים שעושים את זה בהלכות שבת.
אבל פה, בענייני הגאולה, הרמב"ם עצמו כתב (פי"ב מהל' מלכים, ה"ד) - ש"אין סידור הווית דברים אלו ולא דקדוקן עיקר בדת", והכיצד אפשר לדייק אם כן מהרמב"ם?? הרי הוא עצמו אמר לא לדייק מסדר הדברים, כיוון שיש בזה מחלוקות.

אי אפשר לומר חידוש כזה ברמב"ם, שנוגד גמרות מפורשת וירושלמי, וכך גם לא הבינו עוד הרבה פוסקים, וזה בלי טענה מוכחת.
ואי אפשר לפסוק הלכה ברמב"ם, בלי להביא לזה מקור (ולזה הבאתי את הרא"ש, הריב"ש וכו' - שאי אפשר לפסוק ברמב"ם מבלי להביא מקור מפורש לדבריו, ומי שמורה הלכה בלי מקור - הוא טועה להתיר האסור ולאסור את המותר, לשון הרא"ש; אלו כללי פסיקה, מה זה "פסיקה בעניני גאולה"?) ולא נמצא מקור לדברי האדמו"ר זצ"ל. (ואדרבא, שים לב מה כתבת לאסנת, שאי אפשר לפסוק כנגד כללי הפסיקה, ולפי כללי הפסיקה ברמב"ם - לכאורה אי אפשר כלל לומר את חידושו של האדמו"ר).

זה לא שייך ל"אתה מבין את הגמרות יותר טוב מהרמב"ם", אלא שאין שום סיבה להגיד את החידוש הזה כי זה לא מוכח כלל ברמב"ם ונוגד גמרות מפורשות.
אוי ואבוי אם נאמר את הנימוק הזה בהלכות שבת, שחייבים עליהם כרת.

בקשר למכתב של הרבי הרש"ב - הרב ברגמן התייחס גם אליו (אני בלנ"ד אוכל להביא אותו ביום ראשון) ומה שמובא באגרות ובשיחות, הכל סובב על אותו הרעיון.

לכן, נחזור על מה שכתבתי -

א'. ישנם גמרות מפורשות בסנהדרין (צ"ח.) ובמגילה (י"ז ע"ב), שברור מהם ומהמפרשים כמו שהבאנו - שישנה תחילת הגאולה. וכן כתבו עוד גדולי עולם, כר' יהושע מקוטנא, ר' אליהו גוטמאכר, ר' זונדל מסלאנט (רבו של רבי ישראל מסאלנט, ראש תנועת המוסר) וזה פשוט.
ב'. אין שום בסיס ברור לחידושו של האדמו"ר זצ"ל ברמב"ם, ואדרבא - הוא נוגד בבלי וירושלמי מפורש.

לדובלה -
א'. אני קראתי את התיאורים שלו, והרי הוא ראה את המצב הרוחני שהיה בארץ עם העליות החילוניות, ובכ"ז קרא לזה אתחלתא דגאולה, וכתב במפורש על הקמת מדינה ושלטון בארץ (שאת זה כבר כתב הרמב"ן, בהשמטות למצוות עשה, מצווה ד').
לא הגיוני שהרב קוק התנגד לומר שהממשלה שייכת לגאולה, מהסיבה הפשוטה שלא הייתה אז ממשלה (הרב קוק נפטר 13 שנים לפני הקמת המדינה).

ב'. הרב קוק הוא לגמרי לא דעת יחיד בכך, והיו עשרות גדולי עולם שסברו שמדינת ישראל והציונות היא אתחלתא דגאולה, ואפשר להתווכח על כך ולהביא מקורות (וראה בספר של הרב יצחק דדון שליט"א, מישיבת מרכז הרב, "אתחלתא היא", שהביא הרבה גדולי ישראל שסברו שהיא אתחלתא דגאולה), אך רק ראה שהגר"ע יוסף שליט"א כתב כך בפירוש (יבי"א, ח"ו, מ"א) שרוב גדולי התורה בארץ בקום המדינה סברו שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה.

ג'. שוב, לפי מה שהבאתי ברור הוא שתקופתנו היא אתחלתא דגאולה, ובדור שפני המשיח.

ד'. בקשר לחילול השם וקידוש השם - דרשה הגמרא (חגיגה ה' ע"ב), על הפסוק "במסתרים תבכה נפשי" - "אמר רב שמואל בר יצחק מפני גאוותן של ישראל שניטלה מהם ונתנה לאומות העולם. ר' שמואל בר נחמני אמר מפני גאוותה של מלכות שמים".
כלומר, המצב שישראל מבוזין כך בגלות, בשואה, בפוגרומים - הוא מצב נורא של קידוש השם גדול כל כך.
והקמת המדינה היא קידוש השם גדול כל כך, שזכינו לו ברחמי ה'.
סתם שתדעו -אויש
ההנאה כולה שלי מהשרשורים שלכם

שבת שלום!
בקצרה...חסיד של הרבי
א. לא התייחסת להסבר שהסברתי לך בכוונת הרמב"ם בהלכה שהבאת. הסדר המדוייק שמופיע בגמרות ובמדרשים הוא לא עיקר בדת. (למשל: כל השבע שנים שמתוארות במסכת סנהדרין) אבל מה שנפסק להלכה הוא כן עיקר בדת.
ב. אם הרמב"ם נוגד גמרא, בכל שאר ההלכות, כמו מה אנחנו פוסקים? כמו הרמב"ם, נכון? אלא אם כן ישנה מחלוקת אם אחד משני עמודי הפסיקה האחרים. אבל בנושא משיח, הם לא אומרים מילה. אפילו בנו"כ של הרמב"ם יש דומית אלחוט.
ג. מאיפה החלטת שאין מקור? תשב תלמד את השיחות של הרבי, (פשוט אין לי מושג איך לתמצת לך אותם לכמה שורות) ותראה שהכל ברור כשמש. אתה יודע מה ענינו של משיח לפי הרמב"ם? החזרת שלמות התורה והמצוות. כחלק מזה הוא גם צריך לבנות את בית המקדש, כי זה נוגע לשלמות התורה והמצוות. הרבי מוכיח את זה בשיחה ארוכה ארוכה, ואין לי את הזמן והיכולת לתמצת אותה. (דובל'ה, אתגר בשבילך. אני מתכוון לשיחה הראשונה בדבר מלכות י"ב, הדבר מלכות שהרבי מלך המשיח חילק בט"ו אייר נ"א).
ד. אם אתה מתכון למקור קדום לרמב"ם, אז אוי ואבוי. כי הרי מה קורה פה? לפי כללי הפסיקה, אם הרמב"ם פוסק משהו ואין איש חולק (לא משאר עמודי הפסיקה ולא מנו"כ הרמב"ם - להוציא המחלוקת עם הראב"ד אם "והריחו" הוא תנאי במשיח) אז זאת ההלכה. מגיע חכמולוג וטוען - לא! הרמב"ם סותר את איך שאני מבין את הגמרא, וממילא אני אפסוק לפי מה שבא לי. זה בעצם מה שאתה עושה, לא? כל מה שהבאת מכל המקורות הקודמים, נוגע למצב שהרי"ף והרא"ש כן אומרים את דברם, ולא ברור מה דעת הרמב"ם בנושא.
ה. הדבר מוכח לחלוטין ברמב"ם. הרמב"ם קובע שיקום איש, שיש לו סימנים מסויימים ויעשה פעולות מסויימות, והוא בחזקת משיח, וכשהוא ישלים את פעולות משיח, הוא יהיה משיח ודאי. יתירה מזאת. הרמב"ם משתמש בלשון "ויבנה מקדש במקומו ויקבץ נדחי ישראל", משמע במפורש שמשיח יעשה את הפעולות האלו, ולא שזה פשוט יקרה.

ו. סטית לגמרי מהנושא של השרשור, ואני לא ממשיך להתדיין איתך בשרשור הזה! אתה רוצה להמשיך, תפתח שרשור חדש. (הבהרה: הנושא של השרשור הזה הוא שכבר יש משיח, וממילא הכל יכול לקרות...)
לחסיד -מ.מ.י.ר
אני לא חושב שזה מועיל יותר מדי החלק הזה של הדיון, כי אנחנו שוב חוזרים על אותם הטענות.

א'. אני התייחסתי. באמת אתה צודק בכל שאר ההלכות, אבל בהלכות מלכים הרמב"ם כתב בעצמו שלא לפסוק כסדר. ואף אם לא היה כותב כן - זה בכ"ז חידוש גדול בדבריו, ונוגד בבלי וירושלמי מפורש, ואי אפשר לחדש בזה כך אלא אם כן יתן האדמו"ר לדבריו בסיס בגמרא אחרת (וכדכתב הרא"ש).

ב'. הרמב"ם אף פעם לא נוגד גמרא. יש פעמים שהוא פוסק כמו הירושלמי, בד"כ כמו הבבלי, אבל תמיד מתוך מקורות חז"ל.

ג'. מה השייכות לעניינו של משיח?? שוב, אין שום בסיס לומר כן שהמשיח יבוא קודם.

ד'. חכמולוג?? הרי זהו בבלי וירושלמי מפורש, כך כתב השאגת אריה, השל"ה ועוד - מה שייך "חכמולוג"?
אי אפשר להגיד לי חידוש כזה ברמב"ם בלי מקור מבורר (של חז"ל!!), בוודאי כשזה לא מוחלט בדבריו ועוד נוגד גמרות מפורשות.

ה'. בוודאי שיבוא המשיח! אין שום ספק בכך! אבל זה לא תחילת הגאולה. תחילת הגאולה הוא בפריחת הארץ וקיבוץ גלויות (סנהדרין צ"ח. ומגילה י"ז ע"ב).
משמע מפורש מהרמב"ם?!? טוב, השל"ה לא הבין כך, וכתב שבית המקדש יבנה לפני בוא המשיח.
כנראה שזה לא מפורש ברמב"ם.

אין סיבה להתחיל שרשור חדש, כי אף אחד לא ממשיך לדון בנושא הראשי.
רגע אחד! יוצא שלדעתכם זה אתחלתא דגאולה!מ.מ.י.ר
כי הרי לדעתכם, הרבי זצ"ל הוא מלך המשיח, ואם כן - זו תחילת הגאולה!
קודם מלך המשיח, אחרי זה ביהמ"ק ואז קיבוץ גלויות.
אז התחילה הגאולה גם לפי דעתכם??
או שאני פיספסתי פה משהו.

כן הגאולה כבר התחילה הגעת למסקנה נכונהאנונימי (פותח)
רק שאצלנו לא המדינה היא האתחלתא דגאולה אלא רק לפי דברי הרבי , שאנחנו כבר חיים בדור של גאולה בדור שבו הניסים מתרבים וכו'.... עד שהנה זה מה"מ בא
שבת שלום!!
את זה שהגאולה התחילה אני ידעתי ב"ה.מ.מ.י.ר
רק שלא מהטעמים הללו, אלא מגמרא מפורשת (סנהדרין צ"ח.)

טוב, לפחות עכשיו אני יודע שגם חב"ד סוברים שיש אתחלתא דגאולה בימינו.
אם כי - השאלות הנ"ל נשארו מוקשות, ועדיין לא ענו פה עליהן.

ועוד כמה שאלות, איך הרבי הוא מלך המשיח?
הרי -
א'. בפרק י"א, הלכה א' - "המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה".
הרבי מלובאוויטש לא עשה את זה.
ב'. ובהלכה ח' - "אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל--הרי זה משיח בוודאי."
והאדמו"ר זצ"ל לא עשה את זה.
ג'. בפרק י"ב, הלכה ו' - "בימי המלך המשיח, כשתתיישב מלכותו ויתקבצו אליו כל ישראל, יתייחסו כולם על פיו ברוח הקודש שתנוח עליו, שנאמר "וישב מצרף ומטהר . . ."
אם כן - לא יכול להיות שהמשיח ישב בחו"ל, שהרי כל ישראל צריכים להתקבץ אליו.

אלא אם כן אומרים שהוא חי, אבל דבר פשוט הוא - שהאדמו"ר זצ"ל נפטר.
אם כן, איך אומרים שהרבי הוא מלך המשיח?
ועוד שאלה, בפרק י"א הלכה ב' - "וכל מי שאינו מאמין בו, או מי שאינו מחכה לביאתו לא בשאר נביאים בלבד הוא כופר, אלא בתורה ובמשה רבנו".
אבל אם הרבי הוא מלך המשיח, זה אומר שלא צריך יותר לחכות לביאת המשיח?
יש קונטרס שנקרא בית רבינו שבבלאנונימי (פותח)
אין לי זמן לפרט עכשיו אבל יש שם חלק מהתשובות אני בטוחה שיש גם פה אנשים יותר בקיאים ממני בנושא.

וכדאי שתעיין שם זה מאוד מעניין.
אנחנו לא חושבים שאנחנו ב"אתחלתא דגאולה".חסיד של הרבי
אנחנו ב"ימות המשיח" כמו שאומר הרבי (י"ט כסלו תשנ"ב, ולפנ"ז במענה כמדומני מסביבות פסח נ"א), אבל לא ראיתי את הרבי אומר שאנחנו ב"אתחלתא דגאולה". אם כי נפתרה הבעיה המרכזית בשיטה שלך, ישנו משיח.
לגבי שאלותיך, התשובה היא פשוטה בתכלית ונוגעת בדיוק למה שהזכרתי מהמכתב של הרבי הרש"ב, ומובא גם בפתק מהרבי מלך המשיח (צולם בתורת מנחם ח"א), שישנם תקופות בביאת משיח. (בפתק הרבי מתייחס לענין ביאת אליהו שיבוא לפני משיח, והרבי מביא שלוש אפשרויות למה נקרא ביאת משיח). אז משיח בא? כן. משיח כבר עשה את כל הפעולות? לא, ולכן לצערנו אנחנו עדיין בגלות ומצינים בימים אלו את ימי בין המצרים ומתאבלים על חורבן הבית.
ואם תרצה, אז ישנם סימנים ברורים ברמב"ם לחזקת משיח, והסימנים האלו מתקיימים אחד לאחד ברבי. ועיין בתגובות הקודמות שלי (ההסבר של הפסק דין) ותבין למה אני טוען שהרבי ודאי משיח.
שירת הבריאה, אם כוונתך למה שהרבי אומר בקונטרס על 770, שהוא "ובנה מקדש במקומו", עד כמה שזכור לי, הרבי אומר את זה בדרך רמז או משהו כזה, אני אביא ציטוט מדוייק בהמשך.
פספסתי...חסיד של הרבי
את השורות האחרונות של ממיר.
הרבי חי, וגם אם (רח"ל) אתה רוצה לומר שלא זה לא סותר, כתבתי על זה לאסנת עיין ואז תשאל.
וודאי שצריך לחכות לביאת המשיח - לשלב הבא שלה, שבעז"ה יהיה הגאולה האמיתית והשלימה, ואז כמו שאמר הרבי "יהי' ראש הממשלה משיח צדקנו", והמדינה שתוקם תהי' לא (רק) אתחלתא דגאולה, אלא גאולה!
טוב, אבל השאלות ששאלתי עדיין לא נענו.מ.מ.י.ר
ראיתי את מה שכתב הרב מנחם ברוד שליט"א בעלון "שיחת השבוע", שזו מחלוקת בין התנחומא לזוהר, והרמב"ם פסק לפי הזוהר שמשיח קודם.
והדברים תמוהים ממש.
הרי אלו גמרות בבבלי ובירושלמי מפורש! ממתי הרמב"ם פוסק לפי הזוהר כשיש גמרות מפורשות נגד?!?!
ולא רק זאת - אלא שגדולי האחרונים, כמו השל"ה הקדוש והשאגת אריה, בהינו ההפך. רין שום בסיס איתן לומר את החידוש המאוד גדול הזה שהרמב"ם פוסק כמו הזוהר, כאשר יש גמרות מפורשות נגד, וגדולי האחרונים הבינו אחרת!!

אם הגאולה מורכבת משלוש חלקים: משיח, ביהמ"ק, קיבוץ גלויות, משמע שכשיש משיח - זהו תחילת הגאולה. השלב הבא של הגאולה יהיה בניין ביהמ"ק ולאחריו קיבוץ גלויות שלם.
אבל גם לפי דבריכם, תחילת הגאולה חייבת להיות עכשיו, וגם אם אתם לא קוראים לזה כך, זה מוכרח מדבריכם. ימות המשיח=השלב הראשון של הגאולה, או במילים אחרות "אתחלתא דגאולה".

ל"שירת הבריאה" - בתור חסידים, אתם אמורים לתת לי תשובה ממוקדת לשאלות, ולא רק להפנות אותי לספרים וחוברות.

כתוב ברמב"ם מפורש: "המלך המשיח עתיד לעמוד, ולהחזיר מלכות בית דויד ליושנה הממשלה הראשונה, ובונה מקדש, ומקבץ נדחי ישראל. וחוזרין כל המשפטים בימיו, כשהיו מקודם: מקריבין קרבנות, ועושין שמיטין ויובלות ככל מצותן האמורה בתורה".
ובהלכות ח'-ט': "ואם יעמוד מלך מבית דויד הוגה בתורה ועוסק במצוות כדויד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, ויילחם מלחמות ה' הרי זה בחזקת שהוא משיח.
אם עשה והצליח, וניצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו, וקיבץ נדחי ישראל הרי זה משיח בוודאי.
ואם לא הצליח עד כה, או נהרג, בידוע שאינו זה שהבטיחה עליו תורה, והרי הוא ככל מלכי בית דויד השלמים הכשרים שמתו.
ולא העמידו הקדוש ברוך הוא אלא לנסות בו רבים, שנאמר "ומן המשכילים ייכשלו, לצרוף בהן ולברר וללבן עד עת קץ כי עוד למועד".

כלומר ברור - הגדר של המשיח הוא מי שמנצח במלחמה את כל האומות סביבו וכל ישראל מתקבצין אליו (כלומר - הוא חייב להיות בארץ ישראל), והוא בונה את ביהמ"ק, ומקבץ נדחי ישראל.
האדמו"ר זצ"ל לא עשה את הדברים הנ"ל, ולכן איך אפשר לומר שהוא מלך המשיח, הרי הוא לא עמד בגדר של מה"מ?
אם משיח לא עשה את הפעולות הנ"ל ואנחנו עדיין בגלות - משמע שעדיין לא בא המשיח, כלומר האדמו"ר זצ"ל הוא לא מלך המשיח.
אבל הרבי הרש"ב מוכיח הכל בדרך של דרש ע"פ מדרשים, וזה בכ"ז לא מתיישב כאשר יש גמרות וירושלמי מפורשים כנגד. וכדי לומר זאת, צריך בסיס מפורש מהגמרא. אם יש כזה - אנא תכתוב את זה כאן, ולא רק להפנות לספרים וחוברות כמו שאני לא הפניתי לספרי הרב צבי יהודה, אלא כתבתי פה את הטענות.

בקשר למה שכתבת לאוסנת -

זה שיש פסק של 300 רבנים שהרבי הוא מלך המשיח, לא משנה את זה שאתה צריך להביא לי ראיות מוכחות למה הוא מלך המשיח. עד אז - אני אלך כמו שרבותיי אמרו לי.

נביא? מאיפה לך שהאדמו"ר זצ"ל הוא נביא? בוודאי היה לו רוח הקודש, כמו שהיה למרן הרב קוק, למרן הרב הנזיר ולעוד גדולי וקדושי עולם. אבל נביא?
ובזה שהוא ניבא על עצמו שיהיה משיח, זה מוכיח שהאדמו"ר זצ"ל הוא משיח?
איזו מין הלכה זו בדיוק? ברמב"ם? בטור? בשולחן ערוך?

כתבת לאסנת - "את יוצאת מתוך נקודת הנחה שזה אפשרי ולמה דווקא הרבי, והלואי שכולם היו כך. בעצם, הלואי ואת עצמך היית מאמינה בכך."
זה נכון. גם לרב קוק - רוב האדמו"רים, הרבנים הליטאיים, כמעט כל העולם (וגם במקומות רחוקים יותר, כמו מרוקו ותימן) - העריץ אותו. היו גם שיצאו נגדו, והיו אלו רק מ"העדה החרדית" (כמו שיצא הגרא"מ שך זצ"ל נגד חב"ד; אין הרבה גדולים שלא יצאו נגדם וכבר כתב הגר"ח פלאג'י בשם החיד"א שעל גדול אמיתי יוצאים נגדו הרבה).
אני אישית מאמין בכך בכל ליבי. מדוע יהודה ושומרון עדיין אצלנו?? בגלל המסירות נפש לפני שלושים שנה של הרב צבי יהודה!
החב"דניקים הלכו אז ליישב את הארץ?
גוש קטיף, ע"י מי הוקמה? ע"י חב"דניקים???
גוש עציון שנבנה פעמיים מחדש (אחרי שנהרס ע"י הערבים) - על ידי מי הוקם? ע"י חב"דניקים?
כל ההתיישבות האדירה הזאת הייתה ע"י אנשי המזרחי, ותלמידי הרב צבי יהודה!

כיוון שהרבי אמר שלא תהיה התסלקות של המשיח בדור הזה, זה אומר שהוא חי?
תמוה. הרי הוא נפטר ללא ספק.
להגיד שהרבי חי, זו לא אמונה. זה ההפך מאמונה, וכמו שהרב יואל כהן שליט"א, ה"חוזר" של הרבי, אמר - זו ליצנות, וזלזול באדמו"ר זצ"ל.

*הבינו. **איןמ.מ.י.ר
תמקד את השאלות שלך בשביל שנוכל לענותחסיד של הרבי
לגבי מה ששאלת בהודעה הנוכחית:
א. לא ראיתי את מה שמנחם ברוד כתב, אבל שזה מה שהרמב"ם פוסק - זה ברור לחלוטין מלשון הרמב"ם, ואתה לא יכול להכניס לו פסק הפוך בגלל שאתה לא מבין מה המקור שלו.
ב. תקרא לזה איך שאתה רוצה. נוח לך לקרוא לזה תחילת הגאולה? אני לא אריב אתך. כל עוד זה לא גורם לך לשנות הלכות, (להתגלח בספירת העומר, למשל) זה בסדר.
ג. עניתי לך על השאלה שלך, ואתה חוזר עליה שוב. ישנם שלבים בהתגלותו של מלך המשיח, וזה לא סותר שום דבר ברמב"ם שבעצמו מדבר על מצב של חזקת משיח. הוודאות הגמורה שהרבי הוא מלך המשיח הוא מהפסק דין וממקורו, שכתבתי באחת התגובות למעלה - העובדה שנבואה טובה לא יכולה להתבטל.
ד. ציטוט ממה שכתבתי לאוסנת, וכנראה נעלם מעיני כבודו: "לענין הנבואה. הרבי העיד על עצמו שהוא נביא, ואף הורה לפרסם את זה "לכל אנשי הדור". במקרה שקם אדם ומעיד על עצמו שהוא נביא, ישנם שני אפשרויות לברר את זה, ואצל הרבי נתקיימו שניהם. האחת היא, שיאמר דברים העתידים להיות ויתקיימו, ולא יפול מדבריו כחוט השערה (זה לא ציטוט אבל אלו רוח הדברים ברמב"ם), דבר שהתקיים אצל הרבי בבירור. והשניה, נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא. מכיון שהרבי הוא ממלא מקומו של הרבי הקודם שהיה ממלא מקומו וכו' ועד לאדמו"ר הזקן ובעצם גם לבעל שם טוב, הרי זה מצב של נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא.
כלומר, כל האחרים יכלו גם לטעות. הרבי לא טעה ולא טועה. הוא נביא, והיתר לא."
ה. הציטוט שהבאת ממה שכתבתי לאסנת, מורה על קצת חוסר הבנת הנקרא. תקרא שוב פעם את התגובות (ישנה תגובה קודמת של אוסנת שעליה אני עונה שם תחת הכותרת תגובה- וכדאי להסתכל גם בה), ותגיד לי אם אני טועה.
ו. מה שכתבת על יישוב הארץ , ציטוט נוסף מתגובה שלי לאסנת: "הנקודה היא להסביר שרק אצל הרבי מתקיימים כל הסימנים. ואם תמצאי שישנם רבנים אחרים שמתקיימים בהם חלק מהסימנים? כל הכבוד להם, ואני מעריך ומעריץ את אותם רבנים ומסירות נפשם. אבל משיח זה לא, כי למשיח ישנם סימנים ברורים."
ז. ישנה גמרא בתענית שאומרת שיעקב אבינו לא מת ורש"י אומר: "כסבורים היו שמת . . אבל באמת חי היה". האם עושה רש"י ליצנות מיעקב אבינו? או שפשוט היה לו חוסר אמונה?
אתה עדיין לא ענית.מ.מ.י.ר
א'. מה פירוש שאני לא יכול להכניס לו פסק, רק כי אני לא מבין את המקור שלו?
הרי הרא"ש כתב בפירוש שטועין (!) מי שפוסק ברמב"ם כשהוא לא מביא את מקורו.
אבל שום דבר אינו מוחלט ברמב"ם! זהו חידוש גדול מדי שאתם מנסים להכניס בתוך הרמב"ם, למרות שאין שום סיבה להכניס אותו, ואין שום ראיה מוכחת!

ושוב - השל"ה הקדוש, השאגת אריה, התוספות יום טוב - לא הבינו כך!
אז באותו משקל אני אענה לך - איך אפשר לחדש חידוש כזה גדול ברמב"ם, בלי מקור, כשגדולי האחרונים הבינו אחרת??

ב'. זה לא שייך לאיך אני אקרא לזה. זו המציאות.
יש מקום לחדש דברים, כמו הלל בברכה ביום העצמאות ועוד.

ג'. אין לי שום וודאות מפסק הדין, כיוון שלא הבאת לי הוכחות.
זאת ממש שיטה "בעל בתית". אתה רוצה להוכיח לי משהו? תביא ראיות.
כמו שאם אני יראה לך כרוז שחתומים עליו רוב גדולי התורה בארץ ישראל שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה (ויש כזה בספר התקופה הגדולה, פרק ט', הביאו הגר"ע יוסף שליט"א ביבי"א ח"ו סי מ"א), אתה לא תסבור כך - כך גם אני אלך אחר רבותיי עד שתוכיח לי בראיות ברורות.
אתה עדיין לא ענית לשאלות - א'. הכיצד הרבי נביא? ב'. הרבי מנבא על עצמו שהוא משיח? זה לא הגדר של משיח. הגדר של משיח הוא כאשר נלחם מלחמות ישראל, כל ישראל מתקבצין אליו, בונה ביהמ"ק ומקבץ גלויות והרבי לא עשה את כל זה (ואתה לא מסביר לי עדיין מנין שיש חילוקים בהתגלות של משיח. אם הוא משיח - אז הוא משיח, מה שייך חילוקים? ומה המקור שלהם?). כלומר - הגדר של הרמב"ם במשיח, הוא לא האדמו"ר זצ"ל.
גם הרב צבי יהודה ניבא כמה וכמה דברים שהתקיימו, כמו נפילת הממשלה של גולדה כשרק הוקמה, ואני עדיין לא אומר שהוא המשיח.
ג'. שיטתו תמוהה כמו שהסברתי בהתחלה. ד'. נביא שהעיד לו נביא אחר - מה זה שייך לאדמורי חב"ד? גם אם הרבי הריי"צ היה מעיד (אבל עד כמה שידוע לי הוא לא העיד) על האדמו"ר זצ"ל שהוא נביא, זה עדיין לא היה הופך אותו למשיח. למשיח יש גדרים מסויימים, והם לא נתקיימו באדמו"ר זצ"ל.

ו'. הסימנים של המשיח לא נתקיימו באדמו"ר זצ"ל. נקודה.
ז'. יש גמרא שאומרת את זה על האדמו"ר זצ"ל?
לא שייך פשוט לומר כך, כמו שאני לא אגיד את זה על הבעש"ט ושאר גדולי עולם.

תראה, לא יוצא כלום מהדיון הזה.
אנחנו חוזרים שוב ושוב על אותם הטענות, ושום דבר לא מתקדם.
הבעיה שזו לא עצמאותאנונימי (פותח)
והיטיב להגדיר חסיד של הרבי שאנחנו בימות המשיח ולא אתחלתא דגאולה........

על איזה עצמאות צריך להגיד הלל על זה שהמדינה מפקירה ת אזרחיה?????

ובקשר לסימנים אמרתי לך לעיין בקונטרס בית רבינו שבבל וגם:

הרבי מזרע דוד ושלמה כפי שהעיד על עצמו, וף העיד על עצמו שמשי בשיחות נ"-נ"ב .

ידוע שמלכי בית דוד השתמשו בלשון גוף שלישי שדיברו ואנו רואים זאת אצל הרבי.

הרבי חף כל ישראל לילך בתומ"צ ע"י בתי חב"ד.

הרבי הוגה בתורה- ראה את המאגר העצום של השיחות מאמרים, התוועדויות, יחידויות חידושים, הרבי אף עודד את התמימים חיילי בית דוד לחדש חידושים בתורה ויש כאלה חוברות שיוצאות כל שנה.

נלחם מלחמות ישראל: רואים בכל במלחמות של עמ"י בארצו אשר הרבי חזה בתכלית הדיוק את התוצאות של כל מלחמה ומלחמה אם אתה רוצה תבדוק אפילו בעיתונים של אותם שנים שהרבי אמר זאת.
לפני מלחמת יוה"ה הרבי הורה לעשות בקיץ כינוסים בכול לילדי ישראל כדי לבטל הגזירות.
במלחמת המפרץ הרבי אומר שאין מה לחשוש א"י היא עיני ה' אלוקיך בה ולא יירו טילים כימיים על ישראל ע"כ אין צורך במסכות גז.

הרבי הוא היחיד שנלחם על השלימות של ארץ ישראל השלימה תורת ישראל ללא פשרות ועמ"י- חוק מיהו יהודי, לידיעתך הרבי היחיד שיצא נגד החוק הזה מבין כל הרבנים .
שעות ע"ג שעות בהתוועדויות הרבי בכה על הענין שלא שומרים על שלימות הארץ ולא נוהגים בתוקף עם המחבלים הרבי גם חזה את סוף הסכמי השלום והפסקות האש כמו קו ברלב שהרבי אמר שזה יסתיים במלחמה וכד..........

יש עוד אלפי פרטים ........אם רק תרצה
www.mnow.co.il אתר על ענייני המשיח
זה עיוות של הרמב"ם.מ.מ.י.ר
זה כבר לדיון אחר, מדוע לומר הלל ביום העצמאות וכו'.
אני לא מתחמק, אל תחשבו. פשוט אני רוצה קודם כל לבדוק אם אנחנו מסכימים על ההתחלה:
מדינת ישראל, אפילו בקום המדינה, בזמן בן גוריון שלא עשה הרבה חשבונות לגויים, ומדינת ישראל הייתה תקיפה ממש, היא אתחלתא דגאולה?
או בזמן יצחק שמיר הי"ו, שהיה חסיד של ארץ ישראל השלימה ולמרות הלחצים הרבים לא הסכים לויתור קטן אפילו.
בואו נאמר בתקופות הללו, המדינה היא אתחלתא דגאולה?
כמו שהבאתי מהגמרא, זו בעיה לא לומר כן.

ושוב, שיטת חב"ד היא פשוט תמוהה כמו שהבאתי בקושיות הנ"ל.

בקשר לסימנים הראשונים - אפשר לומר את זה על עוד רבנים. זה לא מה שהופך ל"משיח". כל עוד המשיח לא נלחם מלחמות ישראל, בנה ביהמ"ק, קיבץ את כל הגלויות, כל ישראל נתקבצו אליו - הוא לא משיח. רב גדול הוא גן, אבל משיח הוא לא.

המשיח ילחם מלחמות ישראל - הכוונה שילחם ממש. לא רק יגיד מה יקרה, אלא פועל ל.ח.מ - מלחמה עם כלי נשק וכו'.

שוב, מי שנלחם את מלחמת ארץ ישראל ללא פשרות - הוא דווקא הרב צבי יהודה, שבגלל פעולותיו הרבות יו"ש עדיין אצלנו, גוש עציון נבנתה, גוש קטיף נבנתה.
לא נעים, אבל זה לא בגלל חב"ד.

שוב, גם הרב צבי יהודה "ניבא" דברים רבים. זה לא הופך אותו למשיח.
ובגלל אותה אתחלתא דגאולה שהאמנתם בה נחרב גםאנונימי (פותח)
גוש קטיף.
לך תשאל את אנשי ישיבת מקור החיים והר' טל שייתפכחו קצת מיינם.

לא נעים לומר אבל אתה מעוות את המציאות היחיד שעורר על משיח במשך ה-50 שנה האחרונות זה הרבי מה"מ ולא אפחד אחר ואם כל הכבוד לר' צבי יהודה שהקים יישובים וכו'
עדיין הוא לא דאג שכל עם ישראל יקיים את התומ"צ בניגוד למה שהרבי עושה ועשה.

הרבי אומר שכיום עיקר המלחמות הם רוחניות. וידוע הסיפור איך הרבי הרג את סטאלין ימ"ש .

ואם אתה בא סתם כדי לשאול שאלות קנטרניות ולא בשביל תשובה אמיתי אז פשוט תגיד...............
ואנחנו ניתן לך לעשות את זה בלי שנפריע לך..................
חוצמזה שיש קישור לאתר שעונה על השאלות האלהאנונימי (פותח)
זה ממש התחמקות.מ.מ.י.ר
אני בא לשאול שאלות קנטרניות??
אני פשוט לא הבנתי, ושאלתי שאלות קשות שלא ענו פה עליהם.
איפה יש קינטור בדיוק?

שוב, שאלה כזאת - אם מי שעכשיו היה ראש הממשלה היה אחד שמיישב את כל ארץ ישראל (כמו יצחק שמיר למשל), ולא נותן לגויים אפילו דריסת רגל וקצת הכתבה מה לעשות פה במדינה הזאת (כמו בן גוריון) - האם אז הייתם אומרים שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה?
זה מתחיל מכאן. אחרי התשובה הזאת - יהיה אפשר להמשיך בע"ה.

אבל הגענו להסכמה, שבכל מה שקשור לארץ ישראל - הרב צבי יהודה היה הראש וראשו להכל, נכון?

נכון, האדמו"ר זצ"ל עשה הרבה לקירוב יהודים, ועל זה אין חולק. אבל זה לא הופך את האדמו"ר למלך המשיח, כיוון ששאר הסימני לא נתקיימו בו. הוא רב גדול וחשוב, אבל לא מלך המשיח.

את מעוותת רמב"ם ואני הוא הקנטרן?!?
ברמב"ם כתוב שהמשיח ילחם מלחמות ישראל. ילחם עם כלי נשק, טנקים, מטוסים!
לא ילחם ברוח הקודש, את זה עשו גדולי ישראל בכל הדורות בשביל ביטול גזירות מעם ישראל.
כשהרמב"ם כותב "ילחם", הכוונה יילחם! יילחם ממש!

אבל באמת לא יוצא כלום מהויכוח הזה, ואתם לא מסבירים לי מה שאני שואל חוץ מלהפנות אותי לאתרים וספרים, ובגלל שלא יוצא כלום - אולי באמת כדאי להפסיק להתווכח על זה.

כל טוב.
זה ממש התחמקות.מ.מ.י.ר
אני בא לשאול שאלות קנטרניות??
אני פשוט לא הבנתי, ושאלתי שאלות קשות שלא ענו פה עליהם.
איפה יש קינטור בדיוק?

שוב, שאלה כזאת - אם מי שעכשיו היה ראש הממשלה היה אחד שמיישב את כל ארץ ישראל (כמו יצחק שמיר למשל), ולא נותן לגויים אפילו דריסת רגל וקצת הכתבה מה לעשות פה במדינה הזאת (כמו בן גוריון) - האם אז הייתם אומרים שמדינת ישראל היא אתחלתא דגאולה?
זה מתחיל מכאן. אחרי התשובה הזאת - יהיה אפשר להמשיך בע"ה.

אבל הגענו להסכמה, שבכל מה שקשור לארץ ישראל - הרב צבי יהודה היה הראש וראשו להכל, נכון?

נכון, האדמו"ר זצ"ל עשה הרבה לקירוב יהודים, ועל זה אין חולק. אבל זה לא הופך את האדמו"ר למלך המשיח, כיוון ששאר הסימני לא נתקיימו בו. הוא רב גדול וחשוב, אבל לא מלך המשיח.

את מעוותת רמב"ם ואני הוא הקנטרן?!?
ברמב"ם כתוב שהמשיח ילחם מלחמות ישראל. ילחם עם כלי נשק, טנקים, מטוסים!
לא ילחם ברוח הקודש, את זה עשו גדולי ישראל בכל הדורות בשביל ביטול גזירות מעם ישראל.
כשהרמב"ם כותב "ילחם", הכוונה יילחם! יילחם ממש!

אבל באמת לא יוצא כלום מהויכוח הזה, ואתם לא מסבירים לי מה שאני שואל חוץ מלהפנות אותי לאתרים וספרים, ובגלל שלא יוצא כלום - אולי באמת כדאי להפסיק להתווכח על זה.

כל טוב.
העובדה היא שכל תשובה שמביאים לך אתה מזלזלאנונימי (פותח)
ואתה לא מביט לעומק וכל תגובה שלך זה אותו דבר וענין
אם אתה רוצה באמת לדעת אז: תסתכל באתר www.mnow.co.il
ותילמד את קונטרס בית רבינו שבבל לעומק כמו ששירת הבריאה כבר אמרה לך
הנה, שוב.מ.מ.י.ר
לא הביאו לי עדיין תשובות מספקות, וכל התשובות שהביאו לי - שאלתי עליהן עוד שאלות.

רציתי לחזור עליהן שוב בקצרה, אבל אולי עדיף לעזוב את העניין, זה לא מתקדם ממילא.

לפחות זה חידד אצלי כמה נקודות.
תודה רבה!

שוב פעם אם אתה באמת רוצה לדעת אז תלמד אתאנונימי (פותח)
קונטרס בית רבינו שבבל אני לא יודעת לתמצת אותו כאן ותיפנה לאתר שהפנתי אותך אליו.
ואם זה לא מספיק אז אתה יכול לשאול רבנים יותר גדולים ומבינים ממני

בהצלחה!!.
אתה רוצה תשובות?חסיד של הרבי
א. הרמב"ם פוסק בצורה מפורשת. אתה לא מוצא את המקור שלו? בעיה שלך. תשב ותלמד עוד קצת ועוד קצת ובסוף תמצא. וכאמור, ישנם ספרים שלמים של הרבי על הפרקים האלו ברמב"ם, וזה לא שאני לא רוצה לתמצת, זה פשוט בלתי אפשרי. אני אשתדל אבל בכל אופן להתחיל עם תמצות של נושאים בעניני גאולה ומשיח בימים הקרובים. (וכאמור, מה שהבאת בשם הרא"ש זה כשיש מחלוקת, או כשמנסים להקיש מדברי הרמב"ם למחוזות אחרים, ממש לא מה שמדובר פה). מהשאגת אריה שהבאת לא מוכח כלום (על מה הוא מדבר?), התוס' יו"ט (ועאכו"כ) השל"ה, אינם פוסקים אלא פרשנים, וצריך לראות את איזה שיטה או את מה בדיוק הם מפרשים.
ושוב, זה לא חידוש, זאת הבנת הנקרא (או הנלמד) בסיסית. אגב, בוודאי שלושת האחרונים שהבאת לא אומרים את זה ברמב"ם, נכון?
ב. לא התכוונתי לאיך תקרא לגלות שלנו בארץ ישראל, התכוונתי לאיך תקרא למצב שלנו היום אחרי שהרבי הודיע שאנחנו בימות המשיח. מאיפה החלטת שהמציאות היא שהמדינה הזאת היא גאולה? (אני לא אכנס אתך לויכוח גם פה, אבל אפילו אם נגיד שכל התיאוריות שלך נכונות זה עדיין לא מקדש את המדינה הזאת, ובטח לא מתיר לעבור על שולחן ערוך בגללה. התיאוריה של לשנות את השולחן ערוך לטובת המדינה היא אותה תיאוריה של אותם "רבנים" שאסרו לסרב פקודה.)
ג. אני צריך להסביר את זה שוב פעם, רק בגלל שאתה מתעצל לחפש בהודעות קודמות. מכיון שהרבי נביא, והרבי ניבא על עצמו שהוא משיח, ושהתחילה התגלות משיח, ונבואה טובה לא יכולה לחזור, ממילא מוכרח שהנבואה של הרבי תתקיים והרבי יתגלה כמלך המשיח. יותר מובן?
אתה רוצה פירוט? הכיצד הרבי נביא? על פי ההלכה, אם קם מישהו שהוא ראוי לנבואה ואומר שהוא נביא, יש שני אפשרויות לוודאות את הנושא, ואצל הרבי מלך המשיח תרוייהו איתנהו בי'ה. א. שיאמר דברים העתידים להיות ולא יפול מדבריו כחוט השערה - דבר שהתקיים בודאות, ותאמין לי שכשהתפרסמה השיחה של הרבי על כך שהוא נביא בבני ברק פתחו במסע חיפושים למצוא טעות כדי להפריך, ועד היום הם לא מצאו... ב. נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא. מכיון שהבעל שם טוב היה נביא (כמו שהעידו עליו גדולי תלמידיו), והמגיד תלמידו היה גם הוא נביא (כנ"ל) ותלמידו בעל התניא היה אף הוא נביא (כנ"ל, וכמוכח גם מהעובדה שהוא כתב בספר התניא שלו שרק נביא יכול לתת עצות בעניינים גשמיים, והוא נתן עצות כאלה לכל מי ששאל) וכך גם ממשיכי דרכו בכל הדורות, ממילא מובן שמי שממשיך את דרכו בדור הזה, הוא בגדר של נביא שהעיד לו נביא אחר שהוא נביא, כי אחרת הוא לא היה נשיא הדור, הוא לא היה הרבי.
הגדר של משיח הוא ששת הסימנים שהובאו ומתקיימים כולם ברבי. אתה החלטת שהגדר של משיח הוא שהוא צריך להילחם עם רובה וחרב וטנק ומטוס, אבל מלחמות ה' הם "לא בחיל ולא בחרב... כי אם ברוחי אמר ה'." מלחמות רוחניות. ישנם שלבים בהתגלות, ואתה יכול לראות ברמב"ם עצמו שהוא מדבר על שלב של "בחזקת משיח". בתורה המושג "חזקה" הוא מושג הלכתי שמשנה בעלות על חפצים, נותן אמינות לעדים ועוד. בחזקת משיח, פירושו משיח. לצערנו עדיין לא משיח ודאי, מה שיתגלה בגאולה האמיתית והשלמה, אבל עד אז אנו בטוחים שהרבי הוא המשיח, מצד הגדר של הנבואה. כלומר: הנבואה היא שהתחילה ההתגלות של המשיח, והוא יסיים אותה. וזאת נבואה טובה שחייבת להתקיים.
ד. הרב צבי יהודה ראה את הנולד בכמה וכמה, הרבי ניבא הכל! לא היה דבר אחד מדבריו שנפל. וכנ"ל הרב צבי יהודה מעולם לא אמר על עצמו שהוא נביא.
ה. הסימנים של חזקת משיח מתקיימים רק ברבי מלך המשיח שליט"א. נקודה.
ו. הגמרא שהבאתי היא רק בשביל להוכיח לך שיש כזאת מציאות של מישהו שנראה כמת אבל הוא בעצם חי, ולא בשביל להוכיח שהרבי חי, נושא מורכב בפני עצמו. הבסיס שלו הוא אותו בסיס - הרבי אמר והכין אותנו כבר לפני שיכול להיות מצב כזה ו"המאורע שארע הוא רק נסיון" כמו שאמר על הרבי הקודם, וברור שהוא פסק על עצמו, כי הנקודה היא שבכל דור חייב להיות נשיא הדור בגוף גשמי, והצורה שהרבי התבטא על הרבי הקודם בשנה הראשונה, היא שהוא ממשיך להנהיג את החסידים וכו', אלא שמכיון שכן היה הפסק בנשיאות, והתמנה נשיא חדש, הרבי מלך המשיח, הרי הרבי נהג ברבי הקודם את כל מנהגי יום ההילולא שהנהיג (למרות שהרבי לא הלך לאוהל שלו ביום ההילולא שלו), אבל אצל הרבי אין הפסק בנשיאות, וממילא הרבי חי וקיים. אני יודע שלא הבנת את הסעיף האחרון (לא שהבנת אבל יש לך שאלות, אלא בכלל לא הבנת) ואני אשתדל לחפש לינקים שמסבירים את הנושא קצת יותר ברור.

אני לא אמשיך את הויכוח.מ.מ.י.ר
אין לי שום עניין לחזור על הטענות. אתה כותב בדיוק את מה שכתבת לפני זה, אני אכתוב את מה שכתבתי לפני זה, וזה לא מתקדם.
אני כרגע קורא באינטרנט את קונטרס "בית רבינו שבבבל" בשביל להבין יותר את העניין (ואני לא מבין, כמובן. יש כמה קושיות על מה שכתוב שם, וכמו שכתבתי פה; אולי אכתוב אותם בהמשך בע"ה).

תודה רבה, וכל טוב!
עדיף לילמוד עם מישהו שמבין זה הרבה יותר ברור ומובןאנונימי (פותח)אחרונה
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך