מה אני עושה?אנונימי (פותח)

היה לי חבר והוא עזב אותי. זה היה ממש עצוב ואני שנאתי אותו. עכשיו הוא בא אלי ושוב רוצה להיות חבר שלי..מה אני עושה? אני לא רוצה אותו בכלל והוא לוחץ עלי: אני בכלל לא רוצה חבר עכשיו!

אבל אני לא מעיזה להגיד לו לא, כי אין לי לב לעשות לו את זה...הוא בטח יבכה ויגיד שהוא ממש מצטער..אבל אני לא רוצה את זהבוכהבוכהבוכה מה אני עושה?

וסתם שתדעו שאני בכלל לא מהפרומים כאן(לפעמים קוראת)..רק שמעתי שאולי יעזרו לי כאן...

אם את לא רוצה אז לא...אל תתני לו ללחוץ תגידיauchv

שזה בכלל לא בגללו אלא שפשוט את לא רוצה חבר כרגע..

אני לא מעיזה להגיד לו...הוא יפגע..אנונימי (פותח)
נשמה ,נושי104

אם את לא רוצה , פשוט תגידי לא . [ברגישות וזה , אבל לא .]

את אומרת שאם תגידי לא , אז הוא יפגע . אבל אם תגידי כן - את תיפגעי ..

זה בטח קשה,לך דומיה תהילה

גם לו וגם לך. אבל את מבינה שזה יקרה בסוף, נכון?

בסוף תצטרכי לומר לו "לא".

אם את באמת לא רוצה לפגוע בו, עדיף שזה יקרה כמה שיותר מוקדם.

את יכולה להיות עדינה, אבל את לא יכולה למנוע את זה שזה יכאב. ברוך

ה', אנשים קמים גם אחרי "לא".

זה עוד שלב בהתבגרות, לדעת לעשות בחירות לא נעימות.

באישי תמיד.

וואו..כאילו שאני יודע מי זה...אאלעד

אבל כנראה שלא..

אני חושב שצריך להיות חזקים. את נגד משהו מסויים? אל תתני לאחרים לשחק בך..החלטת שלא-את צריכה לעמוד על דעתך!

את מסבירה לו שאת לא בעניין כרגע,ענבל
בס"ד

ושזה לא בגללו.
מסבירה לו ברגישות ובנחישות () שזה לא קשור לאם הוא טוב או רע אלא זה כי את חושבת שקשר עכשיו זה לא נכון לך...

ומסכימה עם לך דומיה תהילה בכל השאר.
עדיף מוקדם ממאוחר.
ייקח לו זמן אבל הוא יצא מזה.
לומר "לא". לא "לא כרגע".לך דומיה תהילה

"לא כרגע" משאיר תחושה שעוד יש לו סיכוי.

"כשאת אומרת לא, למה את מתכוונת".

צריך שה"לא" ישמע חד-משמעי. לטובתו.

לא אמרתי להגיד "לא כרגע"...ענבל
בס"ד

ברור שזה הרסני, אבל גם לתת הרגשה ש"אני לא רוצה כי אתה ככה וככה" זה הרסני.

להבהיר שאת לא מעונינת ושאת לא חושבת שזה הזמן המתאים אבל להשתדל שהוא יבין שזה לא בגללו.
מה ששלו- שלועדידפ

את לא צריכה לקחת אחריות על איך הוא ירגיש

את כן יכולה לומר שלך זה לא מתאים

בכלל או בשנה/ים הקרובות

מותר לך 

זו זכותך

אם הוא בוחר לבכות או להעלב- זה שלו

אם תחזרי להיות חברה שלו ולא יהיה לך טוב---תיפי

בסופו של דבר זה יגמר!

זה לא יהיה טוב לשניכם!!

אז עדיף לא להתחיל עם זה!

אנונימי (פותח)

אני יודעת שזה לא טוב, ולכן אני כבר לא רוצה חבר. אבל אני לא יכולה להגיד לו "לא!" הוא בטוח יפגע...

אתם יכולים לומר שמגיע לו וזה בעיה שלו, אבל לא מתאים לי שהוא יפגע ממני.

בעניין ה"לא כרגע"-אכן בעיה. "לא" יגרור תגובה יותר חריפה מאשר "לא כרגע" אבל אני מבינה את המשמעות שזה ישאר בתור אופציה.

אם תגידי לו כן -ב.ש.

את הפוגעת הגדולה מכולם...

אם תגידי לו לא - את האשה הכי רחמנית בעולם.

תחשבי מה את רוצה להיות...

זה לא שזה מגיע לו.לך דומיה תהילה

פשוט יש דברים שצריך לומר בבירור...

אם את רוצה לעשות טוב לשניכם תגידי לא..אימלה!

זה קשה!!!אין ספק אבל זה יעשה לשנכם טוב! במוקדם או במאוחר...

כדאי שזה יהיה במוקדם

אבל אני לא מעיזה! לא!אנונימי (פותח)

יהיה לי אח"כ מצפון מטורף שפגעתי בו עדיף להישאר איתו אח"כ(עם המצפון)?

כן. לפעמים המצפון מזייף.צחקן
וצריך להעמיד אותו במקום.
זה לא מצפון!אנונימי (פותח)
זה רגש חזק.
בנים תענו אתם!!! בטח אתם מבינים בזה..
אם את רוצה את טובתו אין ספק שהתשובה היא לאשואף לאור

אין כאן עניין מצפוני,את אינך חייבת לדבר הזה וזכותך המלאה להגיד לא (כמובן בצורה נאותה).

למה זה לטובתו ?

כי נער בגיל הזה אינו יכול להתמודד בשום פנים ואופן במציאות הזאת ללא ירידה רוחנית כבירה בנושאי צניעות,בנושא שמירת העיניים ועוד נושאים אחרים חשובים וחמורים ביותר.

אותו הדבר הוא גם לגבי נערה בצורה הקשורה אליה ובעולמה.החברויות האלו לא נועדו לנערות ונערים יהודים,זה לא מתאים לחיי התורה שלנו ומקלקל אותם,זה לא הזמן לדברים האלו ואין בהם בגיל כזה שום תועלת אלא רק ירידות עצומות,ואני לא חושב שאת מודעת לסדרי הגודל של הירידות האלו,אדם יכול להתקלקל מירידה כזאת ולא לחזור ממנה אחרי שנים רבות... 

מכל אלו עולה שאת מזיקה לו בחברות הזו משלל בחינות וגם הוא מזיק לך,זה לא מתאים.

ולכן אם את רוצה בטובתו פשט הוא שאת צריכה להגיד לו לא.

יש לציין שלא נגעתי בסוגיה שחברות שאינה למטרות נישואין אסורה מלכתחילה,אכן זהו איסור הלכתי,ובעצם כך שזה איסור הלכתי עשיית הדבר הזה היא ירידה רוחנית בפני עצמה,בלי אפילו להכנס לאיסורים וירידות עצומות אחרות שהדבר הזה גורם בהכרח(וזה בהחלט בהכרח,לא מדובר פה על שוני בין אדם לאדם ,כיאלו ואדם חזק במיוחד יכול שלא לרדת רוחנית,כפי שציינו עצם עשיית איסור היא ירידה רוחנית אך הירידות המאוד קשות גם כן הנלוות לזה גם הם מתרחשות אצל כל נער ונערה מי יותר מי פחות,אך כולם נופלים ויורדים רבות כתוצאה מקשר כזה).

וכן לא נגענו בנושא של הנאמנות לבן/בת זוגנו לעתיד,שהרי איננו יודעים ואף ככל הנראה זהו אינו בן זוגך,לא איתו תקימי בית,והקשר אינו למטרת הבדיקה של הדברים וכן הוא נובע מסטאטוס של אהבה והקשרות רגשית מלכתחילה,דבר שאצל אנשים שנפגשים לשם הקמת בית מגיע מאוחר יותר ולאחר מכן אם הם מוצאים את עצמם מתאימים הם בוחרים להתחתן.ולכן גם מהבחינה הזו יש חוסר נאמנות גדולה בעצם קשירת קשרי חברות שאינן למטרות נישואין,הקשר היחידי שצריך להיות לנו זה עם בן/בת זוגנו לעתיד,זהו קשר של קדושה,זהו קשר של מצוה,זה קשר שמוליד בית בישראל,זה קשר שאיתו אפשר לעלות רוחנית,הכל בצורה מנוגדת לקשר של אנשים לא נשואים ושאינם נפגשים לשם בירור הם יוכלו ביחד לקיים מטרות אלו ועוד הרבה מטרות וקדושה שאין המקום מאפשר להרחיב מספיק.

החליטי את ההחלטה החכמה שנוגעת ליהדות של שניכם,על העומק הפנימי ביותר של שניכם שנפגע כאן בצורה קשה מאוד.

וואו נסחפת...ענבל
בס"ד

אני מכירה הרבה זוגות שזה דווקא הועיל להם ברוחניות ובאמונה וברמה הדתית.

אתה לא יכול להכליל.
נכון שזה דיעבד, נכון שזה לא מומלץ, אבל במילים שלך הפכת את כולנו לאנשים הכי הכי למטה שקיים וזה ממש ממש לא נכון.
התגית הזאת של חבר/ה לא בהכרח פוגמת במה שהיינו לפני.
הרבה זוגות ? בני כמה הם היו ?שואף לאור

זו לא המציאות הנפוצה,ובטח לא עבור בנים.. 

ב.לא אמרתי שאתם הכי למטה,אמרתי שיש פוטנציאל הרסני שמוריד אנשים מטה מטה.

בגילי +- וחלקם אף התחתנו.ענבל
אי אפשר לייעץ לרבים לפי מיציאויות של מיעוטשואף לאור

מעבר לכך שלא ברור מה הרקע של מה שאת מתארת,וזה בטח שלא מלכתחילה.. 

אני מאוד נגד חברות בגיל הזה...אאלעד

"הועיל להם"? ואם מועיל לי לאכול לא כשר אני אוכל? לא! יש הלכה וצריך להצמד אליה!

אם את חושבת שההלכה מתירה-זכותך. אבל זה שזה מועיל-לא נותן לזה הכשר...

לא אמרתי שזה מומלץ וגם אני לא בעד.ענבל
בס"ד

יצאתי נגד הקביעה שכל מי שכאלה אוטומטית הם יורדים באמונה וברוחניות.

אגב, הלכתית אין פסיקה ברורה בנושא..
ברור שאם תשאל בכללי יגידו לך לא,
אבל יש דבר שנקרא "כל מקרה לגופו"...
תלוי מה זה "פסיקה ברורה".לך דומיה תהילה

לצורך העניין, "צריך אדם להתרחק מן הנשים מאוד מאוד" יכול להיות פסיקה ברורה.

ברור שיש יוצאי דופן, אבל אנחנו הולכים על פי רוב העולם. קשר בין צעירים באופן כמעט

גורף הוא לא נכון.

אתן לך דוגמא: פעם רצו לייבא וופלים מחוץ לארץ. תהליך הייצור של הוופלים היה כזה שלשו

אותם בחלב. הייתה התלבטות ברבנות האם לתת להם הכשר, כי לא רואים עליהם שהם חלביים

ורוב הוופלים הם באמת פרווה. חששו שאנשים לא יהיו זהירים ויאכלו אותם בזמן שהם בשריים.

בסוף הוופלים לא קיבלו כשרות.

הצד השווה בין שני המקרים הוא שכשיש חשש סביר לכישלון, אנחנו מודרכים להתרחק. וגם כשמתירים ההתמודדות היא לא פשוטה וזה דורש כובד ראש רציני. בטח בנושאים של בנים-בנות.

אולי באמת כל מקרה לגופו, אבל אנחנו צריכים להכיר אותם מקרוב כדי להכריע.

אבל זה בכלל לא הנושא שלנו כאן.

היא לא רוצה להמשיך את הקשר איתו.

נכון....ענבל

בס"ד

ובכל זאת זה לא נכון להוציא את כל מי שיש לו\ה חבר\ה כמישהו\י שעובר\ת בן רגע לצד של אי שמירת מצוות או רוחניות לא טובה...

זה תלוי הרבה בחברות עצמה ולהרבה פה בטח אין זכות לשפוט ולהחליט החלטות כאלה.

(נכון שזה לא הנושא אבל יש דבר שנקרא ניצלו"ש... ברמת העיקרון הוא לא אסור... מה גם שזה קשור בעקיפין.)

ברור שלא, אפילו לא רמזנו לכך.לך דומיה תהילהאחרונה
אני בן. הייתי מעדיף שיאמרו לי "לא".לך דומיה תהילה

הייתי נהנה מזה? בטוח שלא. אבל זה עדיף

על פני האשליה המתמשכת הזאת.

את לא יכולה להתחמק מהאחריות הזאת.

גם אין מה לעשות!שונמית

תהיי עדינה, תגידי שזה לא נגדו ושאת צריכה קצת מרחב לבד. שניכם תפגעו אם יהיה משהו לא אמיתי ביניכם.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך