הייתי השבוע בצפון (ל4 ימים...
) נחשו איפה ישנתי? בכינר!!! (פשוט לא צפוי). יש דברים מצחיקים בצפון למשל הקטע עם המשאיות- התגלגלנו מצחוק...מלא נהגים צפרו ישר כשראו טרמפיאדה... לאחד היתה צפירה הזויה כזאת- כמו שיעול... ומאחר שלא באתי לספר את עלילות הצפון למרות שזה ממש מעניין-
קראתי משהו ממש יפה בחוברות האלה שמקבלים (בשביל הנשמה) מקווה לא לייגע...
קבוצה של נערים ישבו בפעילות כלשהי ואמרו כל אחד איזה חיה הוא הכי אוהב, ולמה. היו החיות הרגילות- סוס, פינגווין ועוד ועוד ופתאום אחד אומר- חמור. ישר כולם התפוצצו מצחוק והתחילו להסתלבט עליו, ואחרי שנהיה שקט והבדיחות נגמרו הוא הסביר: "אני בטוח שכשאמרתי את זה כולכם חשבתם שאני סתם צוחק. אבל באמת יש בחמור משהו שממש היתי רוצה לסגל לעצמי. חמור זו בהחלט לא החיה הכי מגניבה- סוס זה הרבה יותר קול. אבל בחמור יש תכונה מיוחדת: כשחמור כורע ומתיישב, או הולך לישון הוא לעולם לא מפיל את המטען שלו, השקים שיש לו על הגב, הוא מתיישב בצורה שהמטען ישאר לו על הגב. סוס למשל- יתנער מכל דבר שיש עליו.
וככה כשאני נמצא ברשות עצמי, בחופש, כשאין עלי אנשים ואני חופשי לעשות מה שאני רוצה או "לנוח" כמו החמור- שאדע לשמור על המטען שלי על הגב- על התוכן הרוחני שעמלתי עליו כל השנה, על המסורת, על הצניעות, על הערכים שלי. שלא אפיל הכל ברגע."
אינלי מושג אם באמת זה היה קורה שלבנאדם יש אומץ להגיד דבר כזה מול אנשים שמן הסתם היו מלגלגים על דברים כאלה, אבל אלו דברים חשובים.
כשהייתי בצפון ממש הרגשתי את זה. חברה' טובים ומקסימים התנהגו לא כפי שמתאים להם. בעצמי הרגשתי שבאלי לפרוץ קצת גבולות, לא נורא שהחצאית קצת קצרה מהרגיל... התחושה היא שאתה רחוק מהמוכר- פיזית ורוחנית וזה יוצר תחושת חופש והשלכת הערכים לפעמים.
מלא בחורים טובים שבאים מישיבות טובות לא כ"כ התנהגו כמו שהייתי מצפה, מלא בנות היו אחרות ממה שהן בד"כ. זה כואב.
לא ככה??