עבר עריכה על ידי לך דומיה תהילה בתאריך כ"ח אב תשע"ב 03:53
הכל יהיה כרגיל. חוץ מזה שנהיה 'הגדולים'. ונגמור שמינית. ובגרויות. ונעזוב את הבית.
לא חשוב, תשכחו ממה שכתבתי בהתחלה...
עייפים, נחזור לתחילת היום, עם הבבא קמא. ואחרי חופש ארוך, נחדד את החוש השישי שלנו. זה
שגורם לנו להתרכז רגע לפני שהרב אומר "אושר, תמשיך לקרוא מכאן". ואני שוב אמצא בדרך נס
את השורה המדויקת בה עצרנו.
השגחה פרטית.
ואל תגידו לי שלא.
אחרי שנים של צחוקים, נצטרך להקדיש את ההפסקות להרבה יותר לימודים. כל אחד עם המקום
המיוחד שלו. משום מה, המקום המיוחד הזה הוא לא ליד השולחן שלו. חלק עוברים לכיתה השניה,
לשולחנות בסוף הכיתה או לדשא בחוץ. אין לזה הסבר. אולי כי ''משנה מקום משנה מזל''. חוץ ממי
שהלך ללמוד בדשא. תמיד היו נפתחות עליי הממטרות. כל פעם מחדש...
זה היה מצחיק.
אל תגידו שלא.
ואנחנו נספור את הדקות עד להפסקת האוכל. ואז המורה יגיד "אני אתן לכם לצאת עשר דקות מוקדם
יותר". שוב הוא יצא גבר. גבריות שמתקזזת יפה עם המגנים שהוא נותן. אבל גם עם ה"פור" הזה של
עשר דקות שלמות, הזיינוקים-חיינוקים-חמשושים יגיעו לשם לפנינו. תהיו בטוחים שהמורים שלהם לא
שחררו אותם מוקדם... ויהיו ימים שיהיה המתח בין "אולי נעקוף את הצעירים" לבין "בואו נהיה דוגמא
אישית". הדוגמא האישית מנצחת. אני אשב בשולחן עם החברים ואשמע את הקטנים מאחורה מתלוננים
על איכות האוכל. השניצל זוכה לשני כוכבים. שטויות...
האוכל טעים פה.
אל תגידו לי שלא.
אני יודע שתהיה לנו שעה חופשית. ננצל אותה בבית המדרש, בנמנום של אחה''צ, כדורסל במגרש. אני
אטעם הכל מהכל. לאן שלא נלך יהיה לנו על מה לדבר. א' ידבר על מתמטיקה ומחשבים ונשתיק אותו.
שעה חופשית, למען ה'... ש' בטח יאמר משהו שמאלני, נתעצבן עליו, נוכיח לו שהוא טועה, אבל נאהב אותו
כמו כל השאר. וע' יספר לי על דבר מטומטם שהחניך שלו עשה. בעצם לא השנה... הוא עושה של''פ...
כולם יודעים שיש לנו הווי מיוחד.
אי-אפשר לומר שלא.
בסביבות אמצע השנה, אחרי שנבחר רב פורים, נשאל את השאלה המסורתית. אבל עושה רושם שכולם
דווקא די בטוחים במה שהם רוצים לעשות. ש' הולך לעתודה, להיות רופא. ע' (השני) יעשה שירות מלא
כולל מכינה. אולי גם אני. מ' בטח יעשה הסדר. זה מזכיר לי איך פעם נתנו את המספר הטלפון של י' לאיזה
רכז של של''ג ובמשך שעה הוא הסביר לו שהוא לא רוצה ישיבה. אבל זה לא חכמה לדעת מה המסלול שלך,
צריך לבחור גם איפה.
זאת אחריות רצינית, כמעט מפחידה.
אל תטעו לחשוב שלא.
ותגמר השנה.
ומסיבת סיום.
ופעולת פרידה.
וחופש גדול אחרון חביב.
"אושר?"
"כן?"
"אתה תתגעגע לכל זה?"
"לא יודע..."
"חרטטן. אל תגיד לי שלא..."