עזרה דחופהאנונימי (פותח)

לפני כשבועיים ביתי קיבלה לאחר שעבדה קשה בקיטנה 700 ש", באותו יום נסענו כל המשפחה לחופשה למשך שבוע מלבד ביתי הבכורה שנשארה באותו יום בבית עם 4 חברות, ולמחורת הצטרפה אלינו. בשובנו מהחופשה ביתי גילתה כי 700 שח נעלמו. חיפשנו חיפשנו ואין לנו הסבר.

כשבוע לאחר מכן ביתי היתה בבית עם אחת מ 4 החברות שישנו איתה באותה יום שנעלמו ה 700 ש"ח ואחהצ בת אחרת פוצחת בצווחות שבר כי נעלמו לה מהארנק 250 ש"ח.

היום הגיע הקש ששבר את גב הגמל, ולא נותן לנו מנוח. הבת של שלי מגלה כי נעלמו לה מהמגירה 275 ש"ח כאשר אותה חברה איתה בבית. היא התקשרה אלי בהיסטריה ואני למרות שזה ממש לא מוסרי, אמרתי לה לבדוק לה את התיק ושם בארנק של  החברה מונחים ה 275 שח בשקית עם הגומיה בדיוק כפי שהיו במגירה.

מדובר בנערות בנות 17.5. אני הגעתי הביתה מהעבודה ביתי פצחה בבכי נסער (אני חושבת שמגיל 3 לא ראיתי אותה ככה בוכה) זו חברה הכי טובה שלה והיא לא מאמינה וכו' וכו'.

בינתיים היא התקשרה אליה לשאול אותה איך הכסף היה בתיק שלה וכו' החברה מכחישה מכל וכל בטון מאוד רגוע ושלו וחוזרת וטוענת: אין לי הסבר, אם את רוצה לחשוד בי בבקשה... אחרי רבע שעה התקשרה לקבוע איתה כאילו לא קרה כלום.

אנחנו כולם כאן בסערת רגשות, לא יודעים איך לפעול, איך להתייחס האם למשהו יש עצה, נסיון או הכוונה? תודה רבה רבה מראש

לשוחח עם ההורים- לעדכןפפריקה--

למרות שהיא גדולה- ואולי יותר נכון-- משום שהיא כבר גדולה.

זו בעיה חמורה! ובגיל כזה היא קריטית!

יש מה לעשות וטיפול נכון יוכל בראש ובראשונה לסייע לחברה עצמה, בתקווה שהוריה ישתפו פעולה.

אתם- אל תתביישו לעדכן בצורה הכי פשוטה ולהמליץ על צורך בטיפול.

ואל תבהלי אם ההורים מכחישים והבת כנ"ל- אתם כבר ראיתים בעינייכם ואתם בטוחים, שדרו את הביטחון הזה.

עצוב, עצוב מאוד!

(היתה לי תלמידה שעברנו איתה תהליך ארוך כשהייתה בת 13+, יועצת ופסיכולוגית עשו עבודה איכותית ולא ריחמו. מחד- עטפו והעניקו המון תמיכה, הבנה, הקשבה וטיפול בחסכים ומאידך- הפעילו לחץ ואיומים שעזרו מאוד למגר את התופעה בבום.)

תודה על ההתייחסותאנונימי (פותח)
אכן, אמש אחרי שכל היום ישבנו וחשבנו וחשבנו מה עושים ביתי החליטה לכתוב לה מכתב, שם עזרה שוב ושוב על זה שאנחנו לא רוצים להרוס לה את החיים אלא להפך בגלל שאנחנו מרגישים איתה כמו בת אנחנו באים ממקום של לעזור ולתמוך אבל היא חייבת להודות כי משם אפשר להמשיך. וכו׳ וכו׳.
בבוקר החברה התקשרה ובכתה נורא והודתה בכל. ולא יאומן אחרי חצי שעה אביה התקשר ( שהוא דמות תורנית מכובדת ביותר) לבעלי ואמר שהבת סיפרה להם הם המומים ואובדי עצות ומה עושים וכו׳.
בעלי עצמו יועץ חינוכי אבל נשמח לשמוע אם יש לכם עצות או המלצות על אנשי מקצוע דתיים/חרדיים בתחום.
תודה על האוזן הקשבת ( יותר נכון עין קשבת) 
לתת לה שליטה על בחירת דרך הטיפוליוקטנה

הייתי ממליצה להורים לשבת עם בתם, להציע לה מגוון הצעות ורעיונות, ולתת לה לבחור מה הכי מרגיש לה נכון בשבילה. זה ייתן לה כח והרגשה שזה בידיים שלה בע"ה.

קודם כל,ד.

להסביר לבת שלכם שזה סוג של "מחלה" - כדי לא לשבור לה את הנושא של אמון בין חברות. להגיד לה שזה לא דבר מצוי - אבל יכולים להיות דברים כאלה; ושיכול להיות שבדברים אחרים היא טובה, וכאן יש לה "סיבוך" כזה.

רציתי להמתליץ על הצעתה של "פפריקה" ורק כעת ראיתי את הודעה הבאה שלכם על כך שהיא הודתה. זה חשוב מאוד.

הכתיבה של ביתך היא צעד מרשים מאוד - בדיוק מה שצריך היה לעשות. כל הכבוד.

גם התגובה של החברה ואביה מרשימה. אפשר לראות כמה ערכים משפיעים - גם במקום של "חולי" (אחרים היו יכולים להדחיק, להכחיש וכו').

לענ"ד, צריך להגיד למשפחתה שאתם מעריכים מאד את האופן הו קיבלו את הענין.

להסביר גם להם וגם לנערה ההיא שזה סוג של חולשה - שניתן למיגור ע"י טיפול מתאים ורצון חזק שלה. להסביר לה שיש כאן שילוב של בחירה חזקה שלה, עם טיפול מקצועי - ואפשר להעביר את זה לגמרי בעז"ה.

מי ספציפית מטפל - אינני יודע.

למר דן: האם "קלפתומניה"?1 שמעתי שיש כזה דבר .האםעדינה

האם תוכל נא להסביר ממה נובע הדחף לקחת חפצים שאינם של האדם הלוקח? אני שואלת באמת, אול יזה עוזר לדון לכף זכות אנשים שיש להם הבעיה הזו

א. אינניד.אחרונה

יודע את ה"שם".. גם זה לא כ"כ משנה (בד"כ אני גם לא מתענין, בכוונה. כי לא פעם אנשים חושבים שאם יודעים את הכינוי הרשמי לאיזה ענין, זה כאילו עוזר למשהו או "מתייג". סוג של הרגשת "שליטה במצב" כזו.. ואני מעדיף לראות את האדם כאדם, גם אם יש לו "משהו". וגם את ה"משהו" לראות כדבר שבד"כ לבחירה יש גם מה לעשות לגביו).

ב. שאלה מעניינת. אני לא יודע "ממה הדחף", אפשר להגיד כל מיני הסברים. בוודאי שיש מקום לדון לכף זכות אדם של"ע עלינו יש לו בעיה כזו, זו אומללות. אבל צריך גם לטפל ללא דחיה. וזה מה שעוררה אותה הבחורה, בצורה מאד יפה.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך