משחקים לקטןנהורה 23

ילד בן שנה ותשעה

שלא ילך לגן עד גיל 3,

אילו משחקים צריכים להיות לו בבית

כדי לפתח אותו, מה מתאים?

אני לא רוצה שמשהו חלילה ייפגם בקורדינציה או מבחי' מוטורית

רק כי לא היה במסגרת מסודרת.

אני מאמינה שאפשר לספק בבית הכול אם משקיעים,

אבל באיזה כיוון להשקיע??

תודה

לא צריך שום דבר מיוחדיוקטנה

הילדים מתפתחים היטב כל עוד הם בסביבה אוהבת ובטוחה, וזה בדיוק את! אמא שלו! אוהב

מן הסתם תרצי דברים בבית כדי שלא תתפסו על הקירות - תביאי כל מה שנראה לך מתאים ומעניין בשבילו.

ממליצה לחפש יד שניה, לפרסם שאתם מחפשים... אנשים כל הזמן נפטרים מדברים.

אבל איזה דברים בדיוק?נהורה 23

כלומר על אילו משחקים היית ממליצה?

חוץ מפאזל מעץ שמתאימים לחורים, כדורים, מכוניות וכאלה.

מחפשת דברים שיפתחו אותו! לא סתם יעבירו לנו את הזמן...

לא יודעת לגבי פיתוחיוקטנה

אני מבינה בענייני אושר

העצה שלי - תראי מה הוא אוהב אצל אחרים (בתים של אחרים), ובזה תשקיעי

עוד לא ראיתי אף צעצוע שהוכח במחקר כמפתח!

^^ מסכימה מאוד!~א.ל

סמכי על עצמך ותחושותייך

את בוודאי תדעי מה הכי טוב עבורו ומה מתאים, בכל עת שתהיה..

ומלבד זאת- כמו שנאמר: הילדים מתפתחים היטב כל עוד הם בסביבה אוהבת ובטוחה

על כן-

סמכי גם עליו הוא יסתדר בע"ה.

הצלחה!

כמה הצעותמתעלה אליו

גואש

פלסטלינה

חומרי יצירה

קוביות

כלי נגינה

כלי מיטבח

דברים של גמבורי כמו מינהרה וגליל

השחלות

שלל רעיונות והצעות-אמא שלה

אם הוא בבית, תנצלי את מה שיש ממילא בבית ללמוד אותו על החיים- 

• סמרטוט לנקות את השולחן,
  • בצק (לתת לו חתיכה קטנה לגעת ולהתנסות בצורות)
  • מטאטא, יעה, סמרטוט רצפה..
  • בוץ, חול, 
  • להכין- ביחד איתו אפילו- משחקי השחלה מקופסאות פח (מטרנה/אינסנט קווקאר)- חעשות חור במכסה הפסלטיק, ולהשחיל מקלות ארטיק, פונפונים קטנים או גפרורי יצירה (צבעוניים כאלה)
  • כלי נגינה מ:סיר וכף, מיכל עם אורז, בקבוקים עם מים..

אטפשר גם כמובן לקנות טבעות להשחלה, חיות מפלסטיק, ספרים, בובות, כדורים שונים, בועות סבון, 

המלצה- כדאי לא לחשוף את כל ההפתעות על ההתחלה, אלא לגוון- כל פעם להוציא משהו חדש ולהחביא משהו אחר, ואז להוציא אותו אחרי תקופה. זה מגוון ומעשיר את כל הפעילות.

וגם- אולי כדאי לקבוע לו"ז- כל יום ראשון- פנדה, יום שני- בישול, יום שלישי- יצירה, רביעי- ג'ימבורי וכו'. זה יעזור לך לא להשתגע ולחפש כל הזמן מה לעשות היום, וגם שבוע הבדל בשבילו מפעילות לפעילות זה מספיק זמן כדי שהוא יתלהב מזה כל שבוע מחדש.

את יכולה גם לעבוד על נושאים- חגים, כמובן, כשזה מתאים, וגם- צבעים, רגשות (שמח/עצוב), צורות, שמות של אנשים (להכין איתו אלבום של קרובי המשפחה כדי שילמד את השמות, ומי אח של מי ומי אבא/אמא של מי..), ללמד אותו ספורט- זה הגיל שבו מתחילים לקפוץ עם 2 רגליים מעל הקרקע, לטפס לגובה, להתגלגל ועוד. 

כדאי להסתכל באתר "הלול". יש שם מאמרים על דברים שמתאימים לכל גיל, עם המלצות למשחקים והפעלות בהתאם. למשל, גיל שנה עד שנתיים- http://ha-lool.co.il/magazine/cat.asp?id=182

(בכלל זה אחלה אתר לרעיונות והפעלות).

בהצלחה ותהנו!

אייפד...אנונימי (פותח)
יש מלא אפליקציות ומשחקים מפתחים לתינוקים..
יש כלי נגינה, משחקים וגם אפשר לצייר..
ממליץ על המשחק mia playgraund , הרבה ילדים אוהבים אותו..
ממש לא אייפד... כמה שפחות מחשבים וטכנולוגיה.אדם נוף מורשתו
חחחחחחח מוטיז
בגיל הזהיהודיה מא"י

כל משחק מפתח ומקדם אותם

וגם לעשות דברים עם אימא - לשטוף כלים, לקפל כביסה, לבשל...

המשחקים שצריכים להיות בבית הם כאלו שמעניינים אותו וכיף לו לשחק בהם

כדאי שחלק מהמשחקים יהיו כאלו שהוא יכול לשחק בעצמו, ולא רק משחקים שאת חייבת לשבת לשחק איתו.

כדאי גם להחזיק חומרי יצירה בבית, ולתת לו גם לעשות יצירה

לדאוג גם למפגש עם ילדים אחרים (למשל בגן שעשועים או בפלייגרופ, או סתם חברים אחה"צ)

ואל דאגה שוב דבר לא יפגם מכך שהילד נמצא במקומו הטבעי.

תוצרת עצמיתeshiloh

את יכולה להכין בעצמך דברים נחמדים:

לקחת קופסת מטרנה או אבקת מרק (עם מכסה מפלסטיק רך), ליצור חור שדרכו אפשר להשחיל חפצים - פקקים של בקבוקי שתיה (רחבים כמו של ספרינג, נסטי, פריגת), דומינו, טושים, מקלות רופא, חתיכות פוליגל, כדורים.

בעקרון יש עוד כל מיני רעיונות שברחו לי..

יש כאן קישור לשתי טבלאות של נורמות התפתחותיות, עם רעיונות לגרייה

http://img1.tapuz.co.il/forums/44706765.doc

http://img1.tapuz.co.il/forums/44734263.doc

בהצלחה

אם יהיו לי עוד רעיונות - אני אכתוב

בגיל הזה!!!!!..יעל...

אפילו עוד תינוק בגילו עם משחק כל שהוא יפתח איתו חברה..

קוראים לי רעות..

\נשיקהאוהב

ממליצה גם עלבת 30

משחקי הרכבה שונים, תלוי בגיל.

יש מגוון ענק של משחקים כאלה, וזה נותן מקום להמון דמיון ויצירתיות. לגו מסוגים שונים, צינורות, קליקס (בגיל קצת יותר מתקדם).

וגם משחקים כמו כלי פלסטיק (או מתכת)- צלחות, כוסות, סירים. הם משחקים בזה מקסים בדר"כ.

וחוץ מאלה- מסכימה עם הטוענות שמספיק להיות בבית, על שלל עיסוקיו.

להכניס כביסה למכונה, לצייר, לשחק עם סירים מהארון ולנסות  לנעול את כל הנעליים במגירה...

תוספות..נתנאל ואודיה

מזדהה.. אל תפחדי מזה- תזרמי, הם לומדים המון בבית!

לגבי השחלות: עדיף קופסאות שקופות (למשל של מיונז) כי זה מעניין אותם לעקוב אחרי החפצים.

גפרורים צבעוניים: אפשר להשחיל לתוך קופסא ריקה של תבלינים- יש לה חורים מצויינים בשביל זה.

פקקים של בקבוקים: אפשר לעשות בהם חורים עם מסמר חם ולתת לו להשחיל על חוט סקובידו(מספיק קשיח לגיל הזה ומעט עבה).

קצף גילוח: מעולה לתחושות, לא מלכלך ומעסיק מאד! להתיז על מראה ולתת לו למרוח ולצייר.

אפשר להוסיף לקצף צבעי אצבעות (ואז זה מלכלך..)

בקבוקים: השחלות של מקלות ארטיק/ גולות וכדו'..   / למלא במים עם מעט קרפ צבעוני/צבע מאכל ולסגור היטב(דבק חם/מגע)- -למשחק מסירות. באולינג- מוצלח ממש!

פעילות גופנית: משחקי כדורים, מסלולים בבית- לקפוץ/לזחול/לטפס על שרפרפים, דיסק מפעיל לפעוטות, ים-יבשה.

תאטרון בובות: אפשר לקנות ואפשר להכין מגרביים/ גרוטאות..

אצלי היא התחילה לדבר מוקדם כך ששיחקתי איתה גם משחקי מילים: חרוזים, הפכים, אסוציאציות..

כמובן שמשחקי קופסא יכולים לעזור.

תנסי פאזלים רגילים של 2-4-9 חלקים- אני הופתעתי לטובה!

דומינו, לוטו, פטריות, משושים,לגו דופלו, ברבצק, מדבקות בגדלים שונים, גזירה(במספריים לילדים לא חדות), קריעה של נייר(יש ילדים שלא יודעים לעשות את זה!), וכמו שאמרו- בית.. ניקיון, כלים, כביסות(כולל לתפוס אטבים-מוטוריקה..)

בהצלחה!

תהני!!

מבחינת אבחוני משחקיות של ריפוי בעיסוקאנונימי (פותח)

התנהלות במרחב ומוטוריקה גסה: רץ ומתישיב מטפס מעל חפצים וכיסאות בועט בכדור נוסע במכונית בימבה.

התנהלות ומניפולציות עם חומרים: התחלה של השחלת חרוזים עם פיקוח צמוד. מפרק משחקי הרכבה ומרכיב. שומר על קשב במשחק שקט בין 5-10 דקות. משחק עם חפץ אחד ל 5 דקות.

משחק סימבולי והעמדת פנים: מכיר דרכים לתפעם מכשירים על פי חיקוי . פעילות ביחס לבובה ( מלביש ומבריש)

שיתוף פעולה:משתף פעולה במשחקים עם חברים כמו מחבואים וופסת ומורה לאחרים על ביצוע פעולות.

באופן כללי בבית אפשר להשיג המון עם הילד. חשוב לשים לב שהוא עסוק בפעילויות מאתגרות ולא רק בדברים שהוא יודע ומכיר.

תעשי סיבוב בכמה גנים ותקני כמוהם-חרוזים,הדבקות,גואאנונימי (פותח)

בס"ד

גואש, מרקמים שונים, חול, מים, ,פאזלים, בובות, הרכבות בריכות כדורים,.הכל לפי הגיל (למשל חרוזים גדולים מאוד עד גיל 3- כאלה שהם בגודל קוביה)

חשוב שאם הוא בבית לפחות שיפגש כל  יום עם בני גילו ללמוד חיברות שהיא משמעותית מאוד ונרכשת כבר בגילאים הללו,בטח שעד 3 !

תחלקי את הדברים למוטוריקה עדינה וגסהאדם נוף מורשתו

מוטוריקה עדינה זו ההתפתחות של הידיים, צביעה, השחלות, גזירה, החזקה נכונה של מכשירי כתיבה, לישה וכו'...

מוטוריקה גסה זו ההתפתחות של שרירי הגוף, ריצה, טיפוס, חיזוק שרירי חגורת הכתפיים וכו'...

בנוסף, זיהוי צבעים, שיום (קריאה לדברים בשמם כגון: פרה סוס וחמור הם בעלי חיים, צלחת מזלג וכוס הם כלי אוכל וכו'...), בניה נכונה של משפטים, הבחנה בין זכר ונקבה יחיד רבים וכו'...

המון המון המון הקראה של סיפורים. שממש יכיר את הספרים בעל פה מבחינתך.

וכמובן, אחר הצהריים לשחק עם עוד ילדים, כדי לפתח כישורים חברתיים.

נורא נורא כייף לך שאת מגדלת אותו בבית, ויופי שאת מתעניינת בפיתוח שלו, זה מראה שאת רצינית ואחראית.

תיהנו יחד!

הייתי ממליצה לךא.נ.ראחרונה

כך מה שאני ממליצה לך מנסיון אישי פה את יכולה למצוא ביד שניה כי חלקם יקרים מעט אבל...

1. בימבה - או כל משחק כמו קטר או מיני מכוניות שיפעילו את החלק התחתון של גופו ירכיים רגליים וכד' וגם יעזרו לשיווי משקל.

2. את יכולה להשקיע בשולחן קטן וכיסא שיתרגל לשבת ולשחק עליו, לצייר, וכל מה שבדר- יש כאלו שמועצבים או שיש עליהם משחקים מובנים אבל זה לא חובה...

3. משחקי הרכה- לגו, קפלות או קליפים זה ירתק....אותו במיוחד החל מגיל 2 וחצי עד שלוש והילך....

4. כדור- כמה שפשוט אבל כיף...

בכל מקרה כמו שכבר אמרו לך ילד יהנה מכל פעילות איתך ויתפתח מעצמו זה רק דברים בסיסיים לשהות ארוכה בבית

בהצלחה

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך