איכשהו,במקרה,הגעתי לפורום הזה..
וכן,שמחה שהגעתי אליו,אחרי הכל,אולי הוא יתן לי מענה שאף אחד מהקרובים לי לא נתן לי.
אני דתיה ["לפי דעתי"-כהגדרת העם.] שומרת שבת,צומות,חצאית,כשרות,וכו'..
נגיעה-כמובן שלא שומרת,עם חבר כבר 3 שנים.בת 18 או-טו-טו.
מתחילת הקשר הכל כמעט מושלם,פרט לכמה ריבים ממש קטנים.שגם עליהם התגברנו,כמובן.
ההורים שלי מיודעים לקשר,אמא שלי אפילו מעריצה את הבחור שלי,הוא ממש גבר לעניין,אחת שכל אחת היתה רוצה-
תומך,מפנק,מכבד,מעריץ,מבית טוב,חינוך וערכים שהלוואי שכל עמ"י היו גדלים עליהם,לוחם ביחידה מובחרת,כמובן-לימודים,בגרויות,מכינה קדם צבאית,ראש על הכתפיים,עצמאי,שאפתן...וכל מה שבחורה מייחלת,ממש ממש מושלם!! [החיסרון היחיד-עקשנות.למדתי לקבל את זה באהבה-ולהתמודד עם זה בדרכים שפתחתי בעצמי..]
אך ישנה בעיה קטנה,כרגע היא קטנה,אך כשנרצה למסד את הקשר,היא תהיה ענקית.
בתחילת הקשר,כשהבחור עוד היה בן 16 אחותו הגדולה גילתה במקרה על הקשר[שכחתי לציין שזה בית חרדי,שהבחור שלי "נטש" אותו לטובת אורח חיים דתי-לאומי-מודרני,אין לי כ'כ איך להגדיר את זה...אבל אנחנו ממש באותו ראש מבחינת דת]
בקיצור,אחותו גילתה על הקשר,העבירה את זה להורים,הם ניסו להפריד-לא הלך להם.
מאז הם יודעים שיש לו חברה,אבל אף פעם לא דיברו על זה.שלא נדבר שאין להם מושג מי אני ומה אני,הבנתי שזה לא מקובל בבית חרדי,אבל ה-ל-ו!! הבן שלכם בחר את הדרך שלו,תנו לו...הרי חינוך כוחני-לא יוצא ממנו שום דבר!
בזמן האחרון אנחנו מדברים פה ושם על חתונה...מאז ומתמיד היו את הדיבורים של 'כמה ילדים יהיו לנו,איך נקרא להם,כמה ילדים,מי יקום להחליף טיטול באמצע הלילה...והדברים הכי קיטשיים ונחמדים שיש...אבל זה היה.כשהיינו בני 16.
עכשיו,כשאני נושקת ל18,סיימתי י'ב,מתחילה שירות לאומי,הוא יסיים צבא עוד שנה וחצי...אני מתחילה לחשוב יותר הלאה..
מה יהיה איתנו,מתי נתחתן,איך ההורים שלו יקבלו את הקשר שלנו-ואם בכלל..
שלא נדבר על הפרמטרים-שאני באה מבית דתי ולא חרדי,על כך שלמדתי בבי'ס לא דתי במיוחד,שההורים שלי גרושים..וכו' וכו'....כי הרי אלה המדדים של החרדים,
הרי לא מעניין אותם-איך הבחורה,האופי שלה,השאיפות שלה,אולי היא כן רוצה להתחזק,אם היא עם ראש על הכתפיים,
מה שחשוב להם,זה---מה אנשים יגידו?! הרי כל הגדולים שלהם התחתנו עם כלות בנות בית יעקב,וחתנים בחורי ישיבות נחשבות במגזר החרדי...
שלא נדבר בכלל על זה שהם ממש חיים בסרט שבחורה חרדיה כלבבם-לא תרצה אותו,איזה בחורה חרדיה תרצה איזה "מתקלקל" שהתגייס? לגמרי חיים בסרט.
בקיצור,פרוצדורה ע-נ-ק-י-ת, ואין לי איך אפילו להתחיל לדבר איתו על זה,אין לי מה לומר לו,ז'א,באיזו גישה?!
הרי אני לא יכולה לבוא ולומר לו שההורים שלו חיים בסרט רציני!!!
תסבוך..
סליחה על החפירה,תחשבו שכל זה עוד מתומצת,3 שנים לא באות ברגל..
תודה לכל מי קרא,ורוב תודות למי שיענה-וייעץ..
אני מחכה לתגובות ועצות,