שלום לכולם
אני מכין מערכי שיעור על משניות במסכת אבות ולצורך כך אני צריך סרטונים קצרים המתאימים לילדים קטנים (כיתות א - ג)
להלן רשימה של המשניות והצעות לתוכן הסרטונים. אשמח מאוד למי שיוכל לסייע לי, ולשלוח לינקים רלוונטים.
תודה מראש
ב', ב' "יפה תלמוד תורה עם דרך ארץ..." - חשיבות העבודה \ פרנסה \ שילוב עבודה עם תורה
ב', ד' "עשה רצונו כרצונך..." – התמסרות לעשות רצון ה'\ מסירות נפש למען הטוב \ שכר מה' מידה כנגד מידה
ב', ח' "אם למדת תורה הרבה, אל תחזיק טובה לעצמך..." – ענווה וצניעות בגדולי תורה ורבנים
ב', י' "יהי כבוד חברך חביב עליך כשלך..." כבוד הזולת \ זהירות מכעס
ב', י"א "עין הרע ויצר הרע ושנאת הבריות מוציאין את האדם מן העולם..." – קנאה \ תאווה \ שנאת הזולת
ב', ט"ו "היום קצר והמלאכה מרובה והפועלים עצלים..." עצלנות \ השכר הרב המיועד מה'
ג', ב' "שנים שיושבים ואין ביניהם דברי תורה ה"ז מושב לצים... אבל שנים שיושבים ויש ביניהם ד"ת, שכינה ביניהם" – השפעת לימוד התורה על מקום או חברה \ ערך לימוד התורה
ג', ז' 1 "... תן לו משלו שאתה ושלך שלו..." – הכרת תודה לה' \ נכונות לוותר למען ה' והטוב
ג', ז' 2 "... המהלך בדרך ושונה ומפסיק ממשנתו... כאילו מתחייב בנפשו..." חשיבות ההתמדה בתורה \ אהבת תורה \ חשיבות היכולת להתמקד ולהתרכז
ג', י' "... כל שרוח הבריות נוחה הימנו רוח המקום נוחה הימנו... וכל שאין רוח הבריות... אין רוח המקום..." – חשיבות יחסים בין אדם לחברו \ חברותיות
ג', י"ב "...הוי קל לראש ונוח לתשחורת והוי מקבל את כל האדם בשמחה" – מאור פנים \ ערך החיוך \ כבוד זקנים
ג', י"ד "...חביב אדם שנברא בצלם..." – ערך האדם \ הצלת חיים, גם של אדם שונה, נכה או מוגבל \ סרטון על מערכות רפואיות מצילות חיים
ג', ט"ו "הכל צפוי והרשות נתונה ובטוב העולם נידון והכל לפי רוב המעשה" – סרטון על השגחת ה' \ התקדמות העולם \ מעשים קטנים שנעשו שלאחר זמן התברר שהצילו והשפיעו רבות
ד', א' 1 "בן זומא... איזהו חכם הלומד מכל אדם..." – גדולים שלמדו מקטנים דברים רבי משמעות \ סיפורי ענווה שאיפשרו לעניו ללמדו דברים חשובים \ חכמה גדולה המוסתרת באנשים פשוטים
ד', א' 2 "איזהו גיבור הכובש את יצרו..." – התגברות על יצר\ דחף\ רצון \ גבורה בשליטה עצמית
ד', א' 3 "איזהו עשיר השמח בחלקו..." – שמחה בחלקו, עני השמח בדברים שאינם כספיים \ שמחה ואשר ממקורות לא כספיים
ד', א' 4 "איזהו מכובד המכבד את הבריות..." – כבוד הזולת \ גדולים שכיבדו קטנים \ גדולי ישראל שכיבדו את זולתם
ד', ב' "הוי רץ למצווה קלה כבחמורה ובורח מן העבירה, שמצווה גוררת מצווה ועבירה גוררת עבירה..." – מצווה גדולה שהתחילה במעשה יפה קטן \ עבירה גדולה שהתחילה במעשה שלילי קטן \ סיפור על זהירות מעבירה קטנה \ סיפור על זהירות במצווה קטנה