אני יודעת שהעלו את הנושא הזה כאן לא מזמןבלה

אבל אני נאלצת להעלות אותו שוב..

הבת שלי בת שנתיים= היתה ישנה במיטת תינוק עד לפני מספר חודשים ואז עברה למיטה רגילה. זה הקל עליי מאוד מהבחינה הזו שלא הייתי צריכה להרים אותה למיטה וגם בבוקר היא יכלה לצאת לבד ולפעמים אפילו לשחק קצת עם עצמה או עם אחותה. לפני כמה ימים הפרדנו אותה מאחותה {בת 4.5} רק ללילה מכיוון שהרגשתי שיהיה לי קל יותר להרדים כך את הגדולה. לגבי הגדולה זה באמת עזר, אבל עכשיו נוצרה לי בעייה יותר חמורה עם הקטנה שהיא פשוט לא הולכת לישון!  יוצאת ונכנסת מהמיטה, יוצאת מהחדר קוראת לנו בלי סוף וכל התהליך מורט עצבים ויכול לקחת כמה שעות טובות. היא תמיד יכולה לישון ביום ולהשלים את זה,  אבל הייתי רוצה עיצות איך אפשר לשפר את המצב ,אני חייבת לציין שהיא בת שנתיים אבל עדיין תינוקית למדי וגם עקשנית מאוד.   אבל אני מתחרפנת מזה שאין לי ערב לעצמי אני ממש מנסה לתת להם כמה שיותר צומת לב במשך היום ורוצה לפחות כמה שעות שקט בערב...

מה עושים? יש סיכוי שאני אשים אותה במיטה והיא תלך לישון? אני שוקלת להחזיר אותה למיטת תינוק אבל אני לפני לידה וזה נשמע לי רעיון גרוע להתחיל להרים אותה וגם זו הליכה אחורנית באיזשהו מקום .. טבל הילדה לא מקשיבה ולא נשארת במיטה

תיקונים-שנתיים+, טבל=אבלבלה
העתקתי לכאן את התשובה שלי בנושאיוקטנה
הדרך בה אנו נוקטים, שמשרתת אותנו היטב כבר 4 ילדים רוב הזמן, דרך נעימה לנו וגם לילדים: שיטת השיעמום.
אחרי תום טקס השינה, כפי שהוא נראה בביתכם (אצלנו זה אמבטיה פיז'מה וסיפור או יותר, לפי המצב רוח), המסר שלנו הוא: עכשיו זמן לילדים לישון, ולגדולים לעשות דברים אחרים.
הילדים בדרך כלל הולכים מיד לישון (הם כבר הבינו את הרעיון), אבל בהתחלה זה עובד ככה: את הולכת לרחוץ כלים או לקרוא ספר או לסדר את הבית או לקשקש בטלפון, ולילדים מותר להסתובב בסלון כל עוד הם לא מפריעים! אם הוא מנסה למשוך את תשומת ליבך בפעולה הרסנית: "רוצה להיות בחדר שלך או בסלון? אז בסלון מתנהגים יפה!" וממשיכה בענייניך. אם ממשיך להפריע, הוא נלקח בעדינות לחדר, אבל חופשי לצאת ממנו בתמורה להבטחה "להתנהג יפה". אפשר שוב ושוב ללכת ולחזור. הילד לבסוף משתעמם ונרדם איפשהו, או הולך בעצמו למיטה. אחרי מספר ימים כאלו (חשוב לשמור על אווירה טובה, שלא ייווצר "מאבק כוחות" שהילד ירגיש חובה לנצח בבו) הוא כבר ישכיב את עצמו לישון, ובשעות יותר ויותר שפויות.
השיטה לא עובדת מהיום להיום, אבל יתרונותיה ברורים: כבוד לילד, זמן פנוי בשבילך לעיסוקייך, בלי אלימות, אווירה חיובית, מסר ברור: "עכשיו זמן להורים לעשות דברים אחרים". בלי הסברים מכבידים שלא יעבדו עם ילד קטן. קצר ולעניין, בליווי מעשים שמדגימים את הנאמר: לא מעסיקים, עוסקים בעניינינו, ואם אתה מפריע - אז אתה תהיה חדר שלך. אם אתה לא מפריע - בבקשה, ברוך הבא.
בהצלחה!
אהבתי!כמעט אמאאחרונה
אמנם אין לי עדיין ילדים גדולים, אבל מנסיון עם אחיינים גם עוזר לומר שמשעה שהולכים לישון אפשר רק לישון / לחלום / לקרוא / לשחק וכו' בשקט בחדר שינה. מי שלא יכול להיות בשקט בחדר צריך לצאת ממנו, כדי לא להפריע לאחרים. זה קצת הגיון הפוך, כי בד"כ מנסים שהילדים כמה שיותר ישארו בתוך החדר, אבל נראה לי שזה יכול להשתלב טוב בשיטה שלך, יוקטנה.
אני העליתי את הנושא. מסקנות אחרי תקופה...אנונימי (פותח)
(אולי אז הייתי בשם אחר...)

א. אני מבינה אותך!!!
ב.בשלב א' קיבלנו את ההמלצה על קלטת. עכשיו הוא הולך למיטה עם מנורה קטנה, קלטת/דיסק וספר. אנחנו אומרים לו שמותר לו לשחק , ולהסתכל בספר(רק במיטה!) עד שיירדם, אבל לא יוצאים מהמיטה.
כמובן שזה לא מייד, זה תהליך...
ג. חוצמיזה - אתמול נכנסתי לאתר "כיפה", בפורום הריון ולידה, היה שם "שו"ת", עם מישהי שמתמחה בנושא. ראיתי שם שאלה מאד דומה - אני ממליצה לך להכנס לשם. אם לא תמצאי - תודיעי לי...
ד.עוד דבר שאפשר לעשות, אבל הוא בעייתי טכנית, זה לנסות בזמן שמשכיבים אותה לסגור את שאר האורות בבית (לפחות המרכזיים). ככה כמה לילות...
בהצלחה!

נ.ב אצלינו התווספה בינתיים בעיה חדשה...המוצץ, האחד והיחיד, שאין בלתו (!!!) נקרע ויצא מכלל שימוש, והגבר הקטן מסרב לכל תחליף!. אלא ש - כלכך קשה לו בלי מוצץ בלילה. הוא עוד יותר מתקשה להירדם, וכשהוא מתעורר באמצע הלילה הוא בוכה וצורח ונורא קשה להרגיע אותו.ובסוף, כמובן, הוא מגיע למיטה שלנו... לא משעמם...
אולי להחזיר אותם לאותו חדר?אנונימי (פותח)
גם אצלי יש פער דומה בין הבנות והן ישנות יחד...תמיד בערב אחרי שאנחנו משכיבים אותן אנחנו מרשים להן לדבר במיטה והן מעבירות חוויות היום הן קצת יותר גדולות אבל זה התחיל ממש שהקטנה הייתה בת שנתיים לדעתי זה רק תורם גם אם בהתחלה מתקשים להרדים אותן יחד זה ישתלם בעתיד.
אין סיכויבלה
הגדולה לא ישנה ביום והקטנה כן{לפחות 3 פעמים בשבוע כשהיא במעון} ואז אני רוצה להשכיב את הגדולה מוקדם יותר בלי הפרעות, אולי כשהקטנה תפסיק לישון ביום? נשמע שזה אכן יכול לתרום להן אבל אני לא רוצה לגזול שינה מהגדולה.
ומה אתם אומרים על זה?אנונימי (פותח)
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך