נהיגה..אנונימי (פותח)

אני רוצה ללמוד נהיגה/ תאוריה...אבל אין לי מושג בכלוםם!

מה החומר של התאוריה? איזה ספר אני צריכה לקנות? איפה עושים את זה?

מאיזה גיל אפשר? בקיצור אין לי מושג מה אני אמורה לעשות עם עצמי....

אם מישהו יודע?.....

תודה!

יש איזה אתר שמשלמים 15 ש"ח ואפשר ללמוד שםיסכלוש2
בס"ד
לתאוריה.. תחפשי בגוגל.. =)

ובעיקרון את צריכה לעשות "טופס ירוק" נראלי במשרד הרישוי שבעיר הקרובה אלייך ואז לפנות אל מורה לנהיגה ולבקש ממנו ללמוד אצלו.. =) (תבררי קודם על מורה טוב וזול..)

כתבתי רק מה שאני בערך יודעת כי בדיוק עכשיו אחותי מתחילה ללמוד.. =)
האתר נקרא "למד"*^שלמה-בת-ים^*
בהצלחה לך!!
יש תמרורים חדשים(הרבה...) אז יש מה ללמוד.
אני למדתי משם את התמרורים ועברתי אתמול תאוריה.

בהצלחה!!
אבל באינטרנטאנונימי (פותח)
אני לא יודעת אם האתרים מעודכנים...

וגם לא צריך ללמוד מספר?

מה זה המשרד הרישוי אני צריכה להרשם שאני רוצה לעשות או משו כזה? כאילו מה אני פשוט הולכת לשם?...
הנה..הילה =]
את קודם צכה ללכת למשרד הרישוי להוציא טופס ירוק-טופס שאת צכה למלאות פרטים,לעשות בדיקת עיניים,להביא אישור רפואי שאת יכולה לנהוג וכולי..
אח"כ את הולכת לעשות תאוריה-את יכולה ללמוד דרך אתר או לבקש ממישו שאת מכירה תספר-יש ספר חדש שעדיפ ללמוד ממנו למה יש מלללא דברים חדשים..אח"כ את עושה תאוריה,עוברת =],ואז מוצאת מורה נהיגה שאת רוצה ללמוד איתו ופשוט מתחילה,את כל השאר המורה יסביר לך...
מקוה שעזרתי...
לאין לי שם-אי''ה
דבר ראשון את הולכת לעשות טופס ירוק,[זה לא עולה כסף] את זה אפשר לעשות בד"כ בצלמניה [יעני מקום שמפתחים בו תמונות] האמת שזה תלוי איפה את גרה בא נגיד שבירושלים אז יש בקניון, [קיצור תשאלי חברות שלך שכבר עשו אז תשאלי איפה הם הוציאו טופס ירוק] (שימי לב- התמונה שמצלמים אותך לטופס ירוק היא התמונה שתהיה לך אח"כ לרשיון ולא יחליפו לך לתמונה אחרת אם תרצי... ראי הוזהרת [מנסיון..]חחח]

דבר שני- את הולכת לרופא משפחה [זה לא אמור לעלות כסף, תלוי באיזה קופה את- אני בכללית מושלם וזה לא עלה לי שקל. ] אח"כ את הולכת לאיזשהי אופטיקה [אני חושבת שזה לא משנה איזה] אבל שוב- אם יש לך כללית מושלם אז יש מבצע על אפטיקות מסוימות שזה בחינם, (לי זה לא עלה וחברה שלי שלא בכללית מושלם שלמה על זה 40 ש"ח) אז אם את בכללית כנסי לאתר שלהם ותבדקי ואם את בקופה אחרת אז תבדקי באתר שלהם.] אגב- את יכולה קודם ללכת לאופטיקה ואח"כ לרופא משפחה זה לא קריטי הסדר...

דבר שלישי - אני אישת התחלתי קודם ללמוד נהיגה ואז עשיתי תיאוריה, אבל לא כל מורה מסכים לזה אז את יכולה לעשות קודם תאוריה [תבררי במשרד הרישוי בעיר שלך מתי יש תאוריות כי יש ערים שיש רק בימים מסוימים]
ואת צריכה לשלם אגרה קודם- לפני שאת עושה את התיאוריה [בגלל שאני קודם למדתי נהיגה אז המורה כבר הסביר לי כל מה שאני צריכה, אז תמצאי מישו שיודע ותשאלי אותו כל מה שאת רוצה לדעת]

איך לומדים לתאוריה? לא משלמים לשום אתר, יש חוברות שאפשר לקבל מהמורה בהשאלה או לקחת מחברה וזהו, זה דיי פשוט...

טיפ קטן [שלא כולם יסכימו איתו אבל לי זה היה נוח] תתחילי ללמוד נהיגה לפני שאת עושה תאוריה כדי שהמורה יוכל להסביר לך כל מה שאת צריכה כי הוא יודע הכי טוב והכי מעודכן בכל הפרטים הקטנים...

פווול ב"הצלחה!! ותהני! [זה ממש כיף...]
כמה זה עולה סופי בערך?!?!?!SpEcIaLl
תאוריה+שיעורים +טסט?!
אני יודעת שיש כמה מחירים אבל פחות או יותר..
(וזה בהנחה שאני עוברת על הטסט הראשון והתאוריה הראשונה בעזרת ה' הלוואי אמן!!!!!)
אני גמרתי אם זה לפני שנהאי''ה
אז אני לא כ"כ יודעת כי המחירים ממש השתנו וכל התוכנית השתנתה אבל זה משו בסגנון של - 5,000 [לי זה יצא 6,000 בערך אבל לא לכולם זה ככה ויש לי חברה שעוד לא גמרה ועד עכשיו היא הוציאה יותר מ12,000]
קצת ארוך אבל תקרא בעיון..יש פה כל מה שאתה צריךApple
אוקיי, אז ככה-
הערכה של התיאוריה עולה בין 120 ל-150 ש"ח.. זה מאוד יקר כי זה התוכנית החדשה..
מותר להתחיל ללמוד נהיגה מגיל 16.5
אתה צריך שיהיה לך קודם כל תעודת זהות, אותה עושים במשרד הפנים.
אח"כ אתה הולך לעשות טופס ירוק. אם אתה מאזור י-ם אז לך למלחה ל"אופטיקה מרקוביץ" שם מצלמים אותך ועושים לך בדיקת עיניים, זה עולה 40 ש"ח ובנוסף אח"כ אתה צריך להביא את הטופס לרופא משפחה שלך שיחתום שאתה לא חולה וכל זה.
אח"כ אתה צריך לברר על מורים לנהיגה מהאזור שלך דרך חברים או שכנים.
יש הרבה אנשים שאומרים לעשות תאוריה לפני שמתחילים ללמוד לנהןג אבל אני ממליצה לך מניסיון ללמוד 4-5 שיעורים לפחות, לפני שאתה ניגש כי ברגע שתדע בערך לנהוג (זה בערך מהשיעור השני) אז ככה השאלות והחומר של התאוריה יהיו לך יותר מובנים ותצליח הרבה יותר. (תאוריה, אגב עולה 40 ש"ח)
קח בחשבון דבר חשוב מאוד מאוד-
בימנו, לימוד נהיגה עולה המון המון. השיעורים ממורים טובים עולים בסביבות 100 ש"ח וקח בחשבון שלא בטוח שתוכל לעבור טסט אחרי 28 שיעורים כמו שכולם אומרים..
סה"כ כדאי שיהיה לך 4,000 ש"ח (תחשב נגיד משהו כמו 30+ שיעורים וגם תאוריה וטסט שעולה 400 וכולי..) כדאי לך לחסוך את כל הכסף לפני שאתה מתחיל כדי שלא תתקע כי מניסיון, אם אתה עושה הפסקה בין השיעורים אז אתה תתחיל לשכוח את השיעורים הקודמים וחבל...

בהצלחה ואני ישמח לעזור עוד!
פשוט תשאלי חברות מהכיתה...420mal
יש אתר חדש שנותן ללמוד בחינם(כרגע לפחות!)-מומלץ!The yehudiאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך