אני מפרסם 2 קישורים לעלון של מטה "נעלה ונבנה" שמתוכם הד"ת
קריאה מהנה!!! ![]()
את פניך השם אבקש/ הרב מרדכי אלון
ומפרשיות הנחמה שזה תהליך התשובה אנחנו מתקדמים ומתקדמים ומתקדמים עד שהקב"ה בעצמו עושה את המהפכה וזה מסיים את החודש הזה שכל עניינו זה בקשו פני את פניך ה' אבקש. רק אתה יכול לגלות שבתוך תוכי הכל אלוקות, לא כי אני מבין, לא כי אני תופס, לא כי אני ערב, לא כי אני קלטתי את זה בשכל. כי אני בן שלך, כי אני יהודי, כי ביקשו פני את פניך ה' אבקש. כי יש משהו פנימי כזה פנימי פנימי פנימי שהוא אתה ואני ובזה אין שום אפשרות לצאת מזה. ביום הכיפורים אנחנו חוזרים שלוש פעמים סלח לנו, מחל לנו, כפר לנו. סלח ומחל אנחנו משתמשים בזה כל הזמן. בכפר לנו אנחנו משתמשים אז. סלח, סליחה, סליחה זה על חטא, סלח לנו אבינו כי חטאנו, חטא זו החטאה. שאני חוטא אז אני מצפה שכל אחד יסלח. הקב"ה הוא חנון המרבה לסלוח. זה סליחה סלח לנו. ילדים קטנים סולחים, זה אנושי לסלוח. זה לא אנושי לסלוח מיליון פעם. אבל אצל הקב"ה הפעם המיליון היא הפעם הראשונה כי הוא חנון המרבה לסלוח ורב לסלוח, הוא סולח באמת. מחל לנו זה כבר כי פשענו. בעולם המודרני פשע זה פקולטה אחרת מחטא, אבל זה לא נכון. פשע זה חטא שהתעבה כל כך שחזר על עצמו כל כך עד שנהיה לפשע. פשע זה חטאות נעורי ופשעי. פשעי מסביר שם רש"י זה כשחטאות נעורי מפסיקים להיות נעורי והופכים להיות גם אח"כ זה כבר פשעי. פשע זה חטא שהתמכרתי אליו. מה זה כפר? כפר זה גוואלד. כפר זה כפירה זה כופר. כפר לנו זה לא סליחה ולא מחילה. כפר לנו זה שהזדונות הופכים לזכויות. איך? אבל זה זדונות. כפר לנו זה שהקב"ה אומר חטאת אני כופר במציאות, הקב"ה כופר זה כפר לנו. אני כופר במה שאתם רואים הכופר כל מה שאתם רואים זה חיצוניות והקב"ה כופר בחיצוניות. מה קורה שאני כופר? אני כופר בפנימיות. אתם יודעים מה קורה שהקב"ה כופר? הוא כופר בחיצוניות ואז מתהפכים זדונות לא לשגגות לזכויות.
כפירה מהתורה מניין? מה שאתה קורה מציאות זה לא מציאות. לך אמר ליבי בקשו פני אתם מבינים איך מתחילים את ההתכוננות של הארבעים יום האלה. מה מתגלה באלול? באלול מתגלה שהקב"ה מאיר פניו אלינו כדי להאיר פניו איתנו. יאר ה' פניו איתנו - זה כדי להאיר את הפנימיות ובלהאיר את הפנימיות הוא צריך גם אותנו, כי זה עבודה משותפת. יאר ה' פניו אליך זה מצוין אבל כדי שזה יהיה סלה זה צריך להיות בשלבים.
כל השבועות האלה הם שלבים בלך אמר ליבי ביקשו פני את פניך ה' אבקש.